Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Zkušení poraďte prosím
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
pedro111
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2012 20:39
- Nahlásit

to je snad vtip,ne?
Vtip to určitě nebyl řekla to se vší vážností a když jsem jí řekl že se mi to nějak nezdá začala se se mnou hádat...

Odkud jsi ? Stačí okres
Ústí nad labem. Promiň přesný cvičák ti nenapíši nechci je schazovat za jejich zády...

Jinak nevadí mi pokud si výcvikář řekne o peníze ale chci aby jeho výcnik měl takovou hodnotu jako si řekne...

Alexa
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2012 20:43
- Nahlásit

pedro111
tak asi by bylo nejlepší obejít třeba bez psa těch cvičáků několik a skouknout jejich práci. Na některých cvičácích to maj tak, že si každý cvičí individuálně, někde formou kurzů, a někde vede skupinu výcvikář, jestli je dobrý nebo ne uvidíš podle jeho výsledků a podle výsledků "jeho cvičenců"

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2012 20:43
- Nahlásit

takže psíček si koupil schválně potomka fandy,aby sem mohl chodit dávat divný dotazy...ten je fikanej teda

Vero
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2012 20:49
- Nahlásit

pedro 111
Vtip to určitě nebyl řekla to se vší vážností a když jsem jí řekl že se mi to nějak nezdá začala se se mnou hádat...

Tak za něco takovýho by spíš měla platit ona lidem, co za ní chodí, než si něco brát.

Sízra Milanová

pedro111
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2012 20:51
- Nahlásit

Alexa: už mám vyhlídlé tři na jeden se jedu podívat v neděli a další v dalším týdnu...

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2012 21:11 - Změnil/a: Eldoguero
- Nahlásit

pedro111
Nechápu moc souvislost mezi chozením po chodníku - louce a stopováním. To je podle mého názoru nesmysl. Fakt ale je, jak už bylo napsáno, že pokud chceš se psem stopovat, pak není dobré nechat ho lovit myši, motýly, ptáčky ...
Pokud to nemyslela výcvikářka takhle, pak nechápu
Jinak také doporučuju poohlédnout se po jiných ZKO, zhodnotit a vybrat.

Ad. peníze - nevím jak je to v tomto konkrétním ZKO, ale pokud mohu soudit ty cvičáky, které znám, tak vybíráním poplatků z členských příspěvků a kurzovného se "zbohatnout" rozhodně nedá. ZKO má své nároky na provoz, které nebývají zrovna malé a většina cvičáků je plně závislá na tom co si vydělá - tedy mimo jiné na penězích z členských příspěvků a kurzovného.
Mám pocit, že zde vznikl jeden problém s nedorozuměním - výcvikář od nikoho žádné peníze neinkasuje, ty jdou plně do kasy ZKO, výcvikář, jakožto běžný člen také platí svůj příspěvek. Někde za to má jako výhodu třeba odpuštěné brigádnické hodiny, ale jeho osobní výdělek v tom rozhodně není. Alespoň v běžných cvičácích.

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2012 21:27
- Nahlásit

Eldoguero
výcvikář od nikoho žádné peníze neinkasuje

ale normální soukromník jednotlivec výcvikář ano....nic proti tomu,proč ne,když je to jeho práce je to normální, ale jen že jako inkasuje....

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2012 21:48
- Nahlásit

Sízra Milanová
ale normální soukromník jednotlivec výcvikář ano
Jasně, ale to se nabavíme o ZKO.
když je to jeho práce je to normální, ale jen že jako inkasuje....
Samozřejmě, pokud je to jeho práce, pak je to práce jako každá jiná a každý za odvedenou práci inkasuje peníze. Jaké peníze, nebo jakou formou je soukromý výcvikář - trenér placen je už na domluvě s konkrétní osobou. Většina profíků má web s ceníkem.
Ale tady je řeč o ZKO, pokud jsem to dobře pochopila a tam inkasuje (nesrovnatelně menší samozřejmě) peníz samotné ZKO ne výcvikář, ten tam pouze odvádí prácí, dobrou, průměrnou nebo špatnou. Holt všechno je jen o lidech.

pajda222
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2012 12:45
- Nahlásit

Ono to opravdu není jednoduché. Normální výcvikář v ZKO, samozřejmě žádné peníze nebere. Vybírají se pouze členské příspěvky, které jdou do společné kasy cvičáku a znich se pak platí elektřina, pomůcky, opravy, atd....

Také dělám na jednom cvičáku výcvikáře a je to děs. Většina lidí tam chodí jen pokecat a na kafe. Všichni chtějí jen základ, jako je přivolání, chůze na vodítku a zůstaň. S takovými lidmi se špatně něco cvičí. Kolikrát jsem třeba nabízel, jestli někdo nechce ukázat stopy, že psi, kteří nekoušou by v tom měli dobrou zábavu, ale vždy jsem se dočkal odpovědi, že to k ničemu nepotřebujou. Nebo jsou tam psi, kteří po roce stále nemají přivolání a to jen kvůli nedůslednosti.
Občas tam přijde někdo nový s opravdu dobrým zvířetem, které by dělalo až by brečelo. Snažím se jim věnovat individuálně, hodně pomáhám, ale nakonec stejně spadnou do toho stereotypu cvičáku, protože je to běh na dlouhou trať a většina nevydrží.
A když tam každou neděli lítáte jako debil celé dopoledne okolo dvaceti i více lidí a psů a po výcviku za ty roky, co to děláte neuslyšíte ani ,,děkuji" , protože si všichni myslí, že je to samozřejmost, časem vás to omrzí a začnete na to kašlat taky.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2012 12:47
- Nahlásit

pajda222
Také dělám na jednom cvičáku výcvikáře a je to děs. Většina lidí tam chodí jen pokecat a na kafe. Všichni chtějí jen základ, jako je přivolání, chůze na vodítku a zůstaň. S takovými lidmi se špatně něco cvičí. Kolikrát jsem třeba nabízel, jestli někdo nechce ukázat stopy, že psi, kteří nekoušou by v tom měli dobrou zábavu, ale vždy jsem se dočkal odpovědi, že to k ničemu nepotřebujou. Nebo jsou tam psi, kteří po roce stále nemají přivolání a to jen kvůli nedůslednosti.
Občas tam přijde někdo nový s opravdu dobrým zvířetem, které by dělalo až by brečelo. Snažím se jim věnovat individuálně, hodně pomáhám, ale nakonec stejně spadnou do toho stereotypu cvičáku, protože je to běh na dlouhou trať a většina nevydrží.
A když tam každou neděli lítáte jako debil celé dopoledne okolo dvaceti i více lidí a psů a po výcviku za ty roky, co to děláte neuslyšíte ani ,,děkuji" , protože si všichni myslí, že je to samozřejmost, časem vás to omrzí a začnete na to kašlat taky.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2012 12:59
- Nahlásit

pajda222

Naprostý souhlas
Většina lidí tam chodí jen pokecat a na kafe.
Jo jo a ještě je obtěžuje, že je vyrušuješ s nějakým cvičením nebo třeba přijdou jednou za měsíc, psa vytáhnou tak jednou za dva měsíce, cvičit jdou tak jednou za tři měsíce a zrovna, když přijdou všichni kurzisti a dost členů a je třeba je na place nějak rozumě vystřídat, tak mají řeči, že se "ani nedostanou na plac"
Na to se už pomalu ani nedá nic říct.

pajda222
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2012 13:22
- Nahlásit

Jezdím po seminářích a snažím se vzdělávat v novinkách (samozřejmě za svoje peníze, cvičák mi semináře neplatí), pak jim chci ukázat nové trendy ve výcviku a jak by to šlo udělat jinak, podobrém a ne tam mávat psem na vodítku, dokud nevypustí duši. Ale co myslíš? Přijdou se podívat tak tři lidi a ti stejně řeknou, že to je moc pracný.
Pak, po tom co všichni docvičí a už pijou to kafe, vyndám své psy a teprve se jim věnuji. A všici ostatní jen sedí a udiveně se ptají, jak je možné, že ti moji psi maj tak hezkou poslušnost a ti jejich sotva lezou.

Biluška
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2012 13:36
- Nahlásit

pajda222
Pak, po tom co všichni docvičí a už pijou to kafe, vyndám své psy a teprve se jim věnuji. A všici ostatní jen sedí a udiveně se ptají, jak je možné, že ti moji psi maj tak hezkou poslušnost a ti jejich sotva lezou.
A pak tě dorazí větou "no jo, ten tvůj pes je tááááák chytrej. To ten můj je úplný debil". V tu chvíli mě dělívá jen krůček od vraždy

pajda222
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2012 14:07
- Nahlásit

Biluška
jj, mě též.
Občas jsem na ně už opravdu hnusnej, prostě když něco dělaj už podesátý blbě a já jim pojedenáctý říkám, jak to maj dělat. Seřvu je a basta. Několik lidí už kvůli tomu odešlo, ale stále máme ještě tak 30 členů a to je až až, to si můžem dovolit o nějaké přijít.
Nedávno jsem jedné pani, která byla nešťastná z toho, že ji fena neaportuje, že ji to prostě ani do huby nevezme ukázal novinku, kterou jsem pochytil od Jaromíra. Učím tak aporty také, je to skvělá věc. A ona to dělala dle mého návodu (jako domácí úkol) a furt nic. Tak jsem ji řek, ať mi ukáže, jak to dělá. Ve finále jsem ji oznámil, že je střevo a psa ať už si nikdy nepořizuje.

Eninka
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2012 14:13
- Nahlásit

pajda222

jsem ji oznámil, že je střevo a psa ať už si nikdy nepořizuje

tak jenom že nenaučila psa aportovat? Ty jeden protivo

Ale to s tím aportem mě fakt zajímá. Já teda aportovat nepotřebuju, aby pes uměl, dvě doma to dělají a s radostí,
ale borderka ani za nic na světě, ani cvičitelka s ní nehne,
prostě jí totálně nezajímá aport, můžu vláčet co chci (i klidně
kus uzený kýty), provokovat, prostě všechny ty blbiny a stejně
nic. Jí zajímá jen jedno jediný, sebrat to druhejm, ale sama
ani Ň. Někteří psi na cvičáku aportujou super, někteří nic moc
ani po delším docházení. Nemůže to být i tím, že jak je každej člověk jinej, tak aji pes? Že jsou prostě jedinci, kteří ne a ne a ne? Mně to tak totiž připadá

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2012 15:22
- Nahlásit

pajda222

tak proč to děláš,když to nikdo neocení tvé odborné rady?nebo proč se tím neživíš jako soukromník,já na cvičák nechodim vůbec,nebaví mě to a nezajímá a když jsem tam chodívala většina expertů tam právě pila to kafe akorát.

pedro111
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2012 17:40
- Nahlásit

Tak koukám že je to s těmi kafíčkáři podobné všude taky nesnáším když je pro ně kafe na prvním místě a jako výcvikář bych na takové lidi kašlal ale věnoval bych svůj čas hlavně těm co to opravdu baví a jdou na ten cvičák s tím že se něco naučí a že si zacvičí...

pedro111
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2012 17:45
- Nahlásit

pajda222
Jezdím po seminářích a snažím se vzdělávat v novinkách (samozřejmě za svoje peníze, cvičák mi semináře neplatí)

Kde takové semináře najdu? Může se jich účastnit i člověk co není výcvikář?

agáta12
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2012 18:19
- Nahlásit

pedro111
koukni na :
http://www.dogcenter.cz/
http://www.rancesadera.wbs.cz/
http://www.bocabohemia.cz/
http://www.anrebri.cz/

je jich určitě víc a na severu to tak moc neznám . Tady za své prachy dostaneš co chceš , ale musíš taky něco dělat .
A může přijet i Hujer z Kojčic u Pejřimova

Alexa
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2012 18:41
- Nahlásit

pedro111
http://www.aktivnipes.com/

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2012 19:37
- Nahlásit

pajda222
Ve finále jsem ji oznámil, že je střevo a psa ať už si nikdy nepořizuje.

to nemůžeš..tydle typy to neunesou ..a že jich je

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2012 19:58
- Nahlásit

Nebo jsou dobrý věty typu "ale já to dělal tak, jak ste mi řekla/ukázala a furt nic, to bude asi blbost tahle metoda né"
Mezi mé oblíbené taky patří: "Když ale jdu s ním/ní po ulici, tak on/ona stejně neudrží pozornost moc dlouho (na mysli má oční kontakt) a po pár minutách(!!!) co jdeme mě stejně přestane vnímat ..."
nebo po té co oznámím, že si před druhým kolem poslušností s dovolením udělám taky svoje psy - "Ale to se vůbec nedostanu na plac takhle!" - nejvíc křičí klasicky ti, kteří přijeli 2 hodiny po začátku plánovaného výcviku, sotva dopili kafe a se psem v podstatě stejně necvičí
Někdy je to opravdu na prášky, ale zatím mě to vcelku baví
pajda222
Ve finále jsem ji oznámil, že je střevo a psa ať už si nikdy nepořizuje.
Hm ... tohle někdy zkusím

Fenečka
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2012 21:22
- Nahlásit

Vy vůbec nevěříte v prozření.
Máte k němu vésti sami rukou vlídnou nikoliv traverzou.
Aby jste si ty lidi nepletli se psi a ještě se nedivili, že mají mizernou poslušnost.

pajda222
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2012 07:41
- Nahlásit

Eninka
Právě, že ta čuba ten aport se mnou dělala a jak si ji vzala ona, tak ne, páč to dělala blbě.
pedro111
Dobré seminářw dělá Luboš Jánský. A teď jedu na seminář s Pejšou, u něj jsem ještě nebyl, tak jsem zvědavej. Tito pánové to ale cvičí vrcholově, takže třeba začátečník, se v tom trošku ztrácí.
Sízra Milanová
Dělám to proto, páč jsem na tomto cvičáku vyrostl a mám k němu nějaký vztah. Lezl jsem tam počtyřech mezi čoklala a ztrávil tam spokojené dětství.
Pro peníze bych to dělat nemohl, parvé je to moc velký časový závazek, založit si kurzy a zadruhý si myslím, že na to, abych mohl dělat kurzy, toho vím ještě málo. No i když, když jsem nedávno viděl někde jinde, jak psí kurzy pořádá člověk, který má svého prvního psa a složené ZZO, tak proč to nezkusit že?

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2012 11:20 - Změnil/a: Eldoguero
- Nahlásit

pajda222
psí kurzy pořádá člověk, který má svého prvního psa a složené ZZO, tak proč to nezkusit že?
Když to máš těžký, na některých cvičácích prostě nejsou zkušení lidi o ochotných ani nemluvě, tak si ve finále můžou ještě za někoho se složeným ZZO libovat
Nedokážu si sice představit, jak takový člověk řeší složitější výcvikový problém, ale to už je věc cvičáku.
Jinak Pejšu doporučuju

pajda222
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2012 11:53
- Nahlásit

Eldoguero
Jako, když dělá takový člověk výcvikáře na cvičáku, tak ať. Ale tenhle vedl soukromé placené kurzy a to je dle mého už moc.

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2012 11:56
- Nahlásit

pajda222
Dělám to proto, páč jsem na tomto cvičáku vyrostl a mám k němu nějaký vztah. Lezl jsem tam počtyřech mezi čoklala a ztrávil tam spokojené dětství

To je pěkný, ale měl bys pochopit že spousta lidí jde na cvičák s tim že chce prostě základní poslušnost a tim to hasne...a nemusejí to být debilové co nemají mít nikdy psa, každýho nebaví sedět celej den na cvičáku a kafovat, lidi mají i jiný zájmy a přitom můžou harmonicky žít se svým psem . Podle mě dementi jsou ti co tam furt lezou,snaží se ze všech sil psa něco naučit a chystají se na základní zkoušky několik let,ale pak je stejně neudělají

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2012 12:12 - Změnil/a: Eldoguero
- Nahlásit

pajda222
Ale tenhle vedl soukromé placené kurzy a to je dle mého už moc.
To je trochu moc, uznávám, ale na druhou stranu, když se najdou lidi, kteří jsou ochotní mu za to zaplatit ...
Vím o paní, která třeba nikdy ani na cvičák nechodila, nikdy se psema necvičila, měla psy doma, to ano, ale nikdy s nima nic nedělala a tím, že vede kurzy pro lidi se dokonce živí ...

pajda222
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2012 12:26
- Nahlásit

Sízra Milanová
Jo takový lidi chápu, prostě chtěj pesana jen socializovat, tak tam chodí. Ti mi nevaděj. Vaděj mi lidi, co přijdou, řeknou že si pořídili psa s PP, maj nastudováno z internetu, jak je jednoduchý takovýho psa uchovnit, že se musej složit jen nějaké zkoušky a k tomu jsou tady cvičáky, který to ty psy naučej. A nechápou, že já jen naučím je, jak to maj naučit toho psa. Choděj tam jak do kostela, doma necvičej a divěj se, že ten jejich pes pořád neni připravenej na ty zkoušky.
Teď mě v neděli pobavil jeden pán, který po roce, co má fenu s PP (NO), kterou chce uchovnit a chodí k nám asi třičtvrtě roku, teprve zjistil, že existuje rozdíl mezi výstavou a zkouškou, či závodem. Myslím, že při jeho rychlosti chápání, by ta fenka mohla být tak v deseti letech chovná.

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2012 12:28
- Nahlásit

pajda222
Jo takový lidi chápu, prostě chtěj pesana jen socializovat, tak tam chodí. Ti mi nevaděj. Vaděj mi lidi, co přijdou, řeknou že si pořídili psa s PP, maj nastudováno z internetu, jak je jednoduchý takovýho psa uchovnit, že se musej složit jen nějaké zkoušky a k tomu jsou tady cvičáky, který to ty psy naučej. A nechápou, že já jen naučím je, jak to maj naučit toho psa. Choděj tam jak do kostela, doma necvičej a divěj se, že ten jejich pes pořád neni připravenej na ty zkoušky.
Teď mě v neděli pobavil jeden pán, který po roce, co má fenu s PP (NO), kterou chce uchovnit a chodí k nám asi třičtvrtě roku, teprve zjistil, že existuje rozdíl mezi výstavou a zkouškou, či závodem. Myslím, že při jeho rychlosti chápání, by ta fenka mohla být tak v deseti letech chovná

souhlas! Ale že jí neuchovní možná si myslim že je i dobře

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání