| Autor |
Zpráva |
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 21:32 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit
Atika
Jak máš chcípáčka dlouho? Ptám se, protože když jsem si přivezla Toničku, měla jsem dojem, že si jí vezu domů, aby mohla umřít v teplým pelíšku. Asi po 4 měsících se dala neuvěřitelně do kupy, a i teď po tý operaci se rychle zregenerovala...
Moc držím palce s tou boulí, dělali mu sono a tak?
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 21:42 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit
Miju
pani, mela jste mu koupit červeny přec
když voni neměli, fakt sem chtěla červený nebo nějaký veselý... a furt jsem tam lítala a vybírala a měřila krejčovským metrem a tyhle jediný splňovaly všechny parametry .
Ale zase má troje punčošky - s králíčkama, kytičkama, a růžovejma proužkama . Ty jsem zakoupila v sekáči, když chůďa byl na operaci novotvaru (nezhoubného) na lokti. Jednu nohavici jsem ušmikla, natáhla mu ji přes nohu a dovnitř přes ránu dala dámskou vložku. Druhou nohavici jsem ovinula kolem těla a sichrhajckou přiheftla k části u nohy. No prostě model "par excellence". Vložka fungovala taky jako dobrej nárazník, když se rána hojila a svědila.... Chůďátko moje malý, ten byl vymustrovanej
|
Atika
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 21:58
- Nahlásit
maixnerova
Hm, vééélkej fešák , já nakonec koupila dětský slipy (jako chlapecký) - boxík byl atlet s velkým hrudníkem a malým zadkem a taky aby měly gumky a nemoh se tam dobejvat. Fotku jsem mu radši nedělala, byl dost ješita, určitě by se urazil, že ho fotím v takový situaci. Horší bylo, když pár dní po kastraci otekl, najednou nemoh dát nohy k sobě, vypadal jak chovnej bejk a do slípů se prostě nevešel, tak jsem s ním byla doma a ledovala a masírovala. Tuhle fázi léčby si hodně užíval, furt nastrkoval, že ještě masírovat .
|
Miju
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 21:59
- Nahlásit
maixnerova
smarja pani, hotovééé haute couture
|
Atika
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 22:08
- Nahlásit
Bazíka mám 4 roky, šla jsem si pro něj do útulku, tejden po tom, co umřel boxík. Řekla jsem si, že si vezmu malýho, černýho (abych sladila chlupy s labradorkou) a hlavně mladýho psa - protože mi v náručí umřeli postupně vždy po roce všichni naši tři původní psi a byla jsem už vymačkaná jak citron. No a voříška, protože jsou zdraví. Bazík mi podal packu přes mříže, měl děsně smutný oči. No a přivedla jsem si teda voříška (chcípáčka), sedmiletýho, takže teď 11 let a bílýho s pár černejma flekama. Měl 13 kg, takže po těch našich obludkách, který měli dohromady 140 kg mi přišel malej dost. Ale teď už má 18 kg. Ale zase je hrozně zlatej, krásnej, milej, občas poslušněj, prostě už nafurt muj.
|
Miju
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 22:09
- Nahlásit
Atika
a odkud jej mate? mel stesti, chlapik
|
Atika
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 22:13
- Nahlásit
Jo a nezhoubnej novotvar měl boxer taky, ale na tlapce dole - přímo v polštářku, furt to krvácelo. Takže po operaci jsme zase hledali nějakou vhodnou botku. Ponožky pro miminka rychle zničil (a stahoval je), takže nakonec vyfasoval pravý saňový (teda jenom jednu). Ale během pár dní se v ní naučil lítat jak čert.
Holky , spočítala byste některá, kolik jste dali celkem veterinářům za všechny svoje psy? Já bych řekla, že už by to bylo na malej polorozpadlej domeček.
|
Atika
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 22:20
- Nahlásit
Miju
Já jsem z Plzně, takže lovím přímo v Plzni. A taky sbírám, před rokem přibyl ještě 12 letý malý knírač co mu umřel páník a chtěli ho utratit. Takže jsme smečku doplnili zase na 3 kousky. Mám je v bytě 2+1, takže víc fakt ne. A ten malej je taky hrozně vděčný zlato (a konečně malej a černej ). No jo, ale zase, očkovanej naposled v roce, takže komplet přeočkování všeho. Dál měl šílenej zubní kámen a následně po měsící u nás masívní zánět dutin, což se projevilo dost hrozným krvácením z nosu a tlamky. Prostě trvalo cca 2 měsíce, než jsme ho dali trochu dokupy, byl do tý doby veterinární péčí nepoznamenanej.
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 22:20 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit
Atika
otekl, najednou nemoh dát nohy k sobě, vypadal jak chovnej bejk a do slípů se prostě nevešel, tak jsem s ním byla doma a ledovala a masírovala
....tak tohle nás naštěstí nepotkalo, ale perný chvilky jsem zažívala, než mu vyndali stehy. Nosil tričenko z prubanu a veterinární vložky. Jakmile udělal rychlejší pohyb, vložka vypadla. Což bylo zejména pikantní na ulici, když jsme trousili vložky, lidi se otáčeli a já jako idiot mumlala něco jako: "jejda, zase nám vypadla, ha ha ha"... Takhle jsem si v místě bydliště vylepšovala image
Miju
smarja pani, hotovééé haute couture
no jejda, ale mám pocit, že to moc neocenil, truhlík . Zkoušela jsi triko z prubanu a vycpat vložkama? Mým pejsům se nejvíc osvědčily "Monety", jsou bytelný a držej na místě... ale to by asi hlodalku nezastavilo, viď?
|
Atika
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 22:29
- Nahlásit
maixnerova
Takhle jsem si v místě bydliště vylepšovala image
Tak to bych chtěla vidět My to na ven sundavali, tam měl jiný starosti, takže nelízal, nekousal. Oblečenej byl jenom doma. Ale ne že by po nás lidi nečuměli, když se mu tam houpal ten šílenej pytel - visel až 10 cm nad zem -než jsme to tedy rozmasírovali. A odkud máte vy svoje pejsy? Taky útulky?
|
Miju
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 22:35
- Nahlásit
Atika
ja mam porad sveho prvniho pejska, takze domek by to asi nebyl (chtela jsem dalsiho, ale Gatty ani rodina by to neprezila)...až do posl operace jsme meli celkem stesti
když jsme trousili vložky, lidi se otáčeli a já jako idiot mumlala něco jako: "jejda, zase nám vypadla, ha ha ha"... Takhle jsem si v místě bydliště vylepšovala image
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 22:36 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit
Atika
Ale zase je hrozně zlatej, krásnej, milej, občas poslušněj, prostě už nafurt muj
Holky , spočítala byste některá, kolik jste dali celkem veterinářům za všechny svoje psy? Já bych řekla, že už by to bylo na malej polorozpadlej domeček.
...já měla v tomhle docela kliku, Piškot do svejch 12 skoro nazastonal, jen nějaký drobný lapálie po zvlášť vydařenejch loupežnejch výpravách, nějaká ta odřenina, prostě nic co by nevyřešila dieta, byliny nebo hypermangan...
Poslední 2 roky teda solím dost... ale je to spíš tak na komín u toho rozpadlýho domečku . Teď nás jěště čeká odstranění
zubního kamene u Toničky - ten má přííííííííííšernej. Nechtěla jsem to nechat dělat brzo po tý operaci břicha. Sice se dává slabší narkóza než při větších zákrocích, ale stejně.... Zánět se mi zatím daří potlačovat "Tantem Verde", ale neřeší ho... Taže příští měsíc zase veterina... no jó, no, když nebude nic horšího....
|
Miju
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 22:39
- Nahlásit
Atika
ja utulkace nemam...kdyz jsme si brali tuto, bylo mi 13 let, mama byla rezolutne proti jakemukoli psu...jednoho dne se zcista jasna(no trochu tomu napomohl clanek pani Petrusove v cas. PPC) rozhodla pro shibu -pze jsem uz ani ve psa nedoufala, nemela jsem namitek a byla stastna jako blecha... utulkackum pomaham alespon inzerci a premlouvanim okoli (nebude trvat dlouho a lidi na sidlisti se mi budou vyhybat obloukem)
|
Miju
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 22:42
- Nahlásit
maixnerova
zubni kamen, to je previt...no my mame taky na spicacich, ale myslim, ze to neni tak zly... a cim krmite??? a pokud granulemi, kterymi? nase cuba je nezravec obecny, ale musime nasadit redukcni dietu
|
Miju
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 22:44
- Nahlásit
Miju
paradox, co? veterinar rikal, ze jsme museli skytat, kdyz ji operoval - pres spicky to slo tezko, tak nadaval - kdyz jsem mu rekla, ze ale ona temer nic nezere, taxe uchichtl (predpokladam, ze tohle mu rika kazdy majitel obezniho psa)
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 22:50 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit
Atika
A odkud máte vy svoje pejsy? Taky útulky?
Piškot je ze Žižkova, z hnusný knajpy - měl jít na pekáč. A Toničku jsem si přivezla z Chomutova z útulku potom, co byl pejs kvůli tomu abscesu vykastrován. Měl po nějaké době trochhu depky. Chtěla jsem právě pro něj kamarádku starší holku a ne nějakou mladici, aby neměl pocit, že je na druhý koleji. Klaplo jim to výborně, naštěstí... Navíc si bobíškové velmi užili (kulky nekulky) Toniččino poslední hárání .
http://www.cz-pes.cz/diskuse/index.php?action=vthr ead&topic=8608&forum=7&page=0
|
Atika
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 22:51
- Nahlásit
maixnerova
Ten zubní kámen je svinstvo, Bondýs chudák měl úplně černý zuby a než jsme ho stačili objednat na ultrazvuk, tak začalo to krvácení. Byl to děs, člověka hned napadne rakovina. Ale dělali mu pod narkozou biopsii a měl fakt "jen" zánět dutin z infekce z toho kamene. Ultrazvuk mu udělali přitom, takže teď je bílej tesák. Kam se za ním hrabu.
Jinak máte teda obě štěstí, z našich psů (6) byla zdravá jen dobrmanka a ta zas byla takový třeštidlo, že byla samej úraz - dokonce si dokázala přeříznout achilovku na zadní noze na plácku, kam se chodili venčit všichni psi z okolí a nikomu se tam nic nestalo. Všichni páníci tam ještě týden hledali o co to bylo a nikdo to nenašel. Záhada. No a labinka je taky jakž takž zdravá, když pominu artrozu a po cca 3 letech operaci tukový boule na krku, která se jí furt obnovuje. Je to fakt jen tukový, ale když už to vypadá jako baťoh, tak to musí ven. To nás čeká teď po honech, až holka dopracuje, aby jsme jí nezkazili sezonu. My holt ten barák ještě vylepšíme.
|
Miju
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 22:56
- Nahlásit
my mame DKK 4/3, ale neni to tak hrozne, jaxe povida, davame chondroprotektiva, zatim se drzi...
|
Atika
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 23:00
- Nahlásit
maixnerova
Navíc si bobíškové velmi užili (kulky nekulky) Toniččino poslední hárání .
Tak měli aspoň bezpečnej sex, ale člověk už se bojí, aby to s nima v tomhle věku neseklo, viď . Kvůli tomuhle jsme nechali kastrovat pejsu brazilské fily. Tak miloval naši dobrmanku, že štípal dveře, aby se na ni dostal (cca měsíc před háráním a měsíc po něm), vet vrtěl hlavou, zkoušeli jsme homeopatika, pak i oblbováky, ale když jsem ho viděla jak sotva stojí, oči podlitý krví a stejně se na ni dobejvá, tak šel pod kudlu. Vet říkal, že než si to tělo uvědomí, že asi ještě jednou bude blbnout, ale nestalo se. Najednou byly na podlaze kapky krve a Rondy si Áťi ani nevšim. Jsou holt každej jinej.
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 23:03 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit
Miju
Piškot dostává většinou Nutram, Tonička podle stavu zánětu v tlamičce, buď granule nebo nějakou konzervu nebo masiko a přílohu... (to pak kousek samozřejmě přidám i Piškotovi ke granulím, abych měla klid v domácnosti). Oba jinak dostávají ovoce, zeleninu, občas tvaroh, kefír... a co si vylouděj
Atika
s tím zánětem dutin kvůli zánětu ze zubního kamene, tak to Tonička má v mírnější formě. Projevovalo se to tím, že hodně špatně dýchala nosem a chroptěla (díky tomu jí taky blbě diagnostikovali nemocný srdíčko). Trochu to zastavily ATB a teď to Tantum Verde... Příští měsíc už ale půjde na odstranění kamene...
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 23:13
- Nahlásit
Miju
my mame DKK 4/3, ale neni to tak hrozne, jaxe povida, davame chondroprotektiva, zatim se drzi...
já u svých pejsů tohle vyštření neabsolvovala, když jsem viděla, že Piškot občas jde ztuha - naordinovala jsem mu 1/2 Proenzi 3 + 500mg Vit. C a Toničce 1/3 Proenzi 3 + 250mg Vit. C a moc jim to svědčí...
Miju
Tak měli aspoň bezpečnej sex, ale člověk už se bojí, aby to s nima v tomhle věku neseklo, viď
No právě, jenže stejně tak s nima může seknout to napětí, když je držíš od sebe... Naštěstí si to opravdu jen užili . Největší chudák jsem byla já, protože Tonička byla při chuti celé 3 neděle a už v 5 ráno kvíkala a žďuchala do Piškota, aby ho poňoukla k akci, čímž mě samozřejmě probudila
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 23:16
- Nahlásit
Miju Atika
holky , je mi tu s váma dobře, ale už se mi klížej oči, tak pro dnešek dobrou
|
Atika
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 23:21
- Nahlásit
maixnerova
Jo Bondýs taky chrochtal a frkal nosíkem, ale já ho dřív neznala, tak jsem nevěděla, jestli to nedělá dýl. Kompletní prohlídka dopadla jinak dobře. No ale občas chrochtne i teď a mám pocit, podle toho jak se na něj vet vždycky ptá, když tam s Bazem dorazím, že si myslí, že se to může opakovat. Ale zatím snad dobý (musím zaklepat).
Miju
Krmím je teď všechny jehněčím Chicopeem, Baz to potřebuje na citlivý trávení (mimo jiné měl i chronický zánět střev), Bufinu mi to jakž takž udržuje nepříliš tlustou (pažravka labinka) a malýmu prostě chutnají. Též vylepšuji kuřecím masem, zeleninou a Bazík navíc dostává i trochu přílohy (je hubenější i když žere nejvíc). Ovoce baští přes den s námi a taky co kdo vyžebrá. Jinak labradorku 2 x do roka hubnem veterinární redukční dietou od Eukanuby, je fakt skvělá. 10 kg má na cca 2 měsíce (1200,-), dostává jen 18 dkg denně, ale ty granule jsou hodně porézní, takže když se zalejou, tak je jich plná mísa. Nemá při ní hlad, ale nesmí celou dobu žádný vyžebrávání, jen ovoce nebo zeleninu i jako odměny. Za ty dva měsíce shodí cca 3-4 kg. Vám by stačilo 5 kg, fakt zabírá, když se k tomu nic nedává.
|
Atika
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 23:38
- Nahlásit
Tak taky dobrou, jdu zabrat nějakýho fleka do postele, jestli teda nejdu pozdě.
|