| Autor |
Zpráva |
jana33
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2009 11:49
- Nahlásit
PetraK
Petři,vždyť já ti rozumím. Ale ehmm,jakou má takovej ohař jinou práci,kde se nestřílí ona ta střelba vždycky následuje A jak už jsem psala,strach ze střelby je podle mě něco,co se úplně odnaučit nedá a někde a někdy se to provalí. U střelby fakt nejde o postup krok po kroku nebo uspěchanost, reakce tam buď je nebo není. Samozřejmě zmršit psa jde jedním blbým výstřelem,kdy střelíš psovi za zadkem a ten se vyděsí (a že takovejch znám),ale pak jde už o získanou reakci a ta se při hooodně velké trpělivosti potlačit dá,ale pokud je vrozená,tak já prostě tomu nevěřím. A pak radši,ať daj toho psa pryč než aby ho vycepovali tak,že třeba během zkoušek budou mít sníženou známku a projdou,ale pak na honu se při kanonádě pes zjančí a vlítne do střelby. Brr.
Ad fousek - joo tak to byl super pes a super páneček a vyšlo jim to a mají můj obdiv,ale právě proto,že ten pes mohl normálně pracovat a taky asi právě ta šílená situace,kdy pes přežil srážku vlakem a chtěl bojovat,toho chlapa nakopla. Nemyslím si,že kdyby měl pes reakci na střelbu zrovna u tohohle pánečka,tak by si ho nechal "jen tak". Nebo jinak, kdyby třínohej fousek nemohl makat a pán by si pořídil dalšího psa a ten se bál střelby,myslíš,že by řekl fajn a pořídil psa třetího?
Ale konec debat, důležitá je informace nahoře,o těch co hledají domov
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2009 11:58
- Nahlásit
jana33
Ale ehmm,jakou má takovej ohař jinou práci,kde se nestřílí
mi nedošlo
A pak radši,ať daj toho psa pryč než aby ho vycepovali tak,že třeba během zkoušek budou mít sníženou známku a projdou,ale pak na honu se při kanonádě pes zjančí a vlítne do střelby. Br
To jo to bez pochyby.
já Ti taky rozumím,ale - prostě - stejně jako Ty bych to neudělala, a když to může udělat ty a dozajista nejsi sama, nevím, proč by to při dobré vůli nemohli udělat i jiní. Ale - ruku na srdce, to by se muselo chtít. A kdyby se chtělo, tak by ten pes ani nedostatkem "práce" nemusel trpět, však jak říkám, normálně na hony ne, ale na běžný pohyb v terénu. Máš jedno jestli tam vyrazí s jedním, nebo se dvěma. Furt si myslím, že je to o té dobré vůli. a když je dobrá vůle jde mnohé
ale máš pravdu - s koncem debat, ono to stejně nic neřeší a důležitý je info o těch hafanech.
|
viky
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2009 12:12
- Nahlásit
PetraK
vis to je tezky. Mam dva psy oba puvodne na praci a na chov a i pres to ze ten starsi do chovu nepujde, nedala bych ¨ho za nic. Fakt je ten, ze pes muze delat.
Ale mela jsem fenu, brala jsem si ji v jejich cca 5ti mesicich, protoze chovatelka je moje kamaradka ( fena puvodnim majitelem byla odkoupena zpet ) ovcacka, exterieracka, strasne pekna, ale to bylo vsechno.
Nechtela nic, jak vlezla na plac byla schopna usnout. Fakt sem nevedela uz jak na ni aby se probrala. Tak si rikam ze nez bych trapila sebe i fenu necim co ji vubec nebavi, tak ji raci dam pryc. Vratila jsem ji chovatelce, kde si myslim ze se bude mit dobre. Je to fenecka ktera je proste vhodna nekam do rodiny k detem, ale urcite ne na vycvik ani k dalsimu chovu a to bych ji ja dat nemohla.
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2009 14:54
- Nahlásit
jana33
promiň, že odbíhám od tématu, ale co je malý???
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2009 15:51
- Nahlásit
viky
vis to je tezky.
já vím, každý to vidí jinak, no, já to vidím takhle, prostě bych jí nechala, ať se placatí .
Jinak ten maďar už je neplatný, majitelka se rozhodla, že si ho nechá, nicméně pes rozhodně nežije v ideálních podmínkách v jakých by ohař žít měl
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2009 16:00
- Nahlásit
Lucie od Arta
Lucko,nechala jsem jí testovat a má EIC
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2009 16:27
- Nahlásit
jana33
sakra, o tom jsem zrovna nedávno četla -do té doby jsem nevědla, že něco takového je. To mě mrzí, achjo, chudák malá...no snad aspoň ta práce v určité míře půjde...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2009 17:03
- Nahlásit
Lucie od Arta
Jj nějak je ná souzeno starat se o nemocný psy. Tak aspoň doufáme,že budeme mít to štěstí v neštěstí, že se to nebude projevovat a pokud,tak jen minimálně. Nic s tím nenaděláme. ale vsadím se,že klouby bude mít v pořádku,u nás musí mít každej něco
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2009 21:02
- Nahlásit
jana33
Jano to mě mrzí , vůbec jsem netušila, že něco takového existuje.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2009 21:08
- Nahlásit
PetraK
No to zhruba do začátku tohoto roku ani většina chovatelů labradorů v minulých letech se začalo testovat v Americe a Německu, od letoška se začíná i u nás,ale zatím jsou to spíš majitelé psů jednotlivců nebo malé CHS. Bohužel se ukazuje,že místní populace je promořená,protože většina velkých plemeníků je minimálně přenašeči (minimálně,protože ofiko se ještě netestovali a asi jen tak nebudou,resp. jediný chovatel,který svého psa testoval výsledek úzkostlivě tají).
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2009 21:22
- Nahlásit
jana33
a to doteď tady psi neměli problémy? přičítalo se to něčemu jinému anebo je fakt neměli, protože ti "plemeníci" nemají takovou zátěž, aby se to projevilo? Koukala jsem na ty stránky, co dělá Martin Bruoth, v těch seznamech jsou psi, po kterejch tady toho běhá sakra hodně
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2009 10:57
- Nahlásit
Lucie od Arta
Oboje, pokud nemají zátěž,tak se to vůbec nemusí projevit (ono ani při přiměřené zátěži a to je hrozně individuální a na každodenní hony tady psi nechodí) a pokud se to u psa začalo projevovat, tak si s tím veti nevěděli rady (to platí i teď,neznají to) a přičítali to srdci, epilepsii, špatný termoregulaci atd.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2009 11:51
- Nahlásit
jana33
to je hrozný, jako kdyby nestačili nemoce co už jsou, furt musejí vznikat další nový Ale chápu to dobře, že když nedojde k přetížení, nejni to život ohrožující? že člověk aspoň nemusí čekat na ten hnusnej konec?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2009 12:02
- Nahlásit
PetraK
Teoreticky ano,prakticky ti může pes zničeho nic umřít,když ti ponese míček Bohužel některej pes bude běhat dvacet kiláků vedle kola a nic, jinej po deseti aportech zkolabuje a začne za sebou tahat nohy a jinej prostě poběží s prvním aportem k tobě a v půlce cesty se svalí mrtvej k zemi
No oni ani ne tak vznikaj,jako se o nich díky dalším výzkumům ví
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2009 12:12
- Nahlásit
jana33
jinej prostě poběží s prvním aportem k tobě a v půlce cesty se svalí mrtvej k zem
:.-( ach jo. A vy jste na tom jak.
No oni ani ne tak vznikaj,jako se o nich díky dalším výzkumům ví
já vím , ale prostě - je to k ....ání
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2009 15:43
- Nahlásit
PetraK
u nás se to zatím neprojevilo,ale Františce jsou jen tři měsíce,takže na tom není nic zvláštního. Víme to jen podle genetických testů,které jsme jí nechali udělat. Takže uvidíme,dělat nic nemůžeme.......
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2009 16:05
- Nahlásit
jana33
kurwa práce...to mě hrozně mrzí, přála bych ti konečně zdravýho psa . Načetla jsem o EIC co se dalo zjistit na netu a teda nic moc, sama jsem se s tím ještě nesetkala, a to jezdím na výcvikáče, kde se vždycky pár LR najde...A ještě, kolik - cca jaké procento - psů tady je testovanejch? Anebo naopak, kolik je tu psů, co fakt mají problémy?Jako jak moc velkej (plošně¨) je to průser? Pže kokři můžou mít FN - vrozený selhání ledvin - ale v praxi vím o naprostým minimu případů...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2009 16:22
- Nahlásit
Lucie od Arta
No testováno je minimum psů,ale očekává se,že minimálně 60% psů jsou přenašeči a zhruba 20% psů bude nemocnejch. Ono pokud je pes gaučák,tak se to nemusí vůbec projevit, i když jsem už slyšela o psech,co kolabujou na pouhý procházce,protože lítaj. Zatím byly asi tři skupiny lidí,co si pséky nechali testovat a v každé skupině byli i postižení Tím,že to veterináři neumějí diagnostikovat a neznají to,tak při příznacích ani nedělají a neposílají testy,takže se to svede na něco jiného. Takže zatím statistiky o postižených neexistují, všechno je to teprve v začátcích
|