Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / české útulky a utraceni
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Ebony
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2008 17:51
- Nahlásit

reneeska
ano, po tom co jsi tady vyplodila nemám co říct

reneeska
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2008 17:52
- Nahlásit

Ebony
mlč

argosek
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2008 17:52
- Nahlásit

Ebony

chceš jako srovnávat bezdůvodné zabiti zdravého psa s přírodou?

samozrejme, ze chci. to ze ty si namalujes delici caru mezi duvodnym a bezduvodnym zabijenim, neznamena, ze nejaka takova skutecne existuje - to se jen dostavas do zajeti pojmu.

Bára a Sam

sem se zase trošku rozvášnila

dneska je na cz-psovi vasen tematem cislo 1, tak aspon dobre zapadnes

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2008 17:55
- Nahlásit

argosek
samozrejme, ze chci. to ze ty si namalujes delici caru mezi duvodnym a bezduvodnym zabijenim, neznamena, ze nejaka takova skutecne existuje - to se jen dostavas do zajeti pojmu.
panebože nech si ty kecy,dyk ty sám máš jedinýho psa normálního,vod mala,zbytek sou útulkáči včetně chromý Pajdy vo který se strhla 80 stránková bitka,tak vo co ti de?

Ebony
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2008 17:58
- Nahlásit

argosek
nemám slov, fakt ne
raději si nechám své "pojmy" pro někoho normálního

Bára a Sam
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2008 18:01
- Nahlásit

argosek
důvodné zabíjení?A to je v případě psů konkrétně co, pane Argošku?

argosek
Člen
- Nahlásit

davidkova renata

panebože nech si ty kecy,dyk ty sám máš jedinýho psa normálního,vod mala,zbytek sou útulkáči včetně chromý Pajdy vo který se strhla 80 stránková bitka,tak vo co ti de?

to se prece nevylucuje - to ze mi jich je lito, je projev nejakeho procesu v mem mozku - to ovsem neznamena ze ze soucitu budu delat nejaky vseobjimajici princip. kdyz se mi chce curat, jdu curat, kdyz mam hlad, jdu jist (kdyz je zrovna co), kdyz mi je lito psa, tak si ho vemu z utulku....nevim, co je na jednom uslechtilejsi nez na druhem.

Ebony

nemám slov, fakt ne
raději si nechám své "pojmy" pro někoho normálního

no jo no...a prasatrek a kuratek ti lito neni?
jo pockat - ta neumiraji zbytecne..mas pravdu...

Ebony
Člen
- Nahlásit

davidkova renata

vo co by mu šlo, jako obvykle tady na diskuzi, být středem pozornosti, bohužel pro mě tu dělící čáru trapnosti za každou cenu teď momentálně překročil

Ebony
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2008 18:03
- Nahlásit

argosek
já prasátka a kuřátka nejím, jsi vedle jak ta jedle

a líto mi jich je, i krav, telat, bejků...

jen někteří voli by mohli chcípnout

argosek
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2008 18:04
- Nahlásit

Bára a Sam

důvodné zabíjení?A to je v případě psů konkrétně co, pane Argošku?

ja nevim, slecno baro a same. ja se o duvody lidi, co to delaji nestaram. myslim, ze treba utraceji proto, ze maji malo mista, pejsku je moc, atd. vlastne to delaji pro spolecnost, zatimco takova liska, si prijde do kurniku, zamorduje nevineho ptacka - a proc? jen proto aby se nazrala. egoizmus nehoraznych rozmeru vladne v zivocisne risi.

jak ze to psal krylov o tom vlkovi vegetarianovi,....

dejavu
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2008 18:04 - Změnil/a: dejavu
- Nahlásit

Ted je optimalni situace to resit, Klaus vetoval zakon a vratil ho do parlamentu, takze pokud se z nej vyhodi to nestastne norovani lisek a pridalo by se par zmen, bylo by to skvele. Mluvila jsem o tom s JUDr. Klarou Slamovou, ktera se zabyva resenim tyracek a ta bude predkladat novelu zakona pro poslance ODS, kde take navrhuje kastraci a cipovani jako reseni, posilala jsem ji prave nejake dodatky o registrech a cipovani a krome toho 12.4. budou nad timtez mozkovat SZ, Romanu Rognerovi, ktery se tim ve strane zabyva, jsem to jiz predlozila, takze tlacte na sve poslance, aby jednak zprisnili tresty, mohlo by projit zvyseni trestu ze dvou na tri roky, 4 uz by neschvalili, aby schvalili povinne cipovani psu a nezavisly kontrolni organ pro reseni tyrani zvirat. Protoze nad cinnosti kontrolnich uredniku krajskych veterin nekdy zustava rozum stat.
Tlacte na UKOZ (Ústřední komise pro ochranu zvířat), ktera pri Ministerstvu zemedelstvi predklada zakony ohledne tyrani zvirat, tlacte na MVDr. Holeyšovského z Nadace na ochranu zvirat, ktery soudi, ze soucasna novela je dobra a kdyz se z ni vybere norovani, mela by projit, ja si predstavuji jeste radikalnejsi zmeny nez jsou v novele.
No ale abychom tu jen tak netlachali, tak zmeny, ktere by novela v zakone prinasela, jsou zde a plne zneni souc. zakona je zde Plné znění zákona je zde
a novela je
zde

argosek
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2008 18:06
- Nahlásit

Ebony

já prasátka a kuřátka nejím, jsi vedle jak ta jedle

a líto mi jich je, i krav, telat, bejků...

jen někteří voli by mohli chcípnout

vy mozna ne, ale vasi pejsci ano...

vo co by mu šlo, jako obvykle tady na diskuzi, být středem pozornosti, bohužel pro mě tu dělící čáru trapnosti za každou cenu teď momentálně překročil

to je samozrejme primarni duvod, ovsem vyjimecne se jedna o tema, kde me pudi, abych tak rek i neco jineho nez exhibicionizmus. proste nemam rad, kdyz se z nejakych osobnich citu, nazoru a !@#4 snazi lide vytvaret obecna moralni pravidla.

inu
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2008 18:06
- Nahlásit

nechci rejpat, ale na co zvyseni trestu, kdyz se stejne udeluje neco obvykle smesneho?

inu
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2008 18:08
- Nahlásit

argosek

kdyz se z nejakych osobnich citu, nazoru a !@#4 snazi lide vytvaret obecna moralni pravidla.

ne, ze bych se s tebou chtela zapletat do nejake duchaplne argumentace, ale podle ceho by se teda mela vytvaret obecna moralni pravidla? Podle desatera, dvacatera, stotera?

dejavu
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2008 18:08
- Nahlásit

inu
to je dobra otazka, pokud se zvysi sazba, ocekava se, ze se zvedne i nejnizsi latka trestu

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2008 18:09
- Nahlásit

argosek
hele,já myslim,že na tom co ted přede mnou napsala Ebony něco je,jako s tou pozorností bo ty takovej vůbec nejsi,aspon se mi nezdáš.Můžu se plíst,to jo.Ale nevěřím,že by ti na situaci kolem psů nezáleželo a nechtěl bys,aby se vylepšila.Že je ti to fuk.Myslím,že seš trochu jako Trotlík,že tě serou sentimentální kecy nebo jak to říkal,ale v zásadě jsi téhož názoru jako my co ty kecy vedem.Jinak bys asi neměl 5 čoklů z útulku ,z toho jednoho chromýho,kterýho bych já byla utratila...aspon od stolu teda.
P.S.kuřátka a prasátka by umírala stejně i dyby psi vychcípali bo je žerou lidi esi ti ušlo a to co se prodává ve zveráčích je beztak jen odpad co lidem už dát nemůžou,taxe nevysiluj

Bára a Sam
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2008 18:10
- Nahlásit

argosek
ja se o duvody lidi, co to delaji nestaram
nestaráš, ale obhajuješ. A když liška zamorduje ptáčka, tak ano, to je příroda. Ale co příroda není, když útulek odchytí zatoulanýho psa a když se neudá, tak ho utratí, aby na jeho místo mohl nastoupit jiný. Kdyby ten pes chcíp na ulici hlady, protože si nedokázal obstarat potravu, tak to byl jeho boj, ale ne, že mu někdo ukončí život, protože zabírá místo v kotci..a nepletla bych do toho hospodářský zvířata, to je snad jiná kapitola.

dejavu
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2008 18:11
- Nahlásit

co se tyce toho utraceni v zajmovych chovech, v utulcich je tomu jinak, tam psi jsou napred chraneni ze zakona, ukladajiciho obci pulrocni peci o nalezenou vec a pak jsou majetkem obce.

inu
Člen
- Nahlásit

dejavu

to je dobra otazka, pokud se zvysi sazba, ocekava se, ze se zvedne i nejnizsi latka trestu

Prima, to by bylo super. Uz je na ta hovada potreba bic.

Ebony
Člen
- Nahlásit

argosek
vy mozna ne, ale vasi pejsci ano...

tak to je bomba, jiný argument nemáš?

takže nechám své psy chcípnout hlady, protože nesouhlasím s utrácením, primárně s množením psů

tak takovýhle dovětek je opravdu hoden jen člověka tvého řádu

kdyz se z nejakych osobnich citu, nazoru a !@#4 snazi lide vytvaret obecna moralni pravidla.
to chápu, pravidla by měli vytvářet lidé bez názoru a naprosto necitliví k okolí a druhým

dejavu
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2008 18:12
- Nahlásit

BTW ta novelizace by dle meho nazoru resila i zrani psu, protoze tam se slovo hospodarsky meni na jatecni a pes neni jatecni zvire jiz od roku 1934 tusim

Biluška
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2008 18:13
- Nahlásit

dejavu
Tlacte na UKOZ
Si děláš srandu ne? Tenhle magorský úřad nám byl čert dlužen, ještě jsem nezažila, že by udělali cokoliv co by bylo k něčemu užitečné Akorát buzerují pořadatele a kontrolují jestli na akcích máme 5 litrů pitné vody na psa A to navzdory tomu, že pět litrů Hesina nevypije ani za rok . Až tihle skutečně zatlačí na vládu, aby uzákonila COKOLIV proti týrání zvířat tak dám na modlení .

Ebony
davidkova renata
Nebudete tomu věřit holky, ale souhlasím s argoskem. Říkám to nerada, ale je to tak. Spoustě těch psů v útulcích by asi bylo lépe mrtvým. Nemyslím ty zdravé, myslím ty nemocné, pracně zachraňované a pak umísťované, protože zachránkyně si uvědomí, že péče o takového psa vyžaduje víc, než je ochotná obětovat. Všichni ti dvanáctiletí, slepí, hluší, počůrávájící se, kteří jsou stejně odsouzeni k doživotí v útulku. Ano, je mi jich líto.Stejně jako argoskovi. Občas je mi některého líto víc a skončí u nás (Braisy, Mia...) . Ale v zásadě si myslím, že kdyby je někdo utratil a nemuseli prožít to, co prožili tak by jim bylo líp.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2008 18:15
- Nahlásit

Biluška
Všichni ti dvanáctiletí, slepí, hluší, počůrávájící se, kteří jsou stejně odsouzeni k doživotí v útulku. Ano, je mi jich líto.Stejně jako argoskovi. Občas je mi některého líto víc a skončí u nás (Braisy, Mia...) . Ale v zásadě si myslím, že kdyby je někdo utratil a nemuseli prožít to, co prožili tak by jim bylo líp.
to ale není totéž co říkal argošek...mě teda přijde

dejavu
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2008 18:16
- Nahlásit

Biluška
UKOZ neni KVS, dozor nad takovymi akcemi ma KVS, UKOZ by se mel pouze zaobirat navrhy zakonu.

Ebony
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2008 18:17
- Nahlásit

Biluška
Všichni ti dvanáctiletí, slepí, hluší, počůrávájící se, kteří jsou stejně odsouzeni k doživotí v útulku.
o těch jsem nepsala, psala jsem o zdravých, života schopných a přátelských psech, co mají ještě něco před sebou. Já bych utrácela i notorické agresory. Nejsem zas takovej magor, abych zachraňovala všechno, co jen hýbe jedním vokem...

O tom ale "mistr v tělocviku" nepsal

argosek
Člen
- Nahlásit

inu

ne, ze bych se s tebou chtela zapletat do nejake duchaplne argumentace, ale podle ceho by se teda mela vytvaret obecna moralni pravidla? Podle desatera, dvacatera, stotera?

mas pravdu - spatne jsem to napsal. mela by se vytvaret prave takto, ale bylo by dobre mit neustale na pameti, jak vznikly a nesnazit se je cpat nekomu, kdo je ma nejake jine. uaie.tedy klidne i cpat, ale uvedomovat si pri tom, ze proste prosazuji svou vuli a ne ze jednam v zajmu nejakeho vyssiho principu.

davidkova renata

davidkova, jeste jednou zminite chromyho psa a koncime. tohle spolu nesouvisi - a je to presne to, co nemam rad - jak pisete.

Bára a Sam

pockej, to jako neco, co clovek dela je "priroda" a neco co dela ne? ja nevidim nic, co by nebyla priroda...i to utraceni je priroda...samozrejme i mezi zviraty dochazi ke zbytecnemu krveprolevani - ale zase - myslim, ze zvirata moc nemedituji nad tim, jestli prave zabila proto, aby si nacpala bricho, nebo z nejakeho jineho duvodu. a minimalne pro obet v tom zadny rozdil neni - abych se priznal, radsi ukoncim zivot injekcni strikackou, nez jako potrava ledniho medveda.

reneeska
Člen
- Nahlásit

dejavu
a pak jsou majetkem obce.
A obec jako majitel je nemůžu utratit jako v zájmovém chovu? Já tomuhle právě nerozumím
A teda to co je v tom zákoně znamená, že já můžu jít k vetovi a zaplatit si utracení zvířete, nebo ani moje není v zájmovém chovu ... ?

argosek
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2008 18:19
- Nahlásit

no nic holky, krasne se mi s vami povidalo,
ale musim jit pracovat.

slecno ebony, pusinku na ucho :-*
slecno renato, pusinku na nos :-*
slecno bilusko, pusinku na bradu :-*
slecno baro, pusinku na sama :-*
slecno inu, uz neni kam

dejavu
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2008 18:20
- Nahlásit

reneeska

verim, ze ne, protoze by to davno delali a vyuzivali toho, neco jim v tom brani, asi jiny zakon, ale na tohle se budu muset preptat, to nevim, vim jen, ze hodne zalezi na obvyklem vykladu zakona, ne vse je tam jasne dano, to by mel pak paragrafu ne stovky, ale tisice. Jakmile to budu vedet, dam ti vedet

argosek
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2008 18:20
- Nahlásit

Ebony

a neprozivej to tak
at sem napises cokoliv, stejne to tem psum ani nepomuze, ani neublizi :-P

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání