Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Jak odnaučit štěně chytat zajíce ?
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Rity
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2011 23:03
- Nahlásit

Mám 5 měsíční štěně ovčáka a mám takový problém. Když jsme venku, tak na poli potkáváme zajíce. Fenka se za nimi vždy rozeběhne a nejde odpískat. Když už nemůže, vrátí se zpět, ale běží za ním vždycky pořádný kus ode mě. Bojím se, že až bude velká, bude mít větší výdrž a nemusela by se ani vrátit a na voďáku ji mít nechci ?
Předem díky

pajda222
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2011 07:10
- Nahlásit

Doporučil by elektriku, vždy, když se rozeběhne, zavolat, když nic, tak rána. Uvidíte, že ji to přejde.

Grin
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2011 08:57
- Nahlásit

Ajé, to zas bude sajgon tady.. Sorry za OT

PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2011 11:11
- Nahlásit

trochu nestíhám, tak to zkusím zestručnit

základem je dobré přivolání v běžných i zátěžových situacích s rušivými elementy /jiní psi, ruch ve městě, hračka..../

dále naučit zastavovací povel- čekej, zůstaň....

chodit s vylítaným psem na dlouhé dvacetimetrové šňůře KTEROU OVŠEM DRŽÍM V RUCE a zpočátku mám psa těsně u sebe , ne na celou dýlku šňůry , co nejčastěji právě za těmi zvířaty.

Mít oči upřené na psa, protože je důležité poznat, kdy on už na zvíře narazil. Poznat se to dá. Je tam vteřinečka, kdy si pes ověřuje. V temhle moment dát psovi ten zastavovací povel, který ale musí mít dobře naučený i v jiných situacích. Pokud pes neposlechne zastavím si ho tou šňůrou, posadím, moc pochválím a dodměním (zpočátku pes nebude mít o odměnu zájem, postupem času se naučí vás vnímat) , až se pes uklidní jdeme dál. A až se pes naučí na povel skutečně čekat, a zvíře tím pádem nezvedne a ono neuteče, jděte dopředu a zvíře vyplašte, pes by měl zůstat opravdu sedět, pokud ne, docílíte toho opět tou šňůrou. Cvičit co nejčastěji a postupem času po malých krůčcích prodlužovat povolení té šňůry, až dojdete na konec, ale pse musí opradu psolehlivě poslouchat, pak šňůru vynecháte a začnete to stejné kolečkou se psem bez šňůru ale ve své těsné blízkosti, vzdálenost zase prodlužujete. Plus ještě, když se místy, kde jsou zajíci budete už se psem na té šňůře pohybovat tak na ní cvičte (opět začněte s krátkou délkou šňůry, kterou budete postupně prodlužovat) pilovat to přivolání v zazvěřeném prostoru. Chce to čas, trpělivost, soustředit se jen na toho psa a okolí.
Snad jsem nic nevynechala.fakt moc pospíchám

Rity
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2011 12:40 - Změnil/a: Rity
- Nahlásit

Ona, když vidí zajíce třeba pár mětrů od ní, neběží za nima, když jí to zakážu, ale když jdeme a zajíce nevidíme - v poli se skvěle ztratí a vyběhne asi půl metrů od ní a začne utíkat jak šílenej, fenka za ním. Budu nacvičovat spíše přivolání v rušivých vlivech.

Grin
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2011 13:05
- Nahlásit

Rity
Hlavně je potřeba si uvědomit, že čím častěji se jí povede vyběhnout, tím víc to bude chtít, tím silněji ten pud bude pracovat. To znamená v první řadě teď udělej opatření, aby ti nevyběhla už nikdy, protože pokud ji necháš být, může ti překročit tu čáru, za kterou to už nejde odnaučit.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2011 19:17
- Nahlásit

Rity
A nezkoušela jsi jí dát náhubek? Někdy, když pes není vyloženě náruživej lovec, tak stačí koš na to, aby zvěř nechal na pokoji.
Součastně cvič přivolání a třeba i "daunování" - tedy zastavení psa i na dálku. Cvičí se úplně stejně jako cokoliv jinýho, tedy nejdřív na krátko a na vodítku, později prodlužovat vzdálenost a psa daunovat i v pohybu. Lepší je si pro něj chodit, alespoň zezačátku, je to vlastně takový poloviční odložení.
Za úvahu stojí určitě i ten EO, ale v tom případě doporučuju ještě konzultaci s někým, kdo s EO umí zacházet, vysvětlí jak funguje, jeho smysl a použití.

Phoebuska
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2011 23:55
- Nahlásit

PetraK
Tebe bych potrebovala, aspon na par tydnu
Dneska mi dala fenka zabrat. Podobne jako Rity stene. Zdrhla mi za kockou, nereagovala na volani. Az kdyz utekla na strom, vratila se. Mela jsem ji pokarat, ze utekla, nebo pochvalit, ze se vratila???? Pak kocka seskocila a zdrhla mi zas. No a vecer jsem ji nastesti mela na voditku, ale prebehl pred ni zajic, to by se asi uz nevratila. Napsala jsi, jak postupovat. Pani, fakt bych chtela, aby me mel kdo vest!

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2011 00:10
- Nahlásit

PetraK

a jak to mám dělat se dvěma? Máme vedle domu třípatrový domeček s kočkama. Už jsem docílila toho, že pokud jsou kočky v domku, psa si na pamlsek upoutám k sobě a projdeme kolem bez otočení se na kočky. Pak odměnim a cajk (druhej pes na statické kočky neraguje) horší je, když jdeme a kus od nás se rozběhne kočka. Vyrazí ten druhej pes (co neraguje na statický kočky), odvolám ho, až když kočka zalítne do zahrady

kachna_
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2011 08:31
- Nahlásit

Phoebuska
Mela jsem ji pokarat, ze utekla, nebo pochvalit, ze se vratila????
přípínám beze slova, nebo s takovým tím povzdechem "kdybych mohla, tak tě zmlátim". Fakt nebudu chválit za to, že se dáma proběhne za kočkou a pak se milostivě uráčí vrátit, to fakt ne.
Pak kocka seskocila a zdrhla mi zas.
co mám zkušenost, tak jakmile pes na procházce vyletí za zvěří, připnout a nepustit. To nabuzení už tam prostě je a odolat je pro psa téměř nemožné (akorát je to o nervy, ho pustit)
a zlatá rada od Eldoguero - náhubek.
Adiddaska
hele a hrozí někomu nebezpečí? (psovi od aut, kočkám od psa...)

PetraK
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2011 08:51 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Phoebuska

pochvalit, ze se vratila
nechválit, nereagovat, možno se tvářiti nasraně -aspoň já teda, pokud třeba Ešus nezareaguje tak jak má, tak nasadím xicht č. 26, aby viděl mojí nespokojenest. Ale rozhodně nechválit. Ale hlavně takovýhle situace nedovolit,s každou takovou si to chování upevňuje, takže vzhledem k tomu, že jí máš jen krátkou dobu a ten vztah ještě není vybudovaný /to že je na tobě závislá je o něčem jiném / a vzhledem k tomu, že už to není malý štěně, bude se všechny věci učit delší dobu, protože budeš muset přebít ty zlozvyky, které už má. Takže pokud máš místa, kde víš, že zvěř je, tak až fenku pořádně vyběháš v místech kde běhat může a VÍŠ NATUTY, ŽE TAM ŽÁDNÝ ZVÍŘE NENÍ, vem ji na šňůru a jdi s ní tam cvičit přivolání a poslušnost. Ačkoliv teď mě napadá, jsem pitomá. ne nejdřív to s ní musíš nacvičit v klidu doma, kde vás nic a nikdo nebude rušit, pak to s ní procvičuj venku v klidovém prostředí, bez lídí, psů, zvířat, pak až to bude dobře ovládat mezi lidma, přidej psi - na určitou vzdálenost, kdy se ona zvládne ještě soustředit, tu pak zkracuj, až Ti bude dobře reagovat se psy, jdi tam kde jsou zvířata a tam s ní na šňůře cvič. Já jsem to tady už několikrát psala, jak jsem postupovala já (ale mám psa od štěněte, ohaře, tak to bylo asi o dost snažší, než když je pes už s návyky, ale jde to i tak). Je to postup, kdy psu nezakazuješ zvěř, ale učíš ho, jak se má u ní chovat, obě plemena které v sobě fenka má /tuším je to labrador a RR, nepletu se?/ jsou lovecká, tak máš na čem stavět a nemůžeš toho psa lámat, že ho zvěř nesmí zajímat, jen se u ní musí naučit chovat. Zkus to tady dohledat, psala jsem to fakt už hodněkrát, tak to najdeš.

Pani, fakt bych chtela, aby me mel kdo vest!

houby, já jsem matla a mám jen druhýho psa, resp. jakoby prvního, páč ten předchozí se jaksi výchovně nepočítá teda vůbec . Odkud jsi? Třeba by se dal v tvém okolí najít někdo, kdy by pomohl a poradil. Myslím, že by se ti to opravdu hodilo, pokud je to tvůj první pes a moc nevíš. Člověk naseká spoustu chyb, moc. a pak to je kolikrát na úkor spokojenýho soužití.

Adiddaska

a jak to mám dělat se dvěma?

no musíš to naučit pořádně nejdřív jednoho a pak druhýho. takže chodit tam cvičit s každým zvlášť a až pak je spojit dohromady. Asi tak bych to udělala já

PetraK
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2011 08:55
- Nahlásit

Eldoguero

Za úvahu stojí určitě i ten EO,

si dovolím oponovat - páč myslím, že jestli si dobře pamatuju, je to její první pes, ona moc neví, navíc pesu má krátce, není tam vazba, když se něco po....e, pak by se to po...lo pořádně. Já bych to viděla spíš na dobrej cvičák a hodně intenzivní práci se psem na vodítku, na dlouhý šňůře, bez šňůry a to se všema cvikama. každej den, vždycky po troškách během procházky, několikrát, proložený hraním. neví co ten pes má za sebou, co se naučil a hlavně ona sama neví.

Phoebuska
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2011 12:41
- Nahlásit

PetraK
Jojo LabX RR mas pravdu No tak vidis, ja ji pochvalila!! Psa mam druheho, ale prvni byl spic bez PP, a bavili hospis na psi kusy, vyhrali jsme s nim oriskiadu ucil se voloviny, jinak byl samotar a ostatni zvirata moc nemusel.. Jojo s touhle to bude na dlouho, urcite se zaregistruju na cvicak v Chebu. Díky. Zatím cau.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2011 12:20
- Nahlásit

PetraK
si dovolím oponovat - páč myslím, že jestli si dobře pamatuju, je to její první pes, ona moc neví, navíc pesu má krátce, není tam vazba, když se něco po....e, pak by se to po...lo pořádně.
To jistě můžeš, jen nechápu souvislost mezi tím, že tazatelka má prvního psa a EO.
Píšu jen, že JE TO JEDNA Z VARIANT, ne nejlepší nebo samospásná nebo co já vím co
Prosím tě přečti si můj příspěvek ještě jednou včetně tohoto v tom případě doporučuju ještě konzultaci s někým, kdo s EO umí zacházet, vysvětlí jak funguje, jeho smysl a použití.
To považuju za dost zásadní, asi jsem to měla napsat tučně a podtrhnout
Ale stejně si myslím, že podle toho, jak tazatelka popisuje problém, by obyčejný náhubek mohl udělat hodně práce "za ní" (v případě Rity).

PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2011 12:46
- Nahlásit

Eldoguero

To jistě můžeš, jen nechápu souvislost mezi tím, že tazatelka má prvního psa a EO
protože to vypadá, že toho mnoho o fungování psů asi neví a pak si myslím, že i s konzultací odborníka, by to nemuselo moc klapnout a to i vzhledem k tomu, že má psa pár dní, má ho z útulku, vazba tam ještě není, obě se teprve učí, neznají se.... by to mohla být slušná "sranda" - konzultace, nekonzultace

Prosím tě přečti si můj příspěvek ještě jedno

nemyslím, že by to bylo nutný

asi jsem to měla napsat tučně a podtrhnout

možná i jo člověče

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2011 13:33
- Nahlásit

PetraK
Nevím tedy, kde čteš, že má psa pár dní a z útulku. Moje reakce patřila Rity. Pokud bereš dotaz Phoebušky vážně, pak ti přeju hodně trpělivosti a pevných nervů
Ovšem, když se podíváš na posloupnost příspěvků, zjistíš na koho jsem reagovala já
i s konzultací odborníka, by to nemuselo moc klapnout a to i vzhledem k tomu, že má psa pár dní, má ho z útulku, vazba tam ještě není, obě se teprve učí, neznají se
Pokud se tedy budeme bavit o tomto ... no ... ok, řekněme problému, pak stále nechápu souvislost mezi vazbou na psovoda a EO, ani mezi časem, který pes s psovodem strávil a EO ...
Prosím tě přečti si můj příspěvek ještě jedno

nemyslím, že by to bylo nutný

V pohodě, pak se ale nekomentuj něco co jsem nenapsala
Možná, ale kdyby jsis ho přečetla, zjistila bys komu vůbec odpovídám
asi jsem to měla napsat tučně a podtrhnout

možná i jo člověče

Ok, beru na vědomí, příště budu podtrhávat a zvýrazňovat, aby pochopili opravdu všichni[b][/b]

PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2011 14:59 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Eldoguero

zjistila bys komu vůbec odpovídám

jo to máš pravdu, spetla jsem se, píšu a čtu v rychlosti

řekněme problému, pak stále nechápu souvislost mezi vazbou na psovoda a EO, ani mezi časem, který pes s psovodem strávil a EO ...

mluvíš-li o psovodu - tedy o člověku, který se v psech vyzná pak ano, mluvíš-li o někom, kdo si pořídil psa a moc o nich neví, tak si prostě myslím, že mám pravdu, že tam to roli hraje a velkou, takový člověk si totiž myslím hodně často EO nepochopí ani s výkladem a dojede na to ten pes. ale to je jen můj názor.

příště budu podtrhávat a zvýrazňovat, aby pochopili opravdu všichni[b][/b

jo to klidně , tomhle případku to myslím nikdy nebude na škodu i když by to mělo být ironicky

Vero
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2011 19:00
- Nahlásit

řekněme problému, pak stále nechápu souvislost mezi vazbou na psovoda a EO, ani mezi časem, který pes s psovodem strávil a EO ...

mluvíš-li o psovodu - tedy o člověku, který se v psech vyzná pak ano, mluvíš-li o někom, kdo si pořídil psa a moc o nich neví, tak si prostě myslím, že mám pravdu, že tam to roli hraje a velkou, takový člověk si totiž myslím hodně často EO nepochopí ani s výkladem a dojede na to ten pes. ale to je jen můj názor.

Tak čistě obecně, pokud někdo píše o svým psovi a problému s ním způsobem, ze kterého je znát, že o psech, jejich fungování atd. celkem nic moc neví a je zmaten z nového stejně jak ten pes, tak bych ho taky napřed vedla k tomu, aby pochopil potřebné, a teprv pak aby zvažoval pomůcky.
Protože moje zkušenost s lidma laikama "z parku" je, že pomůcku (zvlášť dálkovou) berou jako stoprocentní metodu, jak psa donutit udělat, co chtějí, bez svojí práce na tom. Což si u nácviku třeba na šňůře už nemyslí a objektivně přiznají, že do toho "se jim nechce". Ale u EO si to nemyslí, protože i po náležité přednášce mají pocit, že chtějí mačkat čudlík. A tak se pustí do toho, nač vlastně nemají buňky, vztah... protože to vypadá tak snadno. A to myslím dobře není.
Nemyslím, netvrdím, že tohleto je případ Rity, jen obecně.

Vero
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2011 19:05
- Nahlásit

Když je někdo kynolog jak Eldoguero, možná se pak na věc dívá už hodně ze svého pole, ví, že pomůcka je v pořádku...
Si ale myslím, že lidi jaksi nebejvají v pořádku, pokud je o zhodnocení těchhle věcí. Nepustí se do prznění psa na stopovačce nebo matením na klikru, to se jim nechce, ale do prznění čudlíkem už se klidně pustí. Už jen to jejich pojetí: jestli TO, ten obojek, funguje. Ne oni, práce, pes, vztah...
O jiných pomůckách si tohle holt nemyslí.

Phoebuska
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2011 23:36
- Nahlásit

Eldoguero
Ty jsi ero fakt

Pakunobecny
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2011 00:25
- Nahlásit

Vero
Si ale myslím, že lidi jaksi nebejvají v pořádku, pokud je o zhodnocení těchhle věcí. Nepustí se do prznění psa na stopovačce nebo matením na klikru, to se jim nechce, ale do prznění čudlíkem už se klidně pustí.
Tak jak kdo,že jo my vyzkoušeli všechno a když se ted dívám z vodstupem času,na milion přervaných stavebních lan(stopovačka na tank)na destkrát vyvrácený rameno stokrát mnou poorané pole neorané,ůpa vyřvané hlasifky nervy na hranici výskoku z mozku z hlavy páč von stejně zdrhne voni mi ho zastřelí bože tiky v oku od věčného vyhlížení náznaků zajíců v okolí 3km a dál vycházky bez možnosti kochat se vokolím z nonstop vyšubovaným pohledem na psa esli náhodou už netuhne kdy zas vyletí.Páč mám naprosto samostatné plémě které jest geneticky stavěno na vlastní uvažování(vysmíval se jakým kolif pokusům o zvrácení jeho zákeřné samostatné podstaty)(a esli si někdo myslí,že pes nepozná kdy je na špagátě a kdy ne tak se šeredně plete,pozná a stoprocentně,taky pozná,že máte sice šunkovou kejtu z Milána v kapse,ale zajíc je lákavější než kamion šunky vod řezníka špejlíka).A nyní jdu s písničkou si jako ptáček kochám se okolím západem či východem slunce broučky kytičkama a pes si zcela volně lítá po lesích lukách polích širých neoraných,mé nervy tiky a žaludek jsou jak v bavlnce,páč vím A PES TAKY VÍ že stačí dát povel ke mě pak zmáčknout čudlík a VŠECHNO FUNGUJE nyní již mačkáme čím dál méně ba dokonce vůbec,páč pes již chápe,že je dobré přijít poněvadž,ze mě si může dělat prdél i nadále,ale je tu ta vyšší neznámá síla z hůry která nemile zasáhne pokaždé když se rozhodne bojkotovat milionkrát vyřvané ke mně.Tudíž Díky žumpo díky Eldoguero a Pawlínce(kteráž mi dala názorný ukázkový výklad užití v praxi to byla samo podmínka do začátku) taktéž díky všem který mě a mému psu vrátily klid a možnost dlouhých klidných procházek(no a todle je názor z pohledu čéka kerému eo vobrátil život k lepšímu včetně svobodnýho života psa)

Vero
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2011 15:42
- Nahlásit

Pakunobecny

To jsi mě možná, asi nepochopila. Já jsem příznivec, sama dodnes Eo nosím do lesa, i když impuls nepoužiju, jak je rok dlouhý (ale prostě mám jistotu, a pípátko je fajn věc). A stopka v blátě a s vyraženým ramenem je pro mě noční můra - na druhou stranu ale... poctivě si přiznám, že jako začátečníkovi mi to hodně moc dalo, co by mi obojek asi od začátku, když jsem teprv hledala sebe a vztah ke psu, nedal.

Já jsem psala o lidech, co to prostě neumí, cvičit se psem. Ti se nepustí do složitých metod, ale klidně se pustí do špatného mačkání čudlíku, který mají za dálkové ovládání psa. Celý rozdíl pro mě mezi pomůckou neelektronickou a elektronickou - že lidi, co se psem neumí, se do klasiky ani nepustí, ale do elektronickýho čudlíku jo. A přitom przní.
Píšu o lidech, co neumí a neučí se. Ne o lidech, co umí, nebo se učí. Z důvodu zkušenosti s kupou prvních prostě elektronické ppmůcky na potkání neradím, spíš odrazuju: páč ti lidi mi řeknou, že se jim trénovat nechce, čekají, že bude fungat ten obojek.
Nevím, esi jsem srozumitelná.....

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2011 20:25
- Nahlásit

PetraK
Ok, tvůj názor, já myslím, že je to dost individuální záležitost, někdo pochopí a někdo ne, ani, kdyby měl patnáctého psa a profíka trenéra k tomu

tomhle případku to myslím nikdy nebude na škodu i když by to mělo být ironicky
Jo to bylo

Vero
moje zkušenost s lidma laikama "z parku" je, že pomůcku (zvlášť dálkovou) berou jako stoprocentní metodu, jak psa donutit udělat, co chtějí, bez svojí práce na tom. Což si u nácviku třeba na šňůře už nemyslí a objektivně přiznají, že do toho "se jim nechce".
Stále si myslím, že je to individuální záležitost a stále si myslím, že stejný zlo (minimálně principielně a ve vztahu psovod - pes) lze nadělat stejně tak EO jako obyčejným řetízkem a šňůrou ...
Ale u EO si to nemyslí, protože i po náležité přednášce mají pocit, že chtějí mačkat čudlík.
Přednáška je málo to 100%, ale o tom já nemluvila ani zpočátku. Mám na mysli vyloženě někoho, kdo by se dvojici věnoval v praxi a ukazoval jak a proč použít EO, jak a proč to takhle funguje a hlavně jak a proč NE.
Když je někdo kynolog jak Eldoguero
šiš neblázni, koho jste potkali, co vám to nalhali
do prznění čudlíkem už se klidně pustí. Už jen to jejich pojetí: jestli TO, ten obojek, funguje
Ano, v tomhle souhlasím, přesto mám pocit, že se to týká výlučně lidí, kteří neprošli ani základním školením ohledně EO natož, aby se jim někdo individuálně min. po nezbytně nutný čas věnoval.
Phoebuska
Ty jsi ero fakt
Proč myslíš?
Že by proto, že nedoporučuju "etologa" Dostála?
Pakunobecny
Pawlínce(kteráž mi dala názorný ukázkový výklad užití v praxi to byla samo podmínka do začátku
Ano, ano, ano - přesně tohle mám na mysli
Děkuju

Vero
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2011 20:49 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

Eldoguero
Ano, v tomhle souhlasím, přesto mám pocit, že se to týká výlučně lidí, kteří neprošli ani základním školením ohledně EO natož, aby se jim někdo individuálně min. po nezbytně nutný čas věnoval.

Naprosto souhlasím.
Podle mě ten zmíněný rozdíl ve škodě napáchané eo a řetízkem atd. je ale právě v tom. V tom, že tihleti lidi se do řetízku nepustí, páč to zavádní prací se psem a výcvikem, ale do mačkání čudlíku se klidně pustí, páč to je přece "dálkové ovládání". Takže riziko poprznění se tímhle zvyšuje. U lidí, kteří by psa jinak nechali bejt, ať si teda neposlouchá. To je holt můj dojem z lidí "z parku", chtějících nějaký výsledek zvenčí.
A takhle na diskusním fóru, když člověk neví, s kým si píše, není moc jasné, do jaké míry patří či nepatří do téhle kategorie. A pokud z jeho psaní plyne, že tak úplně neví ten základní rámec... což se často děje... tak bych prostě byla opatrná v tom to radit... Nic víc jsem neměla na mysli.

Edit: tou "přednáškou" jsem myslela ty úplně úvodní slova spočívající v tom, že pomůcka nefachá sama, že to je práce se psem jako každá jiná - nevím proč, ale cítím z těch lidí pochyby, že jim kecám, že to je jinak - vždyť oni to tak chtějí, jinak, aby jim něco vyřešilo problém. Takže z tohoto hlediska se bojím, že se Eo toho množstevně může poprznit víc, páč si to takhle pomyslí kdekterý blb, třeba i velice hodný a psa milující, co by ho nějakým řetízkem rozhodně neprznil.

Vero
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2011 20:59
- Nahlásit

Naštěstí znám i řadu rozumných psíčkařů, kteří zváží, na co mají nebo ne, a připínají psa v lese na vodítko... abych neshodila všecky parkopejskaře do jednoho pytle.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2011 21:31
- Nahlásit

Vero
Podle mě ten zmíněný rozdíl ve škodě napáchané eo a řetízkem atd. je ale právě v tom. V tom, že tihleti lidi se do řetízku nepustí, páč to zavádní prací se psem a výcvikem, ale do mačkání čudlíku se klidně pustí, páč to je přece "dálkové ovládání". Takže riziko poprznění se tímhle zvyšuje.
Ano, tak tohle vidím stejně.
Takže z tohoto hlediska se bojím, že se Eo toho množstevně může poprznit víc, páč si to takhle pomyslí kdekterý blb, třeba i velice hodný a psa milující, co by ho nějakým řetízkem rozhodně neprznil.
Neprznil, protože by zřejmě nedělal vůbec nic, takto ano.

Phoebuska
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2011 13:59
- Nahlásit

Eldoguero
Ne, ani nevim kdo Dostal je.........asi bych mela, ze ano. To zase bude pohorsenych lidi
Jen proto, ze se smejes PetreK, ze me bere vazne a snazi se mi poradit, jak fenu zvladnout.

Eninka
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2011 14:02
- Nahlásit

Phoebuska

prosímtě, právě jsem napsala na žumpu, že ty nejsi já, asi si to tu někdo myslí a tak tě mimo jiné spojuje s panem Dostálem, tak to jen pro upřesnění...

Phoebuska
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2011 14:22
- Nahlásit

Eninka
Ahoj, taky jsem si vsimla, kreteni.
Nevim kdo je Dostal, proto jsem je nechapala. Ale porad se mi nekdo vysmivaji, jen par lidi, kteri maji zrejme rozum, mi venuji nejakou dobrou radu...asi znime stejne

Eninka
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2011 14:29
- Nahlásit

Phoebuska

Ale porad se mi nekdo vysmivaji, jen par lidi, kteri maji zrejme rozum, mi venuji nejakou dobrou radu...asi znime stejne

a věříš, že ani nezníme? Akorát až tady budeš dýl, tak se zorientuješ a poznáš, že plno lidí poradí a jsou fajn a někteří si budou z tebe třeba dělat legraci apod.

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání