Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / SOS! Nalezený pes - Turkovice - 12. 12.
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
mac1
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2008 19:40
- Nahlásit

Ebony
štěňata se určitě tetují "zaživa" , štěndo zakvílí úplně stejně jako když ho vet očkuje , pak ho sundáš ze stolu a hned lozí po ordinaci a o ničem neví . To je tetování do ucha, do slabin to možná bude horší. myslím, že od roku 2010 (nebo 12 ?) budou muset mít psi čip, přesto my ( ASS) musíme stále povinně tetovat :-/

Smečka
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2008 19:57
- Nahlásit

to už mi přijde, jako týráníEbony
Mě taky. U dospělého psa dost drsný.

Smečka
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2008 20:02
- Nahlásit

mac1
Tetování není moc humání způsob značení. Pro štěňata představuje většinou první zkušenost s veterinářem a hned tak nepříjemnou. Při čipování mi některá štěňata sice taky zakvíkla ale s tetováním se ta reakce nedá srovnávat. U tetování fakt řvou (tetovali jsem do slabin). Pokrokové kluby už od něj upouštějí.
Dospělého psa bych při plném vědomí nedala tetovat ani náhodou.

Ebony
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2008 20:03
- Nahlásit

mac1
ano, ale štěně má měkčí chrupavku, a záleží na šikovnosti, mojí nebožce feně jako štěněti tetovač prorval žílu a jak se bránila, tak jí ještě vylil lahvičku s inkoustem do ucha, pak tam měla zánět, opravdu chuťovka, od tý doby mi tetování zas tak úsměvné nepřijde
ovčouni se bohužel taky musí pořád tetovat

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2008 20:14
- Nahlásit

Smečka
Ebony
no ted už to asi není aktuální,ale v Troji se před lety každej pes co tama prošel tetoval do slabin,kámoška má zrovínka takou čubu odtamtud.Představa,že by každýho psa u toho uspali je science-fiction

mac1
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2008 20:14
- Nahlásit

Smečka
myslíš, že to dospělák nese hůř než štěndo ? ( Neříkám tím, že by se měli tetovat dospělí psi, jen se ptám na rozdíl ), našemu tedy neteřinímu hannoverákovi procvaknul ucho skrz naskrz nějaký hysterický teriér, zakvílel a dost, kdyby mu netekla krev, tak ani nevím, že se mu něco stalo , můj pes měl rozříznutý celý polštářek - 4 stehy a ani nekulhal ...je to o tolik horší než tetování lidské ?

mac1
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2008 20:15
- Nahlásit

aha, Ebony už vysvětlila

Ebony
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2008 20:24
- Nahlásit

mac1
...je to o tolik horší než tetování lidské
tak to můžu říct z vlastní zkušenosti, lidské tetování nebolí, protože je úplně jiné, je to možná nepříjemné, ale nebolí to, mám celkem dost velký tetování na rameni, ona ta "tužka" je tenounká a není skoro vůbec cítit
a právě jsem viděla tetovat štěňata do slabin tou tetovací tužkou, a až na to, že to bylo pracnější (musí se to "napsat") tak štěně bylo v pohodě

Andreany
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2008 20:49
- Nahlásit

Viděla jsem jen jedno tetování z útulku a přišlo mi, že je tetovací jehlou, v Ostravě ji mají, známá tetovala kdysi vzácné plemeno číslem 6 do ucha v dospělosti bez uspání.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2008 21:04
- Nahlásit

Ebony
tak to můžu říct z vlastní zkušenosti, lidské tetování nebolí
čéče já osobně nevim bo bysem do toho nešla,ale kámoška má ještěrku nad kotníkem a řikala,že to bolelo jak svińa

aren
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2008 21:51
- Nahlásit

davidkova renata
Někde jsem četla, že to bolí na různých částech těla různě. Záleží od vrstvy tuku, množství nervových zakončení a bůhvíčehoještě. Odhaduju, že zrovna slabiny a ucho nebudou ty nejbezbolestnější.

Smečka
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2008 21:56
- Nahlásit

myslíš, že to dospělák nese hůř než štěndo ?mac1
Myslím že ano. Třeba kupíraci ocasu nebo uší si u dospělého psa také nedokážu představit.

Smečka
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2008 21:58
- Nahlásit

Viděla jsem jen jedno tetování z útulku a přišlo mi, že je tetovací jehlou, v Ostravě ji mají, známá tetovala kdysi vzácné plemeno číslem 6 do ucha v dospělosti bez uspání.Andreany
Tetování jehlou bývá v dospělosti dost problém přečíst. Ještě více než kleštěma.

Andreany
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2008 22:01
- Nahlásit

Smečka
výsledkem byla nádherná a čitelná 6, tak nevím

Ebony
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2008 22:06
- Nahlásit

davidkova renata
asi má každý jiný práh bolesti, mně to jen brnělo, to kousanec od psa bolí víc

corgi
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2008 22:54
- Nahlásit

Ebony
naší celočernou Uru tetovali znova ještě u bývalé majitelky, protože měla nečitelný číslo
To bych teda nechtěla, aby byl miláček ještě přetetovávanej. Je mu 8 měsíců a ze čtyřmístného čísla ve slabině jsou vidět dva půlmilimetrové puntíky - takže vlastně nic. Dala jsem mu čip, aby s tou nečitelností nebyly problémy, obrázek si nechám nakreslit maximálně na sebe, ale na pejska neeee

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2008 07:53
- Nahlásit

tetování na kotníku bolí víc, protože se víc naráží jehnou do kosti a je tam tenká kůžička, a je pravda, že na různých částech těla to různě bolí.

Mar
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2008 07:55
- Nahlásit

Ebony
asi má každý jiný práh bolesti, mně to jen brnělo
jj,to souhlas a tetovani mam na miste, kde mi kazdej rek,ze se bolesti pos**u a nic
ale klestema me nikdo netetovl,takze nemam srovnani

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2008 08:13
- Nahlásit

Ebony
asi má každý jiný práh bolesti, mně to jen brnělo, to kousanec od psa bolí víc
no vona má staforda a 3 děti,takže bych byla f klidu,asi je to tak jak řikaj holky...že záleží na tom kde..

Smecka
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2008 08:16
- Nahlásit

Marale klestema me nikdo netetovl Asi máš malý uši.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2008 08:34
- Nahlásit

Smecka
Asi máš malý uši.
třá je má kupírovaný...

Mar
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2008 08:39
- Nahlásit

Smecka
Asi máš malý uši
asi, no

mac1
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2008 12:40
- Nahlásit

co ten nalezený pes ???

PetraK
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2008 16:20
- Nahlásit

hop nahoru

Andreany
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2008 17:44
- Nahlásit

je otázka, zda na plemence nemaj náhodou dovolenou

StaHi
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2008 11:34
- Nahlásit

hoj, podavam prubezne hlaseni
hafik je porad u kamarada a zotavuje se. Probiha patrani ve spolupraci s plemennou knihou, samotne tetovani (tedy alespon jeho zretelna cast) nepomohlo, pred chvilkou jsem odeslala fotky, tak drzte palec.

mac1
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2008 11:37
- Nahlásit

palce držím ...a fotky jsou kde ?

StaHi
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2008 11:39
- Nahlásit

..jinak zatim nevime nic vic, zadny hledajici panicek se jeste neozval a ani okolni veterinari psika neznaji Mam kontakty (sehnala jsem si je na netu) na mistni media -lokalni noviny a radio, jeste pockam, jestli se z plemenne knihy nedozvime vic a pak budeme inzerovat nalez i tam.

StaHi
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2008 11:40
- Nahlásit

mac1
no tady jsou na prvni strance, dnes jsem je posilala pani Hurabove na plemennou knihu.

mac1
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2008 11:47
- Nahlásit

aha, já myslela nějaké jiné, třeba v postoji a za denního světůa , a jak je tedy velký a jaké má uši ? Pejsek může být importovaný a pak je tetovací číslo úplně mimo řadu v ČR.

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání