| Autor |
Zpráva |
haha
|
# Zasláno: 21 Zář 2005 13:20
- Nahlásit
Tchoř
zkoušela jsem škubnout se psem na postroji a žádnej drobeček to neni , to škubnutí ho tak překvapilo že se kutálel po zemi a já jsem se sama lekla co jsem mu to udělala, asi tak jak píše Arnie.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2005 08:27
- Nahlásit
Azoráček
Jen me tak napada, naucil te nekdo se psem spravne skubnout...?
Treba se tu najde navodu vic, ale ja to delam takhle:
asi vis, jak se dela "vlna" s lanem. Jde o to, ze si voditko malinko pritahnes zpatky, abys mela sanci na chvilku tah povolit, pak povolis, machnes rukou (a zapestim) prudce nahoru a dolu a ve chvili, kdy je ruka dole, rychle skubnes rukou zpatky, resp. dozadu. Vse samozrejme musi byt VELMI rychle. S pejskem to opravdu skubne, ale je to rychle a i kdyz se ti takhle podari ho prevratit, neublizis mu a bude to jen ucinnejsi. U civavky bych se mozna bala, ale kokr to snese urcite... Jo a je dobry na to pouzit jednorady retizkovy obojek, voditko budes mit zapnute na obou velkych krouzcich, aby se obojek NESTAHOVAL...
(P.S. ono to pak funguje i tak, ze citlivejsim pejskum pri jemnem tahu staci, kdyz ja povolim voditko (dam ruku trochu vic dopredu), okamzite si toho vsimnou a prestanou tahat, pac vi, ze by nasledovalo skubnuti. Ale Azorek asi takhle citlivej nebude, jestli opravdu tahne a nevnima. Ja jen, ze to proste funguje... )
|
Azoráček
|
# Zasláno: 23 Zář 2005 14:16
- Nahlásit
Wami já škubu normálně že troch povolím vodítko, abych měla větší šanci víc škubnout a pak udělám velkej škub. On se zasekne, někdy i málem udělal salto dozadu, ale bylo to prd platný, ani se skoro nevzpamatoval a hned táhl dál....a já se bojím o jeho krk, takže takhle hodně pokaždý necukám
Ale díky za tip, ještě mi nikdo neradil jak škubat Zkusím to
|
Asteria
|
# Zasláno: 23 Zář 2005 14:29
- Nahlásit
Mě se nejvíce osvědčilo, že když pes táhnul, tak jsem se zastavila a nešla za ním dál. A časem pochopil, že pokud bude táhnout, nikam se nedostane. Sice jsme za hodinovou procházku ušli cca 150 metrů, ale úspěch se po pár dnech dostavil
|
wami
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2005 14:44
- Nahlásit
Azoráček
Obavam se, ze i ted ma ten krk nasvalenej az az...
Kombinovala bych oba pristupy - kdyz tahnes, skubnu a dal se nejde, nez povolis...
A je pravda, ze prvnich par dni (tydnu) neujdes za hodinu vic, jak par metru. Ale za vysledek o snad stoji, ne?
|
Anonymní
|
# Zasláno: 23 Zář 2005 16:00
- Nahlásit
Asteria
já to takhle dělám už pár týdnů, já ještě navíc chci, aby šla u nohy
úspěch slavím střídavě, ale nejhorší je, že mojí fence se to ani trochu nelíbí a dává to patřičně hlasitě najevo
Někdy "jen" štěká, ale velice často kvílí jako když ji na nože berou, jsem docela otrlá, ale když každý den vidíte, jak se lidi vyklání z okna, aby se koukli, kdo to tomu chudáčkovi pejskovi ubližuje, už mi to teda leze na mozek
Zejména večer je to dost nepříjemné a těžko ji hned u domu můžu pustit na volno, bydlíme u rušné silnice.
Už jsem si na internetu zálibně prohlížela ten látkový veterinární náhubek
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2005 16:01
- Nahlásit
to jsem já, nepřihlásila jsem se
|
Asteria
|
# Zasláno: 23 Zář 2005 18:11
- Nahlásit
Mě se kombinace obou postupů neosvědčila. Nejvíc mi fungovalo to, že jsem se prostě zastavila a nešla dál a psa si nevšímala/ignorovala
|
Azoráček
|
# Zasláno: 23 Zář 2005 18:45
- Nahlásit
Akorát nevím jak to udělám s tím, že já jak k němu přijedu, hned jdeme ven. On je natěšený na procházku, že konečně se bude trochu hejbat a bude moct čichat, navíc má plnej močák (nevím jestli je prostě naučenej že odpoledne přijdu, tak tolik nečuraá) no a když ho budu furt zasekávat
|
haha
|
# Zasláno: 24 Zář 2005 10:08
- Nahlásit
Azoráček
předtím jsem to nějak asi nepochopila,s tím psem chodí jinak ven někdo jinej a ty si ho bereš odpoledne nebo jak??U mojí babičky byla taková situace že pes byl na velký zahradě ale nechodil s ním ven nikdo,já tam jezdila v sobotu a tak jsem ho vždycky chvíli vzala,taky táhnul a štěkal radostí , protože věděl že ho za vsí pustím a on se jedenkrát v tejdnu proběhne,tady to pak ale bylo o něčem jiným, ten pes prostě nebyl vylítanej, potřeboval se pořádně utahat.Domu už potom šel úplně normálně.
Jinak k těm kšírum ještě,teď zrovna mám nohu v sádře,musím chodit přesto ze psy,ovčouni chodí navolno,křížence pitbula bohužel musím vodit,jdeme na kšírech a netahá,chodí naprosto pomalu ,vodítko je prověšený ,jakmile se trošku napne stačí jedno slovo..pomalu a vodítko je už zase prověšený, v případě že bych tomuhle samýmu psovi dala na krk obojek,uvidí cizího psa a jedu za nim po břiše.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2005 11:09
- Nahlásit
Azoráček
U mna bol ten isty problem ako pise haha. Tzv. vikendovy pes. Tak tam som to riesila pustanim na volno, on sa nas drzal a posluchal, na voditku vsak velmi tahal. Bol sice malicky ale prestal na voditku tahat asi tak po pol hodine prechadzky, ked zistil, ze je mu to prd platne a aj tak sa nepojde rychlejsie
|
Azoráček
|
# Zasláno: 24 Zář 2005 18:53
- Nahlásit
haha
Já ho mám u babičky, doma ho mít nemužu, takže za ním denně chodím
|
haha
|
# Zasláno: 24 Zář 2005 19:06
- Nahlásit
Azoráček
no tak hlavní problém je asi hlavně v tom že ho nemáš doma,ten pejsek se na tebe prostě strašlivě těší a má velkou radost že ho bereš ven,proto táhne a kňučí nebo štěká, to všechno dělá z radosti,zkus ho předtím než ho začneš něco učit pořádně unavit,třeba mu něco házet , honit ho nebo s ním prostě běhat ,možná by bylo nejlepší utahat ho nejdřív u babičky na dvoře a pak ho teprve vzít ven.
|
Azoráček
|
# Zasláno: 24 Zář 2005 21:18
- Nahlásit
haha kdybych ho měla utahat na zahradě, nedočkala bych se, neunaví se ani po 4 hodinách venku, tak natož na zahradě
|
haha
|
# Zasláno: 24 Zář 2005 21:38
- Nahlásit
Azoráček
ono je to těžký, když ten pes je u babičky ,pravděpodobně uznává za pána babičku nebo třeba dědu a tebe bere jako kámošku na hraní,základ všeho je aby tě pes uznával jako pána ,potom bude reagovat na jakýkoliv slovní povel a nebude tě ani tahat na vodítku,co s ním zkusit třeba cvičák? Mí psi sice nemají žádný speciální výcvik, na cvičiště nechodíme, ale jsou se mnou pořád a reagují na každé slovo nebo třeba i mlasknutí ,ale když je pes u někoho jiného a bereš si ho jenom třeba odpoledne na dvě až tři hodiny tak fakt nevím jak na to
|