| Autor |
Zpráva |
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2011 14:02
- Nahlásit
Wendettka
Hančule
Mám takovou kacířskou myšlenku. Nechat si psa a zbavit se přítele. Jasně. Blbá rada. Zatím. Ale já po mých zkušenostech bych to takto udělala.
Jdu ven se smečkou.
|
Hančule
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2011 14:03
- Nahlásit
Wendettka
Držím Vám palce, ať je fenka v pořádku. Já řeším se svým novým přísrůstkem také nějaké problémy, ale to jsou ty štěněcí
|
Hančule
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2011 14:09
- Nahlásit
Vlčáčková
Se juknětě na sekci: Jak se stát vůdcem smečky - Starší pes odmítá štěne - fenku (nějak tak jsem to téma pojmenovala) Vy a jiné jako i zde slečna či paní: Hipík a Tonička a Rozinka mi radili, a jiní další )) Dnes je Marvin relativně v klidu, občas zavrčí a občas řekne Mia ať ho netravuje, ale už spolu mohou být v klidu v jedné místnosti, či spolu chrápou na gauči
|
Atika
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2011 14:16
- Nahlásit
Wendettka
Já bych jen přidala svoji zkušenost. Nevím jak to máte v plánu s fenkou a miminem do budoucna, ale podle toho, že se stěhuje z ložnice, tak tuším, že asi budou ze začátku spíš odděleně. Mě když se narodilo mimčo - bydlela jsem u mami (stará škola) a pes byl striktně vykázán z pokoje, kde dítě bylo a kam dřív mohl normálně. Byla jsem v jejím bytě, pes byl její, moc jsem nezmohla i když mi bylo jasný, že je to hovadina.Pes žárlil takovým způsobem, že kdyby se k malýmu dostal, asi by ho sežral. Vzhledem k tomu, že trvale to oddělovat nejde, tak jsem v době, kdy byla mami pryč začala psa brát k miminu, nechala ho očuchat, držela jsem ho a přitom hladila psíka a po čase jsem prosadila i návrat psa do pokoje s postýlkou. No u nás se katastrofickej scénář nekonal i když to mami blbě vydejchávala (pes je samej bacil atd), tak spolu za rok lezli po bytě a byli kámoši. Takže i na tohle pozor.
|
Hančule
Člen |
- Nahlásit
Vlčáčková
Wendettka
Ta kacířská myšlenka se mi líbí, ale když to nejde, co ho aspoň vzít na cvičák?
|
Wendettka
Člen |
- Nahlásit
Vlčáčková
děkuju moc za radu...už to hledám
|
Wendettka
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2011 14:18
- Nahlásit
Hančule
přítel by občas na cvičák potřeboval to je fakt
|
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2011 14:42 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
Wendettka
určitě se zajdu poradit s veterinářem a uvidíme. Masáž taky zkusím. Vůbec jsem nevěděla, že masírovat můžem i psa.
Já mám s "alternativníma" metodama léčby u psů dobrou zkušenost. I s homeopatiky, ke kterým mám řekněme odtažitý vztah, protože nerozumím plně tomu, jak fungují.
Ovšem psi na ně většinou reagují výborně a čoklovi do hlavy nenatlačíte, že když si vezme pilulku, tak se např. v autě nepoblinká atd...
Ta masáž, kterou jsem popisovala, mimo jiné uklidňuje, a to víc, než normální mazlení, např. při vyšilování psa u veterináře se mi osvědčila...
Jinak protože mám 2 staré psy, tak jim čas od času podle potřeby jemně masíruju záda a kyčle, nohy... u staříků je hodně znát, že to pomáhá .
Chce to ovšem, aby člověk, když psa masíruje byl v klidu, cítil se dobře a nebyl unavenej.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2011 15:46
- Nahlásit
Hančule
Ta kacířská myšlenka se mi líbí, ale když to nejde, co ho aspoň vzít na cvičák?
Chlapa? To je, myslím, zbytečná práce. Chvíli to zpravidla jde, i se něco naučí, ale trvale mu to udržet v hlavě vyžaduje stále nové a nové odměnečky... Ne, to není realizovatelný.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2011 15:52
- Nahlásit
Hipík a Tonička a Rozinka
Wendettka
Chce to ovšem, aby člověk, když psa masíruje byl v klidu, cítil se dobře a nebyl unavenej.
No jo, intimní chvilka. Nám se to tu špatně realizuje při tom množství divochů. Ale je pravda, že takové posezení u psíka, soustředění jen na něj a na chvíli ho celého osahat - jakoby hladit - ale opravdu úplně celého, dělá hodně. Psisko si posadím čelem k sobě a od hlavy se postupně prohladím až na ocásek. A jak nadšeně zírají zblízka do očí! Vlčáček třeba ne, ale Sabinka hodně moc a ostatní taky mají rády, když je úplně obejmu. Sabka se přitiskne a tetelí se blahem. No a žádný jiný pes do toho osahávání kecat nesmí a nakonec je vezmu za hlavičku a na chvíli se jim podívám do očí a něco jim povím. A pak konec, další pes.
|
lonnely
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2011 17:45
- Nahlásit
Čtu si to několikrát, ale pořád mi tu nějak nesedí čísla. Píšete, že jste s přítelem asi rok. Pak zase, že máte fenku zhruba půl roku. Pak zase že ji dřív "vychovávala" jeho ex. Není v tom trochu zmatek? A ty tři děti byly jejich společné? Pak nechápu, jak to přítel mohl tolerovat a ještě si k takové ženě pořídit psa. Je vůbec chlap? Krom toho, nejdřív psa naučíte k sobě do ložnice, pak se strašně divíte, že trpí a protestuje. Mluvíte o něm jako o týraném psovi, uvědomujete si, že ten, který má plnou spoluvinu na tom týrání, je Váš přítel? To s takovým člověkem žijete a plánujete dítě? Myslím, že ten problém není v té fence! Možná by opravdu bylo lepší, abyste ji dala někomu, kdo jí bude schopen věnovat to, co potřebuje, namísto výmluv a hledání zázraku. Buďto mám psa a dokážu mu dát to, co potřebuje, nebo ho netrápím.
|