Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Ach jo... Ohňostroje, psi a pánečci....
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 1 Led 2009 15:46
- Nahlásit

Tak jsem dneska sedla k netu a jak sjíždím psí servery, tak jako každý rok jeden zoufalý inzerát za druhým, že se pejsek lekl petard a zdrhnul...

Ach jo.

Nikdy mě nepřestane udivovat, jak jsou lidi nezodpovědní.

Jeden můj pes je teda salámista a petardy jsou pro něj hvízdající a svítící aportky, tže u něj je spíš problém uhlídat, aby je nenosil. U spratka jsem teda včera zjistila panickou hrůzu z petard a venčili jsme se tak, že jsem jí trochu víc než normálně přiškrtila obojek, aby se nemohla vyvlíknout a vodítko jsem si uvázala na uzel kolem ruky. Přece nebudu čekat, až se lekne, vysmekne se a vezme mi čouda.

Proč nad tím ti lidi nepřemýšlejí trochu....

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 1 Led 2009 15:50
- Nahlásit

bullvnouzi
tak to u nás maj hrůzu a děs oba dva

pawLINka
Člen
# Zasláno: 1 Led 2009 16:16
- Nahlásit

bullvnouzi
No taky se tomu docela divím, že si ty pesy víc nehlídají...
Ze čtyřčlenné smečky má panickou hrůzu "jen" jeden náš pes, ale stojí to za to. Naštěstí se naučil alespoň to, že když střelí petarda, tak neutíká bezhlavě pryč, ale rovnou ke mně. To by měl naučit každý majitel takového psa...

A u Del jsem zase zjistila, že začne hysterčit v kotci, když střílí kolem petardy. Štěká jak trupka... A když střelí petarda když jsme venku, tak se hned napruží, rozhlíží se a čeká co bude... Nevím co má za zkušennost, ale snažím se ji krotit...

žofka
Člen
# Zasláno: 1 Led 2009 16:18
- Nahlásit

U nás je to hrůza každý rok,ale spíš nemůžu pochopit lidi,kteří mají psy venku,proč je na tu chvilku nedají domů. Já o půlnoci nikam kvůli pesanům nechodím,oni se možná ani tak nebojí,jako šíleně na ty rány štěkají,no a to trvá i třeba několik hodin. O půlnoci je neopouštím aby prostě trochu tu jistotu cítili. Psi venku,musí být v tu chvíli chudáci a nedivím se,že jim hrábne a utečou.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 1 Led 2009 16:18
- Nahlásit

pawLINka
nevím, co tím míní Del, ale Sala i F na petardy spíš útočili, když je slyšeli, tak hledali kde jsou a štěkali na ně. Taky mě utvrzuješ v tom, že něco to pro ně znamenat musí.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 1 Led 2009 16:31
- Nahlásit

Mucholabka
Tak v tom případě ano... Nejprve jsem to nechápala, protože znám jen reakci Toma, který se bojí a nebo těch další blboňů, kterým je to úplně jedno... Tohle mě nejprve zaskočilo, protože si o pletivo v kotci rozbila i čumák před pár dny. Teď už si celkem zvykla, občas zaštěká a včera o půlnoci dokonce byla zalezlá v boudě a byla v klidu, takže si myslím, že se časem uklidní. Ale venku mi včera chtěla zdrhnout za děckama, když hodili petardu...

corgi
Člen
# Zasláno: 1 Led 2009 16:36
- Nahlásit

My jsme včera venčili asi kolem 7hod večer, byl to pesanovo první Silvestr, tak jsem chtěla vidět, jak bude reagovat. Petardy bouchaly daleko, ale místní čoklíci štěkali jako o život. Jenom ten náš se v klidu procházel, jako by byl hluchej. Takže jsem se rozhodla pro normální režim, ani jsem ho nevzala dovnitř, tím by jenom zjistil, že se děje něco divnýho. V 11 jsem ho zavřela do kotce, zalezl do boudy a ani o půlnoci nevystrčil nos.
Nechápu ty, co vědí, že se jejich pes leká a zdrhá, že víc neutáhnou obojek, líp nedrží vodítko nebo prostě radši nezůstanou doma...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 1 Led 2009 18:09
- Nahlásit

bullvnouzi
Tak jsem dneska sedla k netu a jak sjíždím psí servery, tak jako každý rok jeden zoufalý inzerát za druhým, že se pejsek lekl petard a zdrhnul
jo,máme stejnou kratochvíli ,těch zas bude..a co se jich už domů nikdy nevrátí,mě je to fuk,čuba na to úpa kašle,ale každej rok je mi líto těch ,co pro ně silvestr je nejhorší den v roce.
Btw...když už se to načlo....co si myslíte o situaci,kdy pes nejeví jakoukoli reakci,prostě pohoda.Pak najednou(třá s věkem) se začne bát.Už se mě na to ptali asi 3 lidi a já nevim,oni tvrdí,že se tomu psovi nic vyjímečnýho či zvláštního nestalo co by v něm vyvolalo tuhle reakci,co vy na to?

mac1
Člen
# Zasláno: 1 Led 2009 18:28
- Nahlásit

davidkova renata
Pak najednou(třá s věkem) se začne bát můj předchozí pesan všechny petardy zcela ignoroval , ve 14 letech ohluchnul a začal na ně reakci mít , zjevně tedy nebyl hluchý absolutně, ale možná nedokázal lokalizovat zvuk nebo ho slyšel nějak jinka , nevím, každopádně dokud slyšel dobře, tak se nebál.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 1 Led 2009 18:39
- Nahlásit

mac1
třá tihle hluchý ale rozhodně nebyli,ten jeden byl snad 6-7 letej,ten druhej ještě mladší,tvoje vysvětlení bych chápala,ale tady to nebude ono

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 1 Led 2009 19:00
- Nahlásit

davidkova renata
Hele tak to vůbec netuším... A co na to nějakej veterinář?

kachna_
Člen
# Zasláno: 1 Led 2009 19:02
- Nahlásit

davidkova renata
Rodičů Milča se začala bát, když na parnících, co jezdí po Vltavě začali pořádat ohňostroje a rodiče se ze začátku báli taky, protože nikdo netušil o co se jedná, takže pes z toho usoudil, že je čeho se bát.

Biluška
Člen
# Zasláno: 1 Led 2009 19:09
- Nahlásit

davidkova renata
Takhle zničehonic se začala bát Šagy. Netuším teda co prožila než přišla k nám, ale se mnou rozhodně jedny střelby zažila. Byli jsme venku, za kopcem picálkové pořádali hon na divočáky. Stříleli jak u Verdunu, Šaga byla naprosto v pohodě. Na volno si lítala po poli, čuchala, lovila myši...pohoda džez. O půl roku později jsme byli na dětském dni, děcka tam házeli šipkama na balonky. Šaga se naprosto zcvokla, třepala se, slintala, neschopná splnit sebejednodušší povel, neochotná vzít si kabanos, domů mě doslova odvlekla a ještě půl dne se třepala zalezlá v kleci. Od té doby se bála jakéhokoliv zvuku co vypadal jako výstřel - ohňostroje, prasklé balonky, střelba... stačilo jí i když o tři baráky dál spravovali střechu a házeli dolů starou krytinu.

brut
Člen
# Zasláno: 1 Led 2009 19:09
- Nahlásit

davidkova renata
mám jen zkušenost s Denčou... dokud byla mladší, tak milovala ohňostroje a nevadily jí ani petardy. Ovšem okolo devátého roku začala v době dělbuchů zalézat na místo, pak i do koupelny, kde nebylo moc kraválu a v posledních dvou letech se schovávala ke mně.
Řekla bych, že to mělo něco společnýho s postupnou ztrátou sluchu

jitka HS
Člen
# Zasláno: 1 Led 2009 22:54
- Nahlásit

Ahojky,tak u nás to proběhlo v pohodě.Nakonec jsem byla já jediná komu petardy vadily.Venku jsme byli asi v deset,Baruška šla samozřejmě na vodítku,protože bych nikdy neriskovala,že zdrhne.Normálně chodí na volno,ale v tomto období jí večer nepouštím.Ve dvanáct trochu štěkali,ale jinak v pohodě.Asi v jednu si zalezli do pelechu a spali včetně muže až do rána.Nakonec rachejtle nejvíc vadili mě,protože někde poblíž práskali až do 4h,když jsem konečně skoro spala,tak šla domů nějaká omladina a dělali takový kravál,že jsem zase neusnula.Zbytek mojí smečky v pohodě spal,tak jsem byla ráda,že to prošlo v pohodě.Problémy u psa s rachejtlemi znám od kamarádky,ta měla dva pesany/starší Čertík zemřel v prosinci/Čertíkovi 14let rachejtle nikdy nevadily a Sindince 10 let dříve také ne.Loni o vánocích jí přímo před čumákem práskla rachejtle a od té doby má hrozné problémy.V tomto období vůbec nechce ven,je zalezlá pod stolem a nechce se ani vyvenčit.Má z petard panickou hrůzu.Letos jí kamarádka koupila ty kapičky na nervy,mluvili o nich v televizi.Dávají se od vánoc,ještě jsem s ní dnes nemluvila jestli to pomohlo.Dám vědět jak to dopadlo.

palma1
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 00:16
- Nahlásit

ahojte lidi, chci se zeptat - už jsem tady dávala prosbičku o pomoc s hledáním. kámošce se dnes ztratil ZR ze zahrady. Myslí si, že se možná lekl nějaké petardy, střelby se hrozně moc bojí. Jaký může mít takový pejsa akční rádius? Je nějaká šance, že by našel cestu domů? Druhá možnost totiž je, že by ho někdo ze zahrady čmajznul, ale na to snad ani nemyslet. On totiž neutíká, neloví, nenapadá nás nic, proč by ze zahrady jen tak zmiznul.

Hafina
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 07:13
- Nahlásit

pawLINka
Naštěstí se naučil alespoň to, že když střelí petarda, tak neutíká bezhlavě pryč, ale rovnou ke mně. To by měl naučit každý majitel takového psa...

Jo, to bych strašně ráda, ale pes je totálně v tranzu, nevnímá absolutně nic a jen bezhlavně táhne domů...

Silvestr nesnáším, my jsme byli naposledy venku v 17 hodin i tak jsme se z procházky vraceli tryskem, protože už dementci začali petardovat. Půlnoc jsme strávili zavření v koupelně s puštěným rádiem. Do půlnoci byl pes supernervní, chodil neustále po bytě, lezl do vany a snažil se prohrabat vanou někam pod zem, nebo co. Po půlnoci, když už střelba jakž takž utichla jsme šli ven, pes si sitihl 4x cvrknout a opět nějaký polomozek hodil rachejtli asi 10 m od nás, takže jsme opět valili domů div jsem si neodřela hubu o chodník.
Obojek jsem preventivně utáhla tak, že se chudák možná i trochu škrtil, ale nehodlám riskovat, že budu kvůli Silvetru bez psa. Bohužel některým blbounům ještě stále nedošli zásoby rachejtlí, takže menší odvar jsme si užili i včera. Pes je tak vystreslej, že v baráku dole po vylezení z výtahu nechtěl jít ven a radši pochcal dveře, což normálně nikdy neudělal.

EngieB
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 08:51
- Nahlásit

palma1
Slušnej, známá našla psa cca 6 km od domu v druhé vesnici. Tak hodně štěstí, tohle je vždycky blbý
Uf, my letos nečekaně v pohodě, malej to neřeší vůbec a starší překvapivě sice trošku nervozní byl, ale byli jsme venčit na zahradě a normálně dělal bobka, zatímco nad ním lítal ohňostroj Takže jupí, silvestr taky nesnáším, ale ten letošní úplně v poho.

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 09:35
- Nahlásit

bullvnouzi
Proč nad tím ti lidi nepřemýšlejí trochu

tohle taky moc nechápu Ešus je zatím v pohodě a po předchozích zkušenostech s Murphym se modlím, aby to tak i zůstalo (což nemusí, když to jako v Murphyho případě hoděj psovi pod nos, je stejně všechno v hajzlu),ale i tak jsem večer hodila Ešusa pro jistotu na flexinu. Nebojí se, ale vím já co se může stát? Proč si to zbytečně komplikovat. Už jsem pár vyděšenej psů odchytávala, tak proč do podobný situace dostávat svýho psa.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 12:26
- Nahlásit

Hafina
Jo, to bych strašně ráda, ale pes je totálně v tranzu, nevnímá absolutně nic a jen bezhlavně táhne domů...
To mi pes dělal taky, ale chodila jsem s ním na stopovačce a jak střelila petard a on si to mašíroval neznámo kam, tak jsem s ním škubla a silou ho přitáhla k sobě, dala jsem ho na krátký vodítko a nenechala ho táhnout. Stálo to hodně škubanců, ale fakt to pomohlo. Teď utíká když něco střelí rovnou ke mně (chodí na volno), pochválím ho, že přišel (pamlsek si nevezme), dám ho na vodítko a jdu beze slova dál. Má tendenci táhnout, pač je mimo, ale nenechám ho. Nechlácholím ho ani mu nenadávám, jsem neutrální. Tento přístup mi mega pomohl...
Pesan se bojí od malička (byl naprosto nesocializovaný a evidentně i hodně bitý). Na tento "tvrdý" postup jsem přistoupila poté, co jednou střelila petarda když jsem s ním šla potmě a on utíkal bezhlavě pryč. Je to už pár let zpátky a stalo se to poprvé a naposled. Byl to strašný zážitek, a tak začala tvrdá škola no... Chápu ho, že se bojí, ale musí to pro svoje bezpečí překonat.
Dokonce jsem si kdysi chtěla (na doporučení výcvikářky) půjčit i ze cvičáku poplašňák a zkoušet přivolávat v "uměle" vytvořených podmínkách. Neudělala jsem to, protože mi přišlo moc drsný pesa stresovat zbytečně, ale určitě to taky není špatný nápad.
Doufám, že se toho zase někdo nechytne. Napsala jsem jen svou vlastní zkušenost...

cilka
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 12:51
- Nahlásit

Hafina

Měla sem stejnou poděsku , přišla k nám ve dvou letech , nevěděla sem co měla za sebou , dnes po třech letech je - nepíšu happy - ale relativně v klidu no šla sem na ní úplně stejným , pro někoho asi tvrdým postupem jak popisuje pawLINka a psice se dá pomalu ale jistě ovládat a to i za ohňostroje .
Sice bydlíme na vesnici ovšem silvestr se tu slaví mohutně někdy už den dopředu , pro ilustraci - v Praze trval ohňostroj 17 minut tady v obci s 1300 obyvaleli 15 minut , a na hudbu ! Mám to ráda , a nevidím důvod proč někomu nadávat do dementů , polomozků , blbounů .....že slavěj ? Slavilo se , slaví se a slavit se bude vždycky .
Pokud je Tvůj pes tak mimo , tak popřemejšlej co děláš blbě každá fobie se léčit nedá ale za určitej podmínek se dá zmírnit .
Nebo si nestěžuj na slaviče , seber hafana a odjedˇna Silvestra
někam na samotu ....Jak tedy reaguje na střelbu , děláte zkoušky ne ?

palma1
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 12:52
- Nahlásit

EngieB
Benďa se našel!!! A akční rádius měl podobnej - byl v sousední vesnici...

Eimy
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 13:04 - Změnil/a: Eimy
- Nahlásit

Hafina
psa totálně v tranzu znám od babičky a je to šílený s ním jít ven... U něj pomohl (bohužel ) jen obojek stahovací zaplej na stahování, jinak se dostal absolutně ze všeho utaženýho jakkoli (v rámci normálního dýchání), jen aby se dostal pryč od toho randálu - naštěstí zdrhal vždycky přímo domů... Pokud ještě nebyl venku, byl schopnej zůstat doma třeba 24 hodin a držet to, jen aby nemusel ven - zalezl pod gauč a vytáhnout ho bylo nad lidský síly...

Každopádně i když jsem se snažila ho naučit, aby byl v pohodě, prostě se to nepovedlo... Stačí, aby o x ulic dál praskl výfuk u auta nebo na přehradě (děda s babičkou jsou z kohoutovic) byly ohňostroje a s tim psem nehne nic... Děda s babičkou si ho brali jako staršího... Takže kdo ví, co si zažil... Takže na silvestra je napráškovanej...

Každopádně já jsem ráda, že moje psice tohleto neřeší a i když to střílí kousek od ní, je jí to ukradený... Jednou ňákej hňupák hodil petardu asi dva metry od nás a musím zaťukat, že na psici to nezanechalo žádný následky.

drakka
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 14:18
- Nahlásit

Hafina
tak kdyby ohnostroj trval 15 nebo 20 minut a predtim i potom bylo ticho tak by to asi takovy problem nebyl, ale v praze se zacalo cca v 11 a koncilo tak v 1-pul 2. Mam fenku ktera petardy nesnasi moc dobre a paradoxne je pro ni lepsi byt nekde venku na prochazce nez doma, takze jsme chodily...no a pripadala jsem si venku jak pri kobercovem naletu. A to ani nemluvim o tech "praktickych cvicenich" ktera tady na sidlisti probihala skoro kazdy vecer uz od mikulase...
Zkratka si myslim ze slaveni je fajn, ale nejaka elementarni ohleduplnost by byla taky na miste...

Atika
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 17:36
- Nahlásit

U nás letos v pohodě. Labradorka je myslivecká a navíc salámista, takže to prospala, útulkáček co se bojí už věkem trochu ohluchnul a navíc před půlnocí odešel spát do pelíšku v předsíni, kde nejsou okna, takže silvestra letos poprvé prospal a malej prcek se sice bál, ale obtočil se kolem mě a jen potichu vibroval. Kolem jedné se taky uklidnil. Takže letos dobrý. Ale doma bych je samotný nenechala a večerní venčení je jen vyčůrání na dvorku. Ale byla to letos síla, přímo před domem máme hernu s nepřetržitým provozem a hned vedle zatravněnej plac, takže o půlnoci všichni z hospody hrrr na plácek. Bych to střílela z voken nejradši.

inu
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 19:16
- Nahlásit

souhlas s drakka: a to ani nezmiňuju, že lidi si po sobě ten bordel ani neukliděj: dneska jsme kličkovali mezi vyhořelejma římskejma svícema, vulkánama a kdo ví čím..

corgi
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 19:29
- Nahlásit

cilka
nevidím důvod proč někomu nadávat do dementů , polomozků , blbounů .....že slavěj ? Slavilo se , slaví se a slavit se bude vždycky

Ohňostroj, třeba i bez hudby, proti tomu nic nemám. Mně vadí jen a pouze haranti, co si nakoupí tašky petard a pak to pro zábavu hází mezi lidi, případně po psech. Ať si každý slaví, jak chce, když to nikomu neubližuje. Ale myslím, že žádný "vážně postižený" pejskař nepetarduje, už jen kvůli všem těm vyděšeným psům, co utíkají a ztrácejí se každý rok.
My taky slavili, ale ve vaně plné levandule, hezky potichu, takže kdyby byl býval venku klid, ani bychom si nevšimli, že jsme se proslavili do nového roku...

corgi
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 19:31
- Nahlásit

Vy, kdo máte bázlivé psy, zkoušeli jste "socializační CD" nebo podobnou věc? Já to zatím nepotřebovala, ale člověk nikdy neví, tak se ptám na zkušenosti.

drakka
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 19:31
- Nahlásit

inu
jo, my taky klickovali a ja se bala aby si nejaky muj pes neco nestrcil do tlamy

cilka
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 19:34
- Nahlásit

inu

jednou za rok kličkuješ mezi vulkánama a svícema , no , ruku na srdce , ostatní celej rok kličkujou mezi psíma hovnama ....si jeden nevybere

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání