| Autor |
Zpráva |
brut
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2009 14:09
- Nahlásit
Právě jsem domluvila s chovatelem ..... štěně se ztratilo dle majitele s dlouhým vodítkem , vyběhlo snad z vrat nebo bylo venčeno kousek od vesnice Ješovice. Je zvyklé na pobyt venku.... mělo kotec s boudou. Slyší na jméno Ajk. ( jestli se štěně ztratilo zrovna takhle je ale otázka, protože s majitelem se nedá moc rozumně domluvit)
Majitel je naprostý de*il, protože psa šel hledat až po dvou dnech, kdy dal taky vědět chovateli ...... vzhledem k množství chalup v okolních vesnicích může být kdekoli, pokud se někde nezamotalo na vodítku a neumřelo ( navíc se prý v okolních lesích hemží hodně prasat).
Chovatel hned po upozornění jel štěně hledat, ale bez úspěchu ...dal alespoň vědět na místní úřady, hajnému a několika známým z okolí ( sám bydlí přes sto km daleko).
Letáky nikde majitel nevyvěsil
Ptala jsem se, jestli byli upozorněni veterináři v okolí, ale od majitele určitě ne a chovatele nenapadlo je objet.....
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2009 14:15
- Nahlásit
brut
nezbývá než souhlasit se sádrovým trpaslíkem vid..mno nic...
jako tohle bylo jasný z formulace utekl nezodpovědnému majiteli..ale tohle
štěně má velkou šanci že se někde zamotalo..dál ani nemyslet
|
brut
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2009 14:20
- Nahlásit
sarax
o majiteli mi ani nemluv.... dostat ho do rukou, tak z něj nic nezbyde .... jen doufám, že kecal a štěně zdrhlo bez šňůry a má šanci žít ...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2009 14:31
- Nahlásit
V těhle vesnicích by mohl být .... Želízy, Liběchov, Tupadly, Stračí, Brocno, Radouň, Chudolazy, Počeplice, Štětí, Horní Počaply, Křivenice ............. je to vše v okolí místa útěku, ale mezi vesnicema je docela dost prostoru na proběhnutí jinam
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2009 14:38
- Nahlásit
brut
v Horních Počaplech má matka známý jdu jí volat at volá..ach jo
|
brut
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2009 15:07
- Nahlásit
sarax
díky moc
|
brut
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2009 23:57
- Nahlásit
šup nahoru
|
MaggieM
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 16:26
- Nahlásit
brut
OT mrkni na to http://www.prerovskenoviny.eu/prerov/nazory.php?id =3006
a podívej se ještě na diskuzi k tomu. Ty ji určitě znáš ne?
Nevím co si mám o tom myslet...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 22:21
- Nahlásit
MaggieM
znám jí osobně a přiznám se, že nevím,jak si mám článek a následnou diskuzi vysvětlit.....třeba závistí? Netuším za kolik prodává štěňata,ale vím, že má 3 australáky, jednu maliňačku a tři čivavy + malou holčičku o kterou je dle lidí, co tam byli dobře postaráno. Vzhledem k tomu, že pod článkem je jen nick a ne jméno, tak se může jednat o pomluvu či závist.
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2009 08:42
- Nahlásit
Nefunguje mi přihlášení takže píšu jako Montik, ale jsem Efka.
No ten případ toho australáka bohužel známe - byli jsme s kamarádkama 15.3. na výletě kolem Liběchova a potkali jsme cestou zoufalou majitelku. Takže to že psa začali hledat po dvou dnech je teda krávovina na entou. Mmch štěně si brali od chovatele jako půlroční a měli ho ho doma sotva pár dní (paní nám říkala že se bojí lidí a že spíš možná přijde za pejskama) brala jsem si na ní telefon kdybysme ho cestou viděli že jí zavolám. Pejsek se jim vysmekl při venčení. Od kamarádky vím že s odchovy zmíněného chovatele to není žádná sláva co se týče socializace, a vzít si půlroční štěndo nenavazbené na člověka ale pouze na zbytek smečky to prostě nemůže dopadnout dobře... takže asi tak (
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2009 08:45
- Nahlásit
brut
cauky, hele toho chovatele taky znam --- od toho ztracenyho pejska.........vic info na mailu kdybys chtela.......
|
brut
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2009 10:24
- Nahlásit
Montik
chovatele pochopitelně taky znám
O tom, že si štěně brali jako půlroční taky vím.... psala jsem to, co mi řekl přímo chovatel....a jestli štěně zdrhlo se šňůrou, tak pravděpodobnost přežití je minimální, to se snad shodneme všichni.
Jestli máš tel. na majitele, tak jim dej vědět, ať všude vyvěsí letáky ( ve všech vesnicích, městech okolo), objedou veterináře, lesní zprávu, dělníky, kteří momentálně v těch místech těží dřevo, školy, obchody,prostě vše, co je napadne... útulky už jsem kontaktovala. ... ještě taková vsuvka, jestli se mi ztratí štěně, tak o něm dám vědět všude v okolí a budu se snažit zapojit do hledání co nejvíc lidí, což majitelé evidentně neudělali.
Ať je můj názor na chovatele jakýkoli, tak majitelé situaci silně podcenili.... hlavně s ohledem na psa,který je za normálních podmínek schopen odběhnout o yx km dál od místa útěku ( a to i jako malé štěně). Jinak zprávy z okolí nemluví o tom, že by ho nějak intenzivně hledali ......
Mar
písnu majlík
|
brut
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2009 20:38
- Nahlásit
Tak zde je rozuzlení ohledně ztraceného štěněte.... opsáno z diskuze o acd (jde o několik diskutujících, ale zprávu o nálezu podává poradkyně chovu):
Ztracené štěně se našlo v lese po 14 dnech!!!! Bohužel majitel místo hledání raději koupil štěně nové, u jiného chovatele. Zbývá jen doufat, že k novému pejskovi bude zodpovědnější.
To štěně se našlo po 14ti dnech??? Tak to je super zpráva!! V jakém bylo stavu? Toho majitele bych chtěla fakt vidět, protože já bych mu psa nesvěřila!!
Já bych ani nechtěla.
Z pohledu chovatele - bohužel se často nepodaří během jednoho odpoledne zjistit, jak zodpovědný či zkušený pejskař onen zájemce je. Asi právě proto další chovatel štěně prodal.
Podle informací, které mám to pejsek v rámci možností přečkal dobře. V budoucnu by měl být bez fyzických následků, co na to jeho dušička, to je těžké odhadnout. Já jsem ho neviděla, tak nechci tvrdit nějaké domněnky.
Moc mu fandím a děkuji všem, kteří se snažili pomoci.
Já na to vše mohu říct jen to, že doufám, že se nový pejsek bude mít u majitele lépe než ten původní .... a všem moc děkuji za pomoc
|
MaggieM
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2009 20:43
- Nahlásit
brut
no super zpráva ještě ty hodný páníčky...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2009 20:46
- Nahlásit
MaggieM
chovatel si ho nechá ...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2009 20:52
- Nahlásit
brut
to jsem moc ráda, že se našlo...
a ještě líp, že zůstane u chovatele...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2009 20:57
- Nahlásit
wami
já taky, moc šancí jsem mu nedávala, u chovatele alespoň neuteče, ale že by se měl o moc líp, bych silně pochybovala ...
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2009 21:03 - Změnil/a: Mar3
- Nahlásit
brut
chovatel si ho necha? hmmm.....
u chovatele alespoň neuteče
je to sice hnusny,ale tomuhle sem se musela fkat smat to mas sakra pravdu, tam nezdrhne
|
brut
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2009 21:14
- Nahlásit
Mar3
nechá, on mi to už říkal předtím do founa.....
sem se musela fkat smat to mas sakra pravdu, tam nezdrhne
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2009 22:04
- Nahlásit
brut
Ztracené štěně se našlo v lese po 14 dnech!!!!
To je neuvěřitelný a je to super
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2009 22:21
- Nahlásit
brut
majitel místo hledání raději koupil štěně nové
...ach bože bože...
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2009 07:50
- Nahlásit
Ahoj, tak mrňous se našel? teď nevim jestli to chápu dobře, ale majitelovi se ztratil a on si koupil novýho???? a chovatel si toho ztraceného a opět nalezeného nechá?
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2009 08:26
- Nahlásit
ankaras
Chápeš to velmi dobře. Jsou prostě lidi, co si štěně pořídí jako hračku, případně módní doplněk, případně součást inventáře. Škoda, že nemají na čele nějaký poznávací znamení...
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2009 08:31
- Nahlásit
corgi
no tak to je teda masakr to jim teda moc dlouho nechybělo !!! já bych byla vyřízená a oni takhle? no nic, ..... nikdy nepochopim .....
a ten chovatel si ho nechal proč? protože majitel už ho nechtěl a nebo protože to viděl, co je to za vola?
|
brut
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2009 11:01
- Nahlásit
ankaras
pochopila jsi to správně .... majitel si bhned koupil jiné štěně a to ztracené vůbec nehledal ( nebo možná jen chvíli první den)
Chovatel si štěně nechá, protože zjistil jaký je majitel blb
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2009 11:03
- Nahlásit
brut
Chovatel si štěně nechá, protože zjistil jaký je majitel blb no tak ještě že tak, možná mu sežene páníčky nový a dobrý, jinak webovky nemají asi co? jak majitel tak chovatel
|
brut
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2009 11:11
- Nahlásit
ankaras
chovatel má... jsou hned v úvodním článku... majitel zřejmě ne, jinak by mi je ch. řekl ....
|