Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / SOS! Nalezený pes - Turkovice - 12. 12.
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
StaHi
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2008 21:19
- Nahlásit

Dne 12. 12. 2008 jsem ve večerních hodinách na poli v Ondřejově-Turkovicích (u vysílače) odchytla psa. Tedy odchytla , šel se mnou hned, 'na dobré slovo'. Byl v dost zuboženém stavu, vyhládlý, obalený sněhem, promrzlý...
Jde o středně velkého, světlého, chlupatého psa-samce (připomína menšího briarda). Je tetován v pravém uchu, č. 1627. Číslice 1, 6, 2 jsou zcela zřetelné, posledním znakem by též mohlo být písmeno F, nebo T. Vůbec se v tom nevyznám a prosím vás tímto o pomoc s dohledáním dat. Co mohu z tetovacího čísla vyčíst a kde se ptát?
Pes měl na krku víceřadý řetízkový obojek, bohužel žádnou známku.
Má dost zanedbanou, zplstnatělou srst. Ostříhala jsem mu 'chlupy' kolem očí, měl oči úplně zalepené ospalkami a hnisem (celou dobu držel bez hnutí, pašák statečnej ), zítra se chystám na podobně zanešené uši.
Netroufám si odhadnout stáří či plemeno. Pes je hravý, přítulný, čistotný. Na dalšího psa reaguje kamarádsky, nebojí se.
Momentálně je o něj nouzově postaráno u mého kamaráda, pes má suchý a teplý pelíšek, granule a vodu. Bohužel tam zřejmě nebude moct zůstat a pokud se nepřihlásí původní páníček, haf skončí v útulku .
Postupně informujeme okolní veterináře a úřady a uvítáme pomoc s inzercí na inernetu. Pokud byste měli nějaké informace, pište prosím zde. Telefon na kamaráda, který psíkovi dočasně poskytl azyl, nechci zveřejňovat (případně ho pošlu mailem).
Ještě přikládám pár fotek, kvalita bohužel nic mnoho.

Neessi
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2008 21:57
- Nahlásit

StaHi
aspoň posouvám -hop nahoru

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2008 22:01
- Nahlásit

StaHi
tyjo,to je šmudlík..
pokud je tetovanej,snad se dá dohledat chovatel a potažmo pak majitel,akorát že nějak nevim co je to za plemeno..

Smečka
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2008 22:25
- Nahlásit

Nemohl by to být zanedbaný Soft coated wheaten teriér ?

StaHi
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2008 23:23 - Změnil/a: StaHi
- Nahlásit

davidkova renata
snad se dá dohledat chovatel a potažmo pak majitel
Jak?

Smečka
Nemohl by to být zanedbaný Soft coated wheaten teriér ?
podle fotek na netu by klidne mohl.. minimalne ho hodne pripomina (ale ja poznam prt)
edit: tak jsem koukla jeste jednou a zda se mi, ze ma nejak jinej ocas (nalezenec ma dlouhej, hunatej.. stejnej jak briard)

Smečka
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2008 23:33 - Změnil/a: Smečka
- Nahlásit

StaHima nejak jinej ocas
Není kupírovaný ani jinak upravovaný. Jestliže se plemeno v minulosti kupírovalo dnes mohou být ocasy značně variabilní, protože se na délku, nesení a ostrstění neselektovalo.
Jestli má tetování tak musí mít PP a mě nic jiného podobného nenepadá.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2008 06:27
- Nahlásit

StaHi
V tomhle stavu se obávám, že bude těžko někomu patřit.
Smečka
Mi se taky zdá, že ten ocas má nějak moc dlouhý a srst málo vlnitou-to by byla mega náhoda, kdyby se našel zrovna softík, zas tak moc jich není...

cafina
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2008 07:27
- Nahlásit

StaHi
Z té fotky není moc poznat, jak je velký, ale pokud má v kohoutku aspoň 60 cm, myslím, že by to mohl být briard. I podle toho tetovacího čísla, softíků určitě není tolik, aby měli 4-místné tetování.
Zavolej v pondělí na ČMKU: 234 602 275 a chtěj plemennou knihu pro služební plemena. Pokud by to nebyl briard, dá se jim poslat mail s fotkou a pokusí se zjistit, co by to mohlo být. Každopádně mimimálně chovatel by měl vědět, jak pes dopadl. Třeba si ho vezme zpátky k sobě.

Neessi
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2008 07:33
- Nahlásit

StaHi

asi tak,jak píše cafina.Ještě mrkni na briard club-mají na stránkách kontakty ,na které bys mohla cinknout.Podle toho,jak popisuješ jeho chování to musí být ještě hodně mladé zvíře a třeba se fakt zaběhl.Do takového stavu (ospalky,srst...)se může dostat klidně během týdne.

Biluška
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2008 08:05
- Nahlásit

StaHi
Může to být klidně i softík, nebo pyrenejský ovčák. Ber do úvahy, že se nemusí jednat zrovna o špičkového jedince, ale klidně to může být třebas pes s hrubou vadou (dle standartu). Pak se podle těch ocasů a tak dál nedá moc řídit. Zavolej zítra na ČMKU a nadiktuj tet. číslo, eventuelně různé varianty toho čísla. Jsou tam moc ochotní a pomůžou ti hledat. Mě už pomáhali několikrát a fakt jsou skvělý, rychlí a ochotní.

Tchor
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2008 08:08
- Nahlásit

StaHi
taky by to mohl být nějaký ten nížinný ovčák, či něco podobnýho,
chce to zvíře zcivilisovat, a oslovit asi briard klub, a sehnat rozhodčího pro exteriér větší skupiny, nejlíp tzv."all-round richtera", aby to zvíře zařadil, zkus od nich kontaktovat MVDr. Barboru Zapletalovou, ch.st. Bar-Bar Beskydy, jsou na netu, odvolej se na mě, Bennettová, ta ti pomůže.

Sali
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2008 08:13
- Nahlásit

aha, ono to bylo přihlášený na chlapa, no nevadí...
plemence by pomohlo, když by věděla aspoň plemeno, v kterým hledat...několik možností.

Biluška
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2008 08:17
- Nahlásit

Sali
ČMKU je plemeno naprosto jedno. Čísla se neopakují v různých plemenech, takže je šumafuk co to je. Armageddon má pětimístné tetování, z toho čitelné jsou tři. Z plemenky mi ochotně nakombinovali co by to mohlo být, předem vyřadili feny a ve výsledné kombinaci zbyl Arman a ještě jeden pes, který měl ovšem jinou barvu.... takže jsem Armanovu totožnost znala během chvilky ze tří čitelných čísel.

Sali
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2008 08:34
- Nahlásit

Biluška
aha, takž to jo, takž to je ideální řešení, rovnou plemenku.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2008 08:35
- Nahlásit

Aha, vy jste to tetování našli, tak to jo...neumím číst...

Atika
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2008 10:20
- Nahlásit

A nemůže být tetovaný třeba z útulku? Já mám útulkáče a tetovali ho tam. Sice do slabin, ale nevím jestli tak tetují všude.

Venta
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2008 10:21
- Nahlásit

Není to tibetský teriér?

mac1
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2008 10:48
- Nahlásit

chtělo by to napsat jak je velký a zbarvení, irskýho pšeničního opravdu hodně připomíná, ale ti nebudou mít 4 místná tet. čísla, tolik jich tu není , ovšem může to být dovoz . Může to být nějaké ovčácké plemeno , třeba katalánský ovčák, ale zase by to musel být dovoz, je jich tu málo, portugalský ovčák je jako "menší" briard ....... takže tu velikost a zbarvení a uši ( v Českém lese s námi byl velký vendéésan a vypadal na první pohled hodně podobně )

mac1
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2008 10:49
- Nahlásit

pes nemusí být původem z ČR, pak je případné tetování úplně mimo řadu v ČR

aren
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2008 12:15
- Nahlásit

Asi se zeptám blbě, zkusili jste ho projet čtečkou čipů?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2008 12:21
- Nahlásit

Tchor
taky by to mohl být nějaký ten nížinný ovčák
no ten jedinej mě napad.. povoleny jsou všechny barvy a ocas se prý kupíroval nebo nebyl ,což ale ted nemusí být

tedle je samo načesanej..

Andreany
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2008 14:45
- Nahlásit

Vypadá hodně podobně jako tibetský teriér, kámoška má nečesaného v podobném stavu, pak by byl do 40cm v kohoutku. Ale tetovací číslo je opravdu vysoké, takže to nevypadá na málopočetné plemeno. KOukala jsem do katalogů, ani pšeničný, ani tibetský teriér nešli přes číslo 1000. Briardi mají zápisní čísla přes 5000. Tetovací číslo z útulku?

Smečka
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2008 15:37
- Nahlásit

Andreany
Nemyslím že by útulky tetovaly. Pro dospělého psa je to dost bolestivý zákrok. Čip je jednodušší varianta značení.

corgi
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2008 16:35
- Nahlásit

Smečka
Některé útulky tetují, některé čipují

Atika
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2008 17:12
- Nahlásit

No já si brala sedmiletého psa z útulku a tetovaný byl po příjmu, ještě byl celej zelenej, když jsem ho odváděla.

StaHi
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2008 17:20
- Nahlásit

diky za rady a tipy zitra zavolam na plemennou knihu, snad nam pomuzou.
zmerit hafa mi nenapadlo , ale kamarad uz je zaukolovan, takze kohoutkovou vysku dodam (pro predstavu - na fotkach lezi na normalni dospelacky dece, prelozeny na pul).
jinak kamaradova rodina je bohuzel dost proti tomu, aby hafak u nich zustal ..takze nejspis bude muset do utulku (budu vas informovat).. chjo ..kazdopadne pokracujem v patrani..

Ebony
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2008 17:29
- Nahlásit

davidkova renata
taky mě hned napadl PON

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2008 17:45
- Nahlásit

Ebony
to je lepčí fotka,ale úpa přesná je teda tahle,akorát že je to přívěšek polský nížinný vofčák

Smečka
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2008 19:09
- Nahlásit

corgiNěkteré útulky tetují, některé čipují
Fakt? Au teda.

Ebony
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2008 19:24
- Nahlásit

Smečka
to by mě zajímalo, jestli tetují psy "zaživa", to už mi přijde, jako týrání, vím, že naší celočernou Uru tetovali znova ještě u bývalé majitelky, protože měla nečitelný číslo, ale vet řekl jen uspanou, tak jí to přetetli v narkoze, když byla na rtg
stejně to ale není vidět....

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání