| Autor |
Zpráva |
Mauzik
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2011 16:38
- Nahlásit
Ahojky všem, obracím se na vás na všechny, kdo chová a rozumí těmto psům s otázkou, zda je pes vychovaný a má co potřebuje?? Má sestra si pořídila do paneláku stafordku. žádné zkušenosti se psi nemá, měla akorát kokršpaněla a to neposlušného.stafordce bude asi za měsíc rok. Má dvě malé děti tudíž nemá na psa tolik času. Fyzickou aktivitu má akorát na vodítku u kočárku či kolo. Občas s ní jde tam kde nejsou lidi a psi aby jí mohla pustit, jelikož na zavolání nepřiběhne. Když vidí lidi tak se k nim rozeběhne a skáče po nich, pak jí sestra musí honit protože před ní utíká. Když je občas venku s našimi psi tak neslyší nevidí. Nereaguje na přivolání ani odběhnutí či přilákání pozornosti. pak přijde to samé jako s lidmi, když si chce pro ní dojít utíká před ní. Ráno jí de vyvenčit aby vykonala potřebu a jde za dětma. To samé dopol. a po obědě jí vezme sebou když jde s dětmi na barák k rodičům. Tam jí pustí na zahradu, pobíhá a zase domů. Občas si vezme peška a přetahuje se s ní. Nevím, moc psům nerozumím, ale odsuzuji jí za to že si pořídila takové plemeno a nevěnuje mu dostatek času který by měl takový pes dostat. Všude čtu že by měli dostávat pořádně zabrat fyzicky, ale to jsou jen procházky s dětma nebo puštění na zahradě u rodičů. Přijde mi toho psa dost líto. Nic neumí (kromě sedni) ale když jí to řeknu má svojí hlavu a myslí si že je vše v pořádku. řekne mi že poslouchá akorát když vidí lidi nebo psi tak neposlechne. Myslíte si že má pravdu??že je vychovaná a má dostatek pohybu??předem děkuji za odpovědi.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2011 17:56
- Nahlásit
Mauzik
myslim,že pravdu máš ty...bohužel
|
Yves
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2011 18:19 - Změnil/a: Yves
- Nahlásit
no a díky takovým mají ti psi takovou reputaci. tohle je naprostá nezodpovědnost majitele. víc k tomu nemám co říct. jen že se nebudu divit, že až se stane nějaký menší nebo větší průser, odsere to pes, půjde do útulku v lepším případě a bude za to moct to, že je to "bojové" plemeno a ne majitel, který se chová takhle a dělá, že je vše v pořádku. víc není co říct.
e. omlouvám se za tu mluvu, ale tohle mi prostě nedalo.
|
Mauzik
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2011 18:31
- Nahlásit
Yves: ne vůbec se neomlouvej já s tím naprosto souhlasím!!!Jak sem napsala odsuzuji to a je mi líto toho psa...jak si napsal zase za to bude moc pes
|
impact
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2011 19:19
- Nahlásit
Mauzik
Nevím, moc psům nerozumím
Tak to by nebylo od věci slyšet její názor na aktivitu podanou psovi.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2011 21:04
- Nahlásit
...........poslouchá akorát když vidí lidi nebo psi tak neposlechne.....to moc logický není,právě tehdy by měla HLAVNĚ poslechnout. Mám stafka, dal mi do těla, v roce je to střela,co potřebuje dostat jak fyzicky, tak psychicky do těla,aby neměl roupy a "byl od něj taky chvíli klid". Potřebje taky zaměstnat pro jeho zábavu,ne jen lítat po zahradě. A neovladatelný a neposlušný staford je výhledově průser.........nakonec to odnese pes.....
|
Yves
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2011 21:12
- Nahlásit
spíš než na tu aktivitu jsem reagovala na to, že majitelka nechá volně pobíhat psa, který utíká za lidmi i za psy i když neposlouchá a pak se ani nenechá chytnout - i když všechno se vším souvisí.. chápu, že v jednom roku je to ještě "štěně" ale tohle přece nejde.. na druhou stranu ono to paní třeba dojde, až za měsíc dva nebo tři nebo dýl pes dospěje a nějakýho smetáka jí sežere před očima..mám psa půl roku a po pár docela neškodnejch incidentech mě, člověku který je rozumu středního nebo spíš nižšího došlo, že to není pes, kterýho můžu vodit jen tak navolno do parčíku plnýho psů. ať už kvůli vykuleným očím lidí kolem, který o APBT, AST atd vědí nic moc nebo spíš nic nic, tak kvůli klidu svýmu i psa. psa vodím na vodítku, tudíž vpodstatě odpadá nutnost aby pes něco uměl..
|
Mauzik
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2011 21:47
- Nahlásit
impact tím že moc nerozumím psům jsem napsala, že nejsem žádný kynolog. Ale nějaké zkušenosti mám i od lidí co psům rozumí. takže nejsem úplný laik. jinak to nejsem jen já kdo to o psovi ví...bohužel spoustu lidí říká proč si pořizovala takového psa...ale díky za názor
|
Mauzik
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2011 21:54
- Nahlásit
žanda děkuji za odpověd, já si právě myslím že tito psi nejsou jen tak pro parádu či chození s dětmi na procházku. Neříkám že jí nenechá proběhnout na volno ale to co popisuješ
si myslím že není sranda, že to není pes jen tak pro nezkušeného pejskaře.
|
Mauzik
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2011 21:57
- Nahlásit
Myslíte si že by mohla někoho napadnout????když nebude mít správnou výchovu???ségra říká že je hodná, já to posoudit nemůžu protože s ní teď už moc často nejsem a nikam s ní chodim, protože pes pořád po mě nebo ostatních skáče a drápama dělá ,,velké,, modřiny
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2011 21:58
- Nahlásit
Mauzikmas naprostou pravdu,a kdyz ji neco reknes,je ohen na strese???takovej pes potrebuje fakt potrebuje panika,ktery se mu plne venuje,kdyz s ni dela,jak dela,mela si poridit maleho smetaka a ne tohle zive stribro!!!
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2011 22:00
- Nahlásit
Mauzikhodnej je kazdej pes,ale do hlavy nevidis psu,ze skace a blbne je nevyzita!!potrebuje si necim tu aktivitu vymlatit bohuzel,tak to te plne chapu,vim co to je byt sama modrina od psa,jak rikam ublizit muze i hodny pes.nehlede na to,ze ma silu a potencional.
|
Mauzik
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2011 22:02
- Nahlásit
nemethova5 ano, myslí si že to dělá správně, když jí řeknu že bude mít problémy že si jí neměla pořizovat tak mi na to řekla ,,neboj já vím co to obnáší, dost jsem si o tom přečetla,, ale já jí znám ona nemá důslednost, jediný co jí jde psa zmlátit když přijde domu a něco jí rozkouše. A když jsem jí řekla že ten pes za to nemůže, at se nediví když jí pořád od malinka bere sebou a jednou jí nechá doma že to dělá z trucu. A ona přijde domů a zmlátí ji (nevím jak moc) a pak mi jen řekne ,, na kuch.lince nemá co dělat,, je to smutný a je mi líto toho psa
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2011 22:10
- Nahlásit
Mauzikhm,ty kráááá.o!(promin ten vyraz)!!!ale jen si precist,co to obnasi,to z ni profika na psi chovani nedela!!!!!!!!!!!!!!!!to me ted dostalo na kolena teda!duslednost je hodne dulezita,ze psa zmlati taky nic neresi!je to o vychove a hlavne o vychove!ja mam mladyho hyperaktivniho ovcouna,je to magor nad magory,timto stylem ho nechat jak tvoje sestra,tak pesuz je davno utraceny,takovych lidi je,a zase zbytecne zkazeny pes.
|
Yves
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2011 22:42
- Nahlásit
no a takovejch na světě je, co si toho "spoustu" přečtou a jsou to profíci a poříděj si stafa nebo pita a pak je toho plná televize Noha..
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2011 22:45
- Nahlásit
Yvespresne!!!lip bych to nenapsala,pak jen kazdy rve bojove plemeno a pritom ja neznam pojem bojove plemeno,to si muzeme udelat i s pudlika.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 07:53 - Změnil/a: impact
- Nahlásit
Mauzik
spoustu lidí říká proč si pořizovala takového psa...
To mi taky říkalo spoustu lidí. Proč jsem si pořídila pitbulla, že mě ve třech letech sežere. Táhne mu na sedum a furt nic. Teď jsem si pořídila thajskýho rýčbejka a divila by ses, kolik kynologických odborníků!!!!!!! mi řeklo, že mě v dospělosti sežere. No, ta má teprve půl roku, tak se necháme překvapit.
Pardon, že ti nejdu na ruku, ale nějak nebudu odsuzovat někoho, koho popisuje "odborník" jako jsi ty. Už jen to, jak tady lidem podsouváš nějaký věci:
A ona přijde domů a zmlátí ji (nevím jak moc) ..
Biluška normálně řeže psy traverzou a nikdo nevíme jak moc. Já mám dokonce bičík. Přijde mi to, žes jen potřebovala politovat, že ségru ten pes určitě jednou sežere a že je zlá a nezodpovědná a ty máš vždycky pravdu.
Tak sorry, že lezu s takovým názorem do debaty, ale prostě mi to nedalo.
|
Yves
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 08:02
- Nahlásit
nemethova5 na mě se zatím ještě nikdo nevytasil s tím, že je to bojový plemeno, ale slyšela jsem už "TAMTEN pes, ten ZLEJ pes, OŠKLIVEJ pes.." přímo na naší adresu. všechny naše "bojový" konflikty vycházej z takových nezodpovědných majitelů, kteří "přece svoje miláčky nebudou na procházce vodit na vodítku, navíc oni poslouchaj, jen když je někde pes nebo lidi tak neposlechne.." no co to doháje je? pes neposlouchá = prostě úvaz. existuje spoustu jiných způsobů jak psa zabavit, unavit, nepotřebuju na to ho pouštět tam kde vím že nepřiběhne. stačí mi prostor 5x5 a psa vyblbnu. jenže ono se pro to musí taky něco dělat, ten pes je na člověku závislý a kor tenhle, takže je potřeba se mu 100% věnovat..
Mauzikpovíš mi odkud paní majitelka je?
|
impact
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 08:05
- Nahlásit
Yves
co si toho "spoustu" přečtou a jsou to profíci a poříděj si stafa nebo pita
No vidíš to. A já mám picbuma proto, že se mi líbilo, jak jsou hladkosrstí a namakaní, aniž bych si o nich přečetla jedinou řádku. A na Nově nejsem.
|
Yves
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 08:06
- Nahlásit
impact a nesežral, jo? dyk to říkali i na TV Noha tak to musí bejt pravda přece a thajský ričbejci jsou vůbec úplně nejhorší, to říkali zase v polepšovně mazlíčků a tam maj dycinky pravdu
|
impact
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 08:09
- Nahlásit
Yves
No, nesežral a nesežere, páč s těma jeho žubama už je to takový bubý, no.
A rýčbejk má ještě malý žuby, takže to asi přijde, neboj.
|
Yves
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 08:09
- Nahlásit
impact
to já taky, jen mě vždycky naštve ten argument "já si toho dost přečetl" protože to v poslední době říká každej
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 08:10
- Nahlásit
Yves
a thajský ričbejci jsou vůbec úplně nejhorší
no kdo je zná, tak myslím ví, že nejsou zrovna standardní a nemusí to s nima být lehké. Na tom taky vznikla ta zvěst, že Ympaktíka sežere, která je samozřejmě celou dobu myšlena s nadsázkou ( ji jen pokouše, to je jasné)
|
Yves
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 08:11
- Nahlásit
impact
no še žubama žahnutýma nahóru to máme taky na štíru.. ale kousat to ještě umí, má pořece stoličky, a až už nebude moct kousat, tak mu to oddaná panička namixuje mixovaný z vetamixu
|
impact
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 08:12
- Nahlásit
Mauzik
Todle jsem přehlídla.
Myslíte si že by mohla někoho napadnout????když nebude mít správnou výchovu???
Ty budeš asik první.
já to posoudit nemůžu protože s ní teď už moc často nejsem a nikam s ní chodim
Ale máš slušný informace o tom, jak se psem zachází a to je důležitý!
protože pes pořád po mě nebo ostatních skáče a drápama dělá ,,velké,, modřiny
To je plemenný znak teriérů typu bull, bohužel.
A už du, teda jedu. Do ZOO.
|
Yves
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 08:12
- Nahlásit
makrel
a s kterým psem to lehké je? šak ono je všude něco, a každej kdo si pořídí nějakého určitého psa, ví, proč to udělal
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 08:13 - Změnil/a: makrel
- Nahlásit
Yves
jo, ympakt to ví, ale prostě trvám na tom, že zrovna thajský ričbek normální neníííííí
edit: a pochybuju, že to ví každý. naopak to ví málokdo, stačí se podívat na darovací inzeráty a na sídliště,co si lidi pořizujou a pak se velice diví, že piti se nechtějí kamarádit, borderky chtějí pracovat a ohaře zajímá zvěř.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 08:13
- Nahlásit
Yves
My právě nemáme ty stoličky už, no.
makrel
která je samozřejmě celou dobu myšlena s nadsázkou
Nepodceňuj rýčbejky.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 08:16
- Nahlásit
impact
Nepodceňuj rýčbejky.
dyk říkám, že tě pokouše. nesežere, páč má malý bříško, by si tě musela naporcovat na více dní
|
Yves
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 08:19
- Nahlásit
to jsem taky přehlídla, tenhle příspěvek.. se přijeď podívat na mě co mám modřin a šrámů.. tu od nesenýho polena do kolene, tu jak mě radostně vítal až mě porazil i s kolem.. takoví ti psi prostě jsou. ale když si to paní neusměrní, tak k ní nebudou holt hodit žádné návštěvy, které to nesnesou, že na ně pes skáče.
Tak jednou sestru paní kamarádku nebo co to je, překvap, a ukaž jí,jak si se psem dokážeš poradit ty anebo tam taky nechoď tuhle tu někdo radí psa zalehnout, když má roupy, tak doufám že má stafordka aspoň 40 kilo, aby to bylo o to zajímavější
|