| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2009 08:17
- Nahlásit
Jednomu se domov najde a dalších pět ho potřebuje
Tady je další ohař, který hledá nový domov
a tady jsou nějaké informace:
http://neviditelnypes.lidovky.cz/psi-hleda-se-domo v-pro-ohare-hektora-dbj-/p_zviretnik.asp?c=A090624 _172120_p_zviretnik_dru
tak prostě Hektora rozesílám do světa. Snad se zadaří.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2009 14:14
- Nahlásit
šup nahoru
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2009 14:25
- Nahlásit
a další, kdo si pořídí ohaře aby pak kretén zjistil, že se mu nemůže věnovat
Nabízíme pejska Mad'arský ohař - viszla bez pp. stáří 14měsíců... pejsek je zvyklý na děti
, je velmi živý a nemůže být sám v bytě, protože má tendence o samotě ničit. Není zvyklý být venku a má rád lidi kolem sebe, nejlépe do domu, aby v noci mohl být s vámi... Jinak je moc hodný a rád se mazlí. Bohužel jsme stále v práci a nemůžeme se mu věnovat natolik, jak je potřeba... Hledáme proto hodného člověka, který by se našeho Akima ujal a dal mu nový št'astný domov...Bydlíme kousek od České Lípy, telefonní číslo pro zájemce je 723383875, nebo 723968566 náš email lindahavrankova@seznam.cz
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2009 08:32
- Nahlásit
Hodím oba nahoru
|
Mika
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2009 09:49
- Nahlásit
PetraK
ty vogo takyto ludia ma dokazu vytocit do biela... kupia si ohare a potom sa divia ze je zivy, ze sa mu nemoze venovat tolko, kolko potrebuje. fuj som sa nas*ala na rano.... a pes je este ten zly, pretoze ma tendenci osamote nicit... do prdele aj s ludmi co nevedia naratat do troch
mame nejaku fotku toho nicitela?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2009 09:55
- Nahlásit
Mika
do prdele aj s ludmi co nevedia naratat do troch
a tu prdel ještě zašít
ne fotky nemám, je to přendané z diskuze na Hafbezobav
nevím proč mě nenapadlo těm lidem napsat, ať dodají foto a hodí to Dežaví na Lovku v nouzi. Asi proto, že bych je musela i na dálku zabít.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2009 10:24
- Nahlásit
Tak jsem napsala té dámě, která nabízí toho maďara- sem se právě při psaní toho emilu tak vytočila. Sem v tomhle ohledu dost samonasírací.
Zde text mého velkopsaní
Dobrý den paní Havránková,
našla jsem odkaz na Vaši nabídku MOK. Pokud chcete zvýšit šance pejska na nový domov, napište správkyni stránek Lovecký pes v nouzi a nabídněte ho zde : lindahavrankova@seznam.cz - s fotkou a informacemi o něm.
Nezlobte se,ale jako majitelce MOK mi to nedá- copak jste předtím nevěděli, že chodíte do práce a že když si pořizujete ohaře, budete na něj potřebovat spoustu času? Ohař není pekinéz aby ležel na gauči, je to pes pracant, potřebuje pracovat, potřebuje pohyb. Spoustu pohybu. Bohužel tihle psi doplácí na to, jak vypadají. Nikoho moc nezajímá, co už potřebují. Ten pes ničí doma proto, že nemá žádné vybití pro svou energii, je to mladý pes, nadupaný jako nová baterka do auta, je to poršák mezi psy, potřebuje něco dělat, pokud se nudí, najde si zábavu sám. Kdyby vám na Vašem psu opravdu záleželo, budete se snažit dát mu to co potřebuje, ale ono je jednodušší dát psa pryč a po čase si pořídit dalšího, abychom zjistili, že to je o tom samém. Pes je živý tvor se svými potřebami. Homo sapiens jsme proto, abychom používali hlavu, zvlášť, když si pořizujeme živého tvora. Jak myslíte, že to asi pro něj bude prímovní, když ho po roce vyhostíte z jeho smečky a půjde někam jinam? Ale ono je to ve své podstatě pro toho psa jen a jen dobře, protože je pravděpodobné, že nový pán mu dá to co potřebuje.
Přeju Vám hezký den a hlavně už si prosím nepořizujte dalšího psa.
A jak jsem teď zjistila ve svý nasratosti jsem tam uvedla blbou emilovou adresu na Lovku v nouzi, tak jsem tý dámě musela napsat znova
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2009 10:35
- Nahlásit
PetraK
Obávám se, že si z toho dotyčná paní nic dělat nebude Lidi prostě je..í,radši už ty inzeráty ani nečtu, protože bych se musela vytáčet pořád.
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2009 10:36
- Nahlásit
PetraK
Zářnej příklad mám u nás. Děti pořídíli štěndo tatínkovi do důchodu. Krásnej roztomilej bíglík, teď je mu rok a tráví život na dvoře nebo venku na flexině, protože kdyby ho pustili, už ho nenajdou.Je mi z toho nanic.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2009 10:39
- Nahlásit
makrel
Obávám se, že si z toho dotyčná paní nic dělat nebude
já vím, nejradši bych jí bývala napsala, že je kráva nebeská, ale sem se brzdila. Snad jí dojde ta zmínka o tom, že když si koupí dalšího psa, bude to vo tom stejným. Abych aspoň preventivně zabránila přesunům dalšího ohaře.
A pak ať se mi někdo kuwa diví, když tady dycky tak plamenně agituju proti pořízení ohaře, jako u toho kluka, co si chtěl pořídit ohaře a pak v tý diskzuzi, zda jde dohromady ohař, porod a malý dítě
Baico
Krásnej roztomilej bíglík, teď je mu rok a tráví život na dvoře nebo venku na flexině
Nech toho, nech toho, nebo mě fakt šlehne, já sem rychle startovací, snadno mě něco vytočí. Lidi jsou dementi.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2009 10:46
- Nahlásit
PetraK
Jojo, já jsem taky ta co má věčně "kecy" o zodpovědnosti. Vymlouvám nejen ohaře, v poslední době snad všechny psy, ale nějak to nepomáhá.A úplně mě fascinuje dávání pryč psa protože se bojí střelby a tím pádem není vhodný.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2009 11:25
- Nahlásit
makrel
pryč psa protože se bojí střelby a tím pádem není vhodný.
vhodný nejsou především takovýhle všiváci, kterýkvůli tomu dají psa pryč, nejsou vhodný na to aby se rozmnožovali
Jo, ono by to bylo moc práce totiž, zvykat psa postupně. Ach jo.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2009 12:25
- Nahlásit
PetraK
Dalo by to moc práce a co kdyby to nevyšlo, neudělal by zkoušky a nemohl do chovu PŘECE
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2009 12:35
- Nahlásit
makrel
Dalo by to moc práce a co kdyby to nevyšlo, neudělal by zkoušky a nemohl do chovu PŘECE
ešče chvíli to budem rozvíjet a mě fakt šlehne Ty čokli jsou fakt chudáci, buď si je pořídí nějakej trotl, co neví o čem pes je a nebo si ho pořídí jinej trotl, co ho dokur*í.
Du, nebo ze mě bude Etna
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2009 12:42
- Nahlásit
áááááááá právě mi přišel emil od paní která nabízela toho MOKa, chudák mi psala, že to není ona, kdo je majitel psa, ale její švagrová. Tak jsem se jí strašně omluvila a poprosila jí, aby ten emil předala tam, kam patří.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2009 13:05
- Nahlásit
PetraK
Tak to se povedlo
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2009 13:25
- Nahlásit
makrel
Tak to se povedlo
jo, to vyloženě , navíc ona taky psala, že se jí to nelíbí. Jestli jsem to dobře pochopila, tak švagrová si nakonec pesana asi nechala, ale jak ta paní píše, nežije tak, jak by měl .
|
Apollo
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2009 17:55
- Nahlásit
Řekně te mi proč lidi vůbec nepřemýšlejí a pořídí si plemeno psa o kterém nic neví a pak jsou nešťastní z toho že ho musí dát pryč. V poslední době se opravdu hromadí inzeráty typu daruji pejska, nemůžeme mu dát to co potřebuje. Jako by to byla nějaká omluva. Mám jeden příklad. Můj bratr se rozhodl pořídit si RR. Mají dvě malé děti - obě do tří let. A co hůř ani on ani moje švagrová nemají o výchově a výcviku psa ani páru. Oni jenom vědí jak je to krásný pejsek a naše připomínky a nátlak aby si ho nepořizovali, že jednou budou nešťastní všichni, naprosto ignorují. Komu není rady tomu není pomoci.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2009 21:07
- Nahlásit
Apollo
Komu není rady tomu není pomoci
tady je horší, že to pořekadlo zní spíš: Komu není rady, jeho psovi není pomoci
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2009 22:09
- Nahlásit
Kdyby jste vedeli jake lidske hovado ted resim tak by jste nespali. Za presne rok vystridala 6 psu a i po tak kratke jeji peci temer umreli: AST fenka, RTW pes, pitan stenik, CC fenka, krizenec RTWxLR pes, AST pes - toho mam u sebe ubozacka, oddelane morce - dala ho na hrani RTW aby ho roztrhal - nakonec samo spadlo z balkonu - tam toho RTW ma a ten pes ma DKK 4/4, ...
Proste ji nekam zahlusit :-@
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2009 22:33
- Nahlásit
PetraK
Buď ráda, že ti lidi mají tolik soudnosti, že ho raději dají pryč, dyk je to pro toho psa lepší.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2009 22:40
- Nahlásit
Hele mě to taky štve,ale na druhou stranu,co se té střelby týče - pokud si ho pořizuje myslivec, který ho opravdu potřebuje pro práci a nemá čas,prostředky ani možnosti na více psů, tak je lepší,když pesanovi pořídí nový domov,ne? Samozřejmě teď nemluvím o "chovatelech",co potřebují zkoušky do chovu, pes se bojí,tak než by se o něco snažili nebo nedej bůh měli nechovnýho psa, dají ho pryč.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2009 22:42 - Změnil/a: mac1
- Nahlásit
Dalo by to moc práce a co kdyby to nevyšlo, neudělal by zkoušky a nemohl do chovu PŘECE nejde o to, že nemohl do chovu, ale o to, že by byl lovecky neupotřebitelný a není moc myslivců ( ale i tací jsou) , u kterých by se takový pes měl dobře, když je " k ničemu" a musí si pořídit stejně jiného psa, je pak jedině dobře pro psa, když se pak od takových dostane pryč
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2009 22:45
- Nahlásit
Hele mě to taky štve,ale na druhou stranu,co se té střelby týče - pokud si ho pořizuje myslivec, který ho opravdu potřebuje pro práci a nemá čas,prostředky ani možnosti na více psů, tak je lepší,když pesanovi pořídí nový domov,ne?
jana33
Navíc si myslím, že pes by se střelby neměla "přirozeně", příp. s malou pomocí, pokud ho to naučím, bude to přenášet dál. Ale to je asi jiná kapitola.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2009 22:45
- Nahlásit
už je to tu napsáno
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2009 22:48 - Změnil/a: jana33
- Nahlásit
Mucholabka
No jasně, ale to je jiná věc. A hlavně u těch lovečáků,kde nejde o jeden výstřel a dost se to většinou stejně provalí.
Mac1
Jsem byla rychlejší
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2009 07:41
- Nahlásit
mac1
Já mám právě problém pochopit to, že nějaký pes " je k ničemu" a tak se dá pryč.Ale to je prostě o lidech a nezmění se to.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2009 09:43
- Nahlásit
mac1
jana33
že by byl lovecky neupotřebitelný a není moc myslivců ( ale i tací jsou)
no já vím, rozumím tomu, že je ten pes lovecky neupotřebitelný, ale nerozumím tomu, že toho čokla někdo dá pryč, to opravdu ne. Prostě nerozumím. Pes pro mě není nástroj. Je to živá věc, která má i své pocity a pokud není závažný důvod dát toho psa pryč, je to pro mě, pokud to někdo udělá, charakterová vada člověka.
To že tihle psi nemají jít do chovu je bez diskuze jednoznačný.
makrel
Já mám právě problém pochopit to, že nějaký pes " je k ničemu" a tak se dá pryč.
Taktéž. Stále ještě člověk bere zvířata jako věc- i tohle je důkaz. Zvíře je kladeno na úroveň zbraně. Blbě střílí? vyměnit. Není upotřebitelný??? (už to slovo je příšerný), vyměnit.
Mohli bychom klidně začít i vyměňovat děti- je dyslektik? nebude z něj inža? Vyměnit
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2009 11:12
- Nahlásit
Holky,ale vy si kupujete psa jako společníka, myslivec jako pracanta, pes u má pomáhat při práci. Stejně se policie, armády zbav psa,kterej nebude chtít kousat, bude se bát a nevím co,prostě bude pro práci nevhodný. Takový pes pak bude stoprocentně spokojenější někde jinde právě jako společník.Ne každý z nás má možnost mít X psů, a když prostě potřebuje psa na práci (plus se dá předpokládat,že má doma ještě vysloužilého důchodce),tak prostě nemá jinou možnost. Nehledě na to,že když tráví většinu času v lese a na honech,tak by se tomu psovi ani nemohl věnovat,protože s sebou by ho brát nemohl,takže by byl zavřenej doma.
A srovnávat to s dětma dyslektikama je myslím zbytečný.
A to píšu jako člověk,co si pořídil ke třem "lemrám" štěně na chov a práci a už teď vím,že z důvodu nemoci do chovu nikdy nepůjde a jak moc bude moct pracovat,je ve hvězdách. A i když mi pár lidí navrhovalo dát štěndo pryč, dokud je ještě malé (tři a půl měsíce),tak by mě to nikdy nenapadlo. Ale je to o tom,že pes je pro mě v první řadě společník a ta práce s ním jen můj koníček
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2009 11:34
- Nahlásit
jana33
tak já vím, že to s těma dětma je přehnaný ale ne zas tak moc. A to prosím ne proto, že by pes by byl pro mě zástupcem mimina. ale jen proto, že to je prostě živý tvor.
a taky vím, že máš asi pravdu, ale prostě ne, já bych to nemohla udělat - stejně jako jsi to neudělala ty. Ne z toho pohledu psa-společníka, ale psa živýho tvora, pro kterýho taková změna není až taky úplně jako vo ničem. Nekoukala bych na to z hlediska toho, že .... blabla se mi bude stýskat...., ale proto, že tomu psovi udělám zářez do života.
Víš co? Když si chlap myslivec mohl nechat třínohýho fouska, kterýho sejmul vlak a dal si s ním tu práci, tu šílenou práci a ten pes nakonec makal -i když s tím původně nepočítal. Tak nevidím důvod, proč by to nešlo tady. I kdyby se nepodařilo odstranit ten problém (a já si myslím, že hodně často to bude z důvodu uspěchanosti, že se nejde krok po kroku a pak se to takhle zvrhne), tak ta práce psa nespočívá jen v tom, že je na honech. Má i jiný úkoly a v těch může být naopak vynikající.
Ale to je jen můj pohled, protože jak říkám, koukám na to celý ani ne tak jako na psa společníka, ale na psa živýho tvora
To neber nijak, jako že diskutuju, nebo se dohaduju,je to jen moje úvaha
|