Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Ach jo... Ohňostroje, psi a pánečci....
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
inu
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 19:36
- Nahlásit

drakka
na jenom dětským hřišti bylo takovejch vyhořelin, že dohromady musely stát aspoň pět litrů! A lidi to tam nechaj stát, aby to lítalo po okolí, to fakt nechápu.

Eimy
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 19:59
- Nahlásit

corgi
já to nezkoušela, ten babiččin hafan nereaguje na hluk v TV... takže to CDčko by asi bylo taky na prd...

Hafina
Člen
# Zasláno: 3 Led 2009 17:33
- Nahlásit

cilka

Jak tedy reaguje na střelbu , děláte zkoušky ne ?

Střelba z brokovnice a petarda je pro něj z pro mě nepochopitelných důvodů dost rozdíl, protože cvičíme lovečinu a brokovnice a to ani na honě mu tak nevadí. A že na honě je to pěkný maso. Rachejtle je prostě rachejtle.

a nevidím důvod proč někomu nadávat do dementů , polomozků , blbounů .....že slavěj ?
Já se řídím pravidlem, že se mám chovat tak, abych ostatní neobtěžovala, škoda, že pro ostatní lidi je to problém. Ohňostoj a petardy na půlnoc, prosím, i třeba 2 hodiny před půlnocí nebo po půlnocí klidně, ale 4 dny v kuse od setmění mi už teda vadí. A nejen kvůli psovi.
A klidně si mysli co chceš, ale člověk, kterej háže petardu kousek od člověka, ať už je se psem, slonem, žirafou nebo sám je prostě dement, to si můžeš říkat co chceš.
A pokud si dobře pamatuju, tak na jednom sraze jsi byla taky poměrně naštvaná, že si tam při firemní akci udělali ohňostoj.

Nebo si nestěžuj na slaviče, seber hafana a odjedˇna Silvestra někam na samotu ...
Kdybych mohla, jedu hned, to si nemysli, jenže někdy to prostě nejde a navíc v dnešní době je dost těžký najít místo, kde by ty petardy nebyly slyšet.

jednou za rok kličkuješ mezi vulkánama a svícema , no , ruku na srdce , ostatní celej rok kličkujou mezi psíma hovnama ....si jeden nevybere
No tak třebas já po svým psu hovna nikde nenechávám a po mě taky bordel nikde nezůstane. Snad není takovej problém po sobě uklidit.
Jo teď mě tak napadlo, sice úplně OT, ale když už píšu o tom bordelu, nějaký prase založilo u nás v lese skládku, nebo teda spíš tam nechal co se mu nehodilo, včetně pytlů se zbytkama starej barev a bůh ví jakýho sajrajtu. Kam bych to měla nahlásit, aby to od tam zmizlo? Policie, městský úřad nebo kam?? Nemáte s tím někdo zkušenost??

cilka
Člen
# Zasláno: 3 Led 2009 20:19
- Nahlásit

Hafina
plošně si nadávala všem , co si dovolí před i na Silvestra slavit to se mi jednoduše nelíbí a atˇto zkrátím , že sou lidi prasata vim , nevidim rozdíl jestli sou to hovna nebo zbytky po rachejtlích nebo ten zmiňovanej bordel v lese ....( já černou skládku hlásila na úřadě na životnim prostředí jen tak mmch )
Nemotej sem žirafy , slony , když mi někdo střelí za zadkem atˇje to nějakej zelenej picálista nebo kluk s bouchací kuličkou tak si to , co mu řeknu za klobouk nedá .Jen se tomu snažím vyhnout , tedy pokud vím že je můj pes hyn z rachejtlí . A velice správně připomínáš moje poměrné naštvání ....tak to Ti napíšu rovnou , že vědět že si tam udělaj akci exoti co si hrajou na armádu tak se tomu vyhnu , oni neslavili Silvestra , bylo to v září nebo kýho čerta , a já sem na unifirmy alergická ....a myslím že to snad ani nebyl ohňostroj ale nějaká munice vojenská , těžko by se snížili aby si koupili Wossy od čongů

Hafina
Člen
# Zasláno: 3 Led 2009 20:56
- Nahlásit

cilka
Asi chyba netu, ale zkus si pořádně přečíst co jsem napsala, nadávala jsem na lidi, co musej střílet už od soumraku, co házej rachejtle blízko ostatních a co musej petardovat i několik dní po Silvetru. Nikde nepadlo ani slovo o tom, že bych říkala, že jsou všichni dementi.
Ty nemáš ráda uniformy, já nesnáším ožralý lidi, co musí dělat bordel.
Jen se tomu snažím vyhnout, tedy pokud vím že je můj pes hyn z rachejtlí.
Já jsem se snažila taky, ale pes se venčit musí, takže jsem schválně čekala, až bylo venku ticho a pak jsme šli, bohužel totální ticho nebylo. Nebo myslíš, že bych ho táhla ven kdyby to nebylo nutný, to nejsem padlá na hlavu.

Příští rok zkusím nácvik a možná i nějakou uklidňující aromaterapii, nebo Bachovky? Nemáte někdo zkušenosti? A taky se budu snažit vypadnout z Brna, pokud to jen trochu půjde.

Skládka: takže na úřad městské části asi žejo, nebo magistrát?

cilka
Člen
# Zasláno: 4 Led 2009 00:38
- Nahlásit

Hafina
ale já vím co si psala , že nesnášíš Silvestra , mumraj kolem a já Ti jen píšu , že nemůžeš čekat od třičtvrtiny národa , že přestanou řádit protože se Tvůj pes bojí ( je to nadsazené ) , problém máš ty ( já taky a hodně dalších ) ne oni .....nemyslím to zle , nezlob se ale prodřepět se psem v koupelně u rádia půlnoc asi není řešení , a čekat že po půlnoci v Brně bude totální ticho ...- utopie )

Příští rok zkusím nácvik a možná i nějakou uklidňující aromaterapii, nebo Bachovky?

S tím nácvikem bych začala radši letos , příští rok už bude zase pozdě .... Tady u nás se nacvičuje dobře , ohňostroj je tu třikrát do roka , sme veselící se obec

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Led 2009 00:53 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Hafina
Já se řídím pravidlem, že se mám chovat tak, abych ostatní neobtěžovala, škoda, že pro ostatní lidi je to problém.

tomu naprosto rozumím a jednám stejně, ale bohužel problém je v tom, že většina národa to tak nemá. Můžu se stokrát omezovat a bude mi to plat prtný . Ešusa mám vychovanýho tak, že o něm nikdo v baráku neví, leč... sousedi to takhle nemají nastavený, takže ač jsou to v celku milí a hodní sousedi, tak jejich čokl o víkendu od sedmi hodin ječí na celej barák a další sousedi vyhodí svého ¨psa v sedm hodin na balkón, aby se mohl vyštěkat a vyčůrat, že to budí ostatní? Nezájem.
Proč to píšu? V podstatě jen proto, abys neměla pocit, že jsi sama

Jinak- jak jsem tu psala, u prvního psa jsem paniku zažila, věděla jsem tehdy (bylo to za krále klacka ) prt, ale dneska bych se snažila pesana na ty zvuky pod dohledem a na vodítku zvykat co to půjde.

Hafina
Člen
# Zasláno: 4 Led 2009 01:46 - Změnil/a: Hafina
- Nahlásit

cilka
Silvestra nesnáším ze zcela jiných důvodů než z toho, že je můj pes hyn z rachejtlí. Nesnáším ožralý lidi co dělaj bordel a na Silůvestra je jich bohužel požehnaně.

a čekat že po půlnoci v Brně bude totální ticho ...- utopie
No to rozhodně očekávám, to jsem určitě už hodněkrát zmínila...

Já už ani neočekávám, že se ke mě bude chovat někdo aspoň z části tak slušně, jako já k němu.

sarax
Člen
# Zasláno: 4 Led 2009 03:57
- Nahlásit

cilka
teda já musím říct že rachejtličky na půlnoc pálíme taky..psina se nebojí nějako to nevnímá,ale mě zas onehdá hodili rachejtli za hlavu při "venčení"děcka ,takže jo kreténi...dvouletý se to blbě vysvětluje..tže bude mít reakci mladá a ne pes
jinak já fakt doporučuju od štěnat neschovávat psíky..na starým hafbu byla vedle střelnice či co a tam jsme od 2 měsíců chodili a super...nevím kde tohle seženu s dalším psíkem

Hafina
Člen
# Zasláno: 4 Led 2009 08:34
- Nahlásit

sarax
Já psa nikdy neschovávala, ohňostoj si zažil už v půl roce a v poho. Spíš se to s věkem zhoršuje. Střelnici máme kousek od baráku taky a to pes absolutně nevnímá, spíš když jsme blíž, tak kouká, kde padají ty kačenky. Brokovnice a petarda je něco jinýho, aspoň pro mýho psa. Když na honě začne střílet 20 střelců najednou, tak je to hukot, ale během pár minut se srovnal a přestal to vnímat u petard je to jiný. Akorát teda nevím, jak to budu nacvičovat, jedině možná ještě na Ignis Brunensis, ale sama kupovat rachejtle ze zásady odmítám.

Jen tak OT, hele spíš ty někdy

pigie
Člen
# Zasláno: 4 Led 2009 09:10 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

PetraK
a další sousedi vyhodí svého ¨psa v sedm hodin na balkón, aby se mohl vyštěkat a vyčůrat, že to budí ostatní?
Toto mi pripomina prihodu, kedy som vecer cca 23:00 pri telke pocula zavyjat psa a este si hovorim, ktory debil zatvoril psa na balkon, ze tak chudak vyje. No, o pol hodiny som prisla na to, ktory to bol debil a psovi som sa ospravedlnovala este asi dalsiu hodinu Ospravedlnovanie susedom som nechala na rano

Inak, my sme prezili OK, pes nejak rany nemusi, ale svetlice si pozrie rad

cilka
Člen
# Zasláno: 4 Led 2009 11:33
- Nahlásit

Hafina
O.K. přesvědčila si mě , ty si vlastně vůbec nepsala , že pes byl supernervní , hrabal ve vaně , zavřený přes půlnoc v koupelně , si schválně vyšla po půlnoci do relativního klidu ale že tedy nebyl totální klid , pes pochcal dveře , což normálně nedělá ....nezlob se tedy já se neumím vyjádřit , neumím číst ale podle těhle indicií se domnívám že je něco blbě a jen o tom sem psala a o tom že 31.12 je každej rok , a že přece nemůžeš předpokládat , že se v dnešní době kdokoliv bude ohlížet na nějakou slušnost ( bohužel ) ....ty to víš ale jediný co si pro něj udělala je ( tedy v mých očích ) žes ho držela až se možná škrtil
Já eště k těm uniformám který nemusim nemůžu vystát když se někdo snaží překrucovat a neumí si říct že chyboval ... Napíšeš že nesnášíš ožralý lidi co dělaj bordel a vzápětí si lebedíš na honě s dvaceti střelci . A tím nemyslím že jsou při tom honu namol ( i když mnohdy taky ) ale jako druh zábavy to zase jenom a pouze nebere např.mě ..Njn , na druhou stranu je to ale HUKOT !!

sarax
ano , v tomhle případě , ale to už sem psala . Hele jestli je Viki nezmar jako můj kluk zvyklej na ledacos kolem psů tak reakce nebude , maximálně ta opačná , přitahuje ho to ještě víc
nevím kde tohle seženu s dalším psíkem
Stačí se přestěhovat k nám , střelnice tu je , ohňostroje vyhlášený , ještě včera jsme byli na fotbalovým , picálisti všude kolem , v lese řáděj s Paintbollem , to je taky darda , letiště skoro ve středu obce a že nešetřej tak si pozvou stíhačky na exhibici , kam se hrabou rachejtle když máš pár metrů nad hlavou vrtulník , njn chtěla sem změnit ruch velkoměsta za klid
To by v tom byl čert aby neotupěl každej

pigie

chudák Hugo jak jen k tomu příjde

sarax
Člen
# Zasláno: 4 Led 2009 11:58
- Nahlásit

Hafina
Jen tak OT, hele spíš ty někdy
poslední dobou asi ne..teda ne v noci
dneska pro změnu mě vzbudil čokl co mi poblil postel a koberec

Hafina
Člen
# Zasláno: 4 Led 2009 18:36
- Nahlásit

cilka

Už ti to nebudu vysvětlovat, sama jsem se do toho zapletla, jak to vlastně myslím či nemyslím, protože když se mnou cloumají emoce, nesnášímm všechny slaviče a ohňostojisty a když se uklidním a zapřemýšlím, tak vím, že chybu jsem udělala hlavně já. Nikdo chybu nepřiznává rád. Většinou se pořádně nas..., vypíšu se z toho a pak se na to podívám i z druhý stránky a zase musím uznat, že i tam je nějaká pravda. Popravdě mě ani nenapadlo, že bych měla psa učit aby se nebál rachejtlí. Mi to přijde dost maso, schválně ho "trápit" v něčem čeho se bojí. Ale přemýšlím o tom a určitě je to dobrej nápad, jen musím vymyslet způsob vhodný pro něj, i když pořádně nevím, jak na to.
Za mého mládí jsme slavili s prskavkama a ty Silvestry nebyli o to horší. Škoda, že sem přišli rachejtle, i když ohňostoje, který za něco stojí jsou fajn, jen tenhle neřízený odstřel mě prostě točí. Se psem i bez psa.

No a já nesnáším lidi, co odsuzují ostatní jen podle toho, že jsou myslivci, vojáci, nebo cokoli. A mimochodem, já jsem taky myslivec, sice nejsem v čmmj, nemám zbraň ani zbrojkák, ale udělala jsem si kurz a nahlídla do několika honideb, jak to tam funguje. A proto jsem špatná asi. Hukot, znamená hukot v pravém smyslu tohoto slova, čili velmi silný zvuk, ne hukot, jako super zábava. A vysvětlovat ti můj vztah k myslivosti ani snad nemá cenu, protože sama nevím, na jakou stranu se obrátit právě proto, že do toho vidím. Mladý myslivci jsou fajn, starý jsou furt stejný hovada a ty chudáci mladý to bohužel nemají sílu změnit obratem.

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání