Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Máte někdo pejsa kardiaka a hodil by se vám Enap?
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
maixnerova
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2008 20:29
- Nahlásit

Ahoj, zadarmo přenechám 110 ks tbl Enapu 5mg. Expirace do září 2010. Pokud byste někdo měl o něj zájem, pošlu nebo předám (pražskejm).

Gerda
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2008 11:00
- Nahlásit

maixnerova
copak, čubina už ho nebere?

choco
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2008 11:07
- Nahlásit

maixnerova
mě by se pro starou čubinu hodil....jsem z Prahy

maixnerova
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2008 12:48 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit

choco

je tvůj

Gerda

Tonička teď byla na operaci dělohy kvůli zánětu. Včera jí vyndali stehy, je ok . Při té příležitosti jsem jí nechala udělat rtg, sono, ekg.
Původní diagnóza jiného vata - nem. srdce se ukázala jako mylná. Enap jsem jí pozvolna pod lék. dohledem vysadila. Když k nám přišla, tak jsem na tom byla fin. hodně blbě a šetřila jsem každou kačku a když vet. tak jistě říkala, že má nemocný srdce, odkládala jsem jiná vyšetření než poslechem na "pak". Protože se jinak po všech stránkách dostávala do kondice, myslela jsem, že je to i zásluhou Enapu... Tak jsem jí zbytečně půl roku ládovala pilulema, který nepotřebuje... Srdíčko má sice trochhu zvětšený (asi po nějaký infekci), ale funguje dobře.

choco
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2008 13:26
- Nahlásit

maixnerova
Děkujuuu, poslala jsem mail

Gerda
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2008 13:49
- Nahlásit

maixnerova
To je dobře, že je čubís v pořádku, to ti moc přeju!

žofka
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2008 19:52
- Nahlásit

maixnerova
Omlouvám se,odbočím od tématu. Zajímá mně,ta operace. Můžeš mi prosím napsat,jaké mněla fena potíže? Podle čeho se stanovila diagnoza ? A proč to skončilo operací ? Já jen tak informativně.

maixnerova
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2008 21:08 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit

žofka

Ahoj , Toničce je přes 12 let, mám jí cca půl roku.
Ve čtvrtek předminulý týden jsem si všimla, že víc pije, jinak žádný potíže (nechutenství, únava, výtok..- nic). Protože krátce před tím, jak byla ta kosa, skočila šipku do rybníka, myslela jsem, že se přistydla. Pro tu původní diagnozu "nemocné srdce" jsem si řekla, že raději zajdem na veterinu. Byla jsem docela v klidu, nemyslela jsem, že je to něco vážného.
Vet zjistil, že má tužší bříško a udělal jí sono, které ukázalo v děloze buřtíky plný hnisu, který zůstával v těle, takže já jsem si ani nemohla všimnout nějakého výtoku... Podle množství usoudil, že zánět se začal tvořit už po předminulém hárání. Prý se to stává zejména u starších fenek - špatně se vyčistí. Zánět postihuje ale i mladší, zejména pokud neměly štěnda (papouškuju vetův výklad)...
Zánět dělohy se prý dá řešit účinně akorát operací (vyjmutím dělohy), jsou i medikamenty, které zánět, pokud není moc velký na chvíli zastaví, ale ten se po nějaké době zase vrací - proto ta operace - byla hned v pátek a bylo to za 5 12. Viděla jsem co z ní vyndali a vet to přede mnou rozřízl... huh... Kdyby na to nepřišel, děloha by praskla a Tonka by umřela na sepsi.

Takže když to shrnu:

příznaky: pouze o hodně víc pila
diagnóza: sonem
operace: jediná možnost

OT: máti má útulkačku foxičku Žofku, je to krasavice inteligentní

maixnerova
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2008 21:27
- Nahlásit

choco

já tobě taky

Neessi
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2008 22:02
- Nahlásit

maixnerova
Prý se to stává zejména u starších fenek - špatně se vyčistí. Zánět postihuje ale i mladší, zejména pokud neměly štěnda (papouškuju vetův výklad)...

Ach ty vetí výklady! Zánět dělohy může mít kterákoliv fena v kterémkoli věku a dost často se to stává zejména po porodu štěňat.
Já vím,že ty to víš,že cituješ veta,ale zase to tu čtou lidi,kteří to tak úplně nevědí. Jedním z příznaků je také zvláštní zápach feny-dost charakteristický,někdy má i výtok jako by jen špinila,často se čistí,pak přichází skleslost,únava,tuhé vzduté břicho,vystouplý hřbet,teploty,časté pití,úlevové polohy........

maixnerova
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2008 22:15
- Nahlásit

Neessi

Neessi

no já o tom právě vím prd , teď už teda o něco menší prd - díky tý zkušenosti... tak jsem opakovala, co říkal vet...

K těm příznakům, Tonka neměla - zvláštní zápach feny-dost charakteristický,někdy má i výtok jako by jen špinila,často se čistí,pak přichází skleslost,únava,tuhé vzduté břicho,vystouplý hřbet,teploty,úlevové polohy
Fakt pouze hodně pila... jinak byla čiperná, v dobré náladě, baštila a fakt vůbec nesmrděla, na to jsem zrovna dost citlivá...

žofka
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2008 22:20
- Nahlásit

maixnerova
Díky za vyčerpávající odpověděď. Já jen abych byla zase o něco moudřejší .

maixnerova
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2008 22:25
- Nahlásit

žofka

nemáš zač , určitě prosím tě vem v potaz, co napsala Neessi - vím zcela jistě, že ví o čem píše. Tonka je moje první fenka a já jsem zatím neměla ani čas porovnat výklad veta s jinými prameny - točila jsem se jen kolem Toničky, Piškota a práce.
Nicméně ta absence větších příznaků mě právě dodatečně vyděsila, taky jsem jednou mohla přijít z práce a bylo by pozdě...

maixnerova
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2008 22:31 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit

Neessi

eště jsem si vzpoměla, Tonička neměla ani zvýšenou teplotu, kdyby nebylo toho sona.... to už jsem psala...

Zánět dělohy to byl určitě - Tonku operovali stejný veti jako Piškota a zřejmě protože jsem byla schopná mu strkat hadičky do břicha, usoudili, že jsem adept pro explicitní výklad a přinesli mi misku s Toniččinou dělohou a přede mnou začali "buřtíky" pitvat, to co vystříklo... no, eště, že jsem při čekání na konec operace seděla přes ulici v hospě a dala si jednu tequilu...

Neessi
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 06:23
- Nahlásit

maixnerova

Nicméně ta absence větších příznaků mě právě dodatečně vyděsila, taky jsem jednou mohla přijít z práce a bylo by pozdě...

Však jsi taky supervzorná "psí máma" a máš dobrý instinkt na změny,což se potvrdilo i u Piškota,že nepodceníš první změny v chování svých psáků.Já tam ty příznaky,které jdou v řádu pár dní a někdy i hodin hned za sebou ,napsala jen k doplnění informací.Vždycky taky záleží na kondici čubiny,imunitě....atd.
Jen pro ilustraci k těm "buřtíkům"-u mojí Ritunky(už bývalé) jsem u operace asistovala vetovi a vyndali jsme dvoukilový "pás " plný krve a hnisu.Bylo to asi týden po skončení hárání v takovýchto vedrech,jako jsou teď a ten zánět běžel hodně rychle.Když to vet viděl,tak ji nechtěl ani "budit" z narkozy,jenže já to nevzdala a držela ji i doma na kyslíku,infuzích....to bylo čubině 6 let a dožila se 14

žofka
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 08:31
- Nahlásit

maixnerova
Ano,neboj,beru v potaz všechny rady. S porody už nějaké zkušenosti mám,zatím dobré,se zánětem jsme se ještě nesetkali. Mám teď prvorodičku po porodu 3 měsíce,vlastně už mám jen prvničky,takže je hlídám jak oko v hlavě ať něco nezanedbám. Ta prvorodička se strašně dlouho po porodu čistila,jenže se to spojilo i s háráním,takže kolik týdnů se čistila a kolik bylo hárání se nedá říct. Vet konstatoval,že je vše v pořádku,že zánět tam není,že to vypadá,že se jí jen vzbouřily hormony. Žádné příznaky nemá,je v přádku,jen jsem se s tím ještě nesetkala aby tak dlouho po porodu krvácela,tak sonduju. A s těma hormonoma asi mněl pravdu. Ona se chovala docela podivně oproti mým bývalým rodičkám. Byla zarputile starostlivá matka včetně kojení až do 8 týdnů věku štěňat,pořád měla mlíko,no prostě chovala se jinak než jsem zvyklá. A tak sonduju a pořád se učím.

maixnerova
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2008 19:47 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit

Choco

Máš o ten Enap zájem, nebo ho mám nabízet dál?

Miju
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2008 16:50
- Nahlásit

maixnerova

Tonička teď byla na operaci dělohy kvůli zánětu

pani, taky mam cubinu po operaci delohy (zanět jako blazen)... byly to nervy, ale na svuj pokrocily vek (12 - jako ta Vaše) to zvladla dobre...stehy stale mame a pže si je urputně snažila vyrvat, ma limec velikosti satelitu...a tak nas shiba od soboty vrazdi pohledem a ostentativne do vseho narazi s radnou razanci

(taky mela ten zanet delsi dobu, ale nebylo nic znat -az na to, ze vice pila, coz jsem pricitala vedrum- pak najednou ze dne na den horecka a zacal silene behat, v patek vecer sla na infuze a v sobotu po poledni na sal...měla na vajecniku cystu velikosti slepiciho vejce)

a proto všem doporučuji...kastrovat kastrovat kastrovat

maixnerova
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2008 18:25
- Nahlásit

Miju
byly to nervy, ale na svuj pokrocily vek (12 - jako ta Vaše) to zvladla dobre...stehy stale mame a pže si je urputně snažila vyrvat, ma limec velikosti satelitu...a tak nas shiba od soboty vrazdi pohledem a ostentativne do vseho narazi s radnou razanci

Gratulujuuuuuu a brzké uzdravení přeju . O těch nervech mi povídej... Tonička tedy na rozdíl od Piškota byla vzorná a klidná pacientka. Pejs (14 let), když byl po operaci abscesu na prostatě, tak byl na zabití . Mlátil taky límcem o futra (vet. mu též říkal "saťák"), vrhal se záludně do každý špinavý strouhy a brnkal mi na nervy od rána do večera... S tou kastrací fakt nevím, u obou mejch psů to bylo nezbytný ze zdravotních důvodů. Když je pejs kastrován z jiných příčin, tak na to nemám jěště úplně vyhraněnej názor...

maixnerova
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2008 18:37
- Nahlásit

Miju

tohle jsou Bob & Bobek, Bobek je Tonička

Miju
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2008 19:18
- Nahlásit

maixnerova

mno jo, ale kdyby byla pesa kastrovana z jinych pricin, tak by k tomuto nedoslo...jinak me taky prekvapilo, ze jsme na Gat nic nepoznali..chovala se standartne...nez prisla horecka...

nejhorsi byl okamzik, kdy jsem ji tam musela nechat na infuzich (jeji pohled byl srdcervouci)... mno vim, ze uz je stara a jednou to prijde, ale doufam, ze v tu chvili bude ve svem pelisku u sve smečky

maixnerova
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2008 19:30 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit

Miju
nejhorsi byl okamzik, kdy jsem ji tam musela nechat na infuzich (jeji pohled byl srdcervouci)... mno vim, ze uz je stara a jednou to prijde, ale doufam, ze v tu chvili bude ve svem pelisku u sve smečky

No, to budeš muset hóóóóódně dlouho napravovat . Bacha na to, pejs, když se uzdravil, tak byl za takovýho hajzlíka rozmazlenýho, že bych tomu nevěřila... Zfrackovatěl stejně jako dítě po nemoci, když se všechno točí kolem něho .

Jinak, na ty těžký chvíle taky poslední dobou dost často myslím, ale pak si říkám, že "nebudu svlíkat gatě, když brod je jěště v nedohlednu", blbý je, že když přijde něco jako akutní operace, člověku se zdá, že už ten zasr.... brod vidí... Líp na to nemyslet a užívat si všechny společný chvíle na plný pecky .

Miju
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2008 20:00
- Nahlásit

maixnerova
mno mam pocit, ze je ta nase taky trosku frocek hystericky... nenechala si ode me sahnout na stehy - rvala - a pze mi prisla od vcerejska nejaka "horsi", sly jsme dnes k vetovi na kontrolu...od veta se nechala cela prohmatat, ani necekla...

kdykoli potkame nejakeho znameho, tak jej Gat vehementne vita, pže nejspis doufa, ze kdyz ne my, tak treba ON by ji mohl zbavit satelitu... kdyz nepochodi, spusti opet tragikomickou serii kamikadze...

Atika
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2008 20:40
- Nahlásit

Omlouvám se, že vám vstupuju do tématu, ale zkusila jsi jí dát místo satelitu triko? U nás se to obešlo bez límce. Do bavlněnýho trika jsem udělala díry na packy, ona do toho vstoupila a na zádech měla na třech místech široký kaloun na zavázání. Bylo to prodyšný a na stehy nemohla, ani se to nesnažila sundavat. Akorát při čurání jsem jí to vzadu trochu shrnula, protože to měla fakt až dozadu. Poradili mi to na veterině, že je to pro čubís pohodlnější než límce. I psíci nosili místo satelitu po kastraci chlapecký slipy - připadala jsem si jak cvok, když jsem je v tescu vybírala.

Miju
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2008 20:55
- Nahlásit

Atika
nevadi, vitaj ... no reknu to tak, vet vyzkousel vse mozne, rikal, ze psa s takovym vykusovacim reflexem jeste nevidel, dostala se na stehy i s klasickym limcem, takze ted ma obri na NO... triko a jim podobne by rozcupovala na majijinkaty kousicky...je to hysterka... (a propos, kdyz jsme ji jednou nechali zavrenou na horach za dvermi z masivu, udelala z dverni listy trisky...jak se hystericky snazila dostat ven)

Miju
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2008 20:58
- Nahlásit

Atika
a to ma pomalu problem rozkousat granule...

Atika
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2008 21:15
- Nahlásit

Tak to potom jo, chudinka malá. Ta naše je docela klidná, párkrát to zkusila nějak odhrnout, ale stačilo křiknout a dala pokoj. Měla to docela v klidu, my teda kastrovali preventivně ve třech letech, právě že se bojím toho co potkalo vás dvě. Sice jsem se bála taky, ale míň - byla mladá a zdravá. A už budu asi preventivně nechávat kastrovat i psy, protože buď mám smůlu nebo je to to samý v bleděmodrým. Boxera jsme museli nechat kastrovat v 11 letech a už s nemocným srdíčkem, protože mu na varleti začal růst nádor (přežil naštěstí v pohodě ještě skoro dva roky) a teď ten můj chcípáček útulkáček v 11 letech ke všem svým problémům totéž. Začalo se mu taky zvětšovat varle, zatím vet řekl čekat jestli poroste dál. Zase starej a zase slabší srdce. Prostě dokud jsou mladí a silní, tak je to bezpečnější ať si každej říká co chce.

Miju
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2008 21:26
- Nahlásit

Atika
ted jsem ji to na chvili sundala a drzim ji, aby to nezkousela..stejne to vzdy zase zkusi... ja se prave bala toho, ze to prijde, ale tak nejak jsem spolehala na to, ze se nam tyto problemy vyhnou... takze dalsiho pejska/fenku kastruji bez vahani... stenat, rakoviny a zanetu je az prilis...
drzim starouskovi pesti, at mu to neroste

maixnerova
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2008 21:28
- Nahlásit

Atika
I psíci nosili místo satelitu po kastraci chlapecký slipy - připadala jsem si jak cvok, když jsem je v tescu vybírala.

Nejsi sama, já teď už vím, že Piškot potřebuje "M"

Miju
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2008 21:32
- Nahlásit

maixnerova
pani, mela jste mu koupit červeny přec

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání