Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Kálení a močení psa
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Wendettka
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2011 10:45
- Nahlásit

Dobrý den, chtěla bych se zeptat co dělat s 2 letou fenkou, která močí i kálí v kuchyni každou noc i když s ní jdu o půlnoci ven. Nadílka je tam pokaždé. Je zajímavé, že když spí s námi v ložnici tak se nic nestane. Jenom když je na chodbě tak se každé ráno máme na co těšit.Nevíme si s ní rady a k nám ji pouštět nechceme, protože po novém roce čekáme miminko. Nevím jak na ni. Pryč jí dát nechceme, ale pokud nenajdeme způsob jak jí to odnaučit tak asi nebudeme mít jinou možnost.

Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2011 11:10 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Dobrý den,

jak dlouho fenku máte? A jak je to dlouho, co spí v kuchyni? Zvykali jste ji na to postupně? Má tam svoje místo (pelíšek)? Nemůže to být reakce na to, že ji náhle nepouštíte do ložnice? Jak dlouho trvá poslední venčení? Proběhne se dostatečně?

Postupovala bych obvyklým způsobem odměn a pokárání. Tj sledovat ji a když uvidíte, že se chystá něco vyrobit, říct NE, popadnout ji a rychle s ní utíkat ven, když se venku vyčůrá atd., pochválit ji.

Před spaním ji poslat na její pelech, pohladit, dát dobrůtku, žádné dlouhé loučeni a zavřít za sebou dveře.

Nevím jak na ni. Pryč jí dát nechceme, ale pokud nenajdeme způsob jak jí to odnaučit tak asi nebudeme mít jinou možnost.

Musím říct, že podobné výroky mě hrozně štvou. Je to především vaše selhání, že fenka kadí a čůrá, kde nemá.
Chápu, že to naštve, ale vyhrožovat, že případně nebudete mít jinou možnost, než ji dát pryč, je děsný.
Není to pračka, která dosloužila. Je to živý tvor, kterého jste na sebe navázali, sakra... Když vaše dítě nebude podle vašich představ, šoupnete ho do děcáku?

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2011 11:23
- Nahlásit

Musím říct, že podobné výroky mě hrozně štvou. Je to především vaše selhání, že fenka kadí a čůrá, kde nemá.
Nechtěla jsem být první, kdo to řekne, ale myslím si to taky.. Nějakým způsobem jí vyrobili psychickej problém a teď ji za to vykopnou z domu.

Wendettka
Nemůžete jí dát třeba do ložnice do ohrádky? nebo koupit dětskou zábranu do dveří a ty nechávat otevřené? Bylo by fajn si uvědomit, co vám tím ta fenka říká..

Jebloň
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2011 11:25
- Nahlásit

proto jsem na příspěvek ani nereagovala.

Člen
# Zasláno: 5 Lis 2011 11:41 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Jebloň, Gi a smečka

Ahoj njn, já se obvykle do podobných akcí nepouštím a kecy o plyšácích nemám ráda, ale dneska jsem trochu na první našlápnutí... Už se na to ale vykašlu.

OT: Tonička překonala předevčírem další mozkovou mrtvici, byla na tom hodně zle. Kdybych nemusela nutně do Prahy, už by ji veterinářka u nás definitivně uspala.
Ovšem když jsem se z Prahy vrátila, Tonička už sama pila, jedla, normálně chodila a vrtěla ocáskem..., tak eště chvilku...

Jebloň
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2011 11:44
- Nahlásit

: Tonička překonala předevčírem další mozkovou mrtvici, byla na tom hodně zle. Kdybych nemusela nutně do Prahy, už by ji veterinářka u nás definitivně uspala.
Bože.
Ovšem když jsem se z Prahy vrátila, Tonička už sama pila, jedla, normálně chodila a vrtěla ocáskem..., tak eště chvilku...
Je to silná holka.....moc ji za mě podrbej.

Gerda
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2011 11:45
- Nahlásit

Naprosto chápu, že podělanej a počůranej byt nechce mít nikdo, vyhrožování vzdáním se psa se mi taky nelíbí. Nevim, jestli je to blbina, ale napadlo mě k tomu - existujou látkový skádací boudičky, nebo vlastně jakýkoli pelíšky/domečky, do kterých se dá pes naučit na vlastní místečko. Pokud byste si vzali takovej pelíšek k sobě do ložnice, naučili v něm fenku spát, brát pelíšek jako SVOJE a výhradně svoje soukromé místo, kde je vše jen dobře, můžete poté, co si fenka na domek/pelech zvykne, umístit ho jinam, třeba právě do té kuchyně. Napadlo mě to jen z toho důvodu, že jsem vypozorovala u svojí feny, že spí mnohem klidněji, když má SVOJE místo, když si může někam zalézt, když se prostě trošku může k tomu místu navázat. Třeba by to mohlo pomoct i vaší fence, krom jiného bych přidala aktivity večer před spaním, něco zábavnýho, veselýho, co fenu unaví, aby se jí líp spalo, aby neměla myšlenky na nervozitu, pořád máte ještě dost času do příchodu miminka, abyste "opravili" pejskovo chování a přišli na to, jak se zařídit, aby pejsek nečůral a nekadil po bytě.

Gerda
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2011 11:46
- Nahlásit

Ty bláho...pohlaď jí moc...

Wendettka
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2011 12:15
- Nahlásit

Fenku jsem si nepořídila já, ale měla jí bývala žena mého současného přítele... nevím jak jí vychovávala k čistotnosti, ale moc pořádná nebyla. Nešla s ní ven klidně i 12 hodin a vůbec jí to nevadilo. Když se psina vyprázdnila doma byla za to ještě potrestána. Obvykle řemenem nebo něčím jiným.

Jinak fenku máme cca půl roku a na chodbu jsme jí začaly dávat poslední 2 měsíce. Nejdřív tam byla hodinku, další den třeba dvě hodinky a postupně jsme to prodlužovaly...vydržela nejvíc 4 hodiny. Tak jsem s ní chodila ven i v noci, ale stejně to nepomohlo. Ráno zase nadělení.Pelíšek má v obýváku a ten zůstává otevřený. Takže kromě ložnice má přístup do celého bytu. A poslední venčení je kolem 22. hodiny a jsem s ní venku i hodinu. Potřebu vykoná, proběhne se a jdeme domů.

Eninka
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2011 12:18
- Nahlásit

Kdybych nemusela nutně do Prahy, už by ji veterinářka u nás definitivně uspala.

ještě že jsi do tý Prahy "musela", třeba se oklepe a bude vpoho dál fungovat, držím palce, dej vědět, jak je na tom

Wendettka
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2011 12:37
- Nahlásit

Chápu, že to naštve, ale vyhrožovat, že případně nebudete mít jinou možnost, než ji dát pryč, je děsný.
Není to pračka, která dosloužila. Je to živý tvor, kterého jste na sebe navázali, sakra... Když vaše dítě nebude podle vašich představ, šoupnete ho do děcáku?

Nechci jí nikam dávat, ale pokud nenajdeme řešení tak vážně nevím co dál. Přítel jí chtěl dát už kolikrát pryč a já se jí pokaždé zastala a doufám, že jí to nějak odnaučím. Jen to není tak lehký jak jsem myslela. Předtím jsem měla psy od mala a vždycky to šlo vyřešit. Jenže jak to mám udělat s týraným psem??

Gerda
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2011 12:40
- Nahlásit

Wendettka
Jenže jak to mám udělat s týraným psem??
trpělivě, důsledně, co nejdřív začít.

Wendettka
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2011 12:45
- Nahlásit

Gerda

Snažím se, zatím jsem docílila toho, že už není tak bázlivá a při rámusu se neschovává a nemočí. Tohle se mi podařilo až po půl roce. Kdyby jsme zvládly i tu noc byla bych štastná.

Jak už jsem psala zkusíme ty nové hračky a aktivity popř. tu dětskou ohrádku. Snad to výjde....

Gerda
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2011 12:51
- Nahlásit

Wendettka
Musí to vyjít, protože takhle nervově labilního psa zřejmě nikam neumístíte. Nelitujte jí, nastavte jí pravidla, kterých se může držet, která jsou pro ni oporou. Pracujte na zvýšení sebevědomí feny, za všechno dobré ji velmi chvalte, věci, co se nepovedou, nechte bez povšimnutí, nebo jen opravdu velmi mírně naznačte, že to nebylo dobře. Co je to za rasu? na tu ohrádku i novej pelíšek ji učte, ne že jí tam šoupnete a hotovo. Postupně. Přes to, co má ráda...jídlo, hračky...má nějaký psí kámoše, se kterejma může blbnout?

Wendettka
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2011 13:03
- Nahlásit

Gerda

Je to kříženka rotvajlera a dogy. Psí kamarádky má ale zatím si ještě drží odstup zná je teprve 3 měsíce. Minulý víkend jsme všichni byly venku a poprvé se s nimy proběhla a chvilku dováděla jak štěně. Po dlouhé době byla opravdu spokojená a neležela mi pořád u noh. Určitě se to časem zlepší. Už teď na ní vidím pokroky co se týče psí společnosti. Když jí měla bývala majitelka tak jí totiž od mala v bytě zavírala i do klece v domě a zamezila jí styk s jinými psy..

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2011 13:19
- Nahlásit

Wendettka
A co říkal přítel, když se jeho partnerka tak hnusně chovala k jejich psovi? Co udělal proti tomu?

Držím moc a moc palce Toničce. Je dobře, že se zlepšuje. Snad se to upraví a zase nějakou dobu vydrží bez problémů. U nás má recidivu Bekynka - zase zanícený nádor (vlastně už dva, protože druhý se přidal). Taky se to zlepšuje, ale pozvolna.

Wendettka
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2011 13:31
- Nahlásit

Vlčáčková
Přítel byl většinu dne v práci takže s tím nemohl nic moc dělat. Nevím co je na tom pravdy. Většinu dne se o fenku tzv. starala ona. Ani nevím proč si jí pořizovala když se neumí postarat ani o svoje 3 děti co má. V té době na baráku kde bydlely nebyla schopná v zimě ani zatopit a dětem dát najíst. Co potom ten pes? Asi si dokážete představit co je to za člověka.

Hančule
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2011 13:35
- Nahlásit

Wendettka

Dobrý den, také by mě zajímalo, co na to Váš přítel,je zvláštní, že to nechal i dopustit a dle toho, co říkáte, se o psa staráte hlavně vy.

Nejsem takový znalec jako všichni zde, ale tohle mě zaujalo.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2011 13:38 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

Wendettka

No... To Vám ale řekl ten přítel, že?
Nevím, nevím. Když k tomu připočtu, že jí chtěl dát nyní pryč. Nemá ten pes nějaké stresy také z něho?
Nebylo řečeno, kdo ji trestal.

Asi bych udělala tu ohrádku v ložnici nebo k otevřeným dveřím. Pokud to ničemu jinému nevadí, pak to může být nejrychlejší dostání situace do stavu před tím problémem. No a na další přeučovat pomalu.

Wendettka
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2011 13:42
- Nahlásit

Hančule

On má sice rád psy ale pro něho jsou přednější děti. A když příjdete z práce a vidíte, že děti nejsou ani v teple a mají hlad tak ja jasné, že první zaopatříte děti a pak až řešíte psa. Od té doby co jsme spolu (je to rok) tak o psinu se starám výhradně já. Venčím, krmím a hraju si s ní jak to jen jde. Každý den se jí věnuju min 5 hodin.

Člen
# Zasláno: 5 Lis 2011 13:43 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Wendettka
Jenže jak to mám udělat s týraným psem??

Aha, no jo, to je na trochu delší trať... Rozumím dobře, že ji máte 3 měsíce?
Jinak bych opakovala to, co už napsala Gerda.

Možná bych jako podporu taky zkusila podávat po konzultaci s vetem nějaká homeopatika (pokud k nim máte důvěru), nebo byliny na zklidnění...
Uklidňuje taky třeba tato masáž - pomalu kroužíte dvěma prsty malé kroužky, začnete jakoby na "třičtvrtě" ciferníku, skončíte na "čtvrt". Začnete na tlamě a uších, pokračujete dál, jak to vydržíte a jak to bude psovi příjemné. Masáž skončíte normálním pohlazením. Mohou se použít i aromaterapeutické oleje.
Všechny tyto prostředky používám, ale nekombinovala bych souběžně homeopatika s léčbou bylinami a aromaterapií, tam je dobré nechat časový odstup alespoň několika hodin, záleží samozřejmě taky na konkrétních preparátech.

Hančule
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2011 13:45
- Nahlásit

Vlčáčková

Já se tedy ještě zeptám na něco vás, jednou jste mi tu pomohla ohledně Marvina a Mii (jak je dát dohromady). Mie je teď 5 měsíců a občas se doma stane nehoda, ale už zřídka kdy. Ale myslíte si, že je normální, že když je tu sama, třeba 4 hodiny, že se prostě vyvenčí v kuchyni? Když jsem s ní doma, vydrží už 4-5 hodin, ale sama ne, nevím, jak ji to odnaučit, trestat je blbost, když není přistižena.

Wendettka
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2011 13:46
- Nahlásit

Vlčáčková

Trestala jí výhradně ona. Když jsem viděla na vlastní oči co udělala dětem pak se vůbec nedivím, že ten pes se chová tak jak se chová. A on jí chtěl dát pryč hlavně z toho důvodu, že nemá zájem jí nějak převychovat a já si nevím rady...

Hančule
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2011 13:48
- Nahlásit

Wendettka

A když ji tedy ta jeho bývalá týrala, on s tím nic neudělal??? Co když opravdu z něj je ve stresu? Já tedy s tímhle nemám vůbec zkušenost a moc vám neporadím, to spíš tady dámy kolem, jen se spíš ptám.

Hančule
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2011 13:52
- Nahlásit

Wendettka

Jinak dřív jsem měla týraného dalmatina, často se pomočoval a musím říct, že vše prostě ustalo, chovala jsem ho z láskou a opravdu do půl roka byl perfektní, nedělala jsem nic extra, chovala jsem se k němu normálně, myslím, že vše bylo dáno, že žil v klidném prostředí. Takhle jako vaše fenka se nechoval.

Wendettka
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2011 13:52
- Nahlásit

Hančule

neudělal..taky jsem se tomu divila...proto jí mám na starost já...je fakt, že když jsme doma všichni tak Dyxi je pořád u mě. Jen když přítel je v práci tak si lehne i jinam ale jen pokud jsme doma sami.

Hančule
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2011 13:55
- Nahlásit

Wendettka

To bych řekla, že o něčem dost vypovídá, ten náš dalmatin, přišel díky svému předchozímu pánovi o oko, a přesto všechno se dal dohromady, myslím, že změna prostředí a lidí kolem něj mu pomohla. Možná byste si měla s přítelem docela popovídat, jak to vlastně vše bylo, aby se dalo také s tím pracovat.

Wendettka
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2011 13:55
- Nahlásit

určitě se zajdu poradit s veterinářem a uvidíme. Masáž taky zkusím. Vůbec jsem nevěděla, že masírovat můžem i psa.

Wendettka
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2011 13:57
- Nahlásit

Hančule

Vůbec mě nenapadlo se na věc podívat z téhle stránky. Určitě to s přítelem probereme.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2011 13:59
- Nahlásit

Hančule

Já jsem pomohla??? Tak za prvé si to nepamatuju. A za druhé takhle kacířskou myšlenku zde vyslovit ... Vy si koledujete. Páč já tu oficiálně psům vůbec nerozumím a neumím to s nimi, moji mě neposlouchají, utíkají mi atd.......

Když bylo mému současnému staršímu psíkovi 5 měsíců, hlídala jsem ho původním majitelům. Čůral a kadil doma naprosto bez zábran. Pak si ho vzali na 3 neděle domů a následně ho kvůli rozvodu zase vrzli ke mě. Co jsem naučila předtím, opět neexistovalo. Chodila jsem na vycházky čím dál častěji. Pak už to bylo hodina venku, hodina doma. Zavřu dveře po příchodu a co? Pes se rovnou vyčůral za nimi.

Tak takovéhle potíže jsem měla s pesinkou. Učila jsem to, jak výše řečeno. Chválením venku. Jednou tedy ale dostala na zadek, a to právě v tom případě té loužičky po vyvenčení, to jsem fakt neustále. Během cca měsíce se nám to srovnalo. Ale zůstalo jí čůrání z nervozity. Prostě když není doma v pohodě, ale je nervní, někdy se počůrala u dveří a dělá to dodnes. Je to opravdu hodně výjimečné, ale vždy v situaci, kdy v podstatě panikaří. Její dcera se naučila venčit venku tak nějak samovolně. Odkoukala to od mámy. Ale je pravda, že občas něco ulítlo. Ale zase: občas. Trvalo to maximálně do jednoho roku, obvykle, když jsme se zdržela délo, než bylo zvykem.

Pořád chvalte venku a popřemýšlejte, v jaké psychické pohodě je pes, když nejste doma. Nechávala jsem těm svým dostupný špinavý svetr, rádi si v něm ňufali a leželi a byli spokojenější a klidnější.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání