| Autor |
Zpráva |
Kooky
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2013 08:56
- Nahlásit
Mám pětiměsíční štěně, které chodí na přivolání celkem hezky, ale neusínáme na vavřínech a pořád to trénujeme. Napadla mě k tomu ještě jedna věc. Na začátku procházky ho nepřivolávám vůbec, protože vidím, jak je natěšený na pejsky a nic jiného ho v tu chvíli nezajímá. Takže až když se pořádně vyblbne, pak teprve na něj volám. Taky je dobrý ho občas přivolat od jiného psa (pokud vím, že přijde - tzn. pokud je to pes, který ho zajímá jen tak normálně, ne nějaký nejlepší kámoš), dát mu pamlsek a nechat ho, ať za tím psem běží zpátky. Aby prostě věděl, že i když ho zavolám, nechci mu tím kazit zábavu. A nikdy na něj nevolám, když mu chci udělat něco nepříjemného - tzn. dát vodítko, náhubek, jít už domů, utřít mu bordel z očí, sebrat mu z tlamy jídlo co někde našel... - v takových případech si pro něj přijdu sama.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2013 10:27
- Nahlásit
Kooky
. Na začátku procházky ho nepřivolávám vůbec,
jo, tohle je dobrý si uvědomit obecně, třeba partnerův pes, když se přede závodem nezklidnil a nevyblbnul, býval na chvostu, když měli trošku času předem, býval tak někde v půlce.
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 18 Srp 2013 22:38 - Změnil/a: ErzebethB
- Nahlásit
Hele ono se třeba i dle našich zkušeností liší to, zda psa přivoláváš na pro něj "domácké půdě" nebo kde je prvně... jelikož pokud naše štěndo pustím okolo baráku, kde to zná, tak přijde na zavolání fakt jen když nikdo nikde neruší a nebo zrovna lady nehodí leháro a nechce se jí hýbat... ale jakmile jsme někde na procházce, stačí říct jdeme/pojď/šup/tak honem nebo stačí jen písknout a fičí )
|
Veverusik
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2013 21:49
- Nahlásit
Ahoj lidi, tak jsem si tu přečetla mnoho dobrých rad, ale mám zatím dojem, že na mého miláčka asi nezabere nic...je mu rok a doma poslouchá jako hodinky, naprosto perfektní, jak se octneme venku...bydlíme mezi lesy, chytí stopu zajíce, nebo srnky a začne lítat jak splašený. Já ho absolutně nezajímám a můžu se stavět třeba na hlavu, pamlsky nemají smysl. Mám ještě fenečku, je jí 7 měsíců, venku ze mne nespustí oci a poslouchá líp než doma, může jít stále na volno, ale Saturn se nám stále ztrácí, potom ho obě hledáme, přiletí po 10, 15 min. uřícenej a teprve si s námi začne hrát, ale stejně má stále tendendence odbíhat někam do houští, a hledat něco voňavého..chystáme se na cvičák...myslíte, že by nám to mohlo pomoct?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2013 21:55
- Nahlásit
Veverusik
nemáš v okolí kurz přivolávačských her? To by ti mohlo pomoct víc než cvičák si myslím.
Pokud ti utíká za zvěří, tak ho vezmi na stopovačku a prostě mu to nedovol, protože každý takový útěk se odmění úžasnou honičkou a tím se zvyšuje pravděpodobnost opakování tohoto chování v budoucnosti. Pokud mu to nedokážeš zatrhnout, tak bych nevěřila tomu, že to sám od sebe přestane dělat jen proto, že začnete chodit na cvičák.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2013 22:14
- Nahlásit
Veverusik
Odkud jsi? Tohle by mohlo být přímo pro tebe:
https://www.facebook.com/events/175447782640968/?f ref=ts
Jinak se sedmiměsíčním a ročním psem bych chodila na procházky co nejvíc s každým zvlášť, ať můžeš každému věnovat svou plnou pozornost.
|