Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Nalezený BOBTAIL - Tvorovice (PV)
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
Grenay
Člen
# Zasláno: 4 Led 2009 16:07
- Nahlásit

Ahojky,
podle zubů typuju tak rok a půl, ale není tam toho moc vidět, chtělo by to vidět celý chrup.
Jak se chová k jiným psům? Možná bych pro ní měla domov, pokud by se snesla s 11letou fenkou bobtaila? Co myslíte?
Jinak zkuste jí ten zadek jen omýt, nechat uschnout a vyčesat. Jinak u uší je dobrý to vystříhnout, ale víc moc nečistit....pak z toho mohou být problémy se zánětem.
A čip nemá? Tetují se do uší, ale měla jsem také psa, který nebyl tetován a nikdy jsme vlastně nezjistili odkud přišel....v útulku taky nic nevěděli, ale dožil se krásného věku 12 let (přišel k nám ve 2 letech).

nannetka
Člen
# Zasláno: 4 Led 2009 16:08
- Nahlásit

No..pokud se o ni nikdo nepřihlásí tak asi jo...uvidíme až se nějak prostříhám k tělu zdy nenajdu tetování..nebo pak u vete ten čip,ale pořád doufám že se někdo přihlásí...já dva psy nechcíííííííííííííííííííííííííííííííííííííí :-D

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 4 Led 2009 16:08
- Nahlásit

nannetka
Šáááááááu.

Šíva, Sáva... To vypadá, že budeš mít druhýho psa.

Kdyžtak ať ji vet sjede čtečkou, kdyby náhodou. Jak je na tom s tím zrakem? Hele a k těm uším - třá neslyší, ptž je má ucpaný...

Grenay
Člen
# Zasláno: 4 Led 2009 16:11
- Nahlásit

Bobtailíci jsou celkem samostatné plemeno, mají dost často svou hlavu a velmi rádi dělají že neslyší. Samo u ní to bude i těmi špunty, které je třeba vystřihnout, ale nemusí to být tím.
Na těch fotkách není moc vidět kvalita srsti, ale typla bych, že byla stříhaná...nestříhaný bobík se zacuchává drobet jinak.
No nannetko, pokud bys ji nechtěla, tak se mi ozvi... collie@email.cz .... zkusila bych zjistit možnosti, ale pokud si ji budeš chtít nechat, tak to ani nebudu zkoušet.
Jo a ještě k tomu zraku...pokud je stříhaná, tak neumí koukat skrz chlupy tak dobře jako nestříhaný bobtail.

nannetka
Člen
# Zasláno: 4 Led 2009 16:15
- Nahlásit

No čáááu...ty jo..nějak se mi nedaří tam narvat ty fotky..tak sry Hele s těma očima nevím..narvala jsem jí ofinku do gumičky,jedno oko má olysalé,druhé vypadá dobře..ale kolik vidí nebo nevidí nevím..jako narazí do laminátového sloupku ohradníku,do pásky..Grand se baví tím že ji chytně za zadek a zvedne nad zem a ona drží jak blbá a neuhne.:-D ale snad se naučí... No s těma ušima to taky tak vidím..ony jinak nevypadají nijak podrážděně,zarudle...uvidím až v tu středu...zkusím ji zhygienizovat a uvidím...trochu mám polemiku zda jí to nejhorší ostříhat,aby mě třeba pak majitel nestáhl z kůže..víš jak to na dědinách chodí..Jinak s mojí dvouletou fenkou vychází bez problémů,jenže moje Šívka je prostě tele a bojí se jí...takže pokusy o hru končí naprosto znechucený výrazem prchající Šívky :-D

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 4 Led 2009 16:18
- Nahlásit

nannetka
Hele když tady klikneš na nick, tak ti v okýnku naskočí tučně a oslovuješ lidi. Jako na chatu.

Hele klidně ji šmikni. Měl si ji hlídat.
A co ty Dobromilice, furt nic?

maixnerova
Člen
# Zasláno: 4 Led 2009 16:20
- Nahlásit

bullvnouzi

Hele klidně ji šmikni

o majitele nejde, ale o zimu a nastuzení...

nannetka
Člen
# Zasláno: 4 Led 2009 16:21
- Nahlásit

bullvnouzi
Hááá..díky díky...neznám...naučím se :-D
No asi to..jen je prostě blbé že to tak teď blbě vyšlo..hele a ta vetka v Kojetíně tu čtečku má?

Grenay
Člen
# Zasláno: 4 Led 2009 16:22
- Nahlásit

nannetka
No tak nevím v jakým stavu ten zadek má, samo pokud to má nějak hodně zalepený, tak to nejhorší šmikni co nejdál od kůže to pude a rozčeš řidčím hřebenem nebo kartáčem. Akorát bacha...docela to tahá, tak aby tě při tom nehryzla...jeslti byla stříhaná, tak se nemusí umět česat a zas vím, co umí a jak si dokážou prosazovat, že se teda jako česat fakt nebudou. Možná zkus nejdřív s košem....abys z toho dobrodiní neměla kousanec...přeci jen nevíš ani jak je očkovaná.
Jinak to že naráží....no tak může bejt i po nějakým úraze nebo tak něco...ani člověk neví, co se jí kde cestou stalo....no uvidíš.

nannetka
Člen
# Zasláno: 4 Led 2009 16:22
- Nahlásit

maixnerova
Nene-nechci ji štříhat celou...ale ty uši,kolem těch očí a tu posranou prdýlku..protože teda děsně páchne...a asi nějak kolem těch slabin...kdyby tam bylo to tetování..

pawLINka
Člen
# Zasláno: 4 Led 2009 16:24
- Nahlásit

nannetka
A nebo ji vem dom, šoupni ji do vany a vydrhni co to jde...

Teda pokud máš čas čekat než uschne, no...

maixnerova
Člen
# Zasláno: 4 Led 2009 16:25
- Nahlásit

nannetka

ahá, tak promiň nevyžádanou radu , blbě jsem četla a myslela jsem, že jí chceš šmiknout celou ;)...

nannetka
Člen
# Zasláno: 4 Led 2009 16:25
- Nahlásit

Grenay

No já zatím zkoušela jen tak lehce a držela...jenže se mi fakt na ni moc bez rukavic nechce sahat...protože nejen že je to nechutné,ale hlavně jsem alergik...a teda nemusím mít všechno :-D Ona je hodně mazlivá.Myslím si že ji určitě nekdo bude hledat.

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 4 Led 2009 16:26
- Nahlásit

maixnerova
Já nemyslela celou. Jen to nejhorší okolo zadku a uší, ev. ofinku.

nannetka
Myslíš Vymětalovou? Netuším. Mě posílala před třemi lety čipovat do KM.

Grenay
Člen
- Nahlásit

nannetka
Slabiny stříhat fakt nemusíš, pokud je tetovaná do slabin, tak to stačí pročísnout a prohlídnout....tam bych jí nestříhala. A kolem očí....tam to taky nemá moc smyslu...lepší je to stáhnout do ne moc utaženého culíku.
No ten zadek asi bude nutný, ael fakt vem jen to nejslepenější...co jde umejt umej, co jde vyčesat, vyčesej....
Jo hele a vidím dobře, že nemá ocas?

pawLINka
Člen
- Nahlásit

nannetka
Grenay psala, že se tetují do uší, takže ve slabinách nejspíš tetování nenajdeš

nannetka
Člen
# Zasláno: 4 Led 2009 16:27
- Nahlásit

pawLINka
Mám jen sprcháč :-D a teda...ne že bych chtěla být pesimista,ale moje vlčanda se tam pořádně nechce vejít..je to maličká úzká nudle (myslím koupelnu)

pawLINka
Člen
# Zasláno: 4 Led 2009 16:30
- Nahlásit

nannetka
Tak přijeď k nám

nannetka
Člen
# Zasláno: 4 Led 2009 16:30
- Nahlásit

Grenay
Nemá ocas.No kolem očí očividně stříhaná byla.A teda ke slabinám se opravdu bez ostříhání nedostanu..to je jeden velký chuchvalec a slepenec.
pawLINka

Já to o tom tetování v uších přehlídla,ale potom se obávám že tetování nemá,protože kam jsem se přes ty chuchvalce dostala,tam nic není

nannetka
Člen
# Zasláno: 4 Led 2009 16:31
- Nahlásit

bullvnouzi
Aha...ty jo tak do Prostějova se nedostanu vůbec...hmm...

Grenay
Člen
# Zasláno: 4 Led 2009 16:35 - Změnil/a: Grenay
- Nahlásit

nannetka
No nevím jak je to nyní, ale naše Bonuška (11 let) je tetovaná do ucha, myslím levého. A to že nemá ocas mi ukazuje spíš na bezpapíračku, protože v papírovém chovu je kupírování od roku 1997 zakázáno a pokud je jí rok a půl, tak bych to viděla na tohle. Navíc si vzpomínám, že cca před dvěma lety nabízel někdo na Moravě štěnda bobtailů po papírových rodičích, kupírovaná a bez PP...tak by to mohlo odpovídat.
Hele jinak naši by si jí asi vzali, pokud byste jí nechtěla.
Jo jinak u těch slabin .... nastříhnout ve směru kolmo ke kůži a rozplétat do stran a jemně vyčesat...je to práce na delší dobu, ale je to lepší než ji vyloženě ošmikat...u těch slabin je to v týhle zimě pitomý. Ale i tak se obávám, že tetovaná nebude. Ale snad by mohla bejt čipovaná, aby se našel majitel...

nannetka
Člen
# Zasláno: 4 Led 2009 16:42 - Změnil/a: nannetka
- Nahlásit

.

Grenay
Člen
# Zasláno: 4 Led 2009 16:43
- Nahlásit

Našla jsem tu chovatelku z doby před 2 lety....pokud bys mi nannetko poslala na mail nějaký fotky, zkusila bych jí je poslat s dotazem, jeslti to není fenka z jejího vrhu. Vrh je z dubna 2006, takže by jí bylo ke 3 rokům.....sice ten chrup bych tipla na míň, ale kdo ví....zkusit se to může.

nannetka
Člen
# Zasláno: 4 Led 2009 16:44
- Nahlásit

Grenay
No rozhodně budu ráda,když se fenka udá.Byla jsem smířená,že mi tu zůstane-ale pokud si ji někdo vezme,tak budu jen ráda.Jen bych teda asi chvíli počkala,zda se někdo nepřihlásí

Grenay
Člen
# Zasláno: 4 Led 2009 16:46
- Nahlásit

Jasný, nikdo nechce, aby přišla o domov a své pravé majitele. Jen možnost.
Jinak pokud mi pošleš nějaké fotky...kde by třeba bylo vidět dobře zbarvení hlavy a tělo z obou stran, tak já zkusím napsat té chovatelce, třeba ji pozná a bude vědět, komu ji u Prostějova prodala....ona je z Kyjova, tak by to i mohlo být reálný, ne? Za zkoušku nic nedáme. A ve středu uvidíš, jestli najdete čip.
Jinak mail na mě collie@email.cz

nannetka
Člen
# Zasláno: 4 Led 2009 16:55
- Nahlásit

Grenay
fotky co mám posílám,zbytek zvládnu nejdřív ve středu..teď budu za tmy odcházet a za tmy se vracet..dofotím a pošlu.
Já to vůbec nemyslela tak,že někdo chce aby přišla o majitele

Grenay
Člen
# Zasláno: 4 Led 2009 16:59
- Nahlásit

nannetka
Už jsem kontaktovala onu chovatelku, tak uvidíme. Ale do telefonu mi říkala, že fenky šly k Praze a do Kolína, tak to asi nebude od nich...ale uvidíme. Poslala jsem jim fotky, kouknou na to a dají vědět. Tak sem pak písnu, jestli se něco objeví.

nannetka
Člen
# Zasláno: 4 Led 2009 17:00
- Nahlásit

Grenay
Děkuji za snahu.

Grenay
Člen
# Zasláno: 4 Led 2009 17:17
- Nahlásit

MaggieM
Můžu poprosit o link na to bobtailí forum? Díkec.

nannetka
Není zač, budu ráda, když se holka vrátí domů k rodině....vím, co jsem si užila, když utekl náš 9letý slepý důchodce....tolik km jsem nenaběhala za celej svůj život...těch letáků, telefonů...a nakonec ho našel náhodně pán u silnice a přivezl ho na úřad, kde o nás samo věděli a zavolali mi....ufff, to byla úleva....

nannetka
Člen
# Zasláno: 4 Led 2009 17:22
- Nahlásit

Grenay
No já se v pátek nikam na úřady nedovolala,takže to ví jen u nás v dědině,měšťáci a útulek co funguje tady nedaleko.Zítra zkusím obvolat obce a uvidíme.No jako nedovedu si představit kdyby se mi ovčanda ztratila...to bych asi neprodýchala.A gabi by mě asi stáhla z kůže,takže se ztratit nesmí

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání