| Autor |
Zpráva |
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2008 09:51
- Nahlásit
Dines
a o tom to právě je. Je to upravený tak, že to odhalí i toho, kdo to čte - tak jak to pochopí. Já to považuji za umělecké dílo. KB je šikula. Umí udělat blbce nejen z těch o kterých píše, ale i těch co tomu uvěří. Podat informaci tak, aby vyzněla černo bíle je velmi těžké a svědčí to o dost vysoké inteligenci a literárním nadání. Proto mi zase tak nějak tohle už nevadí. Jeho pejskařina je totiž taková "přebíračka" lidských vlastností.
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2008 09:53 - Změnil/a: Dagmar Fišerová
- Nahlásit
jablunka
Tak to si tady jedna z mála.
tak to abych už se začala bát, že u domu mi bude stát dav lidí škemrajících o můj populární podpis
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2008 10:01
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
tak to abych už se začala bát, že u domu mi bude stát dav lidí škemrajících o můj populární podpis
Tak si za něj slušně nech zaplatit,pak můžeš mít svůj útulek!
|
inu
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2008 10:02
- Nahlásit
LOZ Co vím já, tak si nikomu jinému z LOZu stěžovat nelze, protože jsou tam všichni moc velcí kamarádi.
Co se o tom dozvídám víc a víc, je LOZ jedna velká mafie.
Reneeska má asi pravdu, útulky jsou kolikrát kontraproduktivní záležitost.
|
kery
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2008 10:13
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
Paní Fišerová, z našeho tehdejší rozhovoru vyplynulo, že si Yaga chcete vzít a převychovat. Proto jsem Vám sdělila, že není důvod 12ti letého psa převychovávat, že Yago se nehodí do smečky, pouze k fenám, ke kterým se stejně občas umí zachovat dosti surově. Yago v útulku nakonec zůstává na doživotí, poněvadž to doporučila i jistá paní docentka z VFU, prý to tam považuje za svůj domov a je tam šťastný. Já s tím nesouhlasím, myslím si, že Yagův útulkový život se měl tenkrát ukončit už v Praze. Yago je nevyrovnaný a nevyzpytatelný pes schopný útoku na člověka.
Proč jsem Vám odmítla dát jiného "oříška"? Protože opět z rozhovoru vyplynulo, že pejsků máte více, i různé nalezence a z různých útulků. A k tomu převychováváte problematické psy. Proto jsem usoudila, že bude lepší, když si psa vezme rodina s menším počtem zvířat. Možná to byl omyl, možná ne.
U vás jsem se rozhodovala na základě našeho rozhovoru a vlastního uvážení.
Druhá věc je ta, že se opravdu poslední dobou hromadí stížnosti na nevydávání psů. Bohužel musím souhlasit. Je velmi těžké odhadnout dobrého majitele, v lidech se můžete splést a odskáče to právě pes. Jenže ošetřovatelky asi mívají někdy přemrštěné nároky na nové majitele a nenechají si poradit. A vedoucí to neřeší. A myslím si, že jejich rozhodování stejně nikdo nemůže ovlivnit. Může se o tom tady jen tak diskutovat, rozčilovat se a nadávat. To je tak vše, co se s tím dá dělat. Je to jejich škoda, zbytečně si kazí dobrou pověst.
Ovšem tyto skutečnosti vůbec nesouvisely s tím, že Vy jste z Třebíče psa nedostala.
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2008 10:14 - Změnil/a: Dagmar Fišerová
- Nahlásit
jablunka
inu
útulky jsou kolikrát kontraproduktivní záležitost
+ ad pořiď si útulek
z deště pod okap
|
kachna
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2008 10:34
- Nahlásit
kery
Proto jsem usoudila, že bude lepší, když si psa vezme rodina s menším počtem zvířat.
Evidentně se jednalo o starého voříška, máte nějaké zkušenosti, které k téhle, dle mého názoru zcestné, úvaze vedou?
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2008 10:34
- Nahlásit
kery
já nemám nalezence a jen jednu čubinku z útulku - teda dříve, když jsem u Vás byla. Nějak uvázla komunikace. To se stát může. Prostě jsme si nějak nerozuměli. A v té době jsem převychovávala psy "ambulantně" a měla jsem jen čubiny. Nalezence jsem se jen pomáhala zadávat kamarádkám a tak.
Já napsala o tom, že se psi nevydávají i v případech, kdy jde opravdu o zodpovědné zájemce. Já jsem tady nechtěla vůbec řešit Yaga a to, že jsem hafa nedostala. Považuji to za uzavřenou záležitost. Jen mi to potvrdilo, že k omylům dochází. Je třeba aby LOZ Třebíč si tohle uvědomila a více přemýšlela o prioritách a tak. Sama píšete, že ošetřovatelky psy málo vydávají. Na mém případu jsem si toto potvrdila. Ale na obhajobu personálu LOZ Třebíč musím ale podotknout, že se tito lidé setkávají s takovými osudy psů, že mají strach psa vůbec pustit dál. Stačí se začíst tady na diskuzi, čeho jsou lidé schopni. Jenže nikdy nelze člověka odhadnout. Kolikrát nepoznáte člověka ani za 20 let známosti. Kolikrát vás i nemile překvapí člověk se kterým sdílíte jednu domácnost. Napřed milý, ohleduplný a najednou po dvaceti letech vypluje jeho pravé já na povrch. A kolikrát člověk nezná ani sám sebe. Je nutné, aby si tohle personál LOZ uvědomil. Může tam přijít dáma s vymydlenými dětmi, která ukáže fotky obrovské zahrady, auta, jak má připravený pelíšek, ukáže se, že je znalá kynolog. problematiky, je v domácnosti a má tedy čas na psa, atd.,atd. A pak přijde člověk v montérkách, že nemá pro psa nic připraveného, ví velké "prdlačky" o psech, zrovna se rozvádí a nemá vlastní byt a je na sociální podpoře a má jen brigády ale chce kamaráda. Kdo je lepší?
Tak tohle se mi stalo při zadávání jednoho mého klienta. Já myslela, jak ta madam je dobrá. Jak se bude mít pes fajn. Vše vypadalo ideálně. Chyba! Pes ležel v koupelně na chalupě ve vlastních výkalech a hubený. A to mi psala majlíky, jak se má pes fajn. Ještě, že toho psa měla jen 3 týdny. Kecala až se za ní prášilo. Jenže já mám smlouvy o kontrolách a tak jsem jela na kontrolu - a bum. Psa jsem odvezla a odvezla ho tomu druhému zájemci - pánovi v montérkách - "sociálovi". Je to už 1,5 roku, co má pejska u sebe - bydlí na Lipně v chajdě, pes ve skvělé výživné kondici a spokojený a pán spokojený. Spolu rybaří, chodí na houby, chodí do hospody do Frymburka, chodí na výlety a jsou stále spolu. Ideální stav. Pán si i od "huby" odtrhne, aby se měl pes dobře. A tu dámu jsem znala 6 let a myslela jsem si, že jí znám dobře. Pána jsem neznala, za to je teď náš rodinný kamarád a pravidelně k nám jezdí na pokec - samozřejmě i s pejskem .
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2008 10:42
- Nahlásit
kachna
ano, byl to oříšek jak si matně pamatuji 8 let starý a velikosti jako naše Mydlinka. Prostě ideál. Ale myslím si, že to asi fakt nebylo o neochotě, ale spíše o špatné komunikaci. Nějak jsme si s paní neporozuměli. A víte v čem byla chyba? Málo se ptala a mne nenapadlo moc mluvit. Chce to více komunikovat - z obou stran. Hlavně LOZ by měl začít se ptát. Dát více šance a prostoru se vyjádřit. Vyndat třeba psa z kotce a společně psa muchlovat a povídat si o tomhle psovi i o jiných psech - věnovat tomu trochu času. Myslím si, že tohle je ta hlavní chyba, které se dopouštějí v mnoha útulcích.
|
kery
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2008 13:34 - Změnil/a: kery
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
jsem ráda, že jsem si to tu trošku vysvětlily, možná problém byl v té komunikaci. Bohužel si to už nepamatuji přesně, jednala jsem se stovkami lidí a detaily mi unikají.
Já vás neznám, ani vaše aktivity, ale pořád mi unikají souvislosti. Tvrdíte, že psy převychováváte ambulantně (nevím, jak tomu rozumět, zda k vám dochází majitelé problémových psů a vy s nimi řešíte převýchovu, nebo je máte u sebe ubytované dočasně). Dále píšete, že máte smlouvy při předávání / prodávání (nevím?) psů. Z toho mi vyplývá, že máte více psů, nebo že chováte psy, nebo že pečujete o nalezence, které dále předáváte novým majitelům. Takže z vás mám stále pocit, že by onen pejsek neměl individuální přístup. Je to, jako bych si já od vás vzala pejska k nám do Třebíče a patřil by k mým oblíbeným. No, třeba je to jinak, to je teď už jedno.
Možná jste v útulku nikdy nepracovala, takže nevíte, jak to ve skutečnosti chodí. Pokud vidíte zájem ze strany osvojitele, samozřejmě mu věnujete čas a hovoříte s ním o psovi. Pokud však vidíte, že zájemce je jaksi nerozhodný a laxní, do ničeho ho nenutíte. Zodpovíte mu jeho dotazy a necháte ho rozhodnout se, v žádném případě psa nelze vnucovat. Ani vyndávat z kotce a muchlovat se tam s ním. 1. by o to nestál, těšil by se na procházku, 2. ostatní psi by se žárlivostí uštěkali. Pokud zájemce chce, má možnost si pejska vzít na procházku a "potykat" si s ním naživo. V každém případě nový majitel o psa ví od zaměstnanců veškeré dostupné údaje o daném psovi.
Ale také zaměstnanec útulku má své povinnosti a nemůže si celý den jen tak vykecávat se zájemci. Ono se totiž za vámi zaklapnou dveře a ošetřovatelka musí pokračovat v práci.
Jen kratičká poznámka k otipování si nového majitele. V jednom se shodneme, že je to nesnadná věc. Ale u člověka typu "v montérkách, bez peněz a domova" bych váhala. Může se stát, že bude strádat majitel i pes, který se opět vrátí do útulku, bohatší o tuto smutnou skutečnost.
|
kery
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2008 13:40 - Změnil/a: kery
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
ještě by mě zajímala ta vaše kamarádka z Třebíče, která ví o "praktikách LOZ" - zavání mi to trochu podsvětím. Pokud v útulku nepracuje, nemůže o žádných praktikách nic vědět, poněvadž to jsou pak informace typu "jedna paní povídala". Nejsem si vědoma ničeho hrůzostrašného, co by se v LOZ Třebíč dělo, co se týče psů a péče o ně. Jednání a chování zaměstnanců k lidem je věcí druhou. Možná neochota ošetřovatelek pramení v nedostatku personálu a tím pádem přepracovanosti.
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2008 16:56
- Nahlásit
že by další útulek, kd emají pocit že se pejsci mají dobře jen u nich? nevím, neřeším, už mě Třebíč nezajímám po zkušenosti v bulíkem a slibováním ... jen to tak vyznívá ...
věřím, že je těžký posoudit komu psa vydat, ale nikdo je nenutí dělat zrovna tuhle práci ... a vedení by aspoň mohlo být soudné, když už se to nežádá po ošetřovatelích (to mluvím obecně, ne o Třebíči)
|
kery
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2008 18:20
- Nahlásit
reneeska
o bulíkovi nic nevím, jen to, že byl v útulku a v jaké stavu. V té době jsem tam už nepracovala, takže nemohu podat žádné info.
|
inu
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2008 19:41
- Nahlásit
vedení se bohužel nezdá býti soudné a každou připomínku bere jako osobní útok, což je bohužel důvod, proč už nefunguje starý web
|
kery
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2008 20:15
- Nahlásit
inu
tak, tak, vedení i ošetřovatelky
|
Janis
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2008 20:25
- Nahlásit
Ve všech útulcích by mělo existovat takové pravidlo, že pes se nedá úplně všem. Dělájí se namátkové kontroly lidí, kteří si vzali psa z útulku a jsou případy, že psi byli odebráni. Kontrol by mělo být více. A to jsou někdy důvody, že se pes nevydá. Na to mají pracovníci útulku snad právo, nevydávat psa každýmu, když mají špatné zkušenosti. Mají na paměti to, aby PES NEŠEL Z BLÁTA DO LOUŽE.
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2008 20:28
- Nahlásit
Janis
Tak to je jasný, jenže kontroly se moc nedělají co já tak vím ... a někde se nevydávají z utkvělé představy že se nikde nebudou mít tak jak v útulku v kotcu bez pravidelnýho venčení a kvalitní stravy ... (ano trošku extrém)
|
kery
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2008 22:21
- Nahlásit
jenže nejsou lidi, kteří by ty kontroly prováděli. Opravdu nemůžete chtít po zaměstnancích útulku, aby po skončení práce kolem zvířat, zamkli bránu a vyrazili do terénu na kontrolu. Večer by pak padli únavou do postele a další den znovu.
Uvědomte si, že útulek není státní sektor, který dodává potřebný počet zaměstnanců na danou práci. Útulek stále patří do "charity".
Janis
naprosto s vámi souhlasím
|
Fuissem
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2008 11:26
- Nahlásit
kery a Janis
Ano nelze dat psa kazdemu, co se o nej prihlasi. Z vlastni zkusenosti z prace v utulku vim, ze si prijde treba panicka pro konkretniho psa a jineho proste nechce, ale ten pro typ jejiho zivota neni vubec vhodny. Pani si postavi hlavu, ze chce toho a at ji ho dame.
Na druhou stranu opravdu jsou utulky, ktere nevydavaji psy temer vubec. Psy se proste urcite maji lepe u nich, nez u noveho pana.
V brnenskem utulku me nejvic zarazi, ze obcas nevydaji psa ani vaznemu a duveryhodnemu zajemci a oproti tomu jsem jiz nekolik psu potkala v rukach pochybnych existenci v podchode na brnenskem hlavnim nadrazi. -Tam je to tez zapricineno ruznymi sluzbami, proste nekteri nevydaji temer zadneho psa a jini kazdemu.
kery
Nemate alespon nejake informace z utulku? Jde mi o to zda je tam stale jeste fenka krizenka pitbulteriera Zanzi. Moc se mi vzdy libila.
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2008 11:31
- Nahlásit
Fuissem
Taky v Brně nedají každýmu, byla jsem svědkem kdy odmítli vydat psa, právě s důvodem že nemají nic malinkýho vhodnýho do bytu ...
Jinak nevím komu psi dávají a komu ne, já su tam s útulkem spokojená
|
kery
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2008 11:58
- Nahlásit
Fuissem
o Zanzi vím jen to, že od srpna, kdy byla do útulku přijata, je ubytovaná v kleci v buňce, aby dodržovala klidový režim. V lednu podstoupila kontrastní RTG vyšetření a na krk dostala fixační límec, tento klidový režim má naordinovaný stále, problém má s krční páteří. Nejsem si jistá, zda tato fena bude ještě někdy schopna normálního pohybu, každopádně se mi zdá, že na rapidní zlepšení čeká už příliš dlouho. Je to můj osobní názor.
http://koz.hron.eu/cz/menu/akcekoz/zanzi zde jsou nějaké info k Zanzi, možná budou časem aktualizovány.
S umísťováním psů je to opravdu značně složité. Pokud sleduje "Psí život", tak tam jsou přesně všechny důvody, proč někteří lidé nedostanou z útulku pejska - starší člověk štěně, mladá rodina v očekávání temperamentního např. staforda, apod..... Z těchto lidí se pak stanou stěžovatelé, kteří rozhlásí, že v útulku nevydávají psy.
|