Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / nesposlušnost s ostatními psi
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
luc_
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2011 19:47
- Nahlásit

Zdravím,

chtela bych poprosit o radu. Mám sedmiměsiční fenku parson russel terier, je moc chytrá a většinou dobře poslouchá..do doby než si začne hrát s jakýmkoliv psem, v tu chvíli na ní můžu volat cokoliv a ona mne naprosto nevnímá a běží si, což je problém.
A také se mi jí nedaří naučit,že se má zastavit pokaždé, když končí chodník a nechodit do silnice, cvičíme to už vážně dlouho a všechno ostatní se naučila v podstatě ihned,tak si říkám, že to bude nejspíš moje chyba,ale nevím jaká..
díky)

luc_
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2011 20:25
- Nahlásit

* s psy, pardon

Bukča
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2011 23:02
- Nahlásit

Ahojky,

nejsem odborník (ti se ti tady určo vyjádří), ale mám vlastní zkušenosti s tímto plemenem malých bílých zmijí. Mám holčičku PRT, má 2,5 roku a to co říkáš řeším pořád a obávám se že nikdy nepřestanu

U silnice jsem stále nejistá !!! Učím ji od prvních chvil, že před přechodem se zastavíme a sedne si a jde až když řeknu jdeme. Zatím je to 5O na 5O, ale jsem naivní a stále doufám, že si to jednou zautomatizuje Když je malý provoz, tak jdeme na volno, ale mám oči jak ostříž co se kde šustne, abych stihla zareagovat. Když je velký provoz, tak jde na vodítku, jinak by už asi nebyla.

Co se týká neposlouchání když si hraje s jinými psy, tak to ti tu řekne každý, že to je už vyšší level poslušnosti. Pokud to jde, tak doporučuji nechat ji si hrát - je to venčení u kterého se nenadřeš, malá se unaví a příjemně naladí. Pokud pospícháš, tak mně se osvědčilo první ji nějak vyrušit (zvuk, tlesknutí, juchání, cokoliv), aby si mně všimla a teprve pak dát povel. Je to starý dobrý základ, nedávat povel, když víš, že ho neposlechne, ale první jakkoliv upoutat pozornost.

Přeju spoustu radosti a pevných nervů s bílým darebákem.....

kachna_
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2011 01:04
- Nahlásit

luc_
Já jak bydlim na vsi, tak dávám do toho roka hodně volnosti (vyžaduju prakticky jen přivolání a základní výchovu, ale třeba se ti bude hodit něco z toho, co děláme, když náhodou vyrazíme do města
A také se mi jí nedaří naučit,že se má zastavit pokaždé, když končí chodník a nechodit do silnice, cvičíme to už vážně dlouho a všechno ostatní se naučila v podstatě ihned,tak si říkám, že to bude nejspíš moje chyba,ale nevím jaká..
tak možný to je, ale já teda tyhle statický povely, kdy aktivnější štěně muselo někde zůstat, taky měla až prostě časem. Cvičim normálně přes sedni a zůstaň. Kdybych to chtěla učit rychleji, asi bych se přihlásila na cvičák, kde většinou znají zkratku
Jo, a kdysi, ještě u rodičů jsem měla povel chodník, kdy jsem psa učila, že bez mne nesmí sestoupit s chodníku do vozovky. Nejdřív jsme chodily spolu po chodníku, potom já po vozovce, ona po chodníku. Fungovalo to dobře spoléhat na to nešlo (jestli rozumíš, co ti chci říct)
ětšinou dobře poslouchá..do doby než si začne hrát s jakýmkoliv psem
hele já jsem tenhle problém nikdy neměla (na naší vsi je to trochu nereálné ), ale taky bych prostě jen cvičila poslušnost. Trochu bych si občas přidala cvičení u smečky psů na vodítku, aby se učila soustředit na mě, někdy jí pak pustila, ať si s nima jde hrát, jindy šla zase dál.

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2011 10:01
- Nahlásit

luc_
Odkud jsi? Hoď mi mejlíka kdyžtak..

luc_
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2011 18:06
- Nahlásit

Díky
tak já budu teda také vytrvávat doufat
snažím se nechat jí si vyhrát, jenže jsou situace, kdy jdeme bez vodítka, poslouchá a uvidí psa, okamžitě běží, jsou největší kamarádi, začnou se honit (v tu chvíli samozrejme rozhodne neceka na konci chodníku) a já můžu dělat cokoliv,ale neposlechne..coz může mít ve městě na ulici poměrně katastrofální důsledky..
jsem z prahy, luccka.j@seznam.cz

Vero
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2011 19:51
- Nahlásit

luc_
.coz může mít ve městě na ulici

lucko, proč ji vodíš na ulici bez vodítka? (když je to štěně, logicky nemá tu poslušnost a seš si vědomá možných katastrofálních následků?)

petra b
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2011 14:08 - Změnil/a: petra b
- Nahlásit

Štěně uč postupně důsledný chůze u nohy a přecházej silnici tak, že vždy se na obrubníku zastavíš, pes si sedne, chvíli tak vydrží a přejdeš zásadně na povel k noze se psem u nohy s tím, že ho hned na druhý straně chodníku nepustíš, ale ještě s ním kus u nohy půjdeš, aby si nezvykl vyrazit hned na chodníku vpřed. Vyhledávej trasy procházek, kde bude chodníků - tedy obrubníků hodně. Někdy to může trvat nejen týdny, ale i měsíce, navíc tento povel je nutno upevňovat po celý život, tzn., že NIKDY nenecháš pejska volně přejít přes silnici ani, když by byla taková, ve který NIKDY nejelo a nepojede auto. Později, až budeš s pejskem důkladně nacvičovat odložení, budeš ho ztěžovat tím, že před něj budeš házet třebas aport, který rád přináší a on zůstane na povel zůstaň ležet a nevyběhne pro něj, stejně tak zůstane ležet, i když od něj budeš utíkat, dělat před ním blbosti, třebas se válet po zemi a nejen Ty, ale i další jeho známí lidé a jiní pejskové. To pak budeš nacvičovat i právě na obrubníku s povelem k noze (sedni) - zůstaň. Obrubník bude mít po čase spojen s tím, že se na obrubníku posadí a bez Tebe u nohy ho prostě nepřejde, ať se děje, co se děje. Dokud to nebude umět, voď psa na šňůře, třebas stopovačce, co se zaručení bezpečnosti a aut týče.
Časem situaci, kdy jdeš se psem po straně silnice bez chodníku a obrubník tam není uč, aby chodil na takových silnicích jen u Tvé nohy a případně později se držel při straně třeba na povel NA STRANU s tím, že vždy budeš chodit správně vlevo v protisměru jízdy aut a psa nenecháš běžet prostředkem a přecházet bude zase jen u Tvé nohy. Na to máš ale čas.

luc_
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2011 10:22
- Nahlásit

nevodím ji běžně na ulici, kde je provoz bez vodítka, ale tam kde nejezdí auta se snažím, jednak je ona nadšená, a pak mi hodně lidí řeklo, že pokud je pes chodí na volno častěji, nemá pak tendence běžet až na konec světa pokaždé, když ho páníček pustí z vodítka..třeba je to hloupost,ale zdá se mi, že to má logiku.. samožřejmě to nestavím nad bezpečnost, ale myslím, že nějak to natrénovat musíme..

Obrubník bude mít po čase spojen s tím, že se na obrubníku posadí a bez Tebe u nohy ho prostě nepřejde, ať se děje, co se děje.
tak přesně to je muj cil děkuju moc, vypada jako vyborna instrukce. Do teď jsem jí učila, že dojde k obrubníku - čekej - sedni - jdeme (k noze je o dost lepší).. ale ona pořád nedokáže pochopit, že je to vážně naprosto zasadni věc, možná proto, že za to není žádná odměna, protože u nás pochvala dobrý, ale dobrutka to neni mám jí odměňovat? a jak, aby pochopila, za co to je?

Vero
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2011 12:00 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

luc_
pokud je pes chodí na volno častěji, nemá pak tendence běžet až na konec světa pokaždé, když ho páníček pustí z vodítka

no, ono to není podle mě tak přímá souvislost (třá jeden pán měl psa, co nechodil na vodítku vůbec... vždycky vyběhl z baráku a běžel si hodinu napřed, třikrát denně tak, prostě si chodil na procházku "sám".)

ale samořejmě dostatek pohybu je strašně důležitá věc. to jo.

jo, a odměňovala bych, proč by ne?

petra b
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2011 13:21 - Změnil/a: petra b
- Nahlásit

luc_Ptáš se, jestli máš odměňovat a jak? Samozřejmě. Odměnou nešetři. Odměnu si můžeš dle libosti rozdělit taky na běžnou, důležitou a naprosto výjimečnou a tu bych použila zrovna tady. Neznám Tvýho pejska, jestli je blázen do jídla, po některým by se mohla utlouct, jestli je šílenec do aportu či já nevim do jaký hračky nebo to nejkrásnější pro ni je třebas hra nebo potahání se o něco či pomazlení s paničkou atd. Vždy, když udělá něco správně, odměň ji (nejen za nepřeběhnutí ulice). Pochvala ale musí následovat IHNED po tom, co poslechne, ale na druhou stranu ji nesmí rozptylovat tak, aby se na cvik, kdy má být zcela v klidu, soustředila. To, že je pro Tvou fenku bezpečnost na chodníku zásadní věc, to opravdu nepochopí, protože to není člověk. Záleží pouze na tom, aby měla cvik naučený perfektně (a učitelem budeš Ty) a ještě jednou - je potřeba ho stále opakovat. Během celýho života. Některý plemena a některý jednotliví psi jsou ve výcviku rychlejší a o to rychleji zapomínají, někteří jsou pomalejší a o to víc mají cvik zafixovanej, ale jsou věci, který se procvičovat musej průběžně a hlavně ty, u kterých nelze polevit a nesmí se v nich nikdy udělat světlá výjimka, mají-li fungovat.
Co se týče volného pohybu na vodítku a omezování volnosti s následným absťákem na běhání a blbnutí na volno, vše lze zkombinovat tak, aby bylo dostatek všeho potřebnýho na všech stranách. Určitě ale, bydlím-li v centru města s rušnou dopravou, kde je spousta chodníků k přecházení, využiju to právě k nácviku podobných věcí a pejska nechám proběhat tam, kde nehrozí, že do silnice bude moci vběhnout. Tím rychleji se to bude učit a tím rychleji přijde doba, kdy do silnice nevleze ani za vhozeným aportem a bude moci chodit na volno kdekoliv.

luc_
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2011 19:54
- Nahlásit

třá jeden pán měl psa, co nechodil na vodítku vůbec...

taky znám pár psů, kteří si žijí trochu vlastním životem, na ulici se o sebe postarají a s panickem se vzdycky nakonec sejdou, ale obavam se, že ten muj poťouchlec není tenhle případ

odměňovat a jak? Samozřejmě. Odměnou nešetři.
odměna se u nas samozrejme zaruka úspechu aneb "pohlazeni a hračky dobry ale ňaminka to neni" a naopak se mi zda, že povely plni ne aby mi udelala radost, ale protoze by mohla dostat dobrutku.. kdyz vezmu do ruky piskot a ukazu ji ho, zacne si sedat,lehat,davat pac,prosit a vsechno co umi, kdyz vi ze nic nemam je o hodne min ochotna..
šlo mi o tuhle konkrétni situaci s prechazenim chodniku, mám jí odmenovat tesne po tom co prejde chodnik u nohy na druhou stranu?

a ne ze by to souviselo s puvodnim dotazem (dekuju moc za rady) ale mame jeste jeden problem:
kdyz zustava sama doma zavru ji v byte tak, ze nemuze do loznice/obyvaku (kde je i postel kde normalne spi se mnou), naposledy sem si rekla ze je uz starsi a rozumnejsi a ze je chudinka nejen ze sama doma,ale jeste takhle omezena a nechala ji cely byt.. je fakt ze byla sama cele dopoledne, ale neprovedla skoro nic destruktivniho az na (několikrát) pocuranou postel (jindy za +- stejnou dobu nikdy nikde zadna louze) prý psi nedelaji nic naschval..ale me se to zda trochu jako pomsta..

hally001
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2011 20:43
- Nahlásit

Mám křížence, podobný hádě..a jediný kdy mám jistotu že bude fungovat i v blízkosti zajímavějších objektů je stopovačka..nebo stačí nechat vodítko..

Gigi
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2011 12:02
- Nahlásit

povely plni ne aby mi udelala radost, ale protoze by mohla dostat dobrutku
Samozřejmě! Pes to tak prostě má. A co je na tom špatného? Hlavně že to funguje, ne? ;)

kdyz vi ze nic nemam je o hodne min ochotna
Vtip je v tom, že pes si musí myslet, že něco máš vždycky! Že i když ten piškot nevidí, že ho odněkud vytáhneš a stejně ho dostane. Zkus ji tím párkrát překvapit. Až časem se můžeš dopracovat k tomu, že se ta doba, kdy bude ochotná něco dělat bez pamlsku, bude prodlužovat.

mám jí odmenovat tesne po tom co prejde chodnik u nohy na druhou stranu?
Odměňovala bych za všechno, co chceš, aby dělala - tj. za zastavení na obrubníku, za usednutí a pak na druhé straně silnice za chůzi u nohy před vypuštěním nebo uvolněním z té pozice (né vždy se dá pes pustit hned za silnicí, ale ani není nutné ho držet těsně u nohy až kdoví kam, než se dojde na vhodné místo).

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2011 12:45
- Nahlásit

luc_
postel (jindy za +- stejnou dobu nikdy nikde zadna louze) prý psi nedelaji nic naschval

Řekla bych, že takhle psi neuvažují, aby se jako pomstili, určitě ne v tom smyslu, jak to chápe člověk...

Třeba se jí jenom líbí čůrat na měkký...

Ale jinak ji tam rozhodně nenechávej volný přístup, protože když ji nepřistihneš při činu, nikdy ji to neodnaučíš.

luc_
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2011 16:05
- Nahlásit

No, asi to jinak nepujde..

A ohledně toho, když příjdu domů a ona něco provede.. údajně si nespojí trest s tím co provedla, ale měla bych to úplně přecházet? Jak se mám zachovat, když přijdu a po kuchyni jsou rozházené třeba housky? Chápu, že nejlepší by asi bylo zabezpečit všechny housky apod.,aby se k nim nedostala, toho nějak ale nejsem úplně schopná..

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2011 16:50
- Nahlásit

luc_
toho nějak ale nejsem úplně schopná..

Tak to máš fááááákt blbý a vůbec se ti nesměju

Nespojí, no Je to blbý... Někde na to dle téma tady byla dobrá diskuze, zkus pohledat

LucieS
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2011 17:03
- Nahlásit

luc_
prý psi nedelaji nic naschval..ale me se to zda trochu jako pomsta..
Opravdu psi naschvály neumí a pomsta to není.

když příjdu domů a ona něco provede.. údajně si nespojí trest s tím co provedla, ale měla bych to úplně přecházet?
Nespojí, musela bys ji chytit při činu a i tak by byl výsledek nejspíš ten, že to půjde rozebrat stejně, ale až budeš z dohledu.
Musíš to prostě dát z dosahu.

corgi
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2011 18:43
- Nahlásit

Přátelé, musím se s vámi podělit o dnešní zážitek. Malou mám 4 měsíce, je jí 14 měsíců. Od začátku důsledně rozlišuju "pocem" na takové to běžné přivolání a třeba připnutí vodítka a "ke mně" jako ukázkové zkouškové přivolání. U staršího se mi tohle vyplatilo, když mi teče do bot, mám v záloze to "ke mně" a jakou takous jistotu, že na tohle poslechne, když na nic jiného. Ovšem dneska malá provedla to, co pes z původního dotazu v tomhle vlákně - potkali jsme starého NO, znají se, on jí provokoval ke hře, ona že mu jako uteče a napálila to tryskovou rychlostí přes louku na silnici. Nereagovala absolutně na nic, já už jí viděla přejetou, takže jsem i sprostě seřvala majitele NO, ať si ho dopr.ele zavolá, on si ho teda dopr.ele zavolal, moje milá přiběhla, ale začalo divadlo, že se nechce nechat chytit. Viděla na mně, že jsem nasejřená, tak prostě vždycky ucukla, když jsem po ní sáhla, a protože pán si nedal NO na vodítko, začalo to nanovo. Napodruhé už jsem jí odchytila, ale ruply mi nervíky, takže jsem jí už odchycenou na vodítko seřvala. Nu a můj dotaz zní - viděli jste už někdy takovou krávu? (Myslím tím sebe, ne fenu....)

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2011 19:16
- Nahlásit

corgi
viděli jste už někdy takovou krávu? (Myslím tím sebe, ne fenu....)
mnohokrát neber si to tak

corgi
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2011 19:46
- Nahlásit

davidkova renata
neber si to tak
Vona eště při tom rodeu ztratila rytou známku, na kterou jsem čekala 3 měsíce, než mi přišla. Cítím takovou lehkou beznaděj...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2011 19:57
- Nahlásit

corgi
Vona eště při tom rodeu ztratila rytou známku, na kterou jsem čekala 3 měsíce, než mi přišla

cože?????????? no tak tos jí měla ale příšerně zmlátit navíc!!! todle si dovolovat prostě nebude!!!

corgi
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2011 20:08
- Nahlásit

davidkova renata
tos jí měla ale příšerně zmlátit navíc!!! todle si dovolovat prostě nebude!!!
Viďžejo, tak víš co? Já jí vezmu traverzou teďka místo večeře....

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2011 20:40
- Nahlásit

corgi
tak víš co? Já jí vezmu traverzou teďka místo večeře....

přesně!! lépe pozdě nežli později .-))) aspon si ta mrcha bude příště dávat na svý věci lepší pozor!

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2011 23:27
- Nahlásit

corgi
Napodruhé už jsem jí odchytila, ale ruply mi nervíky, takže jsem jí už odchycenou na vodítko seřvala. Nu a můj dotaz zní - viděli jste už někdy takovou krávu? (Myslím tím sebe, ne fenu....)

vůbec se ti nedivim!!! je to o nervy toho čokla nedobít v tu chvíli

helps
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2011 09:05
- Nahlásit

corgi

musím říct, že s odchytem jako takovým máme trochu problém taky..... pes má taky tisíc způsobů jak ho přivolávám, nejčastěji jen na jméno, ale pak má povel come, kterej prostě platí a funguje, ale mám ho spíš pro kritický situace, takže ho nepoužívám tak často.... a tuhlec se začuchal, ale bylo to poblíž parkoviště u hospody (dále pak silnice) a běhal v kruzích a tak nějak větřil - asi nějaká háravka (lovecký pudy nemá)... tak sem na něj jen houkla a von furt hlavu ve větru, tak sem se razantní chůzí vydala k němu, načež procitl a šel mi kousek naproti, ale jakmile viděl mé odhodlání chytit ho, tak sklopil ouška a ocásek a vydal se za kolemjdoucím pánem a tvářil se jak nejvíc týraný zvířátko. pak si teda sednul, nejvíc ublíženě jako dyž ho vraždím a počkal až ho připnu. fakt komediant jako... takže já se nemusím ani snažit, on bere jako trest už jen to, že si pro něj jdu a připnu ho - tohle na něj zabralo dyž mi zdrhal za psama. normálně v klidu sem přišla, čapla (dyž teda nepřišel na zavolání) a odvedla a žádná hra nebyla. naopak dyž přišel, tak sem mu pak třeba dala volno nebo ho na vodíku k tomu pejskovi vzala.

Jináč ten tvůj příběh je slabej vodvar. To sme takhle šly s kamarádkou a normálně z křoví u hlavní silnice (normál ve městě fakt nechápu) vyběhla srna a hop hop přes čtyřproudovku a ty naši dva borci se rozběhli za ní. můj pes se nechal zavolat, ale ta její fena frnkla přes tu silnici.....kamarádka za ní letěla, ještě nějakej pán jí povídal, že tam ta srnka žije no. Pak sem došla k silnici já - kamarádka běžela napřed a najednou ta fena hovado a běžela přes tu silnici zas zpátky. Zázrak že nikdo nesejmul ani srnu, ani fenu, ani kamarádku. Ale kámoška z toho byla teda v prd... a vod tý doby má v těhle místech psa na vodítku - njn, srna ve městě to se jen tak nevidí, mě by to nenapadlo. Takže soucítím. A neboj můžeš bejt kráva, ale já sem taky..... nervy mi taky občas rupnou, to snad každýmu dyž jde o něco takovýho

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2011 09:36
- Nahlásit

corgi
Jo, mně se stalo něco podobnýho, psa,ketrý mi zdrhnul zaháravkou jsemuž odchycenýho taky seřvala a dokonce dostal i pohlavek, ruply mi nervy ukázkově

A když už jsme u toho, nemáte někdo radu, comám dělat, když pes, 18 -měs. kolie mi prostě zdrhá za háravkama? Není to tak, že potkáme fenu, on si čuchne, zjstí, že hárá a pak ho nemůžu odvolat (teda to taky, ale to mě až tak netrápí), mně jde o to, že on je schopnej tyháravky ucítit, i když je nevidí (a já taky ne) a prostě se najednou vyřítí za nima a přivolat se nenechá, já pak pro něj dojdu, chci mu u feny vynadat, ale to on odskočí a já ho pak teda přivolám a nemůžu mu vynadat . Zkoušela jsem (když jsem věděla, že tam háravka je a že on to ví a chce zaní), ho nechat courat vodítko za sebou, že bych ho jako zastavila až by k ní zdrhnul,ale to bohužel nefunguje Já bych ho chtěla prostě chytit tzv. při činu a vynadat mu. On v případě háravek prostě nevidí a neslyší (zároveň se to nestává každý den, abysme nějakou potkali a já to mohla trénovatna stopce,protože by jí mohl nosit třeba i dva týdny zbytečně, prostě tonevidím úplně reálně s tou stopkoou. Tak kdyby měl někdo jakoukoliv radu, jak na to, tak budu vděčná.

corgi
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2011 12:18
- Nahlásit

Barbucha z Prahy
Můj se co se týče háravek zklidnil až teď, kolem 3 let věku. Hodně pomohlo, že na cvičák, kam jezdíme, berou lidi i háravky. Když mu byl tak 1 rok a byla tam háravka, byli jsme tam v podstatě zbytečně - neustálé tahání směrem k ní, hlava otočená na ní, mohla jsem cukat, jít na druhou stranu, řvát, mávat mu před nosem masíčkem, prděl na to. Teď když cvičíme s háravkou, tak její přítomnost samozřejmě registruje, ale nevyšiluje, normálně cvičí a bere si pamlsky. Jen když se s ní míjíme nebo sedíme vedle ní, má chutě, ale stačí cuknout.
Taky zaručeně poznám, že v městečku něco hárá, najednou beží na procházce daleko přede mnou - jindy se za mnou táhne a pořád něco čuchá. Moje vlastní feňule ještě nehárala, takže uvidíme, jak se mu to bude líbit (asi moc ne, když budou muset být 14 dní od sebe...)

Vero
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2011 11:33
- Nahlásit

Barbucha
Já bych ho chtěla prostě chytit tzv. při činu a vynadat mu.

Nejsem odporník, ale nikdo moc nepíše... podle mě nejde psovi nadávat za to, že reaguje na háravku, ne? Prostě vypilovat přivolání je potřeba, tak, aby se nestalo, že někam vystartuje a máš to marný... což je podle mě docela nebezpečná věc...

Jinak podle mě asi nezbude, než příslušnou pomůcku mít na psovi klidně dva týdny "zbytečně", než opačně, dávat mu pořád příležitost zdrhnout. (O ono to zbytečný být nemusí, třeba od žrádla odvoláš?) Já jsem teda místo stopky, s kterou mi to z různých důvodů fyzicky nešlo, využila EO.
Nebo cíleně vypátrat nějaké hárající majitele, domluvit se s nimi... (s nějakými, co budou ochotni udělat návnadu)...

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2011 12:23
- Nahlásit

corgi
No tak doufám, že se ten můj jednou taky zklidní. Na cvičáku ho zatím přítomnost fen těsně po hárání (což je u něj stejný,jak kdyby hárala moc nepoznamenalo, jen jednou při skupinových cvicích se furt otáčel, ale cviky vykonával, tak spoň, že tak

Vero
No, já munechci nadávat za to, že reaguje na háravku,ale za to, že za ní zdrhne (po marném pokusu o přivolání) a nechce od ní odejít, dokud si pro něj nepřijdu, to už pak přijde, tak hoaspoň nemusím zběsile honit. O EO jsem přemýšlela, ale až jako o velmi krajním řešení. On teď nedělá nic jinýho než se snaží za každým psem běžet v naději, že je to hárající fena, což předtím vůbec nedělal, tak se ho snažím držet u sebe, abych ho měla v takový tý ještě ovladatelný vzdálenosti a zároveň se snažím tu ovladatelnost zlepšovat, i když je pes trochu mimo. On je jinak úplně v pohodě, nemám s ním problém, ale už měl jednou tohle maniakální období v pubertě a teď znova, protože hárá fena, kterou on prostě "miluje" i když nehárá, tak ho to dost ovlivňuje a ráno na procházce, kdy jí na 100% potkáme, tak je prostě mimo, protože jí furt jen vyhlíží, v jiný doby je to mnohem lepší.

Každopádně děkuju za rady Jak tak koukám, tak jsem asi jediná, která ten problém má, tak se asi půjdu zahrabat hluboko pod zem

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání