| Autor |
Zpráva |
handula
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2005 09:53
- Nahlásit
Dnes ráno jsem šla na pravidelnou procházku se psem. Ze křoví na nás vyskočil černej ratl - možná knírač - a skočil našemu psovi po hlavě. Jeho pán se za nějakou dobu též vynořil z téhož křoví a šel svého miláčka bránit. I přesto že jsem měla v tu chvíli tísíc chutí našeho psa pustit na volno a nechat toho psa napospas osudu - neb měl 10kg a náš má 40- svého psa jsem odtáhla a šla pryč. Zmíněný ratl se však nevzdal a letěl za náma. Ten chlap si ho pak odchytl, odkráčel se psem v podpaží, po chvíli zakřičel, protože ho v záchvatu amoku pes též kousl. Po několika minutách jsem zjistila (když už byl dotyčný pryč) že náš pes dělá za sebou krvavý stopy a má prokouslý oko. A teď to varování pro majitele a jejich rodinné příslušníky, kteří ho venčí! Jestli ještě jednou potkám na Zahraďáku tohoto psa, bez vodítka, bez košíku, našeho psa pouštím a zmíňěného tvora budete sbírat po částech. Lidi neserte mě...
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2005 10:02
- Nahlásit
handula
Většina malých psů si dovoluje na větší. Asi mají nějaký komplex nebo co
A je oko OK???
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2005 10:05 - Změnil/a: Martina
- Nahlásit
To je mi líto pejsánka, jak dopadlo jeho oko, byli jste u veta?
Handulo, je mi jasný, že seš vytočená do nepříčetnosti. Jenomže tohle varování pro jeho majitele je k asi k ničemu. Pochybuji o tom, že tito "rádoby kynologové" toto čtou. Normálně bych to co jsi napsala tady vyvěsila někde v okolí, kde se to stalo na stromy apod. Třeba by si pak majitel svého nevychovance alespoň připl na vodítko. Já to fakt nechápu, když pes neposlouchá a je agresivní na ostatní psy, tak ho snad nenechám navolno ne? Lidi jsou fakt jak magoři.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2005 10:06
- Nahlásit
ježíš a jak to dopadlo s tím okem...doufám že to kousnutí bylo "jen" do kůže a ne přímo do oka...vidí pejsa?
A Zahraďákem myslíš Zahradní město v Praze? Já jen abych věděla, kam nemám chodit venčit....Držím palce, ať se ti pejsa brzy zotaví.
|
handula
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2005 10:09
- Nahlásit
víš co, nejde mi o dovolování, samozřejmě i můj pes občas po někom vyjel, občas se serval, ale NIKDY nešel naostro. Ale tenhle pes prostě byl v takovým amoku, že během několika vteřin stačil ublížil našemu psovi a zároveň pokousat pána. On je fakt cáklej, nehledě na to, že ho potkávám poměrně často a má velký problémy s přivoláním, takže nechápu, že ho pouští navolno.
Oko nevím, je nateklý, má roztržený horní i spodní víčko, zatím mu to leduju a navečer jdu na veterinu. Fakt jsem nasraná. Tohle nemám zapotřebí
|
handula
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2005 10:16
- Nahlásit
nemůžu mu na to dát ani peroxid kvůli dezinfekci, kolem oka se bojím...
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2005 10:32
- Nahlásit
handula
Já bych byla nasraná. Plně tě CHÁPU!!!! Hlavně, aby byl pesan OK a nebyl problém.... hodně štěstíčka
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2005 10:33
- Nahlásit
tak aspoň borovou vodou to vymej - držím palečky...ať je to brzy v pořádku...toho majitele psa bych (kdybych byla na tvém místě já) asi na místě rozložila fyzicky i na duchu.
|
Eny
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2005 10:35
- Nahlásit
být tebou, tak to vymeju borovou vodou a mažu na veterinu hned, protože jestli ti to do večera nateče, bude ošetření horší. nemůžeš jít teď jsi v práci? nemohl by tam místo tebe skočit někdo jiný? Jinak držím palce ať to dobře dopadne.
Pokud to má hodně roztržený, tak se lépe hojí sešitá rána hned, než po 12 hodinách
|
Eny
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2005 10:36
- Nahlásit
ha Evik mě předběh, no tak to máš alespoň potvrzeno od více "lidí"
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2005 10:42
- Nahlásit
handula
Ta věta na konci prvního příspěvku = tématu je stejně nejhezčí. Taková od srdce! Taková pravdivá!
Podobně jako já dnes v práci na desátý hovor odpověděla: "Ať už mě ty lidi neserou, tak jim řekni, ať mi políbí prdel."
|
handula
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2005 10:45
- Nahlásit
jste hodný díky
na šití to není si myslím, nad okem je tak 0,5 cm a pod okem možná taky, jen to dost krvácelo, je to tam citlivý, ale zahojí se to, hlavně to oko, má trochu krvavý bělmo jsem teď v práci, ale jdu za hoďku dom se na něj podívat
nejvíc mě štve,že rok bojuju s tím,že mi pes vyjíždí po cizích psech, teď po roce je nesrovnatelně lepší, psů si nevšímá, jen občas, mám ho vzdycky na vodítku, takže to ovlivnuju tak, aby se nepral, ale vím že stačí jedna jediná špatná zkušenost a půjde to všechno od znova, jako kdybych ten rok nic nedělala. Dneska náš pes toho knírače taky viděl, ale nevšímal si ho, kdo mohl tušit, že za pár vteřin mu ten pes přistane na hlavě....no to je teď už jedno....ale jak říkám běda, jestli se to bude opakovat....
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2005 10:59
- Nahlásit
handula
Jdi k vetemu co nejdřív, ať se mu tam nedá infekce, co ty víš v čem se to druhý stvoření rejpalo...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2005 11:06
- Nahlásit
bydlime v baraku s tou moji malou potvurkou krizenou s jezevcikem a sousedi maji rotwailerku. vzdycky se ty dve v pohode ocuchaji, Ronie bezi za jejim panickem, rotwailerka za mnou a jsou v pohode. predevcirem jsem vencil Ronie (bez voditka) a zniceho nic mi po ty rotwailerce vyjela. nastesti sokyne vazici asi sedminasobek meho psiska zustala prvnich pet minut klidna a klidne nechala Ronie, at na ni dorazi ... po peti minutach ji to kupodivu prestalo bavit a hodne zurive se po ni ohnala. mozna kdybych ji neodstrcil (projevil jsem velkou davku osobni odvahy a strcil mezi ne ruku), tak si ji vzala domu na svacinu. a od te doby to maji spolu hezky srovnane, moje pochopila, ze tudy cesta nevede a je zase klid. nekdy je dobry nechat ty psiska at si to vyrikaji sami, je fakt, ze se tam nesmi namanout nejaky maly hajzlik, ktery to prezene jako v pripade handuly ...
|
sara03
|
# Zasláno: 15 Zář 2005 11:37
- Nahlásit
Ahojky.
Handulko,držím pěsti.Hned se prosím ozvy,jak to dopadlo.
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2005 11:41
- Nahlásit
To je teda děs. Oni si lidi myslí že když je pes malej tak nemuže ublížit. Ale právě ti malý si nejvíce dovolují.¨
jak je pejskovi? a co očičko?
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2005 11:44
- Nahlásit
handula
Ja som tiez nasrana, dufam, ze oko bude v poriadku. Ja by som sa postarala o odvetu, ak nastane rovnaka situacia. Alebo by som isla za tym panom a minimalne mu objasnila, ze toto teda nie.
Ja som tak bohuzial uveznila na voditko jedneho bulteriera, ktory bol dost agresivny a skocil po mojom steniatku. Odvtedy ho chlap vodi na voditku, asi sa boji podobnej hysterky ako ja. Ale vtedy mi pekne nadaval, on! pricom napadnuty bol moj pes a pri mojej nohe!!!
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2005 11:45
- Nahlásit
Handulo,
já to taky znám....my taky napravujeme pejsu (je z útulku - byl týrán majitelem) aby nevyjížděl po lidech a po psech. Lidi už nechává být, dokonce se i rád seznamuje, ale se psy je to pořád takové vachrlaté....nedávno mi ho taky napadl (oproti němu) pidipes a psychika našeho chlupáče je zas v háji....už kvůli tomu bych takové nezodpovědné páníčky nejraději spráskala na místě. Doposud jsem se omezovala jen na nadávky a domluvy, ale asi taky brzy vypěním...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2005 12:01
- Nahlásit
A ked sme pri tych varovaniach, posielam sem nieco, co som dostala od kamaratky, kedze byvam v Bratislave, mala som stiahnuty zaludok po precitani. Vam to davam na to, aby ste vedeli, co ludia s nami v meste ziju...
########################################
pokial mate psika dakto.. nejaka dobra dusa v Bratislave rozhadzuje po vonku spongie nastrihane na kusy a namocene do nedelneho obedu
pes co sa ulakomi na maskom vonajuci kusok prestane jest aj pit, chradne vam pred ocami, na roentgene nevidno nic, veterinar musi psa otvorit a zistit ze ma v creve zasprajcovanu spongiu - tak ako na zaklade mnohych pripadov v poslednej dobe predpokladal
davajte si na psich kamaratov dobre pozor, usetrite im 18cm jazvu na brusku a bolest
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2005 13:16
- Nahlásit
fuj, to je teda hnus
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2005 14:00
- Nahlásit
fuj...že vůbec takoví lidé existují....vím, že někde v Praze (naštěstí ne u nás) taky pejskaře děsila noční můra...nějaký hajzl rozhazoval maso obalené v jedu na krysy....otrávených psů z toho bylo relativně "málo", ale spousty hladových toulavých koček to odneslo.....zní to blbě, ale opravdu bych těmhle lidem udělala to samé, co oni dělají zvířatům, aby si uvědomili co vlastně činí....
|
Tina
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2005 14:24
- Nahlásit
Evik
podle mě to blbě nezní, přesně tak to vidím já - lidem kteří týrají zvířata bych udělala to samé, aby viděli jaké to je.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 15 Zář 2005 15:15
- Nahlásit
ahoja, je to fakt děs-běs
bohužel lidská blbost je věčná a nekonečná
moc držím pěsti ať je oko v pořádku. Obdivuju, že jsi toho majitele na místě nezabila...já bych asi byla jak urvaná ze řetězu..
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2005 16:04
- Nahlásit
hm, někde jsem četla, že z lidí, kteří týrají zvířata, se později stávají zločinci, třeba i masoví vrahové, takže něco na tom bude, normální člověk, by tohleto přece nemohl udělat.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2005 06:36
- Nahlásit
pigie
Ono se to může stát i když se pes jen "zblízka podívá" na nějakou nevhodnou hračku nebo polštářek vycpaný molitanem.. tak bacha.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 16 Zář 2005 06:52
- Nahlásit
Prosím co je to "spongie"???? děkuju
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2005 07:24 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Anonymní
spongie = houba na mytí
Ketrin
To je predsa jasne, v istom veku pes uz molitan nezozerie alebo spongiu, ale ak je vonava, tak potom skocia vsetci psi podla mna. Ked bol Hugo maly tak sme ho jasnacka strazili (a nemal nikde na dohlad ziadne take veci). Nikdy som nechapala ako mozu davat hrat sa psa s plysakom. Vzdy ma pri tom striaslo.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2005 07:44
- Nahlásit
pigie
V plyšákách není molitan, ale taková ta střiž nebo co to je. Já Rambovi občas koupím v sekáči malou hračku, mají to tam po 10-20 Kč, sice mu to moc dlouho nevydrží, ale ta radost, že má co nosit návštěvám. Teď zrovna má červeného pejska a oranžovou rybu
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2005 09:17 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Ketrin
Co ja sa pametam, neviem ako teraz, obcas sa nasla hracka, z ktorej si pes vyslovene odkusoval z takej penovej hmoty (nebol to molitan) odvtedy plysakov nepovazujem hracku pre hryzuceho tvora. A pritom ich mame na polici jemu na dosah celu kopu. Proste ich nastastie nechce do papule, asi su mu neprijemne umelo chlpaty. Jasne, ak vies, aku psovi davas hracku, tak je to v pohode, ja by som ju vsak musela vzdy otvorit a naozaj sa presvedcit (som paranoidna :biglol , ci mu to nemoze uskodit. Ja som proste velky paranoik, co sa tyka pozretia. Pes mi koli niecomu v styroch mesiacoch nepribral ani kilo tri tyzdne. Nevieme, coho si lizol, alebo co stihol zozrat, nic s neho nevyslo, na RTG tiez nic, proste to preslo po troch tyzdnoch, ale odvtedy som proste PARANOIDNA, co sa tyka psieho zaludka
A nas Hugo nosi uzol a zasadne musi do navstevy nosom stuchat, ak by si ho nebodaj nevsimla, ked je taky malicky
|
sara03
|
# Zasláno: 16 Zář 2005 11:02
- Nahlásit
Ahojky.
Tak Handulko,jak to vypadá.Mám žaludek až v krku.
|