Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Povodně - pomoc pro vyplavené
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
Biluška
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2009 20:02
- Nahlásit

Nebudu popisovat proč jsme tam jeli a co nás k tomu vedlo, většina to stejně ví. Tip nám dala jedna agiliťačka co tu paní osobně zná. Jména tady uvádět nebudu, kdo chce tomu ho písnu mailem. Takže jsme jako první našli paní L. - situace je tam asi následující: Nově opravený domek, ještě ani nebylo všechno dodělané a už můžou začít znovu. Momentálně je neobyvatelný, přespávají různě po příbuzných a známých, přes den uklízejí barák. Oblečení a osobní věci stihli zachránit (nebo aspoň něco, každopádně mají v čem chodit). Paní je těhotná. Nutně potřebují následující - žehličku (dodám já, beztak ji nepoužívám ),vysavač, plynový sporák (může být i kombinovaný,ale ne elektrický. Nemají na něho jističe, nebo tak něco). Byla by ráda, kdyby někdo mohl dát dlažbu - momentálně mají na zemi holý beton, podlahy musely pryč.
Je to moc příjemná paní, jsem ráda, že jsem se s ní seznámila.

Pak nás požádala, jestli bychom mohli pomoci i jejich sousedům, ti jsou na tom prý hodně špatně.
Přátelé, ten druhý domek (paní S.) je opravdu síla. Sociálně hodně slabí lidé. Doma byli pouze "staří" (asi kolem šedesátky), "mladí" seděli v hospodě. Z rozhovoru s paní jsem nabyla dojmu, že mladí (syn, jeho přítelkyně a nějaký bratranec) sedí v hospodě nejspíš pořád Ten barák byl asi v dezolátním stavu už předtím, ale teď je fakt šílený. I náš chlívek by byl lépe obyvatelný než tohle Navíc oba ti lidé jsou takoví poněkud jednodušší. Údajně dostali pár tisíc od obce, ale převzal je ten povedený syn a okamžitě je prochlastal. Matce dal 1000,- ta si za ně nakoupila oblečení, které mi okamžitě předvedla (nedalo jí to moc práce, měla ho na sobě). Nemají doslova nic. Doslova. Žádný nábytek (akorát na zdi visí obrazy, tam voda nedosáhla), žádné podlahové krytiny (opět beton), žádná elektronika (lednička, pračka a pod..). Prostě nic. Kecám, něco mají - psa a tři kočky. Pes je zavřený na půdě, protože voda spláchla kotec i plot.
Otázka je, jak jim pomoc - peníze nepadají do úvahy, ten mladej šmejd jí je vezme a propije. S elektronikou bych asi byla taky opatrná, podle mě co půjde do dá do bazaru, aby měl na chlast. Určitě se tam upotřebí nějaké žrádlo pro psa a kočky, to jim tam hodím zítra. Taky tam hodím nákup základních potravin.
Chtěli by nějaké oblečení. Paní má velikost cca 44, ale s krátkýma nohavicema. Kdo mě zná - tak ona je asi tak velká a široká jak já . Nemá ani spodní prádlo. On může mít v pase tak 120 (pivní mozol), na výšku tak 170. Taky nemá nic na sebe. Mladí prý taky ne, ale na ty já osobně kašlu. Když mají na chlast tak mě nezajímají. Dále potřebují peřiny a deky. No a pochopitelně nábytek a veškerou elektroniku. Což je trošku problém - jednak kvůli odvozu a za druhé, aby to ten šmejd neodnesl do bazaru. Takže se přimlouvám spíš za hodně staré věci, takové co už mu nikde nevezmou

Adresy dodám mailem vážným zájemcům. Popř. nabízím odvoz věcí pokud kvůli tomu nebudu muset jet přes půl republiky. Čili z oblasti Olomouc, Ostrava, Opava a pod.

Atika
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2009 21:23
- Nahlásit

Dobrý den, když se v té oblasti pohybujete, upozorněte tam lidi, že kdo má vyplavený barák a požádá si, tak bude mít na 3 měsíce elektřinu od ČEZ zadarmo, Stačí zavolat a nahlásit se, ale musí to být do konce července. Běží to sice v televizi, ale ti lidé asi moc času na koukání na bednu nemají a asi ani tu bednu. Taky to ušetří ňákou kačku hlavně těm co budou sušit.

Nori
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2009 21:27
- Nahlásit

Biluška

To je od tebe hezké...
A kde jsi to konkrétně byla? Já bydlím jen asi 5km od Životic u Nového Jičína a Mořkova.. Přispěla jsem osobně oblečením (trička, mikina, tepláky, kalhoty, boty), dále menší peněžní částkou.. Otec daruje elektrický kotel a stůl..
Osobně jsem byla v Životicích, nejsem povodňový turista, ale mám babi v Mořkově a to je co by kamenem dohodil a kdo neviděl, tak opravdu neuvěří co voda dokáže a jak obrovskou má sílu... Lidé, ale se podle mě chovali klidně.. pokud jste někdo viděli záběry z té obce tak nepochopíte... ze dvou stran jsou kopce, z kterých pravděpodobně valila voda, dále do obce mířila voda z dvou potoků... Viděla jsem auto na svodidlech zapasované mezi stromy... pohroma..
Chystám se na Vořiškiádu a pokud bych něco vyhrála darovala bych to psům v této obci..

gabifi
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2009 10:37
- Nahlásit

Biluška
abych posílala něco z Jižních Čech je blbost, ale pošlu ti na účet prachi. Máš pořád stejnej účet? Začíná 2 a končí 1? Jediná podmínka, nákup pouze potravin pro lidi a psy. Poílat peníze na věci zpeněžitelné v nejbližším bazaru se mi samo nechce. Máš zájem? Bylo by to pětikilo.

Strejda
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2009 12:15
- Nahlásit

Biluška
Pokud bys byly ochotná to zprostředkovat, tak přispěju na krmivo pro zvířata. Prosím o číslo BÚ na teta.sally@volny.cz

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2009 12:24
- Nahlásit

Nori
mně se podařilo sehnat kontakt na dvě rodiny právě ze Životic, shodou okolností z jihého zdroje vím, že to tam byla dost apokalypsa. Doufám, že se mi podaří to tady s tou sbírkou zorganizovat (blbá st. správa,všechno tu trvá :mad, kdyby mě s tím poslali do háje půjdu na to jinak.

Nori
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2009 12:56
- Nahlásit

PetraK
To je fajn, snad to dáš do kupy..

V Životicích jsem viděla jednoho NO, který byl uvazáný o plot, jinak to ani nešlo... měl štěstí, že přežil, vybavuje se mi pořád záběr sbírky Člověk v tísni ve spolupráci s ČT, kde je mrtvý pes pod zdí uvázáný stále na řetězu, když to vidím, tak se neudržím... V souvislosti s povodněmi uhynulo cca 770zvířat...

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2009 13:04
- Nahlásit

Nori
Člověk v tísni ve spolupráci s ČT, kde je mrtvý pes pod zdí uvázáný stále na řetězu, když to vidím, tak se neudržím

jo , to vim o čem mluvíš, brečím taky, včera jsem Brtnikovi vyprávěla o tom, jak dávám dohromady kam případně vybraný peníze poslat a jak jedna chovatelka, která bydlí kousek od životic říkala, jak jí tam nějaký chlap říkal, že víc než peníze by chtěl, aby se mu vrátil jeho mrtvej pes. Brečela jsem a páč sem plačka, mám zas mokrý voči, jak o tom píšu.

bea
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2009 13:58
- Nahlásit

Biluška
Biluško, měla bych nějaký deky i nějaký kus nábytku a trochu ložního prádla, ale na chalupě v Krkonoších. Dnes letím pracovně pryč a vracím se ve středu, jsem z Prahy, do auta bych něco nacpala, ale aby dojelo / rok výroby 1998). Taky bych měla nějaké nádobí, rovněž na chalupě, ale sehnala bych něco i tady v Praze. Nepojede někdo odtud, že by naložil? Z těch Krkonoš mne teda fakt nic nenapadá. /leda že bych to dotáhla do Prahy, ale nábytek nepůjde, skříň se mi do auta nevejde ani rozebraná).

bea
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2009 14:01
- Nahlásit

Biluška
Jo, taky mi pošli číslo účtu - tvého, poslala bych 500 na žrádlo pro pejska a kočky a na jídlo pro ty rodiče . mladým ani korunu

baruska
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2009 14:36
- Nahlásit

Ahoj, také bych mohla pomoci, bydlím nedaleko v Kopřivnici, momentálně bez práce takže času mám dost. Kdyby jste potřebovali pomoci s úklidem atd. stačí napsat. Našlo by se i nějaké oblečení, mikrovlnka, žehlička.
Kdyby bylo potřeba ozvěte se eva.zizka@seznam.cz

Nori
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2009 14:59 - Změnil/a: Nori
- Nahlásit

PetraK
A ty za vybrané kč budeš kupovat žrádlo pro psy? Pojedeš tam osobně nebo přes ty rodiny? Pokud bys kupovala žrádlo pro psy, tak bych měla pro tebe tip, kde nakoupit..

baruska
Ahoj, napadlo mě, že bychom mohli založit sbírku na žrádlo pro psy a kočky v Životicích a Bludovicích... Dala by se nakoupit za velkoobchodní ceny.. Akorát bych zajela do těch obcí a poptala bych se kolik lidí by asi pomoc potřebovalo... šla bys případně se mnou do toho?

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2009 15:06
- Nahlásit

Nori

moje představa je, že to půjde konkrétní rodině, otázka je, jak se k tomu postaví, ti, kteří peníze budou dávat. Chtěla bych, aby se to tam odvezlo a předalo osobně.

wensday
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2009 15:16 - Změnil/a: wensday
- Nahlásit

Oblečení a takový věci nemám, ale můžu pomoct s krmením pro psy a kočky.... když se holky domluvíte, dejte vědět , jsem z Brna, můžu případně aj dovézt.
Případně můžem prostřednictvím nadačního fondu vyhlásit veřejnou sbírku, ale peníze by šly kvůli zaměření nadačního fondfu použít pouze na pomoc zvířatům, tj krmení, bouda třeba, pelíšek apod....

Nori
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2009 15:34 - Změnil/a: Nori
- Nahlásit

wensday PetraK
No já bych jsi to představovala asi tak, že dárci by posílali kč na bankovní účet nebo složenkou na mou adresu a ve velkoobchodu by se nakoupilo krmivo (nejvýhodněji výjde asi Sportmix, Brasa nebo Brit, ale to bude záležet na poptávce a množství vybraných peněz), pro kočky by se z větších a výhodnějších pytlů mohlo nasáčkovat, já nevím tak po 3kg...
Co vy na to? Já tohle nikdy neorganizovala, ale ráda bych psům a kočkám pomohla..

wensday
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2009 15:38
- Nahlásit

Nori
jako fyzická osoba podle zákona nemůžeš organizovat sbírku .... ale jde to do tý doby, než někdo do toho začne rýpat...
jinak s krmivem nápad OK

Nori
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2009 16:09
- Nahlásit

wensday
Aha, tak já bych oslovila lidi, kteří chodí na tuto diskuzi a na ifaunu, pak známé... pak také třeba i vaši známí...

Co vy ostatní, myslíte si, že je to dobrý nápad? Doklad o nákupu krmiv a případné foto z postižených míst při předání, bych pak ofotila a vložila na diskuze či zaslala na mejl...

gabifi
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2009 16:31
- Nahlásit

Biluška
sem ti zapomněla říct, aby sis z těch peněz, co pošlu, vzala taky něco na benzín.

Apollo
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2009 17:14
- Nahlásit

Biluška

Pošli mi číslo svého účtu na můj mail. Určitě přispěji nějakou tou kačkou na krmivo pro psi a kočky. Mail je Smrdik@seznam.cz

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2009 17:48
- Nahlásit

Děcka,čistě teoreticky...pokud by se nějaká akce organizovala z Prahy,bylo by reálný pořešit nějaký větší auto a pár chlapů co by byli schopný ze 3. patra bez výtahu odstěhovat cécéá půl domácnosti?
Jako nic moc teda,ale pokud je to tak jak píše Biluška,tak zrovna tihle lidi by asi byli rádi.Je to lecos,stará pračka(funkční),dětská postýlka,dětský oblečení i dospělý,nějaký nádobí asi,telka stolek pod ní ,no prostě ledacos.Věci jsou zčásti v pytlích,tak by se to jen naházelo do auta a ty těžký věci by holt chlapi museli vytahat..Co?

Biluška
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2009 17:54
- Nahlásit

Ahoj všichni, jenom prolítávám. Před chvílí jsem dorazila z práce,cestou jsem udělala takový větší nákup základních potravin (mouka, olej a takovéhle věci),nějaká drogerie, žrádlo pro zvířata a spodní prádlo pro paní. Mášenek to právě skládá v autě a startujeme tam. Číslo mého účtu je 670100-2203320759/6210. Slibuju, že všechno čestně předám. Nejspíš teda ve formě potravin a oblečení, páč hotové peníze by se tam asi dlouho neohřály .

Nori
wensday a spol
Holky, to žrádlo pro zvířata je opravdu fajn, ale nezapomeňte kam to povezete. Ve většině případů na vás lidi budou koukat jak puci proč jim táhnete granule pro psa když oni nemají co do huby. Je to blbé, ale je to tak

baruska
Mikrovlnka by se jim určitě hodila. Budem celou neděli v Ostravě, byla bys schopna dopravit ji tam? Když tak číslo na mě je 602/658 685.

Biluška
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2009 17:55
- Nahlásit

davidkova renata
Reni, auto už řeší Mášenek, vypadá to docela reálně. Byl by to asi jenom kombík, ale když se to šikovně naskládá tak se tam vejde věcí...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2009 17:57
- Nahlásit

Biluška
óká,ale combi nevim...
píšu ti maila

Nori
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2009 18:02 - Změnil/a: Nori
- Nahlásit

Biluška
Něco na tom bude, ale si myslim, že po týdnu by to lidi už řešit nemuseli... V naší obci se vybíralo oblečení, čistící prostředky a také jídlo, bylo to min. sobotu.. a zaslechla jsem, že oblečení mají dost, ale chybí nové spodní prádlo, ponožky.

Nori
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2009 18:05
- Nahlásit

Biluška
Něco na tom bude, ale si myslim, že po týdnu by to lidi už řešit nemuseli... V naší obci se vybíralo oblečení, čistící prostředky a také jídlo, bylo to min. sobotu.. a zaslechla jsem, že oblečení mají dost, ale chybí nové spodní prádlo, ponožky.

brezen2008
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2009 18:40
- Nahlásit

a co 50l mrazák,hodil by se?

Biluška
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2009 20:28
- Nahlásit

Tak jsme právě přijeli. Dneska tam byl nějaký mladý kluk, tipuju ho na vnuka, nebo tak něco. Vzal to tam pevně do rukou, zajistil vysoušeče, oblečení z charity, savo a podobné věci co rozdávali hasiči. Předali jsme jídlo a ty další věci, měli z toho velkou radost. Pán okamžitě sbalil toaleťák a zmizel s ním v oné místnůstce

Nori
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2009 20:39
- Nahlásit

Biluška
Byla jsi v těch Životicích, jo? Psala jsi, že nemají potraviny...? Je tomu tak i u ostatních. Lidé už nějaké kč dostali... Já se pořád držím té myšlenky na krmiva.. Ta rodina, byla rada ji za jídlo pro pejka? Odkud jsi?

Apollo
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2009 21:25
- Nahlásit

Biluška
Už jsem ti nejakou tu korunku poslala. Není to moc, ale víc si dovolit nemůžu. Přítel je nezaměstnaný tak máme taky svou malou krizi. Děláš skvělou věc.

Cesmina
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2009 22:30
- Nahlásit

Kolik je to od tebe kilometru? Ze by se tam dalo v ramci Gulaku zajet zapracovat a tvoji strechu a plot a co to jeste odlozit na jindy... :=)))

. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání