| Autor |
Zpráva |
palma1
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2008 06:55
- Nahlásit
Dobrý den,
v sobotu se mi ztratila v Jeníkovicích fenka bígla slyšící na jméno Lady. Bohužel se jí podařilo utéct i se stopovačkou. Je to hrozný průšvih a vím, že to byla moje chyba, jenže teď už s tím nic moc neudělám. V sobotu večer ji viděli v Libníkovicích směrem na Jílovice - to jsem ale zjistila až včera odpoledne a už se nikde po okolí nepohybovala. Prosím, jestli tam někoho okolo těchto obcí znáte, nemohli byste je požádat o pomoc? Letáky jsem už vyvěsila, ale zatím, kromě té zprávy, že byla v Libníkovicích (cca 3 km opačným směrem, než utekla) nemám a už nevím, kam se jít podívat nebo co dělat... Dneska budu ještě obvolávat obecní úřady, volala jsem na městskou i normální policii, do hradeckého útulku jí prý nevezmou, protože není z HK. Letáky jsem dala i pošťačce. Nemáte ještě někdo nějaký nápad, kam se obrátit? Mamky známý mi poradil, že mám na pár míst dát svoje oblečení, že třeba když ho najde, že u něj zůstane. Prosím, poraďte, už jsem úplně zoufalá... Fence je rok a tři měsíce. Okolí Jeníkovic zná, ale Libníkovice už ne. Tím směrem vůbec nechodíme.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2008 07:06
- Nahlásit
palma1
POžádej o pomoc řidiče místních autobusových linek. Většinou bývají dost ochotní a kdyby ji někde na cestě zahlédli dají určitě vědět.
Kde jsou ty Jeníkovice? U Hradce Králové? Hodím to na forum k agiliťákům a poprosím je o pomoc.
|
palma1
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2008 07:11
- Nahlásit
Moc děkuju. Jeníkovice jsou cca 15 km od Hradce. Nevíš, jak se k těm řidičům dostat? Myslíš zavolat na nějaký dispečink? Já autobusem odtud v životě nejela, protože to spojení je mizerný...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2008 07:22
- Nahlásit
palma1
Když zavoláš na dispečink tak chytneš max. nějakou spojovatelku. Pak bude záležet na tom jak moc bude ochotná předat zprávu dál řidičům. I když bude ochotná tak to nejspíš poví jen těm, co se náhodou staví u ní v kanceláři. Ale i tak bych to udělala. Pak bych sedla do auta, jela obhlížet okolí, vyptávat se lidí zda Lady neviděli a cestou odchytávala ty autobusáky. Na zastávkách. Když každému strčíš leták a požádáš ho, aby to pověděl i kolegům tak se to určitě dozví všichni.
Ještě zkus objet okolní školy a nechat to tam vyhlásit rozhlasem + letáky. Děcka jsou hrozně všímaví a toulajícího se psa si určitě všimnou.
Nakonec bych dala vědět myslivcům a pokud jsou v okolí nějaké turistické oddíly, skauti a pod tak určitě i jim. Pohybují se po lese, mohli by Lady potkat. Jo a určitě všem veterinářům v širokém okolí. Když psa někdo najde a chce si ho nechat tak s ním určitě zajde na veterinu. Těm vetům dej zaručeně letáčky, může k nim někdo přijít až za pár dní a oni mezitím zapomenou...nebo bude mít službu kolega, se kterým jsi nemluvila.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2008 08:29
- Nahlásit
palma1
no to je děs ,hele zkus třá rádio Blaník nebo který to vobčas vysílá..a můžeš zkusit třá i Blesk...hodně štěstí
|
palma1
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2008 10:30
- Nahlásit
Blaník u nás myslím není. včera teta volala na Metuji a tam jí řekli, že takovýhle inzeráty jen pouze v rámci placený inzerce. v jiným rádiu nám nebrali telefon, ale budu to pořád zkoušet.
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2008 10:36
- Nahlásit
palma1
Držím palce...
dej ji sem - http://www.nalezenci.cz/index.php, docela dost lidí tam kouká, obvolej i vzdálenejší útulky, zavolej sem - http://www.myslivost.cz/oms/oms.asp?id_oms=39 nahoře najdeš kontakt, ať dají vědět myslivcm v okolí,že je zaběhlá...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2008 13:14
- Nahlásit
palma1
včera teta volala na Metuji a tam jí řekli, že takovýhle inzeráty jen pouze v rámci placený inzerce.
To jsou sviňuchy, každopádně držím pěsti, ať se psice najde... Nic jinýho, než je napsanýho tady už mě nenapadá a známý mám jen na opačné straně od hradce a tak daleko by asi Lady nedoběhla...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2008 13:26
- Nahlásit
palma1
Blaník u nás myslím není. včera teta volala na Metuji a tam jí řekli, že takovýhle inzeráty jen pouze v rámci placený inzerce. v jiným rádiu nám nebrali telefon, ale budu to pořád zkoušet.
to jsou šmejdi Držím palce, ať se zadaří. Hlavně to nevzdávej, chce to hledat dlouho a v hodně širokém okruhu. Mohl ji někdo naložit.
|
Pink
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2008 14:33
- Nahlásit
Přes Jeníkovice jezdí Orlobus http://www.orlobus.cz/uvod.html. Když si syn zapomněl peněženku v buse, byla výborná spolupráce a řidič ji předal. V Třebkách je výborný MVDr. Dokulil http://www.netfirmy.cz/firma/3446-mvdr-jiri-dokuli l-veterinarni-ambulance/ určitě bych mu zavolala je známý široko daleko a má známé.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2008 19:03
- Nahlásit
hop nahoru...
Jakpak to vypadá, neozval se někdo?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2008 19:15 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit
furt nic?
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2008 19:35
- Nahlásit
palma1
Je někde nějakej kontakt na tebe? Pošlu to dál, ae potřebuju vědět, kam se maj lidi ev. ozývat...
|
palma1
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2008 20:23
- Nahlásit
Ahojda, dostala jsem se k netu až teď. LADY SE NAŠLA!!! Je to úplně neuvěřitelný. Když jsem jela domů, stavovala jsem se ještě v jedný vesnici, rozhodit ještě pár lístků. Najednou volal veterinář, že jedna paní v lese našla pejska a podle čísla od vztekliny to vypadalo na Lady. Tak jsem paní volala a hned jsem si pro ní jela. Paní je z města cca 25 km od nás a tady byla jen od lesáků na práci - pálit větve. Lady prý byla zamotaná a našla ji jen náhodou. Ale vůbec se nepoučila, chudáka paní vláčela po cestě, hned začalašmejdit a vydala by se na další štrapác. Je hubená, ale v pořádku. Moc děkuju všem za podporu a pomoc.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2008 20:28
- Nahlásit
palma1
Super - gratuluju
A ať už to tvý kvítko dostane rozum
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2008 20:55
- Nahlásit
palma1
Tak to je super zpráva.
Jinak k té stopovačce... Přesně na tuhle variantu jsem myslela, když jsem si to tady předtím četla. Vidina psa, zamotanýho někde v křoví ve stopce, jak umírá hlady a žízní... Nic moc teda.
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2008 21:41
- Nahlásit
palma1
tak to je super, že je holka doma a že je v pořádku
|
Lola1
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2008 22:01
- Nahlásit
palma1
Prima, že to dobře dopadlo. S tou stopovačkou to nevypadalo růžově.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2008 22:05
- Nahlásit
palma1
Super, jsem ráda, že to takhle dopadlo
|
palma1
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2008 22:23
- Nahlásit
Díky za všechnu podporu. Taky jsem to moc dobře neviděla. Jen jsem doufala, že to kdyžtak překousne - ale spoléhat se na to nedá. A taky jsem si říkala, že přeci se stopkou proběhla pěkným křoviskem, když mi utekla a pak další 3 km do tý vesnice, kde ji viděli. Ale teď už se mi to mluví - ty 3 dny byly děsný...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2008 22:25
- Nahlásit
palma1
Týjo, to byly 3 dny? Holka, to ti nezávidím. Znám tu situaci moc dobře, ale od koček, je to hrůza!!!!
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2008 08:20
- Nahlásit
palma1
Lady prý byla zamotaná a našla ji jen náhodou
ty vado,tak to měla ale z prdele kliku ,taky tam mohla někde zdechnout ,a 3 dny...no to bych zešedivěla
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2008 09:04
- Nahlásit
bullvnouzi
Vidina psa, zamotanýho někde v křoví ve stopce, jak umírá hlady a žízní... Nic moc teda
proto jsem to taky přestala používat, když jsem náhodou viděla svýho psa omotanýho kolem stromu s packama visícíma z kopce, na hubě náhubek ....
palma1
tak gratuluji a hlavně si jí hlídej jako oko v hlavě
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2008 09:47
- Nahlásit
palma1
No to je paráda!!! Zatracený štěstí měla trumpeta jedna
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2008 12:35
- Nahlásit
Kalliope, palma1
Tohle jsou třá podle mého názoru případy, kdy je opravdu lepší sáhnout po elektrice...
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2008 13:11
- Nahlásit
bullvnouzi
no abych pravdu řekla vážně o tom uvažuju,v neděli mi zdrhnul na hodinu, jsem byla strachy VZTEKY bez sebe. Tohle nejsou žádný procházky, vždycky když s nim mám jít ven, tak se mi fakt nechce, což je podle mě špatně.
|
monica
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2008 08:02
- Nahlásit
Kalliope
Ahoj,jsem tu po hodně dlouhé době.Není absolutně čas .Elektriku vážně moc doporučuju.Jestli se nemýlím,máš taky rotíka?!Ta naše zdrhala,hned jak jsme vešli do lesa a zdrhala i z pozemku(možná si pamatuješ).Koupili jsme el.plot i výcvikový obojek a je KLID!!!Po pár menších "kopnutích" se naučila fungovat jen na "pípání" a já mám konečně nervy v pořádku.Venčíme bez vodítka a Connie je šťastná,že si může volně lítat.A já na ní "dosáhnu".
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2008 09:38
- Nahlásit
monica
já se právě bojím, že něco podělám, načteno sice mám, lidí kolem co s tím umějí profes.zacházet taky, ale stejně mám strach. Bohužel mi nic jiného asi nezbyde, protože stopovačka je zcela bez efektu i po dvou letech nošení. Absolutně žádný zlepšení, jen ty nervy jsou trochu slabší po těch letech
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2008 11:46
- Nahlásit
Kalliope
Tak určo je vhodnější to napřed zkusit na oploceným pozemku... Kdyby se náhodou vyděsila, tak ji odchytíš.
Jako pro mě je třá představa procházky, jakou zažíváš ty, absolutně nemyslitelná... Bych psa asi po návratu za hodinu přizabila a zavřela na tejden do tmavýho sklepa.
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2008 12:02
- Nahlásit
bullvnouzi
jo, a to jednou běhal po lese do tří do rána, já do půlnoci jezdila autem po okolí a pískala a volala, zmrzlá jak sobolí ho*o, ani jsem neměla strach, ale příšernej vztek, naštěstí u nás myslivce nemáme a vím, že člověku by neublížil a srnu nestrhl (navíc měl i náhubek), ale dovedeš si tohle představit !?!
Už kolik lidí mi říkalo, ať jdu do elektriky, nevim na co čekám. Se šňůrou to evidentně prostě neumim, což se během těch dvou let potvrdilo, jak to asi zvládnu s elektrikou .. ? Fakt nevim, navíc rotvajler, příšerný bojový plemeno, který dáví lidi na potkání, toho někdo v lese potkat samotnýho, tak si nadělá do kalhot ...
|