Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Pomůžete někdo prosím?
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Pavlina se smeckou
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2008 14:56
- Nahlásit

Kamarádka chce pejska, řikala že chce pomoct někomu z útulku, tak jsme začly hledat a já navrhla, že právě na Slovensku potřebuje dost psíků rychle sehnat domov, že hrozí utracení. Vybrala si tedy fenečku retrívra u který je červený vykříčník, to znamená, že už má málo co času, ale co ted, co dělat, jak jí dostat do Prahy poraďte prosím ... Odkaz na fenečku je TADY je to ta fenečka retrívra - dva roky - utulek Handlová

Biluška
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2008 15:00
- Nahlásit

Pavlina se smeckou
Nezlob se na mě, ale nebylo by lepší vybrat psa v českém útulku? Vím, že se na mě vzápětí sesypou jako vosy, ale mě to tahání psů ze slovenských útulků jde na nervy. Naše jsou taky přeplněné, jenom tady nikdo citově nevydírá. To ale neznamená, že by naši psi nepotřebovali pomoc stejně jako ti zahraniční.
Jinak fenku nejlépe ze Slovenska k nám dostane tak, že sedne do auta a dojede si pro ni

Pavlina se smeckou
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2008 15:02 - Změnil/a: Pavlina se smeckou
- Nahlásit

Biluška
Já se na tebe vůbec nezlobim I když si vybere psíka kdekoliv, bude to stejný, protože opět nebude mít odvoz, nemá totiž auto, jinak bych to sem nepsala ;) Myslím, že je to z toho příspěvku snad víc než jasný. A je dobře že chce pomoct jakýmukoliv psíkovi, zvlášt když jsou mu dva roky a už ho chtějí utratit, takže nezlob se na mě ale ráda bych spíš příspěvky, který se budou týkat pomoci

Biluška
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2008 15:05
- Nahlásit

Pavlina se smeckou
Ty jsi z Prahy ne? Ta kámoška taky? V Praze je v útulku dost velká nabídka Jinak dá se jet i vlakem, autobusem, auto si půjčit..... Všechno se dá řešit když se chce

Pavlina se smeckou
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2008 15:07
- Nahlásit

Biluška
sem tu odpověd změnila ještě v tý minulý, jako když si někdo vybere psa z útulku tak se mu snažim pomoct a ne že se budu vysmívat že si vybral jinde než chci já,taky nejde o mě ale o kamarádku a já si taky fí nechala dovézt z olomouce, byla to okamžitá pomoct, jinak bych to nezvládla, díky práci do které jsem ještě musela, takže pomoct se dá

Pavlina se smeckou
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2008 15:09
- Nahlásit

Biluška
a ted treba Renatka sem dala odkaz na křížence vlčáků, kteří jsou na slovensku a píšu jí hele dej sem raději něco z čech? tady je toho taky dost? ne, dám to na svý stránky aby se o tom vědělo.

Pavlina se smeckou
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2008 15:15
- Nahlásit

a prostě vůbec, stále se sem dává, kolik pejsků potřebuje na slovensku pomoc a najednou je to děsně směšný že nechce Monča psa z Čech. Auto tedy má, nemá ale řidiče, auto patřilo dědovi, taky ráda zaplatí za tu cestu, aby se fenečka mohla dostat k ní.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2008 15:19
- Nahlásit

Pavlina se smeckou
Jestli chce Vaše kamarádka retrievera s PP ,který potřebuje domov,protože ho páneček nechal v psím hotelu,tak tady: www.dynastyanah.cz

Pavlina se smeckou
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2008 15:21
- Nahlásit

Zuzana T
ježiš no to je teda taky síla tohleto. Na pp jí určitě nezáleží, to je to poslední, jenže potřebuje fenku, doma už jednoho pejska máá

Biluška
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2008 15:22
- Nahlásit

Pavlina se smeckou
Nevím kde jsi přišla na to, že je něco směšný. Ten humorný smajlík v mém textu patřil k té představě půjčovaného auta. Myslím tím auto z půjčovny. Zato, že sem Renča dala odkaz na slovenské psy fakt nemůžu. Já mám konkrétně na tyto čtyři psy (respektive alespoň na dva z nich) zcela odlišný názor než většina lidí na tomto foru. Když jsem ho posledně napsala bylo z toho 80 stran lítých bojů. Mě je šumafuk odkud si nějaká Monča vezme psa, ať si ho přiveze třeba z Austrálie když chce. Jenom mi vadí ta neustálá propagace slovenských psů. "Vemte si je než je chudinky někdo zabije, fňuk fňuk". Víš kolik psů se utratí v našich útulcích? Jenom to holt nikdo nevykřikuje do světa, dělají to potichoučku a nenápadně. Víš kolik psů v tom útulku stráví i několik let? Otázka je, jestli potom i ta smrt není vlastně vysvobozením. Tohle se fakt netýká nějaké retrívřice a nějaké holky, která si ji chce vzít. Tohle je otázka principu.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2008 15:23
- Nahlásit

Pavlina se smeckou
Aha,tak to je škoda,je to prima kluk.Nevíš o někom,kdo nepotřebuje mít psa od štěněte a chce přítele na toulání se světem?

Mel
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2008 15:30
- Nahlásit

Pavlina se smeckou
mrkni sem. Přepravují psy i ze Slovenska...

Pavlina se smeckou
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2008 15:31
- Nahlásit

Biluška
Já za to ale nemůžu, vim že se ti psíci propagují, ale co já s tim můžu dělat. Monča si psa z austrálie asi nevezme, ale ze slovenska ano. S tim smajlem sem to špatně pochopila, to se omlouvám, mám taky nervy docela na pochodu, z toho sledování co se kolem děje, skoro každej den někdo utýrá psa a já nevím co všechno, je to už fakt na prášky. Já jsem ráda za všechny, co chtějí pomoct pejskovi z útulku. Já teda nepomohla psům z útulku (kromě věcí co jsem darovala a penízků) ale mám tu dva voříšky, který sem vzala rovnou z rukou těch co jim ubližovali, ted tu mám psů pět, ale vim, že jak to bude jednou možný, tak taky pomůžu.

Pavlina se smeckou
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2008 15:38
- Nahlásit

Zuzana T
určitě se budu ptát, slibuju!!!

Mel
děkuju, odkaz pošlu

Biluška
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2008 15:39
- Nahlásit

Pavlina se smeckou
Hele, nemusíš mi vysvětlovat proč nemáš psy z útulku. Pokud vím, tak zatím není žádná "povinnost", že by si každý musel vzít útulkáče.
Já za to ale nemůžu, vim že se ti psíci propagují, ale co já s tim můžu dělat
Nic. Nebo propagovat ty naše. Nebo si alespoň uvědomit, že ti naši to potřebují víc, právě proto, že jsou naši.
Třeba v německých útulcích mají dost velké problémy s umísťováním psů typu bull. Nevšimla jsem si, že by německé dobrovolnice zahlcovali diskuzní fora sousedních států s neustálou nabídkou týraných německých bulů. A že jich tam fakt je, stačí projet německé útulky
Pes je pořád pes a mě osobně je jedno z kterého státu pochází a zda ho týral (či odložil ) němec, slovák, čech, nebo rakušan. Je to pes a potřebuje pomoc. Nechápu ale, proč je ignorované křičení o pomoc z našich útulků a slepě se jede x stovek kilometrů pro chudáčka, kterého by jinak určitě utratili. Mezitím třeba v Čechách zemře několik jiných psů, pro které se nenašel majitel. Chápeš?

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2008 15:47
- Nahlásit

Pavlina se smeckou
Díky

Pavlina se smeckou
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2008 15:47
- Nahlásit

Biluška
Ano chápu co tim chceš říct. V německu to není mám pocit jen bullíkama, mám pocit, že tam jsou i dogy v děsivém stavu, ale nejsem si ted jistá, jestli to bylo zrovna neměcko, ale na tom asi nesejde, děje se to všude a je to čim dál tim horší. No já myslim, že kdyby se ke mě dřív nedostali psíci co tu mám, tak by na útulek došlo, jsem o tom přesvědčená, ale Majky s Fííí prostě byli rychlejší A já neukazovala jen slovenský psíky, poslala jsem odkazy na fauničku a ještě nějaké utulky, co jsou tady u nás, záleží na tom, jaký pejsek padné dotyčnýmu do oka, musí tam být ten pocit, jo to je on, chtěla bych aby tahle fenečka byla tady semnou, to tam prostě být musí a v tomhle případě je to dvouletá fenečka zlatého retrívra umístěná na Slovensku.

Pavlina se smeckou
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2008 15:51
- Nahlásit

Mel
Tak ještě jednou díky, je to zařízený

Mel
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2008 15:56
- Nahlásit

Pavlina se smeckou
To byla ale rychlovka

Pavlina se smeckou
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2008 16:07
- Nahlásit

Mel
To jo, hned volala Ještě ráno bude volat do útulku, zda tam fenečka stále je ale už ted básní o očkách tý fenečky, snad to výjde, když už bude fenečka u nových páníků, budem pokračovat v hledání

Bára a Sam
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2008 16:08 - Změnil/a: Bára a Sam
- Nahlásit

Já nevim na jakým principu útulky fungujou, ale proč mají konkrétně v tomhle tolik psů v kategorii hrozí utracení?Mladí psi vesměs kolem dvou let? To mají stanovenou dobu a když se peas do tý doby neumístí, tak ho hned utratí? To mi hlava nebere..

Biluška
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2008 16:21
- Nahlásit

Bára a Sam
Na Slovensku fungují buď útulky, nebo karanténní stanice. Karanténní stanice slouží k tomu, aby zatoulaného psa našel jeho majitel. Když se majitel nenajde tak ho buď utratí,nebo převezou do útulku. Podle slov většiny zdejších slovenských přispěvatelek se jedná o to utracení. Podle mých informací to většinou až tak horké není.
V Čechách fungují buď státní (městské),nebo soukromé útulky. Nebo záchytné stanice. V městských útulcích se utrácí celkem běžně. I když se to pochopitelně tají. Zde jsou totiž psi na náklady města a to se pochopitelně snaží šetřit co to jde. Prachy jsou zapotřebí jinde než v psím útulku Takže pes "ošklivý", starý, nemocný a pod je utracen prakticky dřív, než se rozkouká. Málokterý útulek si takového psa nechá v nabídce. Většinou jen v případě, že nějak osloví personál.
Kupříkladu v Bruntále to funguje následovně - je zde záchytná stanice, kterou provozuje MP. Zde je pes dva-čtyři týdny po svém odchytu. Pokud se o něj nepřihlásí majitel putuje pes do městského útulku v Opavě. Bruntál má s Opavou smlouvu o umísťování psů v jejich městském útulku. Úředníci MÚ Bruntál mají pochopitelně rovněž zájem ušetřit. Takže před převozem jsou psi prohlédnutí jistým úředníkem vet.správy a místním kynologem v jedné osobě (je to dost známá osoba v ypeňáckém sportu) . Ti výše uvedení z Bruntálu nikdy neodjedou a potichoučku zmizí..... Nedělej si iluze, že se tohle týká pouze Bruntálu, myslím, že stejný scénář se odehrává v řadě dalších měst.
Tak vám nevím, nestálo by za to zahltit s nabídkou Bruntálských psů nějaké slovenské fora? Nemáte někdo odkazy?

Ebony
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2008 16:32
- Nahlásit

Biluška
úředníkem vet.správy a místním kynologem v jedné osobě (je to dost známá osoba v ypeňáckém sportu)
jj, já vím

Pavlina se smeckou
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2008 16:33
- Nahlásit

Na slovenské fora teda odkazy nemám, ale určo jsou, já se juknu na ten Bruntál, nevybavuju si ted co je to za utulek, je jich tolik Je to ale šílený a pejsků se do útulků dostává víc a víc a víc, bud štěnata v krabicích, dost často i s fenou, nevhodný dárky, nebo pejsek není podle představ, omrzí, je to prostě hnus

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2008 17:34
- Nahlásit

Biluška
Pavlina se smeckou
Holky proboha,nehádejte se,obě máte naprosto stejnej díl pravdy,já Pavlínu fakt chápu,prostě není tak otrlá a moc jí to bere.Biluše má zas pravdu v tom ostatním.Nakonec je ale jedno,jestli bude utracenej českej pes nebo slovenskej,sere mě voboje stejněJe to těžký,beztrak to nevyřešíme tak nemá cenu se dohadovat,jestli je lepší zachránit život psu ze Slovenska nebo z Bruntálu..

Pavlina se smeckou
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2008 17:46
- Nahlásit

davidkova renata
já se nehádaaaam, jj ale mě to bude brát vždycky tohleto Taky mě to štve u obojího, každej utracenej pejsek mě hodně mrzí

argosek
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2008 17:46
- Nahlásit

Biluška
Pavlina se smeckou

holky proboha, bnehadejte se, pravdu nemate ani jedna. ja teda pavlinu nechapu, ale biluse taky pekne keca. nakonec je to jedno.blablablaba

argosek
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2008 17:48 - Změnil/a: argosek
- Nahlásit

Pavlina se smeckou

každej utracenej pejsek mě hodně mrzí

kazdej utracenej pejsek znamena zivot pro desitky kuratek, prasatek, morcatek a oplatek

chicken liberation front

cilka
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2008 17:50
- Nahlásit

Biluška
mě to tahání psů ze slovenských útulků jde na nervy.
teda ted´ jsi mě pobavila , není snad Tvoje Lilátko taky ze slovenského útulku nebo karantény ?

To snad neni možný , co to tady kafráš když sama množíš ? O co jsi lepší než ta baba z Jarošova ? Ta se aspoň nechvástá na IT jak bude nemorálně množit , nechce po nikom prachy na kastraci ...
No ale ono i těch pár krtků ...feny budou třeba taky nakryty , psi budou možná krýt dobrej počin profesionální ženy ... Fakt klika , že ty šeltie někdo vyfouk

argosek
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2008 17:54
- Nahlásit

cilka

juu cilko, konecne te vidim - kde v tech zbraslavicich bydlis? zase jsem tam parkrat byl, ale vlkodava jsem nikde nevidel - a ted tam pojedu na vyjizdkovy let na to vase letiste a zeptat se na piotni kurz, ze bych pak lital si jen atka.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání