Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Dva pejsci, co se nepohodli
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Lusahu
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2011 08:55
- Nahlásit

Potřebovala bych poradit se vztahem dvou pesanů - jsou přítele.
1.Pitbull (rok a půl) - je to hroznej mazel a vlezdoprdelka, se psama se kamarádí, pokud tam neni nějaká jeho fenka, problémy s nim nejsou.
2. Kříženec s geny huskyho, dogy, labrouše (3roky) - má tak 45kg,takovej huňáč.. taky mazlík a roztomílek, ale je trochu drsnější, přísnej hlídač a psi moc nemusí.

No klucí spolu vyrůstali, pohoda klídek, no a pak se jednou porvali o myš vyhrabanou na poli, velkej jí chtěl pro sebe tak zahudral, jenze malej puberta si to nenechal líbit a uz to slo... Samozřejmě velkej dostal od pita na prdel. No tak 14 dní sme je drželi odděleně ale setkání i po takový době dopadlo tak, že velkej je stále nasratej a chce se pomstít, takže nic, separace pokračuje. Myslíte, že se umoudří,nebo jak postupovat aby se zase skamarádili? Je to vůbec možný,nebo už prostě budou rivalové nafurt,nebo dokud se to nevyřikaj? Je to takhle pro nás dost složitý s venčenim a tak, přítel teda nevypadá, že by to chtěl nějak řešit, ale mě to dost vadí..
Možná stupidní dotaz,ale fakt nevim...

PetraK
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2011 09:07 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Myslíte, že se umoudří,nebo jak postupovat aby se zase skamarádili? Je to vůbec možný,nebo už prostě budou rivalové nafurt

to je těžko říct, ve hře je spousta věcí, ḱaždej pes je jinej, těžko soudit, když člověk situaci nezná, nikdo neví, jak fungujete jako celek- myslím tím, jak je sestavené pořadí psů, taky-co by v jedné dvojici v takové situaci prošlo, jinde projít nemusí, důležité taky je, jak vás psi respektují, jestli jsou třeba schopni, alespoň ve vaší přítomnosti fungovat. Já sama za sebe bych to úplnou serparací neřešila, řešila bych to košema - myslím tím během vaší přítomnosti a snažila bych se naučit oba psy, že spolu musí nějak fungovat.Po dobu vaší nepřítomnosti separaci určitě, jinak to blbě skončí. Je ale opravdu možný, že to prostě neklapne.

edit

Psíček

sem neopisovala

LucieS
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2011 10:38
- Nahlásit

Tohle nejde poradit na netu. Každopádně tou separací po 14 dní jste to už slušně zvorali.
Vyrazila bych na dva-tři dny trek či pobyt někam ven, jen vy dva a psi, oba na vodítkách, nenutit ke kontaktu... ať se jim obnoví pocit "sounáležitosti se smečkou".

PetraK
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2011 10:44
- Nahlásit

LucieS

Vyrazila bych na dva-tři dny trek či pobyt někam ven, jen vy dva a psi, oba na vodítkách, nenutit ke kontaktu... ať se jim obnoví pocit "sounáležitosti se smečkou

jo ať makaj, ať se jim kouří z makovice, nebudou pak mít čas na krávoviny.

Lusahu
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2011 10:52 - Změnil/a: Lusahu
- Nahlásit

Díky za snahu, je mi jasný že nedostanu zázračnej recept po netu

separací po 14 dní jste to už slušně zvorali.
Já mu furt řikám, že by se s tim něco mělo dělat, a von se k ničemu neměl (chlapi - rači to nebudu řešit, než abych něco podělal).
Tak holt nasadíme koše a pudem na nějakou prochajdu aspoň (snad ho překecám), páč Piťák má navíc pochroumanou nohu,tak moc ani nemůže běhat. A já mám ještě mladou čubinu,ta je v pohodě ta bude kolem nás kroužit jak mamlas a bude chtít házet šutry do pole (jak je v blízkosti pole, má šutr místo mozku).
pesani maj místo mozku koule,ty jentak rozptýlit nepudou...

PetraK
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2011 11:17
- Nahlásit

Psíček

prostě takovej Firedog

néévidim

když to opsaný očividně je

worick
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2011 11:32
- Nahlásit

Lusahu
Napadlo mně přesně tohle, co napsala LucieS: doma bych je zatím ted držela odděleně, ale vzala je na dlouhou prochajdu, pak nechala spolu doma a pozorovala, co bude. Na noc, kdy nejsou pod dozorem bych je zatím oddělovala pořád, dokud nebude jasno. Další den zase prochajda....a doufala, že se psiska zase naučí vedle sebe fungovat. Psi by si totiž měli umět vyjasnit pozice i bez rvačky - ne vždy to však dopadne

Walda
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2011 21:15
- Nahlásit

Lusahu

Myslím, že jste mlaďochovi zahráli do noty - poprvé to zkusil na dospěláka, vyhrál a ještě se na 14 dní zbavil konkurence. Tím neřešením a následnou "karanténou" jste ho naučili, že když se bude chtít dospěláka zase na nějakou dobu zbavit, má to udělat stejně. Vy je znovu oddělíte a on tím zase dosáhne svého.

Horší ale asi bude, že jste znejistěli. Začli jste se bát, že se vám psi zase servou a psi to z vás ucítí.
Takže příště, místo aby přítel psy postavil do latě a ukázal jim, že tyhle problémy mezi nimi tu řeší on a psi můžou akorát tak srazit paty a postavit se do pozoru, může být místo myši na poli zdrojem konfliktu mezi psy, skrze svou nejistotu, on.
A to by byla cesta do pekel. Pak už by to sám vyřešit nedokázal.

Proto podle mě musíte odtud začít. Vrátit sebedůvěru hlavně sobě. Za tím účelem byste měli psy, co nejlíp zajistit, abyste neměli strach, že si ublíží a vy je nezvládnete. Jak píše Psíček, dát jim dobře upevněný košíky a já bych ještě doplnil na obojky vlečný vodítka, abyste je v případě potřeby rychleji lapili a nemuseli mezi ně sahat. A navíc jim ty vodítka budou furt trochu připomínat, že jsou pod kontrolou.

Jak píšou ostatní, snažte se uvolnit atmosféru, měnit prostředí, udržovat psy v pohybu a mít je pod kontrolou. Pomohla by i větší smečka vyrovnanejch zkušenejch psů.
Když jste doma, tak bych je neodděloval, ale bral je tam, kde jsem já, neustále bych jim organizoval život, aby se orientovali co nejvíc na mě a ne na sebe navzájem. Netoleroval bych jedinej křivej pohled.

A moc nepočítejte s tím, že si dospělí kluci budou spolu hrát. Vemte s povděkem, když se budou v klidu tolerovat.

kachna_
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2011 22:44
- Nahlásit

Lusahu
Je to vůbec možný,nebo už prostě budou rivalové nafurt,nebo dokud se to nevyřikaj?
no dle mejch zkušeností nevyřikaj. Nezkoušela bych to.
Walda
Jak píše Psíček, dát jim dobře upevněný košíky a já bych ještě doplnil na obojky vlečný vodítka,
nebo obojky s poutkem? Já měla totiž s "vlečenym" vodítkem docela problém, prostě mi to bylo nepříjemný (ale holky jsou malý, takže to je spíš dotaz než návrh).
Netoleroval bych jedinej křivej pohled.
jo, taky můžu potvrdit
Mně se ještě osvědčilo dát každýmu psovi jednu hračku, která je pro toho druhýho tabu, jestli rádi aportujou.

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2011 22:57
- Nahlásit

kachna_

Mně se ještě osvědčilo dát každýmu psovi jednu hračku, která je pro toho druhýho tabu, jestli rádi aportujou.

já eda nevim, ale u nás jsou hračky vždycky největším předmětem sváru ale je fakt že jsem teda nikdy nestanovila hračku, která je jen pro jednoho a pro druhýho je tabu, nedokážu si to dost dobře představit v praxi..

Fifi
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2011 23:00
- Nahlásit

Walda
Pekne sepsano. Souhlas, naucit toleranci, pokud neni kamaradstvi mozne.
kachna_
Ja bych asi v tomhle pripade zohlednila to vemeno na zacatku zminovany... mlady, kteryzto vlastne neni plemenem a muze to byt cokoliv. Hracky na vychazce bych neaplikovala, to spise s kazdym separe.
Lusahu
Jak to pokracuje? Nandani kosu psum a vychazky, nejaky pokrok? Nejak to uz pritel resi?
Jen podotek - nekdy i blby kamen hozeny, mysi dira vyhrabana, muze byt zaminkou pro bojuvky u samecku - zajimavy, u fen jsem takovyhle skorpeni nevidela, vetsinou nejaka ustoupi a o to treba vic to pak druhy "vrati" pri jiny cinnosti.

kachna_
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2011 00:43
- Nahlásit

Fifi
Hracky na vychazce bych neaplikovala, to spise s kazdym separe.
Začali jsme to dělat, když nám ovčák (pes), začal napadat asipitbula (fenu), kvůli hračce. Naučili jsme je vlastně každého na jednu hračku (míček na šňůrce a žábu), s tím, že tu druhou MUSÍ nechat být. Pamatuju si, že to tenkrát velmi dobře fungovalo. Asi tři - čtyři měsíce trvalo, než se naučili, za kterou hračkou nesmí vybíhat.
Prostě neházet hračky, když jsou společně, nás nějak vůbec nenapadlo

Walda
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2011 08:04 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit

kachna_

nebo obojky s poutkem?

Pokud myslíš takový ty obojky s vytahovacím držadlem za krkem, tak to už je podle mě v krizový situaci jedno, jestli ho popadneš za obojek, nebo za držadlo.

Jestli myslíš poutka, jako takový ty smyčky místo couračky, tak ty ne! Tam se může dostat packa a pes se zranit. Když tak normání couračky bez smyčky.

Ale obávám se, že výhodu vlečnýho vodítka tady nic nenahradí. Jak to, že né úplně jistej psovod nemusí mezi psy vůbec sahat, a když to udělá včas, může i vodítko jen zašlápnout, tak to, že se psovi tahem do obojku stále připomíná poslušnost.

Jo a - pro jistotu - nemyslel jsem vlečný stopovačky 10 nebo 20 m, ale fakt jen šňůry tak metr a půl, to úplně stačí.

Walda
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2011 08:10
- Nahlásit

Fifi

Díky

nekdy i blby kamen hozeny, mysi dira vyhrabana, muze byt zaminkou pro bojuvky u samecku

Jo. Nám se známým se před časem servali dospělý kluci 6 a 5 let (GR a RTW), který se znaj od štěňat a jsou spolu naprosto v pohodě, kvůli tomu, že si společně čuchli k jedný loužičce od feny. Ale to byla jen epizodka.

kachna_
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2011 09:50 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

Walda
fakt jen šňůry tak metr a půl, to úplně stačí.
aha, tak to fakt bylo velikostí (spíš teda mrňavostí) tý mý můry. Ta se právě do tý 120ky strašně zamotávala a přišlapávala si jí.
Jestli myslíš poutka, jako takový ty smyčky místo couračky, tak ty ne! Tam se může dostat packa a pes se zranit. Když tak normání couračky bez smyčky.
Ne, to jsem nemyslela, zkoušela jsem i malou couračku, tak 30 cm (má to Gappay v nabídce) a když se mi psi servali, tak jsem to vůbec nemohla použít edit., protože jsem jí vůbec nezvládla uchopit
Já chápu, že vodítko je lepší v tom, že, pokud i nakrásně dojde ke stržení náhubku, tak je vodítko samozřejmě mnohem bezpečnější, než šmatat někam za krk. A takový ty napnelismy řešíš, aniž bys musel přímo zasahovat. A když psy roztrhneš, máš je oba kam přivázat a nemusíš se bát, že se ti vyškubnou.
Naši psi maj neodolatelnou touhu, jak viděj psa vlekoucího za sebou vodítko, to cizí vodítko brát do tlamy. (A samozřejmě taky tím to tím, že konflikty mezi nima jsou spíš nepříjemný než nebezpečný, takže nemusim dělat žádný extra bezp. opatření). Takže u nás je obojek ideální řešení (nebo spíš byl, teď už naštěstí stačí jen houknout, ať toho nechaj).

Lusahu
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2011 10:30
- Nahlásit

Tak bohužel zatim se nic nedělo, picbum má zraněnou tu nohu (něco s kloubem, ani nevíme,na rtg nebylo nic pořádně vidět), furt se mu to nelepší, takže má fakt omezenej pohybovej režim, jen kolem baráku vyvenčit a domu... takže procházky zatim nic. A vite, my máme takovýhle uspořádání - doma je s náma picbum + moje čuba a velkej pes je na zahradě (za městem) kam za nim jezdíme, takže ted je to tak, že po práci přítel jede s čubou za velkym pesem a do lesa, já vyvenčim malýho a sem s nim doma... prostě vopruz..
Walda
poprvé to zkusil na dospěláka, vyhrál a ještě se na 14 dní zbavil konkurence. no on si nezačal, jen si to nechtěl nechat líbit...
když se bude chtít dospěláka zase na nějakou dobu zbavit, má to udělat stejně - to ne, on by se normálně kamarádil, to dospělák mu to nezapoměl..
Fifi
to vemeno na zacatku zminovany jj, ten problém bude v něm, jelikož má toho haskouna v sobě, tak je takovej divočejší, drsnější, chvíli neposedí, ne, že by vysloveně nechtěl poslechnout, ale furt ho to žene něco řešit, na vodítku doted chodit neumí,to je prostě pořád v tahu,no je to s nim těžký, teda hlavně pro mě - já bych si ho sama netroufla někam vzít, poslechne jen chlapa, a to na něj musí zařvat... chjo, to sme ale kinekologové,co!

Psy zase zžít neni až tak extra nutný (ale vhodný by to samozřejmě bylo), jelikož bydlí každej jinde,tak prostě počkáme až bude malej zdravej a pak dobře upevněný košíky a na obojky vlečný vodítka a snad to nějak ukočírujem.
Vemte s povděkem, když se budou v klidu tolerovat. to by bylo super..Nám se známým se před časem servali dospělý kluci 6 a 5 let (GR a RTW), který se znaj od štěňat a jsou spolu naprosto v pohodě, kvůli tomu, že si společně čuchli k jedný loužičce od feny. no jo chlapi!

LucieS
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2011 14:46
- Nahlásit

doma je s náma picbum + moje čuba a velkej pes je na zahradě (za městem) kam za nim jezdíme

poslechne jen chlapa, a to na něj musí zařvat

Tak tohle podle mě tak nějak ruší jakékoliv vyhlídky na zlepšení - psi vlastně tvoří dvě smečky, ne jednu, a ten velký je ještě k tomu neovladatelný a páníček to s ním příliš neumí, nebo to neřeší...

Lusahu
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2011 14:53
- Nahlásit

LucieS
jo, je to blbý, my spolu nejsme nijak dlouho,vlastně asi 2 měsíce a přítel bydlí u mě, já bych to ráda vyřešila nějak jinak, ale zatim to prostě pytlíkujem takhle... proto mě taky pes neposlechne - zas tak moc casu s nim netrávim (druhýho už sem si celkem naučila)...

PetraK
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2011 14:56
- Nahlásit

LucieS

- psi vlastně tvoří dvě smečky, ne jedn

no to jsem si říkala taky , ještě s tím, že mi přijde pro mě nepochopitelný, že ten jeden je vytrčený kamsi od ostatních , to na pospojování vztahů taky nepřispěje, nechtěla jsem to sem psát, aby to nebylo braný, jako že reju. Ale prostě snažit se sžít je, když jeden je zcela mimo. Nikdy nebudou jeden celek, ale budou spolu jen venčit.

ten velký je ještě k tomu neovladatelný a páníček to s ním příliš neumí, nebo to neřeší
říkala jsem si, proč další pes, když ten starší není dovychovaný, a ještě navíc tedy vytrčený do prostoru.

PetraK
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2011 16:10
- Nahlásit

Psíček

počkat jako tři psi tvoří dvě smečky?

já to myslím tak, že prostě pokud spolu nejsou všichni pohromadě, tak jako "smečka" (nebo jak to nazvat, páč smečka je přenesený ) prostě asi fungovat nebudou, ten pes, který bydlí jinde je tam pro ostatní návštěvník / cizinec.A on je taky nebude asi považovat za svou "smečku", nebo myslíš, že jo?

stetisek123
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2011 10:41
- Nahlásit

No, já jsem sem taky nechtěla psát, nakonec osobní zkušenost mám jen se sžíváním fen, ale když se na tu situaci kouknu střízlivým vokem, tak si myslím, že nejdůležitější je, si ujasnit,co vlastně s tím přítelem chcete. Promluvit si o tom. (Ono to případně pomůže i Vašemu vztahu, naučit se mluvit a kdybyste pak časem došly i k dětem, tak tohle bude taková rozcvička.) Prostě říct si, co od těch psů chci. Velkej starší pes žije někde za městem...jako sám u baráku, nebo u nějakejch rodičů či co? Bude tam už takhle odděleně na furt? Nebo si ho chcete začít brát s sebou do města, do bytu, aby tam byla tříčlenná psí smečka? Jde taky hodně o to, jaký způsobem se servali, jak moc to bylo vážný.
Problém by mohl být i v tom, že teď už ve smečce bude i tvoje fena a ta by jim defacto měla šéfovat. ale nejvýš v hierarchii jste vy dva, pokud si ty netroufáš, tak ten tvůj chlap. Co on nechce se stát nesmí a tak by se tomu měl postavit. Rvou se? skočim mezi ně a dám jim co proto, aby už se od té doby jen obcházeli obloukem a mně podlézali.
Pokud ale bude velkej pes jen stále bydlet za městem (u jiných lidí)a vy ho jen chcete občas vzít s sebou na prochajdu, bude se hierarchie budovat těžko a Tvůj přítel by musel být silná autorita. Pro tyto případy bych psům nasadila koše a po dobu prochajdy nesundala. Bude to nejjednodužší

LucieS
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2011 10:57
- Nahlásit

stetisek123
teď už ve smečce bude i tvoje fena a ta by jim defacto měla šéfovat
Souhlas naprosto se vším až na tohle, ta fena by naopak mohla být "rozbuška".

stetisek123
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2011 11:03
- Nahlásit

LucieS
ano, tak jsem to chtěla původně napasat, ale dokončila jsem tu větu jinak. Fena bude rozbuška, ale měla by si to taky ošéfovat, pokud není extra submisivní

LucieS
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2011 11:39
- Nahlásit

Fena bude rozbuška, ale měla by si to taky ošéfovat, pokud není extra submisivní
To si právě nemyslím, feně bude úplně fuk, že se o ni dva psi servou.
Pes si ošéfuje "svoje" feny, co se chytnou, ale naopak to nefunguje...

kachna_
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2011 11:43
- Nahlásit

LucieS
Pes si ošéfuje "svoje" feny, co se chytnou
u nás ani takhle, náš pes se od toho, co maj holky mezi sebou drží dál

LucieS
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2011 11:56
- Nahlásit

kachna_
u nás ani takhle, náš pes se od toho, co maj holky mezi sebou drží dál
Fakt? Tak asi tu smečku tolik "nežere"

Lusahu
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2011 14:16
- Nahlásit

stetisek123
velkýho pejska k sobě brát nebudeme, je zvyklej bejt venku a to by tady nemohl, ale rozhodně musí změnit bydliště, protože - a to mě zabijete (teda přítele) - je na zahradě (přítel tam předtim částečně bydlel v takový chaloupce) a je tam sám. Celej den, akorát za nim jezdíme,bud tam něco děláme nebo jedem ven. No je tam nestastnej, já sem z toho nestastná a přítel taky, ale když o tom chci mluvit, tak mi rekne, ze na to nechce myslet. Jenže tim ničemu nepomůže,já to vim. No a tak tam pes čeká než se něco bude dít. I tim, jak je trochu problémovej, tak neni jednoduchý si ho jentak vzít k sobě, případně dát k někomu...
tvoje fena a ta by jim defacto měla šéfovat jo, to ona se snaží, ale je to štěndo - rok a čtvrt, tak jí to ještě až tak nejde a když se servali, tak čuměla jak puk co se to děje, vypadalo to že by se i přidala, ale nevěděla na čí stranu...
prostě asi fungovat nebudou, ten pes, který bydlí jinde je tam pro ostatní návštěvník / cizinec.A on je taky nebude asi považovat za svou "smečku", nebo myslíš, že jo?
to ne, všichni psi ví, kdo patří do smečky, navíc, když velkej nikoho bližšího nemá, jak by nás mohl nepovažovat za smečku? sice za smečku na ho**o,když teda s náma tráví tak málo času, ale přecejen s nikym jinym ho netráví...
navíc tenhle stav úplnýho oddělení netrvá tak dlouho,aby to ten pes zapoměl...
Prostě pitbul má v prdeli nohy - 3 různě zraněný nohy, viděli ste to někdy? takže klid na lůžku a dokud se neuzdraví, tak se nic dít bohužel nebude - nebo aspon ne mezi nima dvouma. Jestli se neco pohne s umístěním velkýho,to si netroufám odhadovat...
Když jsem zadávala dotaz, netušila sem, že bude pesan takhle marodit, chtěla sem to opravdu řešit co nejdřív, tak se nezlobte že s tim furt nic neděláme

PetraK
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2011 14:34
- Nahlásit

Lusahu

je zvyklej bejt venku

myslíš, že by si doma nezvykl?? Myslím, že většina psů ráda vymění pobyt o samotě na zahradě za společnost ostatní v bytě.
Věřím, že tě to trápí, nepíšu to abych ryla, protože je mi jasný, že má člověk výčitky.

No a tak tam pes čeká než se něco bude dít. I tim, jak je trochu problémovej

tak ale pokud to chcete změnit, musít právě tohle rozseknout. Začít odtud, jinak se z toho nevyhrabete. si myslim

navíc tenhle stav úplnýho oddělení netrvá tak dlouho,aby to ten pes zapoměl...

nevím, myslím, že psi změny tohoto druhu rozhodně nemají rádi, nevnímají je pozitivně, dokáže je to setsakra rozhodit

já sem z toho nestastná a přítel taky, ale když o tom chci mluvit, tak mi rekne, ze na to nechce myslet

tohle je blbý, že míč není vyloženě na tvý straně hřiště a co zkusit prostě víc naléhat?

Fifi
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2011 15:41
- Nahlásit

Lusahu
velkýho pejska k sobě brát nebudeme, je zvyklej bejt venku a to by tady nemohl, ale rozhodně musí změnit bydliště,
Chapu to spravne, ze premyslite o tom, ho nekomu darovat?

No a tak tam pes čeká než se něco bude dít. I tim, jak je trochu problémovej, tak neni jednoduchý si ho jentak vzít k sobě, případně dát k někomu...
Nejsem sice zastancem zbavovani se zvirat z duvodu "alergie, rodinnych duvodu a podobnych blabla.." - ale pokud je tam pes cely dny sam, jak pises, tak to asi neni moc vesely zivot (nebrat prosim, jako nejaky vycitky ci hubovani, jen zkonstatovani faktu).
Zkus na pritele zatlacit, at si to promysli, co nejdriv, prave kvuli tomu psovi. Aby tam netrcel na zahrade jeste v zime, ve snehu, mrazu.
Pokud sepisete sikovny inzos, s fotkama, treba si ho nekdo brzo vyhlidne a pesan se bude mit coby jedinacek s novyma majitelama skvele. I dle toho mala, cos o nem napsala Kříženec s geny huskyho, dogy, labrouše (3roky) - má tak 45kg,takovej huňáč.. taky mazlík a roztomílek, ale je trochu drsnější, přísnej hlídač a psi moc nemusí. mi prijde, ze to rozhodne neni zadny ztraceny pripad a treba nekdo prave takovou povahu oceni.

stetisek123
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2011 16:34
- Nahlásit

tak se taky přidám k Fifi. Tohle je nutný rozštípnout, trpíte tím vy a hlavně ten pes a to hodně. Myslím je tu tedy mezi vámi jediná otázka: chceme si ho nechat a pak na něm musíme hned pracovat nebo na to nemáme a než aby žil na zahradě sám, tak ho darujeme. To je podle mě to, co si musíte co nejdřív rozhodnout. Pokud ho máte rádi, je každej den pro něj těžkej.
Já vím, neusnadnila sem ti to,ale bez tohole se nepohnete dál

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání