| Autor |
Zpráva |
Tony
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2012 00:03
- Nahlásit
marťula
no jo, ale pokud na stránkách klubu chovatelů mají, že je vhodná k dětem a chovatel jim nakecá kdo ví co, tak je to těžký
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2012 09:58
- Nahlásit
Tony
pokud na stránkách klubu chovatelů mají, že je vhodná k dětem
... ona je, ale poradkyně chovu, která to psala myslela ukázněné dítě, které ví jak se ke psu chovat a samozřejmě vychovaná šiba.... moje šibiska nemají s dětmi sebemenší problém, ale jen jako s kamarády... jako někoho, koho by musely poslouchat by je rozhodně nebraly....
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2012 10:16
- Nahlásit
vlk
Tony
pokud na stránkách klubu chovatelů mají, že je vhodná k dětem
tyhle informace o jednotlivejch plemenech co se daj najít na netu jsou občas strašně zavádějící... ne že by nebyly pravdivý, ale jsou podmíněný hrozně moc ALE, viz co vysvětluje vlk. Myslim že by se měli lidi uvažující o pořízení určitýho plemene fakt poradit s nějakým chovatelem... bohužel ani to není záruka toho, že se jim dostane pravidvejch odpovědí není cesta ven asi :/
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2012 10:48
- Nahlásit
Grin
Myslim že by se měli lidi uvažující o pořízení určitýho plemene fakt poradit s nějakým chovatelem..
.... možná spíše s více chovateli. A nebo možná s někým, nestranným kdo plemeno zná. Zná jeho přednosti ale i zápory... Třeba chovatelka, od které mám šiby já se zpočátku snaží zájemce spíše odradit, vynese na světlo napřed ty zápory plemene... a teprve, když zájemce přibližně ví, do čeho jde a přesto se nenechá odradit, tak i klady...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2012 11:00
- Nahlásit
vlk
se zpočátku snaží zájemce spíše odradit, vynese na světlo napřed ty zápory plemene
tak.
Podle mě by ve všech psích časopisech měly vycházet články naprosto pravdivě informující o vlastnostech každého plemene, přičemž by ty "negativní" (záměrně píšu úvozovky, protože co je pro jednoho negativní, druhému nevadí - viz třeba nekontaktnost a specifičnost šibin, nebo potřeba velkýho pohybu u některých plemen, či nutnost psa naučit se ovládat své lovecké pudy.... je toho spousta)by asi měly být zdůrazněny spolu s požadavky, co který pes opravdu nutně potřebuje k tomu, aby byl spokojený. To stejné na klubových stránkách, páč o tom, že by všichni chovatelé uvažovali tímto směrem se dá u některých jedinců dost pochybovat.
A hlavně by měli z pultů zmizet atlasy psů nebo teda jejich většina, nesnáším,když u každýho plemene je napsáno, že je vhodný do rodiny s dětmi, nenapíšou, že bígl a honiči jsou na stopu žhavý tak, že páníka v tu chvíli nejsou a ani moc nemůžou být schopni vnímat, že jsou plemena, která bez zaměstnání těla a hlavy rozeberou byt.................
A úplně nejvíc by to ovšem bylo o tom, když by každému chovateli záleželo na tom,jak se jeho odchovy budou mít. Jenže to je utopie. Páč takovejch moc není a nebude.
|
helps
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2012 14:10
- Nahlásit
to jo atlasy a encyklopedie miluju.... vhodný jako společník a jak jsou milí a krásní. taky u každýho plemene
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2012 14:19
- Nahlásit
Hele,většina článků,ale i chovatelů je padlá na hlavu. Každopádně např. popřečtení tohoto musí nezkušený člověk nabýt dojmu,že takový ibizský podengo je tím nejvhodnějším plemenem pro začátečníka a hlavně pro malé děti,naproto bezproblémový, vychovaná sám od sebe už při narození
http://hobby.idnes.cz/ibizsky-podengo-lovec-kralik u-ktery-se-necha-ovladat-ditetem-p5t-/hobby-mazlic ci.aspx?c=A120113_022619_hobby-mazlicci_mce
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2012 14:42
- Nahlásit
PetraK
měly být zdůrazněny spolu s požadavky, co který pes opravdu nutně potřebuje k tomu, aby byl spokojený. ¨
tuhle větu bych vypustila, pokud by se něco takovýho psalo. to esi je pes spokojenej je totiž lidem jako např. těm o kterejch je tohle téma srdečně u prdele, hlavně že budou spokojení oni. Spíš by to chtělo působit na jějich peněženky (byt na třísky atp.) a hysterickou stránku (sežraný dětičky) nebo i to zahrát na to že si jejich pes nebude hrát s jinejma psama samcema.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2012 17:26
- Nahlásit
jana33
ibizský podengo je tím nejvhodnějším plemenem pro začátečníka
můjtybože ,kamarádka ho má... mi přijde,že to ani neni moc pes esi mi rozumíš bože to sou idioti
|
helps
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2012 18:02
- Nahlásit
jana33 davidkova renata
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2012 21:52
- Nahlásit
davidkova renata
helps
Já když to četla,tak se mi otevírala kudla v kapse. Ale asi tou nerozumím,protože v článku o tom přeci mluví odborníci
|
hally001
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2012 15:41
- Nahlásit
já se omlouvá za "odmlčení" měla jsem rozbitej monitor....z jaký chovky...je bez PP, někam na Moryvu pro ní jeli....zprávy zatím nijaký....
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2012 17:13
- Nahlásit
hally001
no vidíš, to by mohlo být nakonec pozitivní - třeba to nebude ani šiba s šibíma vlastnostma...
až budeš něco vědět, tak dej vědět. Ale je jasný, že je zatm brzy.
|
helps
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2012 17:56
- Nahlásit
Tony
neradujme se předčasně... nebo to bude šiba nas.aná a nesocializovaná
|
hally001
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2012 18:39
- Nahlásit
předpokládám že první problémy nastanou až v pokročilejším věku....zatím to bude hravý ště...teda pokud si malý šiby vůbec hrajou.)
|
Jebloň
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2012 18:45
- Nahlásit
hally001
.zatím to bude hravý ště...teda pokud si malý šiby vůbec hrajou.)
No nech bejt.....vono to potřebuje venčit a žrát a taky si to u hraní klidně kouše.
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2012 18:46
- Nahlásit
hally001
..teda pokud si malý šiby vůbec hrajou.)
tak malý šiby jsou sakra hravý, ale taky extrémně kousavý ( v rámci hry) a je třeba je pořád korigovat a usměrňovat a hlavně od malička s obrovskou důsledností vychovávat. Nastavit pravidla od prvního dne a pečlivě je dodržovat. Jakmile se šibě něco povolí jednou, znamená to, že je to dovolené celý život....
|
hally001
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2012 20:34
- Nahlásit
vlke třeba je pořád korigovat a usměrňovat a hlavně od malička s obrovskou důsledností vychovávat. Nastavit pravidla od prvního dne -no to bude asi problém, ale třeba se stane zázrak a bude to nejlepší pes pod sluncem...ale v tomhle nejsem teda optimista, i když jinak na zázraky věřím
|
Jirka a Fox
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2013 17:57
- Nahlásit
hally001
Ahoj, nevíš jak se pejskovi daří?
|
michna
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2013 18:24 - Změnil/a: michna
- Nahlásit
no preji hodne stesti na plasticke chirurgiii, pokud to skonci jen tam, vse ostatni jiz bylo receno
a jeste navic bez PP, no to je snad na TO pro pokus o vrazdu vlastniho ditete
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2013 11:19
- Nahlásit
6 týdenní šibák sousedů si hrál takovým způsobem, že to za hru považovali jenom jeho majitelé a on. Ostatní psi buď utíkali nebo ho chtěli už v tomhle ranném věku přizabít
Dopadlo to standardně. Nevyvchovatelný, agresivní útěkář. Když jsem ho viděla naposledy, byl po těžkém úrazu, který si přivodil během jednoho ze svých samostatných výletů. To mu nezabránilo ve velké chuti porvat se s oběma mými psy. Tož asi tak....o šibách.
|