Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Bojácný pes
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
Baico
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2011 14:14
- Nahlásit

Grin
no vida, to je docela dobrej tip
Já tkhle učila kartáč. Princ Hyjacint nenávidě jako štěník česání. Viděl kartáč, zaječel a zmizel, ani jsme se nemusela dotknout. Takže nejdřím jsme trénovali braní pamlsků z ruky, která držela kartáč, pak baštění pamlsků, když na něm byl kartáč jen položenej a ta postupně jsme dospěli k tomu, že se nechá učestat. Né že by to miloval, ale už alespoň drží.

Grin
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2011 14:29
- Nahlásit

Baico

já jsem takhle úplně zanedbala vysavač, respektive jsem to trochu potento: ptž když byl malej, bál se vysavače, a v té době jsem si koupila takový ten vysavač který stojí v koutě a nabíjí se, bezdrátový zkrátka, ke svému starému vysavači. A protože jsem používala hlavně ten nový a na denní bázi, tak jsem Grina učila na ten nový vysavač podobně jak popisuješ s kartáčem. Dnes už je úplně v pohodě, i když po něm loupe očima když se s ním víc přiblížim. Jenže jsem jednou teď nedávno vytáhla ten starej, potřebovala jsem totiž vysát pořádně zgruntu i za nábytkem, a uuuups, pes totální panika nejvíc... takže teď učíme znovu i na starej vysavač a jde to o hodně hůř než před těmi osmi měsíci takže to jsem pos-

Baico
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2011 14:37
- Nahlásit

Grin
takže to jsem pos-
Ale prdalčku. Všechno prostě vychytat nemůžeš. Myslíš, že oba moji psi nikdy ničeho nebojej nebo neleknou? Tak zase neblázni.

LucieS
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2011 14:44 - Změnil/a: LucieS
- Nahlásit

takže to jsem pos-
Já na nějaké zvykání na konkrétní jednotlivé věci nevěřím.
Podle mě jsou potřeba čtyři věci
- aby mi zvíře důvěřovalo
- aby vědělo, že to, co mu dělám, má smysl, a že ho nebudu trápit déle než je doba nezbytně nutná
- že si z něj nikdy nebudu utahovat a střílet tím, že bych mu nějaké strašáky dělala schválně v rámci "hry" (tohle je dost časté hlavně u koček nebo "mladých a neklidných" majitelů...)
- moc se s tím nemazat a nechudinkovat
S tímhle přístupem jsem poprvé nasadila košík v roce, začala vyčesávat poprvé v roce, kočkám narozeným divoce ve stáji 2x denně šťourala uši... Myslím, že to jde.

Grin
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2011 15:00
- Nahlásit

Baico
tož to já to beru s humorem je jasný že všecko nevychytám. Ovšem jako největší zadostiučinění na mě působí když klidně projde nějakou situací před kterou dřív utíkal, třeba plachty - bál se plachet vzdouvajících se ve větru... a teď si s nimi hraje a oppírá se o ně a loví je za pamlsky.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2011 15:06
- Nahlásit

Grin
Jsem si vzpomněla na elaborát o tom, jak si fšichni pořizují BŠO.

Grin
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2011 15:28
- Nahlásit

pawLINka
Jo jooo já to říkala, Zbraslav bude bílá prostě!!

LucieS
Já na nějaké zvykání na konkrétní jednotlivé věci nevěřím
S tímhle přístupem jsem poprvé nasadila košík v roce, začala vyčesávat poprvé v roce, kočkám narozeným divoce ve stáji 2x denně šťourala uši... Myslím, že to jde.

no tak nikdo neříká že to nejde, Grin si taky nechá spoustu věcí udělat ačkoli je nezná ale dělá to protože mi věří... ale pokud zní otázka "co je lepší?" tak si myslim, že je daleko lepší nasadit náhubek už ve 2 měsících, doma, když mám čas to spojit s něčím příjemným, třeba pamlskem, a můžu si s tím vyhrát, můžu ho psovi nechat sekundu a zase sundat a dát ho znovu další den, než v roce kvůli tomu že teď nutně potřebuju/chci aby ho měl...

s tím vysavačem je to podobné. v momentě kdy jsem potřebovala luxovat, byla jsem v situaci že buď tomu psa vystavim jaksi šokem, a nebo nevyluxuju. Samozřejmě že jsme to zvládli, psa panika pustila brzo, a pak už byl jenom obezřetnej, a vždycky co nejdál od vysavače, ale je to stres, kterym nemusel projít.

LucieS
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2011 17:05
- Nahlásit

Grin
Ne, já to nemyslela jako co je lepší, jen že to jde i jinak a člověk není tak vystreslej z toho, že něco nestihl nebo zapomněl nacvičit .

Grin
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2011 17:07
- Nahlásit

LucieS
tak to jo.. u mě to neni ani tak stres jako naprdnutí že mě to nenapadlo a že jsem si přidělala prácu

Linda001
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2011 22:43
- Nahlásit

poradila jsem jak doma cvičit aby se na ni koukala (viz Psíčkův oblíbený Luděk)

Tak jsem s ní zkoušela to pamlskování, je to sranda, pořád mi kouká na tu ruku a jak to pustim tak ji to cinkne o nos a spadne jí to na zem. Na podesaté uz aspoň tu tlamišku otevřela a naprazdno chňapla (jako kapr na suchu)

přecitlivělá na vodítku, jakmile se jí připne vodítko, tak začne těkat očima a snaží se utéct
Nevím jestli se ho bojí, občas než začne stresovat tak jde v pohodě a i s ním dovádí na zahradě když ho táhne za sebou a snaží se ho sežrat (ale bere to jako hru, ne že zteky).

Grin
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2011 14:26
- Nahlásit

Linda001
ona se to chytat brzy naučí, vydržte! Grinovi to taky trvalo nějakou chvíli

občas než začne stresovat tak jde v pohodě
to je to co jsem ti říkala - ten tlak toho vodítka ji stresuje ještě víc, tzn ona třeba zneklidní a tím taháním se ještě vystresí zkusila bych na ni ty kšírky, třeba to tomu mozku pomůže.

fidalka
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2011 15:42
- Nahlásit

Grin
Gríňa neni jedinej, kdo má stres z vysavače
Linda001
Kdyby jsi chtěla, tak můžu na společné venčení poskytnout mojí celkem vyrovnanou fenku (nesnáší akorát nepřizpůsobivé občany všeho druhu). Jen ti asi moc neporadím, já jsem spíš přes magorné koně a ne psy né, že by to v mnoha ohledech nebylo podobné, ale někomu radit si netroufám Na Zbraslav díky Grinečkové jezdim docela často

Grin
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2011 15:48
- Nahlásit

fidalka
myslim že vysavač zezačátku málokterej pes tráví dobře... i Trixina ho nesnáší, ale ta po něm vyloženě jde, když se jí přiblíží k misce, tak zařve a kouše do něj většinou ji okřiknu a odkážu na místo, ale pak se půl hodiny tlemim takže to jaksi ubírá na vážnosti toho mého rozhořčení..

fidalka
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2011 15:50
- Nahlásit

Grin
Já teď ale nemyslela psa

Grin
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2011 15:59
- Nahlásit

fidalka
tak tojsi mě dostalaaaaaaa nejvíc už rozumim

fidalka
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2011 16:14
- Nahlásit

Grin

Linda001
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2011 19:48 - Změnil/a: Linda001
- Nahlásit

Ahoj všem, tak dneska jsme si udělali společnou procházku na Třešňovku. Za Žabovřeskou jsme se odvážili jí odepnout a pustit na volno. Běžela kousek vpředu a byla teda ve střehu. Když jsme potkali skupinku lidí s kočárkem tak chtěla vzít zpátečku, ale podařilo se nám ji přivolat tak je nakonec vzala na rychlovku "jen obloukem". Jak viděla hafana hned ho šla prozkoumat, ale bohužel jsme potkali jen nějaky 2 prcky co jí vyštěkali, takže si nepohrála. Vyšli jsme až nahoru a tam jsme si na půl hodiny sedli na sluníčko a relaxovali. Andy kolem nás čmuchala a lítala ta s holkama. Tam uz byla v pohodě, jak tam byl klid. Zpátky šla zase půl cesty na volno a blíž k domovu jsme ji zase radši připli. Táhla jen lehce ale dala se přivolat na piškot.
Ale ty kšíry zkusím, nějak se domluvíme přes sms a ja se pro ně zastavím. Myslím že tak na 2 dny by to mělo stačit na vyzkoušení jestli jo nebo ne

Linda001
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2011 19:49 - Změnil/a: Linda001
- Nahlásit

Jinak s vysavačem a i sekačkou je v pohodě, to jí víc vadila popelnice, ale už to taky jde

fidalka
Kdyby jsi chtěla, tak můžu na společné venčení poskytnout mojí celkem vyrovnanou fenku, na Zbraslav díky Grinečkové jezdim docela často

Super, čím víc nás bude tím líp a koníky já taky rád =)

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání