| Autor |
Zpráva |
Grin
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2012 09:53
- Nahlásit
Hele buď jsem to nějak rozbila a nebo to téma zavřel někdo shůry nevim o tom že bych to zamykala a odemknout to nejde tak tady pokračování prosím:
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2012 09:57
- Nahlásit
a jaký je pokračování? Griňu je stále nekonfliktní a stále ho Venoušek atakuje? Jak to vůbec s paní dopadlo?
|
RaduM
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2012 09:58
- Nahlásit
A já napsala takovej dlouhosáhlej příspěvek a pak mi to napsalo, že je to zamčený. Tak to teď aspoň zkrátim
Co když se do nějakého konfliktu dostane? Myslim, že se bude maximálně bránit a možná ani to ne. Jakým způsobem můžu zasáhnout? Někdo mi říkal, že je lepší nezasahovat, ale přece ho nenechám sežrat
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2012 10:05
- Nahlásit
Grin
Hele a kdyz si v puberte zacnou vyskakovat (spis dominantne nez agresivne ) tak az z puberty vylezou, budou v tom pokracovat nebo se zase srovnaj (samo za predpokladu ze panecek neni kreten a nepodporuje je v tom)?
no osobně netrpim nic co nechci at je to cokoli,takže bych mu to zatrhla bo si myslim,že samo to asi nepřestane..
RaduM
Někdo mi říkal, že je lepší nezasahovat, ale přece ho nenechám sežrat
toje kravina! di do toho druhýho čokla zcela bez servítků!takhle si akorát vyrobíš nerváka! bránit ho musíš a to všema prostředkama i kdyby měly bejt brutální!
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2012 10:08 - Změnil/a: Grin
- Nahlásit
stetisek123
jaký je pokračování? Griňu je stále nekonfliktní a stále ho Venoušek atakuje? Jak to vůbec s paní dopadlo?
Venoušek stále atakuje, ale pani si na něj už dává pozor a má ho na vodítku i v baráku, takže se jenom škrtí a snaží se na Grina dostat...
Grin dělá teď na menší psy bu bu bu na vodítku (teda rád by ale to mu netoleruji) a na volno k nim moc nechodí, když už k nim jde, tak jen čuchnout a pryč. Nepere se, ale občas na něm vidim známky možná dominance, nejsem s to to určit přesně, ale jakmile vidim chování co se mi nelíbí tak odvolávám a jde se.
Ale člověče všimla jsem si že má takový výkývy puberty, chvíli je zlatej a to je zlatej i ke psům a chvíli je na přesdržku a na štíru s posloucháním a tehdy je na psy "hnusnej" ne že by vyvolal rvačku nebo tak, ale vrčí, ježí se a stojí strnule. Spíš mi to přijde jako by nevěděl co má dělat, možná že má i trochu strach z toho druhýho psa... nejhorší je to když se potká s mladším velkým psem, kterej by si třeba i hrál. Když je čas se očuchat, tak je to OK a pak si i hrajou, ale někdy když ti psi jsou jako moc hrrr, prostě nenechaj ho důkladně očuchat a rovnou o něj třeba opřou tlapy ve hře, tak to nemá rád a začne si zas vrčet a má snahu asi nahrnout toho psa pod sebe
hele je to laickej popis, nemám dost zkušeností abych věděla co a jak s tim, každopádně jak říkám, přivolání má super takže jakmile se mi něco nelíbí, dám zákazovej povel (funguje), pak hned přivolávám a jde se pryč.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2012 10:08
- Nahlásit
RaduM
[i]Někdo mi říkal, že je lepší nezasahovat, ale přece ho nenechám sežrat [/i]
co to je za blbost??
Rozhodně řešit a svýho psa bránit. Pokud jde opravdu o napadení a rvačku, tak není co řešit a neváhat ani minutu.
|
Barbucha z Prahy
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2012 10:11
- Nahlásit
RaduM
Mám podobnýho psa, konflikty nevyvolává vůbec, jak jen vycítí, že ten druhej pes by se porval,tak jde od něj, problém je, že většinou to toho druhýho psa vyprovokuje a pak po mým psovi vyjede. Nevím,co s tím mám dělat, nechci,aby mýho nekonflitkntího psa napadali druhý psi jen proto, že je submisivní a konfliktům se vyhýbá. Kdyby náhodou někdo věděl, co by bylon ejlepší dělat, tak budu ráda za každou radu. Snažím se nebýt hysterická, ale už jsem l´měla psa pokousanýho, takže se ho snažím vždycky, když vidím potenciálního rváče přivolat a vyhnout se mu, aby se můj pes nedostal zbytečně do konfliktu.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2012 10:11
- Nahlásit
davidkova renata
osobně netrpim nic co nechci at je to cokoli,takže bych mu to zatrhla bo si myslim,že samo to asi nepřestane..
No já to zatrhávám, řešim to ale jenom přes poslušnost - zákazovej povel + hned přivolání. Nevim jak jinak to "zatrhnout" - když se tam k nim přiblížim, bude to spíš horší, ne?
|
Barbucha z Prahy
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2012 10:12
- Nahlásit
Grin
Ale člověče všimla jsem si že má takový výkývy puberty
Netrvá mu ta puberta už nějak dlouho (nebo se mi to jen zdá, že se o ní zmiňuješ už několik měsíců
A jaký dáváš zákazový povel?
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2012 10:12
- Nahlásit
Barbucha z Prahy
Někdo mi v týhle souvislosti říkal, že právě přílišná submisivita může vyvolat konflikt, a že je lepší psa naučit a upevňovat (třeba klikrem nebo tak) "konejšivý signály" viz ta knížka.. ale sama z vlastní zkušenosti to nemám.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2012 10:14
- Nahlásit
Já tedy nemám nekomfliktního psa, bohužel,ale už jsem seřvala páníka i se psem, když on nechával svého psa řvát mému do očí a můj byl (kupodivu) i dlouho v pohodě,než se vytočil.....nicméně pak jsem je seřvala všechny, pán je splachovací,ale jeho po pes potom, co jsem ho seřvala ještě několikrát,už nám dává vcelku pokoj- nebo spíš už tolik neprovokuje,když mě vidí.
svého psa koriguju průběžně,kdy je to potřeba a někdy mi to vůči němu fakt i připadá nespravedlivý,když druhej páník nic.....
|
Grin
Člen |
- Nahlásit
Barbucha z Prahy
Netrvá mu ta puberta už nějak dlouho (nebo se mi to jen zdá, že se o ní zmiňuješ už několik měsíců
tak ted je mu 15 měsíců a minimálně od 9 měs ji na něm občas pozoruji ale fakt jsou to jen výkyvy, většinu času je to zlatej pes
A jaký dáváš zákazový povel?
obyčejně zařvu NE!!
|
RaduM
Člen |
- Nahlásit
Hmm, to se asi nedá takhle předem naplánovat. Já z toho mám strach a bojim se, abych jen nestála a nekoukala. Měla jsem dřív ze psů celkem strach (když jsem byla malá, tak mě jeden pokousal), ale co mám vlastního psa, chodíme na cvičák atd. nebojím se už ani velkých plemen, jenže to jsou všechno tak nějak hodný psi nebo mám aspoň pocit, že bych je zvládla kdyby něco. Jenže co když přiběhne nějakej drsoň, ze kterýho budu mít strach i já. No asi mi bude instinkt velet chránit svého psa - doufám!
|
Barbucha z Prahy
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2012 10:16 - Změnil/a: Barbucha z Prahy
- Nahlásit
Grin
Konejšivý signály už jsem si objednala. To já právě vím, že tím,že je až mocsubmisivní, tak tím spíš ty druhý po něm jdou, potřebovala bych i nějak zvýšit jeho sebevědomí, ale to taky nevím jak, abych byla upřímná, musím ale něco vymyslet, aby nebyl takový otloukánek Naštěstí nemá tendenci si to pak vybíjet na slabších jako čuba mý kamarádky, která se některých psů bojí, ale na druhou stranu si to pak vybíjí na slabších.
|
Barbucha z Prahy
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2012 10:19
- Nahlásit
Grin
Ok, já jen , že puberta mi u psa vždycky trvala tak měsíc Já mám sice taky zlajtýho psa, ale momenty,kdy bych ho nejradši zabila jsou bohužel taky a s větší frekvencí háravek jich je bohužel hodně
|
Barbucha z Prahy
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2012 10:21
- Nahlásit
RaduM
z toho mám strach a bojim se, abych jen nestála a nekoukala
Upřímně, já se docela bojím na druhýho psa, který se rve šáhnout, protože se prostě bojím, že mě kousne a zároveň ani nejsem schopná do něj kopnout, nevím, jsem prostě do psa nikdy nekopla. Každopádně se prostě snažím konfliktům předcházet, když vidím, že ten druhý pes by ho mohl napadnout (nechápu, že majitelé takových psů ty signály prostě ignorují, i když je na to slušně upozorním), tak si ho prostě v klidu chytnu a jdu dál a na 99,9% se nic nestane.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2012 10:22
- Nahlásit
RaduM
No asi mi bude instinkt velet chránit svého psa - doufám!
Hele věř tomu, já dokud pes nebyl napaden jsem si nemyslela, že bych dokázala třeba cizího psa nakopnout... a helemese, jde to.. a celkem suverénně jsem se s tím vypořádala - byly to solidní dva metry...
Barbucha z Prahy
že puberta mi u psa vždycky trvala tak měsíc
och, šťastná to žena!!! Já si dycky myslim že už je to za mnou definitívně a ono to zase přijde!!!
|
RaduM
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2012 10:32
- Nahlásit
Barbucha z Prahy
Postupuju stejně, i když naštěstí pro nás potkáváme stále stejné psy, se kterými nemáme problém.
Horší je, že on má tendenci si udobřovat psy, kteří na něj vrčí. Jsem si myslela, že když ho minule tamten tak srovnal, tak se mu vyhne obloukem, jenže když jsme ho po pár dnech potkali, tak se za ním zase vydal, tak 10m od něj zalehnul a vrtěl ocasem. Ale nechal se odvolat, naštěstí se to odvolání od psů stále zlepšuje. On ten pes asi nebude zlej, taky vrtěl ocasem a nijak nevyjížděl, ale když se k sobě minule dostali, tak měl asi potřebu mu prostě jasně říct, že on je tady pánem a jeho páník si ho rychle odvolal.
Grin
Představa nakopnutí psa se mi teda taky dost příčí, ale když by nebylo jiného zbytí, tak k tomu snad taky přistoupim. Ostatně kdyby mi pes napadl dítě (až ho někdy budu mít), tak bych asi taky neotálela ho nakopnout.
|
Barbucha z Prahy
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2012 10:34
- Nahlásit
RaduM
No, můj pes se naštěstíé psům, se kterýma už má nějakou negativní zkušenost vyhýbá a rozhodně si teda žádnýho psa neudobřuje.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2012 10:45
- Nahlásit
Barbucha z Prahy
puberta mi u psa vždycky trvala tak měsíc
u nás proběhl jakýsi náznak puberty tak kolem osmého měsíce, to jsme za chvilinku zvládli a já se bila v prsa jak sem jako dobrá, jak sem to vzládla..... tyjádaaaa, to mě teprf volochtával jenže to jsem ještě netůchala a byla děsnej hrdobec. On byl taky od štěňátka vzorný psí student, okolí ho obdivovalo. A přesně v roce to bouchlo tak, že jsem psa fakt ale vůbec nepoznávala a bylo to fakt něco v tu dobu mě všichni, kteří nás znali naopak upřímně litovali, protože byl fakt na odstřel. A jestli si to dobře pamatuju,t ak měsíc nám na to nestačil, značně si to užíval. Odpadávaly postupně všechny povely, až mi nezůstalo vůbec nic.Jezdili jsem na vlnách - hodnej/ na zastřelení/hodnej/na zastřelení. Vyšperkoval to ještě o to víc, že když šel s jedním z nás jel na tý vlně sem hodnej,když šel s tím druhým, byl na ten odstřel, a poctivě to střídal, abychom si to rovným dílem užívali oba. každým jedinec je jiný, jako u lidských adolescentů je to jiný, jedno dítě si tím projde v pohodě a z dalšího těch stejných rodičů, při stejný výchově, lezou ty rodiče po zdi.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2012 10:48 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit
RaduM
hele vono se někdy stává,že u určitejch psů právě ta submisivita ten útok spíš provokuje co sem vypozorovala..Představa nakopnutí psa se mi teda taky dost příčí, ale když by nebylo jiného zbytí, tak k tomu snad taky přistoupim
příčí nepříčí,mě by popad takovejch vztek,že bych byla schopnámu klidně ublížit,mám zatmíno jak mi někdo šáhne na psa..asi mateřskej pud )))
grin
Nevim jak jinak to "zatrhnout" - když se tam k nim přiblížim, bude to spíš horší, ne?
hele já nevim..já nejsem ty,v zásadě to ani neumim nijak někomu vysvětlit,mě prostě dyby s*al,nerozpakovala bych se mu naložit ..ale to nemůžu posoudit..
Jo a puberta mám tvala jednoho dne asi hodinku tak od půl 3 do půl 4 ,pak pochopila snadno,že jako fakt ne
|
RaduM
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2012 10:51
- Nahlásit
davidkova renata
submisivita ten útok spíš provokuje
A dá se dělat něco pro to, aby nebyl tak submisivní?
|
Barbucha z Prahy
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2012 10:53
- Nahlásit
PetraK
No jo no, já měla asi štěstí, neříkám, že je všechno zalitý sluncem, ale až na ty háravý feny, ketrýma je posedlej, je docela hodnej, ale tak dlouhosrstý kolie jsou prostě zlatíčka Puberta našeho druhýho psa v rodině, hovawarta se ovšem nese ve zcela jiném duchu, takže o zábavu je postaráno.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2012 10:56
- Nahlásit
RaduM
Představa nakopnutí psa se mi teda taky dost příčí, ale když by nebylo jiného zbytí, tak k tomu snad taky přistoupim
hele věř tomu že až se ti nějakej hnusnej psí vysírač bude sápat na psa aby ho zakousnul, nebude se ti příčit ho nakopnout ani trochu. Taky jsem dost útlocitná a Venouška bych zkopala do bezvědomí, jenom ho vidim
davidkova renata
hele já nevim..já nejsem ty,v zásadě to ani neumim nijak někomu vysvětlit,mě prostě dyby s*al,nerozpakovala bych se mu naložit..ale to nemůžu posoudit..
No, já bych to nezvládla "mu naložit" - ne že bych mu nedokázala prostě namlátit nebo mu udělat leteckej den, nebo že bych třeba musela nutně propagovat pozitívno, ale já to prostě neumim.. to se špatně vysvětluje. Nepoznám jakou intenzitou a kdy mu přesně "naložit", takže tim páchám víc škody než užitku. Proto to nedělám a radši mu upevňuju to dobrý. To ale neznamená že ho nemajznu když to stihnu "při činu", to dělám, ale při tom mezipsím styku to nikdy při činu neni...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2012 11:13
- Nahlásit
RaduM
A dá se dělat něco pro to, aby nebyl tak submisivní?
hele já myslim,že to je daný prostě povahou psa..stejně jak u lidí.Můžeš mu ale cíleně nadzvedávat seběvedomí,je to práce na dýl,nesmíš dopustit negativní zážitky a musíš mít k tomu vhodný lidi a psy..
Grin
ale já to prostě neumim
já vim,dyk se známe.Já to zas umim a nemám s tim problém,jedna dobře načasovaná facka dělá zázraky..taky píšu že to nemůžu posoudit esi tro máš či nemáš udělat a jak,to se odvíjí od situace..
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2012 11:20
- Nahlásit
Grin
No, já bych to nezvládla "mu naložit" - ne že bych mu nedokázala prostě namlátit nebo mu udělat leteckej den, nebo že bych třeba musela nutně propagovat pozitívno
já to taky neuměla..a málem se mě to šeredně vymstilo!!! po tom co mě pyrenejka málem zakosla minulej tejden psa chodim s otvíracím nožem a věř tomu že sem tak hotová že dneska bych tu kudlu do tý pyrenejky píchla tolikrát kolikát by to bylo nutný abych zachránila život svý čubě co měla koš a nemohla se bránit !
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2012 11:21
- Nahlásit
Barbucha z Prahy
No jo no, já měla asi štěstí,
a nebo třeba lepší přístup, co člověk ví. I když já si vždycky vzpomenu na ohaří kamarádku od výmara,která to jelito moje zrzavý znala od štěněte a když ho viděla v tuhle dobu, nevěřícně zírala, co se to z něj stalo . Nadbože, nerada na to vzpomínám
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2012 11:22
- Nahlásit
Fajka
chodim s otvíracím nožem
jo, je to skladnější než bejsbolka, já to Brtnikoj řikala, že můj návrh je lepší.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2012 11:25
- Nahlásit
PetraK
jo, je to skladnější než bejsbolka, já to Brtnikoj řikala, že můj návrh je lepší.
jj bejsbolka je celkem do kapsy nepraktická no
až budu mít víc času bude ten paralyzer!
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2012 11:26
- Nahlásit
Fajka
po tom co mě pyrenejka málem zakosla minulej tejden psa chodim s otvíracím nožem
ale to bylo myšlený jinak..ne na cizího psa ,ale na vlastního co vysírá
|