Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / někdo nám chce otrávit psa
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
laja
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2012 10:16
- Nahlásit

Dobrý den,
moc prosím hlavně o vaše názory a snad i typ na možnost řešení problému. Máme ročního ovčáka,je to pes venkovní,má boudu a už asi půl roku otřesně vyje jakmile odejdu z domu. ještě horší je to když odejdu s naším druhým psem který je bytový (tam to chápu,že je mu ot asi líto). Ze začátku to vůbec nedělal,ale ted je to nesnesitelný,slyším ho když už jsem daleko od domu. udělala jsem chybu asi v tom,že jsem nechtěla aby byl jako jiní hafani zavření na dvorku- chodí 3x denně na procházky, i když je to dost náročné s malým prckem v kočárku a dvěma hafany, presto to dělám,protože chci aby měl všechno.Ted ovšem se nemůžu nikam hnout.
Lidí si ze začátku stěžovali- sousedé. A před měsícem jsem na dvoře objevila zbytky čehosi,nevím co to bylo, ale pes celý den zvracel a já myslela,že to nerozchodí. nakonec všechno dobře dopadlo a já trnu kdy to tak neskončí.
takové ty fígle jako počihat si až začne výt a okřihnout ho nefungují, barák máme umístěný tak, že nejde adejít kousek aby mě neviděl, také jsem doma převážně sama takže nejde to udělat ani tak, že by muž byl doma a okřikl ho. navíc měl již jeden ep. záchvat takže použití protištěkacího obojku bych neriskla, kromě toho že se mi to příči.
máme ho rádi a i přesto, že není zrovna zatím hodný a na naše dítě je hodný,ale mám strach že ho fakt někdo otrávi, proto nas už napadlo ho někomu dát. a to je to co si zase neumím představit. Jednou mám psa a nemůžu ho jen tak dát na druhé straně mám riskovat,že mu někdo něco udělá?
Nemůže být v bytě, není absolutně čistotný,dokonce nepochopil doted i to že chodí pravidelně ven a potřebu vykonávat tam,ale to neřeším, přece jen pro něj je venku i na dvoře.
Fakt nevím co mám dělat. prosím moc o radu

PetraK
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2012 10:29 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

laja

no asi máte dvě možnosti -

dát si tu práci a naučit ho postupně čistotnosti, myslím, že až na malé výjimky to jde, ale je to náročné časově - u dospělého psa víc než už štěněte asi, ale zvládli to lidé se psy z útulků, tak byste to zvládli taky. Postup stejný jako u štěněte - psa mám pořád na očích a jak vidím, že se chystá konat, letím s ním ven, abych ho měla za co pochválit a odměnit

a nebo

dát si tu práci a naučit ho být doma na dvorku v klidu, zase postup stejný jako u štěněte. tzn. vezmu psa ven, vyřádím ho, utahám ho hrou, cvičením a po návratu domů ho dám na místo, kde bivakuje, odejdu, vrátím se - hned obratem, abych měla za co ho pochválit a odměním ho. Dobu kdy odcházím postupně prodlužuju.

Pamlsky volím výrazně úžasný, takový, který pes jindy nedostane, při úspěchu chválím jak o život. A počítat s tím, že obě varianty jsou časově náročnější.

Nic jiného mě nenapadá. Třeba ještě někdo něco přidá.

LucieS
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2012 11:03
- Nahlásit

udělala jsem chybu asi v tom,že jsem nechtěla aby byl jako jiní hafani zavření na dvorku- chodí 3x denně na procházky
Tohle ta chyba není, lidi co mají víc psů běžně chodí jen s jedním a to neznamená, že ten druhý bude mezitím doma vyvádět... Chyba bude jinde, když začal jako půlroční štěně... nejspíš málo práce, málo hraní, málo věnování, jiný stres (dítě?, nevyjasněné vztahy s vámi?), těžko takhle říct na dálku, ale problém bude asi trochu větší, než "jenom" vytí...

laja
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2012 11:40
- Nahlásit

on dost velká cíta,takového psa jsem v životě neměla,strašně všechno si bere. nesmí se na něj zvýšit hlas, nikdy nebyl trestaný fyzicky. dítě už jsme měli když k nam přišel. ta práce,tam to nehrozí nějak přehánět je to epileptik a záchvat u něj vyvoláva nadměrna fyz.aktivita,stačí aby chvíli aportoval a je hotovo.ale i tak má vyžítí dle mého až až. právě když srovnam jeho život s jinými pejsky,kteři se za celý život nepodívají dál než za hranice plotu si myslím,že se má moc dobře, pořád je s námi.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2012 11:45
- Nahlásit

laja
ty vado tady je každá rada drahá.-((( nelze docílit,že pes bude někde kam nikdo nic nedohodí?to je fakt blbá konstelace..

PetraK
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2012 12:03
- Nahlásit

laja

. ta práce,tam to nehrozí nějak přehánět je to epileptik a záchvat u něj vyvoláva nadměrna fyz.aktivita,s

hm, tak to je blbý - no a co opravdu zkusit zamakat na tom naučení čistotnosti doma - bude to sice nějakou dobu trvat, ale věřím, že se zadaří. A pak by to bylo nejideálnější řešení pro vás - vy byste byla v klidu, že pesan venku nic nesežere, a i pro něj- byl by s vámi víc v kontaktu, víc v klidu - což asi když odcházíte není - a nepřidávalo by to tak vzrušivý podněty pro epilepsii.

Biluška
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2012 12:09
- Nahlásit

laja
v prvním příspěvku jsi psala, že měl jeden epi-záchvat, v dalším říkáš, že záchvat vyvolává nadměrná fyz. aktivita. Tak jak to teda je? Měl jeden záchvat, nebo víc? Víš určitě, že je vyvolává fyz. aktivita? Nebo si to myslíš, protože ten jeden byl shodou okolností po nějaké zátěži?
Co je to za plemeno a jakým způsobem "pracuje"? Chodí jen tak na vycházky (na vodítku,nebo bez)? Nebo s ním něco děláš? Nějaký sport? Jak často? Jaké má vyžití? To je všechno dost podstatné k tomu, aby se uklidnil a byl rád, že může zalézt do kotce a chvilku chrnět

laja
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2012 12:19
- Nahlásit

to Biluška:
zachvát měl jeden,ale předchází tomu nejdříve kulhání a pak nemůže na nohy,párkrát jsme to přehnali a právě toto nastalo, musí si lehnotu a být v klidu a pak ho to pustí. Je to groenendal. Nepracuje,opravdu nemůže, nejsem pejskař co vypustí psa před barák na par minut a domu, chodíme chodně na procházky,samozřejmě mají volno. Je ale opravdu fyzicky omezený, protože nechci zažit znovu jeho záchvat, byl v křečich, kousal, zapadlé oči- bylo to děsný.

laja
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2012 12:23
- Nahlásit

to PetraK: s tím naučením domu by to bylo možné ale, přece jen dost náročné, jsem převážně sama s prckem, doma máme také psa a kočky, neumím si přestavit zrovna ted uklízet loužičky a hromádky když mi lozí dítě, navíc nas vykradli a chtěli jsme mimo jiné hlídače,párkrát se mi také ohnal po synovi, na druhou stranu nevím co jiného.

PetraK
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2012 12:26
- Nahlásit

laja
na druhou stranu nevím co jiného.

no já už nic jinýho nevím no. a myslím, že se to ho mnoho jinýho vymyslet asi nedá - krom toho uvykání na to, že bude na zahradě sám, Začněte tedy tím, že když se vrátíte z procházky - začnete po chvilkách odcházet tak , aby to snesl a vy měla šanci ho pochválit a tu dobu postupně prodlužovat.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2012 12:32
- Nahlásit

laja

na naše dítě je hodný
párkrát se mi také ohnal po synovi
tak jak teda?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2012 12:34
- Nahlásit

jinak ty gríni sou někdy docela nerváci..
Má PP?
pokud bys ho chtěla darovat,asi to nebude jednoduchý vzhledem k jeho stavu

laja
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2012 12:36
- Nahlásit

jak teda co?
Jo je papírový.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2012 12:38
- Nahlásit

laja
jak teda co?
no jestli se jedná o to samý dítě tak jednou je na něj hodný a jednou se po něm párkrát ožene..tak to nechápu
Jo je papírový
a co chovatel..ten by nepomohl kdyby došlo na nejhorší?

laja
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2012 12:38
- Nahlásit

jo už rozumím tomu jak teda, blbě jsem to sesmolila,chtěla jsemnapsat,že přesto že na dítě nění moc hodný,jinak je hodný

mac1
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2012 13:00
- Nahlásit

ty, dítě, druhý pes, kočka v domě a on sám na zahradě, to samo mu může působit stres, záleží na povaze psa. A když ho čistotnost v bytě nikdo neučil, tak samozřejmě čistotný není . Já bych asi jako nejlepší viděla pokusit se ho někomu dát, samozřejmě někomu, kdo se o něj dobře postará a i mu poskytne nějakou tu práci.

laja
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2012 10:42 - Změnil/a: laja
- Nahlásit

děkují Vam za rady a názory, koupila jsem kong a uvidíme, třeba ho zabavi.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2012 10:50
- Nahlásit

laja
tak nějak si myslím, že samotný Kong nic nevyřeší...

laja
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2012 14:21
- Nahlásit

nemyslím si že něco vyřeší,ale třeba se zabaví a nebude výt.třeba taky ne.Ale taky nemám možnost ho ted cvičit jako štěně, odcházet a přicházet achválit,prostě on mě vidí hodně dlouho po odchodu takže se to fakt blbě nacvičuje.

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2012 15:09
- Nahlásit

laja
máme ho rádi a i přesto, že není zrovna zatím hodný a na naše dítě je hodný,ale mám strach že ho fakt někdo otrávi, proto nas už napadlo ho někomu dát

Hmmm, zajímavý to tu ještě nebylo,dáme psa pryč protože ho chce někdo otrávit....dobrý, neohraný jako alergie a agresivita,hmmm

laja
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2012 16:30
- Nahlásit

Sízra Milanová si ze mě děláte srandu,ne,kdybych ho vážně chtěla dát pryč, tak se nesnažím hledat pomoc a rady a prostě ho dám pryč. Je to od Vás hnusný

cangalisa
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2012 19:44
- Nahlásit

Odkud toho greníka máš, myslím chs? Jinak jo u belgičanů ty nervíky docela lítají, takže jemně citlivě nic vyjmečnýho to není, hodně se jich tak projevuje, ale jsou to super psi.
Odkud jsi? Jestli někde poblíž Prahy dalo by se na psa mrknout a říct víc, popřípadě něco vymyslet.
Jinak to, že má EP by bylo přínosný sdělit klubu KCHBO, aby se s touto informací dalo dál pracovat.

laja
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2012 22:02 - Změnil/a: laja
- Nahlásit

cangalisa
Klub o tom už ví,hned po záchvatu jsem informovala chovatelku (chs Extratemperament). Máš pravdu jsou to úžasni psi a o to víc mě naštve názor tady Milanové, že jsem jen originální v hledání důvodu proč ho dát pryč.
S chovatelkou jsem to řešila- ale to vytí je takový problém,že s tim se zas tolik dělat nedá,ale budem zkoušet.Ani neví o otravě, nerada bych ji přidělavala starosti.
Jinak já jsem z Olomouce, to je skoro nejdál co jde od prahy jako naschval,ale moc děkují za ochotu. Dnes byl popkrok odešla jsem na chvíli a byl klid.

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2012 23:28
- Nahlásit

laja
podle mě naučit psa čistotnosti je základ, dyť ten pes je pak naprosto nepoužitelnej, nemůžete ho nikam vzít s sebou, bude chcat na veterině, v hospodě, na návštěvě, prostě všude. Nemůžete ho dát nikomu hlídat ani případně nikomu darovat, kdyby k tomu došlo. To by se vám rozhodně vyplatilo ho to naučit si myslim...

kachna_
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2012 23:43
- Nahlásit

laja
hele, a co zkusit nějaké nosítko na dítě, abys měla volné obě ruce? Třeba manducu?

laja
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2012 00:22
- Nahlásit

kachna_
jo jo to máme,je to super věc,ale ne ted v zimě,ale určitě hned jak se otepli

laja
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2012 00:24
- Nahlásit

Adiddaska
Rozumím,ale pochybují,že někdo kdo si bere psa na dvorek si ho nejdřív vezme domu,naučí ho čistotnosti a pak ho vypusti na zahradu,že.

danajasa
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2012 02:53
- Nahlásit

laja
Rozumím,ale pochybují,že někdo kdo si bere psa na dvorek si ho nejdřív vezme domu,naučí ho čistotnosti a pak ho vypusti na zahradu,že.
Já třeba ano,každé malé štěník by měl být ze začátku u páníka aby si na sebe vytvořily vazbu a aby byl coby nevycválaný pubouš pod kontrolou,intervaly mezi"doma a zahrada"se ůměrně věku zaměnují,ale ted zrovna když byly ty kruté mrazy spousta lidí brala své psy do domů takže myslím,že není od věci mít psa cca dvě hodky deně doma a dát mu základy slušného nečurání a chování se v domě

kejtlin
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2012 05:08
- Nahlásit

laja

mám 3 psy venku a přesto jsou 100% čistotní, mohou být klidně doma, nevyčůrají a nevykadí se v kotci, když je třeba aby tam byli, když mi je někdo hlídá, nemusím mít strach, že mu znečistí kotec nebo dům

PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2012 08:36
- Nahlásit

laja

no vzhledem k tomu, že můžou nastat situace, kdy je psa mít třeba v domě - např. jeho nemoc, je to myslím základ, naučit psa čistotnosti, stejně jako je základ naučit ho být doma - je jedno, jestli v domě, bytě, na dvorku - prostě doma - sám.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání