Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / 7 pitů s "PP" hledá nové domovy...
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 .
Autor Zpráva
pawLINka
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2008 16:21 - Změnil/a: pawLINka
- Nahlásit

bullvnouzi
Třá se tam dřív rozležej ti psi.
To asi jo...

reneeska
vždyť jsi viděla v jakým je Sala stavu
MUSÍ z tama pryč!

moll
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2008 16:24
- Nahlásit

bullvnouzi
Myslím skutečnou majitelku psů. Ditu. Ta už upa nepočítá, že má nějaký psy. je jí to šumák, co s nima bude, víš...

no tak jestli to pomalu začínám chápat, tak skutečné majitelce jsou pesové už vcelku volní, a fenku nechce dát ta nová správkyně nebo jak ji nazvat, co si pesany vzala do správy a udává je....a že si fenku chce vzít někdo, kdo vyvolal celou záchrannou akci a zmobilizoval lidi a všechno okolo ....tak to není dost dobrá záruka péče? to teda fakt nechápu a dost dlouho bych se snažila dosáhnout svého. pokud je jediný argument, že by pesa byla chvíli jinde než v konečném domově - tak to přžece taky dá řešit,ne?

moll
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2008 16:28
- Nahlásit

to ujednání o vrácení psa v případě, že nemůže být u nového majitele, - to je obvyklé při odebírání psa z útulku - taky jsem to musela podepsat. ale to je ujednání vůči instituci, co má psa v právné péči - a to teda nevím, jestli jana vůči psům je....musela by je dostat darem nebo je koupit nebo tak . na kontrolu mlůže jezdit jen majitelka ....a smyčka se uzavírá . pokud ta o ně nemá zájem, tak kde je problém?

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2008 16:29
- Nahlásit

moll
Jenže když řekne, že mi ji nedá, tak se třá můžu stavět na hlavu a nemusí mi ji dát. A nechci to brát přes sílu. Nemá to cenu. Vzdala jsem to. Zmršila jsem jméno komplet celýmu projektu bulls v nouzi a nabila si hubu. Vzdávám to...

moll
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2008 16:30
- Nahlásit

bullvnouzi
když píšete, že odtud fenka musí pryč nebo špatně skončí, tak ještě chvíli bojuj - ona taky už dlouho bojuje o přežití. nenech ji v tom!

moll
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2008 16:32
- Nahlásit

bullvnouzi
a že bys zmršila jméno komplet celýmu týmu ...to není pravda - jen jsi narazila na dalšího člověka, který si nezaslouží to pojmenování .....dobří lidi mají pomáhat dobré věci....

wensday
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2008 17:08
- Nahlásit

bullvnouzi
mě se zdá dobrý řešení co navrhla moll, ať si ji veme / pro tebe / někdo jinej.....

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2008 17:40
- Nahlásit

Jako tak...věřím, že nepřijít Bednik, stačilo by těm psů-nebo minimálně Fredovi tak týden, 14 dní a pošli by na dehydrataci. Na druhou stranu-Bednik tam přece chodila častěji, to si toho všimla až teď?
Hele, teď už má Sala každý den žrádlo, vodu (teda doufám), už nejsou mrazy...
...jestli je jenom z poloviny tak hodná, jako Freďák, zaslouží si změnu pobytu...
...a pořád ndokážu pobrat, proč ti psi nejsou inzerováni i jinde, než na chatu a na diskusi...jinak už by byli pryč-ale do toho zasahovat fakt nemůžu, protože i.impact, stejně jako ty nemám s Bednik spojení.

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2008 18:11
- Nahlásit

Mucholabka
Já spojení mám. Ale po dnešku bude asi rozpojeno. Protože nechci, aby se štempl bulls v nouzi dál angažoval v krytí něčeho, co není fér. Ani vůči lidem a už vůbec ne vůči těm psům...

želva
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2008 18:17
- Nahlásit

bullvnouzi
ale mě si nic neprovedla a nic neudělala,takže co se týče tohodle bud v klidu ,ale ji mi líto té fenky

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2008 18:19 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit

bullvnouzi

hm

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2008 18:25
- Nahlásit

želva
Já si to děsně vyčítám teď... že jsem udělala hurá akci na něco upa nesmyslnýho a je mi jasný, že příště se na mě každej fakt vybodne...

Mucholabka
No, nebudu tvrdit, že mě to nenapadlo. Ale myslela jsem, že to fakt bude v poho...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2008 18:57
- Nahlásit

bullvnouzi
Pro Freda a pro mě ta akce marná nebyla...nevyšlo to minule, vyšlo to teď a už sem komplikace čekala poučena z minula...ale asi jsme si souzení

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2008 18:59
- Nahlásit

Mucholabka
Aspoň někdo...

želva
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2008 19:04
- Nahlásit

bullvnouzi
heled tem psům jsi a vostatní pomohli už jenom to,že jste na to přišli a it psy neumřeli,už tohle je hodně

moll
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2008 20:02
- Nahlásit

bullvnouzi
je mi jasný, že příště se na mě každej fakt vybodne...

nevěš hlavu - nevybodli jsme se ani teď - a že někteří už zkušeností máme plnou hlavu i srdce....o fenku bojuj a nebo nechej někoho jiného, ať si ji vezme - třeba pro tebe...

pawLINka
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2008 22:30
- Nahlásit

Pro zlepšení nálady posílám fotku Delinky. Víc dám na naše téma.

Fuissem
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2008 22:37
- Nahlásit

To all
Jako clovek ktery je se psy v kontaktu od pocatku min obden, monmentalne kazdy den, musim rict, ze se Sala moc zlepsila. Ano je to mazlinka, ktera by si moc zaslouzila novy domov, ale staly. Tak jak to bullvnouzi Bednikovi podala to vyznelo, ze chce Salu pouze na jeden mesic a pote by fena sla bud ke me, anebo by se ji nasel novy majitel. Na toto ji Bednik odpovedela, ze by Sala nezvladla prechazeni z ruky do ruky a proto ji ji neda. bullvnouzi na toto reagovala velmi neprijemne, misto aby chtela s Bednikem jeste jednou rozebrat jak by to bylo zacala ji kamenovat smskamy, ktere ji osocovaly, ze psy nechce vydavat, a ze je chce zivit na cizi naklady a na ty si je nechat. Ano nekteri lide maji problem s osvojenim techto konkretnich psu, zaprve to byli lide, co je chteli do ringu. Pak to byla kamaradka bullvnouzi z brna, co by psa nechala na zahrade jineho chovatele, kde by se o nej Bednik bala, protoze ho zna. Bullvnouzi si udelala predstavu, ze nechce vydat ani Deli, ze o ni budou muset bojovat, coz se mi teda vcera vubec nezdalo. A ted tuto predstavu siri dal.
Moc me mrzi ze, kvuli svemu rozhorceni a unahlenosti tu prezentuje tyto veci, bez moznosti, aby se Bednik vubec dozvedela, co se o ni kde rika a mela moznost se k tomu vyjadrit.
Dokonce se mi od bullvnouzi dostala sms, ze ji chci ja a tak jsem si ji u Bednika tedy zamluvila a proto ji nevydala. Jedine, co jsem obema holkam rekla, bylo, ze kdyz si ji nekdo nevezme a tedy nebude mit sanci na umisteni, vezmu si ji ja. Je mi z toho velmi smutno, nevim proc se bullvnouzi vzdy hned zasekne a zacne na vsechny nadavat a rvat misto toho, aby se zamyslela a zkusila se treba jeste jednou domluvit, vysvetlit si to z danou osobou jeste jednou.
Zitra rano by se tu mela objevit Bednik a rict vam k tomu sve. Velmi uvazuji o tom ze vam sem prepisi sms komunikaci s bullvnouzi, abyste si mohli precist jak to bylo a co se delo. Jednostrane vylozeni vzdy zni dobre pro toho, co to povida.

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2008 22:43
- Nahlásit

Lži, nic víc než lži.. Bohužel.

Fuissem
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2008 22:58
- Nahlásit

bullvnouzi
Dik, je mi jedno, co o me ted budes povidat, stejne tak, ze jsi zmenila heslo na webu, chtela sem se tam jen smazat, ale asi to zitra zvladnes sama. Je mi opravdu lito jak se ve sve prudkosti chovas a rikas, ze jini nejsou schopni vnimat realitu, me se zda pravy opak.
A jestli se ti zda lez co jsem tu napsala klidne to prav dle sveho.

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2008 23:52
- Nahlásit

Jsem na dně z toho všeho, to se přiznám... Mám výčitky a to hned dvakrát...

Někteří z vás tady sledovali můj včerejší vývoj. Díky pawLINce jsem se konečně dostala ke psům, pro něž jsem sháněla pomoc posledních 14 dní. Dříve jsem neměla tu možnost krz časové a pracovní důvody, ač jsem byla přímo v Brně. Na zahradu, kde jsou psi, jsem se dostala včera. Většina psů je tam relativně v pohodě. Až na to, že Scara je téměř uškrcená na obojku a řetězu. Z důvodu hrozby, že by se vysmekla a mohla by z toho být pěkná mela mezi psy... Další dva psi mají úplně rozsekané ocasy (viz Gismo a Bill na fotkách), Démon je pes, který praží po kontaktu s člověkem až tak, že pokud se k němu přichomýtnete, leze vám i na řetězu až do náručí.. A pak samozřejmě Sala. "Stará" fenka, která nemá žádné svaly, lezou jí kosti úplně všude, včetně páteře a žeber. Ta mě nejvíc chytla za srdce. Několikrát jsem u ní seděla, schovaná za kšiltem a marně polykala slzy zoufalství a bezmoci nad tím, že nemám prostor, kam ji dát. Jinak bych ji hned odvezla.

Odpoledne, po vyvenčení mých psů, jsem si u počítače pobrečela a začala to řešit. S tím, že řešení bylo pro mě viceméně jednoduché. Vezmu si ji k sobě, ubytuju ji v kotci vedle Delinky, budu za ní každé dopoledne jezdit, venčit ji a krmit ji a to včetně pondělních a středečních večerů. V úterý a čtvrtek večer jsem byla domluvená s pawLINkou, že mi ji nakrmí spolu s Del. Dále že si ji na pátek večer až pondělí ráno budu brát domů ke svým psům. Do toho jsem navázala spolupráci s Nadací Psí duše, že zkusíme udělat sbírku na léčbu Saly. Až by se trochu vzpamatovala, nechali bysme ji operovat tu kýlu + ev. kastraci. A pokud by to šlo, nechala bych si ji na pořád s tím, že si seženu kotec doma a budu ji mít tady, ev. pokud bude schpná, budu ji mít v baráku s mýma psama... Volala jsem to fuissem, které jsem všechno vysvětlila a která mi sdělila, že se na to rozhodnutí mám vyspat a nabídla mi možnost, že kdyby mi to neklapalo a nebo jsem to nestíhala, stejně by si ráda Salu za měsíc vzala na barák, kam se bude stěhovat. Slíbila mi, že pokud budu ráno stejně rozhodnutá, jako večer, Salu ráno mi přiveze. Ale ráno jsem se stejně vzbudila s rozhodnutím, že Salu nedám a nechám si ji...

Ráno jsem psala, že jsem úplně stejně rozhodnutá a to včetně myšlenky na tu nejhorší možnost - že půjde za měsíc a po operaci kýly Sala k fuissem na barák. Bylo to pro mě to poslední řešení, které jsem vzala v potaz páč na něj musí být člověk, který si bere staršího a bezprizorního psa připraven..

Bohužel jsem se dozvěděla, že pro Salu by tohle bylo psychicky neúnosné. Což mě teda dooost vytočilo a na Janu jsem vyjela v tomhle smyslu: Jestli si myslí, že řetěz je lepší než kotec a stálá péče "jejího" člověka, který jí dá lásku a veškerou individuální péč, kterou si stará fenka zaslouží. Jestli je pro ni lepší to, že zůstane na řetězu bůhví jak dlouho, když by už ode dnešního večera mohla mít individuální péči, krmení a venčení a vůbec lásku svého člověka... A vůbec, už nemám ani sílu to všechno vysvětlovat.

Zároveň mě naštvalo to, že se spousta lidí složila na to, aby psy dostali z toho nejhoršího, ale ve skutečnosti je problém ty psy ze zahrady dostat, protože na nich Jana citově visí a není schopna je pustit dál...

Tak jen komentář...
Tak jak to bullvnouzi Bednikovi podala to vyznelo, ze chce Salu pouze na jeden mesic a pote by fena sla bud ke me, anebo by se ji nasel novy majitel.
Na tohle jsem se domluvila s fuissem. Kdyby bylo nejhůř a já to nezvládala, vezme si ji k sobě za měsíc, až se dostane z nejhoršího. Do té doby bych ji měla já. Aby nemusela být na řetězu...

Pak to byla kamaradka bullvnouzi z brna, co by psa nechala na zahrade jineho chovatele, kde by se o nej Bednik bala
Nebyla to jen moje kamarádka. I Jany kamarádka do té doby, než se nesmyslně dohádala s člověkem, který by psa měl na zahradě...

Bullvnouzi si udelala predstavu, ze nechce vydat ani Deli
I fuissem krutě lobbovala za to, aby Deli byla vydána...

ze ji chci ja a tak jsem si ji u Bednika tedy zamluvila a proto ji nevydala
Toto mi bylo řečeno samotnou Fuissem... Že by si ji ráda vzala domů...

Velmi uvazuji o tom ze vam sem prepisi sms komunikaci s bullvnouzi, abyste si mohli precist jak to bylo a co se delo.
I já mám screeny, kdy mi fuissem nadává do magorů a psychopatů...

Prostě nemám sílu tohle řešit. Jak už jsem napsala. Chtěla jsem si jen k sobě vzít jednu starou vychrtlou pitbullku a dát jí veškerou lásku a péči. Bohužel mi to bylo odmítnuto z pro mě nepochopitelných důvodů... Z důvodů, že by to psychicky nezvládla... Tak, z mého hlediska. ať si radši dál visí na řetězu. Asi ji tam bohužel bude líp...

Tímto se rovněž přiznávám k tomu, že jsem Fuissem utnula přístup k bullům v nouzi, protože takhle si pomoc bullům opravdu nepředstavuji...

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 .
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání