| Autor |
Zpráva |
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2008 08:15 - Změnil/a: blanulinka1
- Nahlásit
Tohle jsem našla:
Co jsem pochopila, zachránili nějaké pejsky z Bulharska, 16.8. by je měli přivézt do ČR
zde jsou někteří pejsci:
Hlava jsme děravá, odzkaz je zde
|
Bassi
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2008 08:31
- Nahlásit
blanulinka1
na jednu stranu je to pěkný,ale na druhou nechápu.
Útulky tady jsou plný ,už se sem vozej psi ze SR a nakonec i z Bulharska ?! POkud se nepletu,tak zrovna tam je běžnej úkaz,že psi žijí na ulicích a přežívaj ,jak se dá,takže asi není až taková rarita ,že jsou tam opuštěná štěňátka ... To stejný Řecko,Španělsko,Itálie atd. Ty jsou na řadě potom?!
OT potřebuju s tebou mluvit,zapni si icq
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2008 08:40
- Nahlásit
Bassi
no mě to přijde, že je tam někdo z nich na dovolené...
To, že se sem dovážejí mě taky se... myslím, že jich tu máme dost... Ale pokud už je sem dotáhnou...
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2008 08:56
- Nahlásit
Mám podobnej názor, prvně by sme si měli zamést před svým prahem, ale chápu lidi, je to prostě pomoc, ukojí to potřebu pomáhat ... i když já bych se na to vykvákla
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2008 08:59
- Nahlásit
reneeska
přesně jak jsi řekla...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2008 09:06
- Nahlásit
U nás v baráku o dvě patra výš máme jednu čubís právě z Bulharska,je jí něco přes 3 měsíce.Mají už basseta a důvod byl asi ten co napsala reneeska..
|
Bassi
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2008 09:07
- Nahlásit
blanulinka1
no ,já nevím,myslím si,že převoz těch pejsků asi bude docela problém. Nevidím do toho,takže bych nerada kecala ...
ale nechám toho,ať se to tu nezvrhne v ňákou OT diskuzi ..
jak píšeš,když už jsou tady ....
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2013 19:31
- Nahlásit
Vlčáčková
tak jsem to všechno přečetla a je to hnus velebnosti (nebereš skype)
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2013 21:03
- Nahlásit
Eninka
Beru.
blanulinka1
Ty stránky jsou blokovány administrátorem. Nejdou otevřít.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2013 21:07
- Nahlásit
Bassi
Po Evropské unii to jde celkem dobře, z jiného státu než je členský je to docela problém a čeká se asi měsíc na vyřízení papírů. Nedávno se to na FB řešilo, asi půl roku to je. Ale nic bližšího Ti nepovím, protože jsem to moc nesledovala. Kdybys chtěla vědět podrobnosti, zkontaktuji Tě s někým, kdo to ví.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2013 21:40
- Nahlásit
blanulinka1
obrázky ani odkaz mi nefunguje
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2013 21:45
- Nahlásit
žanda
Jestli to nebude tím, že tlapky mají skandál. Na FB odmazáno kde co, web nefunguje. Řada lidí zablokována. Vyhrožování telefonem nepohodlné svědkyni, která to nechce nechat jen tak.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2013 22:08
- Nahlásit
Vlčáčková
žanda
holky, reagujete na blanulinka1 na 4 roky starej příspěvek
|
Jebloň
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2013 22:15
- Nahlásit
Vlčáčková
Twl,ty se fakt nech vyšetřit.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2013 22:20
- Nahlásit
Jebloň
Twl,ty se fakt nech vyšetřit.
Asi jo!
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2013 22:21
- Nahlásit
Eninka
holky, reagujete na blanulinka1 na 4 roky starej příspěvek
Dík. Jak už psala Jebloň, asi povalím...
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2013 01:04
- Nahlásit
Nevíte zda mají TT něco společného se slovenským útulkem Tulava labka? Co tak čtu ty české tlapky mají dost blbou pověst...
Na těch slovenských jsem našla pesáčka co se mi moooooooooc líbí, nevím tedy, zda je ještě v nabídce, na hlavní stránce není, vlastně jsem ho našla na molosech v nouzi.
http://www.tulavalabka.sk/dorian.html
Ten by byl krásnej, no ale nevím, zda by mi prošel u muže...
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2013 01:10
- Nahlásit
Řekla bych, že nic.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2013 01:25
- Nahlásit
Vlčáčková
Dík
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2013 01:26
- Nahlásit
Hodila jsem dotaz dál, tak kdyby přece jen, dám vědět.
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2013 14:30
- Nahlásit
Jak to s nima vlastně je? Je tu někdo, kdo osobně viděl, zažil? Článků je na netu dost, to jo, jsou jak černá a bílá.
Do Srbců jsem si zajela, abych viděla, k Desenskýmu taky, ale tohle už je na mně fakt daleko
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2013 17:47
- Nahlásit
kvok
kvoku ale říkat si, že když někdo dělá něco špatnýho, že tendlencten či támdlencten dělá ještě něco horšího, tak to není nic, co by mohlo člověka jaksi "uklidnit"
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2013 20:58
- Nahlásit
kvok
Když chceme snižovat kriminalitu, musíme mít i nějaké systémy a mechanismy na její preventování, ne jen soudit a zavírat pachatele, že?
tak tohle téma mě fakt zajímá, protože jsem kdysi měla zcela odlišnej názor na to, co jsi zmínil a i na trest smrti a prošla jsem si určitým, jak to říct, psychologickým vzděláním ohledně vnímání pachatelů a obětí trestnejch činů a musím říct, že obecně vzato mi obvykle můj pocit, či názor málokdo dokáže
přesměrovat na jinej, ale v tomto jsem tak nějak musela přehodnotit svůj pohled na věc. Nechci zapráskat tohle téma úplně něčím jiným, ale jen se zeptám, máš pocit, že prevence či hrozící sankce odvrátí potencionálního pachatele od jeho činu? A ještě, sankce nejvyšší - trest smrti - jakej máš názor na to, když hrozí, jestli to má vliv na kriminalitu největšího kalibru?
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2013 23:51
- Nahlásit
kvok
ze států USA ukazují, že trest smrti přímý vliv na počet třeba vražd nemá
ano, nemá a je to dáno jednou věcí - potencionální pachatel totiž při konání svého činu v ten okamžik nepředpokládá, že bude chycen, usvědčen...
tady je to přeci jednoznačné, pokud to napíšeš takto obecně, tak rozhodně prevence či hrozící sankce odvrátí
prevence...hm, hodně diskutovatelné téma, k tomu by se dalo popsat hodně řádků, ale tady néééé, tady je to nevhodný, jsme OT už tak
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2013 23:58
- Nahlásit
Eninka
no nejsem psíček, ale když to tu čtu...
prevence či hrozící sankce odvrátí potencionálního pachatele od jeho činu?
kdyby nebylo sankcí, páchá zločin x-násobně víc lidí, možná všichni, ne? nedělám si iluze.
a prevence, tam jsem jednoznačně pro (jen to je komplikované téma), protože jen ta represe, když už se musí uplatnit, přece nikam moc nevede, jen k recidivě. ale o tom ty přece víš nejvíc ve svým oboru? jaký je ten tvůj nynější posunutý názor?
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2013 23:58 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
Dáška
Naposledy, když odvezli Astičku se štěňátky od majitele, který ji kvůli nucenému stěhování musel stejně jako spousty jiných (hospodářských) zvířat dát pryč, získali ji lhaním, že půjde k Denise do RD a štěnda si rozdělí její příbuzní. Pán totiž výslovně nechtěl dát fenu do útulku. Denisa je odvezla na statek i přesto, že věděla, že má fena domluvenou výbornou čistou dočasku pro odchov v hygienickém prostředí a individuální péčí. Za tři dny přiznala, že štěňata dostala průjem. Za cca 3 týdny stihla odvézt fenu a štěňata z Moravy přes Poděbrady až za Prahu, nechat ji vykastrovat, odstavit ji předčasně od malých štěňat, dát ji do adopce. Štěně je k adopci jen jedno (už 3 měsíce), po ostatních se "slehla zem" (podle mého informátora po některých z nich bohužel doslova). Stačí Ti to? Původní zájemkyni o fenku ji do adopce nedali, dali ji někomu jinému a vyjádřili se, že to udělali schválně, protože ji doporučila paní, která domluvila tu dočasku. Paní jim není dost dobrá, i když má na kontě x desítek úspěšně adoptovaných pejsků, má o.s. s transparentním účtem a prostě má vše, jak by mělo být, ne nic tak neprůhledného, jak je to v TT.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2013 00:06
- Nahlásit
kvok
Eninka
Vero
Nechcete si jít kvokat do jiného témátka? Třeba na Eninku nebo na Vlčáčkovou nebo kamkoliv jinam, kde by to bylo vhodnější?
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2013 00:09
- Nahlásit
Eninka kvok
Do té prevence patří i stanovení si správných norem chování
jojo, taky patří do prevence vhodná výchova a socializace a podle mě má u lidí obecně mnohem větší váhu, než jaká je pak ta která konkrétní sazba za čin, v kriminálech taky sedí dost vysoký procento lidí s disociální poruchou osobnosti, což není náhoda.... atd.
o vyloženě se teď stydím
no já taky, taky.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2013 00:10
- Nahlásit
No kdyby nebyly sankce, asi by zločiny nepáchal nikdo, protože by ani nebyly definovány. Protože proč by je někdo definoval, když by se to stejně smělo dělat.
no, páchali by to, co je jako zločin definovaný dnes
Vlčáčková
pardon a já už stejně jdu
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2013 00:15
- Nahlásit
Vero
kdyby nebylo sankcí, páchá zločin x-násobně víc lidí, možná všichni, ne?
tak to každopádně ano, já to nemyslela že se sankcí, či bez sankce, že to vyjde nastejno
jaký je ten tvůj nynější posunutý názor?
no, jen úplně krátce - ne každá prevence má vliv na výsledek a
u těch sanckí - to je složitější na to odpovědět, ale právě u těch nejtvrdších neovlivní snížení skutků a u těch ostatních je právě zajímavý, podle určitého okruhu, na který sankce směřuje, že u některých typů trestné činnosti její výše téměř neovlivňuje aktéry a u některých velmi. U spontánních TČ opět ten, kdo jej koná nepřemýšlí nad následky a nepočítá s tím, že nastanou, u promyšlených je dopředu kalkulováno s tím, jak se z toho event "dostat" a nikoliv s tím, jak vysoká sankce hrozí.
|