| Autor |
Zpráva |
Walda
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 23:18
- Nahlásit
zuzanarosakova
A když pes aport pěkně drží a nepouští, dá se vodítko dávat na aport, ne na obojek. Je to tak lepší.
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 23:27
- Nahlásit
Walda
A jak s aportem do vody? Donedávna mi pse nechtēli vubec do hloubky ( GR, 20mēsícu) jeden se už rozplaval na pískací kachnu. Na cvičáku jsme to vždycky dēlali tak, že instruktorka pustila aportovacího psa pro aport, že jako ty moje neplavací strhne s sebou. Ale ted tady byl nazor, ze kdyz pes neni aportovaci, tak ze mu ten aport hlavnē nesmi nēkdo zkazit nebo jinej pes vzit nebo tak. Tak nevim, jestli mam čokle brat k vodē spoli, jakože ten plavací strhne toho neplavacïho nebo zvlášt , aby to ten plavací tomu neplavacímu ještē nezkazil nebo neznechutil??? Uff
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 23:31
- Nahlásit
Walda
Jo a taky mám trochu problém, že čokli se treba dēsnē rádi pretahujou doma, ale venku najednou nechtēj, zajímá je všechno jiny než to pretahovadlo.
A druh vec, kdyz jdu s obema na procházku, tak bych asi ten aport nemela brat ne? Nevim jestli se muzu pretahovat s obema najednou a navic ten jeden je dominantnejsi a vystrnadil by toho druhyho. Takze aport jen kdyz jdu s kazdym zvlášt esli to chapu dobre..
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2010 08:35
- Nahlásit
zuzanarosakova
Jedna věc je, že pes nechce do vody nebo do hloubky a druhá věc je, jestli aportuje, nebo ne.
Chodit do hloubky asi retrívra naučíš, že jo.
Aport dělej nejdřív na suchu, abys ho měla po kontrolou, ale od fáze, kdymáš aport na šňůře a pes už ho docela spolehlivě nosí, mu ho klidně můžeš házet i do vody.
Ve finále retrívři aportujou daleko radši z vody než na suchu.
Pokud pes aportuje nebo se přetahuje jen někde, je to opět chyba výcviku. Psi jsou strašně místně orientovaní, a když se něco naučí jen v určitém prostředí, je dost pravděpodobné, že jim to jinde bude dělat problémy. Takže necvičit jen na cvičáku nebo doma na zahradě, ale všude možně.
On se to postupně naučí a aport se tam přenese.
Můžeš aportovacího psa použít na rozaportování druhýho. Je to přenos emocí, jako při kruhovce.
Ale jinak, dokud nebudou oba aportovací magoři a nebudou opravdu soutěžit, kdo to přinese, tak jim ho společně neházej a cvič s nima odděleně.
|
123helik
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2010 08:41
- Nahlásit
můžete mi poradit, jak rozpracovat aport u štěněte NO? jsou jí tři měsíce - taháme se o hadřík, nechávám ji vyhrát, většinou si vyhraje hadřík, odnese do pelíšku a hned ho zase přinese a podává mi ho do ruky... stejně tak i míček - stejný postup, stejný výsledek... Je to tak v pořádku? Jinak moje malá bez problémů sebere i klíče, zvonící mobil a podobné "lahůdky" a vůbec jí to nevadí... můžu ji nechat tohle dělat?
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2010 09:06
- Nahlásit
123helik
odnese do pelíšku a hned ho zase přinese a podává mi ho do ruky...
Pokud je to tak, já bych na ní zatím netlačil a pokračoval takhle. Jen bych se snažil dobu odnesení aportu co nejvíc zkracovat jásáním a chválením a přivoláváním, jako při přivolání.
bez problémů sebere i klíče, zvonící mobil a podobné "lahůdky"
Budeš mít asistenčního psa.
Pokud aportuje cokoli, proč to nedělat? Ale jen ve hře a netlačit.
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2010 09:15 - Změnil/a: zuzanarosakova
- Nahlásit
123helik
Jo, muj pes taky bez problemu sebere mobil nebo i kliče, donese si to na pelišek....a tam to rozkouše
|
123helik
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2010 09:18 - Změnil/a: 123helik
- Nahlásit
asistenčního psa, jo? no tak to asi fakt mám - včera mi tak důkladně "asistovala" u věšení prádla, že ten plnej sušák shodila, popadla ručník a nesla mi ho jako těžce vybojovanej aportek to pak nevím, jestli ji pochválit, nebo přerazit
ale jinak naštěstí ty věci, co šlohne nerozkouše, jen si je nasyslí do pelíšku, takže kdykoli něco hledám, jdu prvně tam
|