Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / LOZ Třebíč
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
inu
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2008 08:18
- Nahlásit

Dobrý den. Zajímalo by mě, jestli někdo ví víc o tom bordelu, co se teď děje kolem Třebíčského útulku. Jeho dlouholeté webové stránky byly zrušeny na základě diskuze v Návštěvní knize, kdy si lidé začali stěžovat na chování ošetřovatelek (např. nechtějí dát zájemcům psy z důvodů, nad kterými opravdu někdy zůstává stát). Pan Ondráček na základě tohoto zrušil spolupráci s bývalou webmasterkou, a ze stránek zbyla na nějaký čas jen Návštěvní kniha. P. O. však nepodal žádné vysvětlení toho, co se stalo a neučinil tak ani na přímé výzvy návštěvníků webu.
Místo toho jeden z ošetřovatelů tvrdil, že bude nový profesionální web za 20 tisíc (!) a že už se na něm pracuje.
O cca dva týdny později se provalilo, že na webu začíná dělat jeden z návštěvníků diskuze (!) a že bude web do dvou dnů. Dnes, po víc než měsíci, je na nové adrese www.loz-trebic.cz něco jako kostra webu. Tu ale můžete vidět jen, když se zaregistrujete. Je tam pár jakýchsi informací, ale o psech nic. Lidé nadávají a hlavně ti, co si pejska virtuálně adoptovali a jimž bylo slíbeno, že o něm budou mít v určitých intervalech nějaké zprávy.
Navíc na novém webu nebude ani návštěvní kniha, ani diskuze. Chování pana O. je v této věci velmi smutné a velmi nevyzrálé, bohužel je však zároveň i předseda LOZ, takže si na něj nikde prakticky stěžovat nelze.
Co s tím? Máme o ty psy fakt starost a web byl jakési malinké pojítko. Do Třebíče to mám kolem 60-ti km, tak je pro mě vcelku nereálné tam cokoliv řešit osobně. A některé lidi z oné diskuze tam prý ani nepouštějí...

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2008 08:41
- Nahlásit

inu
Ahojky. Když jsem na jedné diskuzi na i fauně - moderovaná diskuze zpochybnila některé praktiky LOZ Třebíč, tak se na mne vrhli někteří lidé jak supi a hlavně dámy z LOZ Třebíč. To že psy nedávají je už stará záležitost - bohužel. Když jsem cosi připomínkovala, tak se ohradily, že jsem tam byla jen jednou. Jenže já mám kamarádku v Třebíči, která tam dochází a má úplné informace - vidí jak to tam chodí. Lidé - zájemci tam chodí se zájmem o pejska a ven vycházejí bez pejska. Někteří tam za vybraným psem jezdí i dost často a dlouhou dobu a přesto přes sliby psa nedostanou. Já sama jsem psa nedostala. Jednoho jsem chtěla - tam mezi řádky jsem si dovtípila, že toho mi nedají. Jasně jsem dala najevo, že si odvezu jakéhokoliv jiného - bez úspěchu. Postávali jsme tam s jinou kamarádkou dost dlouho a nic. Domů jsme jeli s prázdnou. A přitom se mi tam jeden těžce zadavatelný oříšek moc líbil.

inu
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2008 08:50
- Nahlásit

To je právě to, ale co s tím? Stěžovat si na praktiky LOZ nelze, velí tomu člověk, který celý LOZ v ČR řídí.
Jsou tam mladí psi, třeba Lance; nádherný černý štěně, dneska dospělej, kterej tam má trčet proč? Proč nemůže ven dnes už čtyřměsíční štěně nebo fena, která má těžkou artrózu ale aspoň trochu chodit může?

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2008 11:14
- Nahlásit

inu
nevíš, jestli ještě někomu dovolují pejsky venčit? Nebo už je venčí sami?

inu
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2008 11:23
- Nahlásit

tohle tam prý ještě funguje

moll
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2008 11:46
- Nahlásit

člověk, který celý LOZ v ČR řídí.

no - ale do té pozice se nějak dostal - byl jmenovanej, zvolenej nebo tak něco a musí někomu/něčemu skládat účty - nějaké vrchní schůzo lozu,ne?
s útulku třebíč jsem si před 2 roky brala pesana, letos v únoru jsem ho tam byla ukázat a zdálo se mi to v poho - s pracovnicemi jsme pokacaly úplně přátelsky, ukázaly mi pejsany i kočky...

inu
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2008 12:05
- Nahlásit

moll: No, to já právě nevím. když se hledá na netu, všechny cesty, adresy, telefony a odkazy směřujou k němu

moll
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2008 12:19
- Nahlásit

inu
koukni na http://www.djax.cz/olomouckyutulek/zpravodaj/zpr_7 _11_2005.pdf - rozbalíš a na druhé stránce dokumentu je zrpáva o volbě představenstva LOZ čr - jsou tam i jiná jména, možná se dopátráš, v čem je problém třebíčského útulku.

inu
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2008 12:39
- Nahlásit

OK, děkuju

inu
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2008 12:42
- Nahlásit

ale nevím, jak je to akutální, ta zpráva je z r. 2005

moll
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2008 12:46
- Nahlásit

inu
netuším - ale ten pan O je tam zvolenej za šéfa - tak pokud už to nebude aktuální, tak byti uvedení lidi mohli poskytnout další stopu.....

inu
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2008 13:03
- Nahlásit

já to zkusím. I když nevím ,jestli se někomu bude chtít *jít proti šéfovi* nebo to nějak řešit

moll
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2008 13:34
- Nahlásit

inu
držím palce

Janis
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2008 23:33
- Nahlásit

Pokud chcete napsat nějaké připomínky na LOZ, domnívám se, že lze zaslat mail: ligacr.ustredi.praha@centrum.cz
Dříve na tomto mailu byla zainteresovaná paní Semelová, která dělá v LOZ inspektorku ochrany. Liga má přece i místopředsedu a další lidi ve vedení (myslím, že jednou z vedení byla paní, která vede útulek v Teplicích, mají snad i webové stránky mail: ochrana-zvirat@volny.cz to je paní Horáčková, nebo pan Vít Horáček:mail horz@volny.cz). Pokud je situace taková, jak ji zde popisujete, mělo by se to napsat ostatním členům vedení. Přece není možné nevydávat psy z útulku, naopak posláním útulku je mimo jiné i dobře umístit psa do nové rodiny.

kery
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2008 19:22
- Nahlásit

Milá paní Fišerová, uveďte, prosím, pravý důvod, proč Vám nebyl svěřen pejsek z třebíčského útulku do péče.

inu
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2008 19:29
- Nahlásit

?????

kery
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2008 19:36
- Nahlásit

paní Fišerovou na ifauně mnozí diskutující označili za blázna a podivína. Nezlobte se, neviděla jsem důvod, proč bych jí měla svěřovat psa, když by zase skončil v jiném -jejím- "útulku". To by pak nemělo žádný smysl, ne?
A mimo jiné do útulku přijela s úmyslem, že si odtud odveze 12ti letého československého vlčáka Yaga, který pocházel z trojského útulku, odkud ho zachránil R. Desenský, převychoval (ale nepřevychoval) a umístil do Třebíče k nespolehlivé majitelce a pes nakonec skončil opět v útulku, ale tentokrát v Třebíči, kde žije dodnes. Tak jsem paní Fišerovou nepochopila, co na tom psovi chce zase zkoušet.

kery
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2008 19:37
- Nahlásit

PS: Yaga hodlala také převychovávat!

kery
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2008 19:40
- Nahlásit

zajímavosti ze života paní D.F.
http://www.pejskarina.unas.cz/dagmar-fiserova-cesk e-budejovice.html

inu
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2008 19:45
- Nahlásit

O Yagovi jsem ne bývalém webu hodně četla a je mi ho moc líto, měl hnusnej život. O to víc mě fascinuje, že je mu už dvacet let.

Já do útulkových věcí bohužel nevidím, takže otázka je, komu všemu z těch x-lidí věřit a co. Moc bych si přála, aby web zase fungoval; chtěla jsem poslat psům finanční pomoc, ale teď si netroufám.
A hlavně bych si přála, aby lidem šlo o ty psy a ne o nějaké vlastní emoce.
Čímž jsem nenarážela na Vás, sama víte, pravděpodobně nejlépe, kde by se Yago měl dobře a byl šťastný.

inu
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2008 19:47
- Nahlásit

stránky pejskarina.unas.cz bohužel považuju za poněkud nešťastné, nemám ráda pomluvy a pokud je třeba upozornit na některé jedince, pak se to dá zajisté dělat i jinou formou.

kery
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2008 19:49
- Nahlásit

inu
bohužel vzniklá situace mě velmi mrzi, už to však nijak nemohu ovlivnit, jsem už mimo "hru". Vím o tom velmi, ale tady se mi o tom moc rozepisovat nechce. Jen jedna věc, zkrátka selhal lidský faktor. Ale pokud jsi četla diskuzi a návštěvku, víš de facto vše.

kery
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2008 19:52
- Nahlásit

[b]inu[b]
co se týče pomluv, máš pravdu. Já ty stránky vůbec neznám, jen tenhle odkaz naskočí po zadání jména D. F.
Ale na té ifauně tam toho bylo fakt dost. A při osobním setkání s paní D.F. na mě působila jako velmi nevěrohodná osoba, která "převychovává" problematické psy. Proto jsem nepochopila, proč si chce do takového prostředí brát dalšího pejska, kterému by bylo lépe v normální rodině a mohl žít normální psí život, ne až na něho vyjde čas. Chápeš, ne?

inu
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2008 20:08
- Nahlásit

kery
Já četla všechno, ale stejně nevím vše. To ví jen ti, co tam dělali

Já to chápu, sama jsem mu fandila a pak jsem si přečetla, že není k adopci.

Co se týče paní DF, neznám a neviděla jsem, jen jsem pár věcí četla, těžko říct, jaká je. Ale pravda, že brát si problematického psa do počtu je asi blbost. A Yago už si zasloužil konečně někde zakotvit.

reneeska
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2008 20:22
- Nahlásit

Já se u nich docela zadrhla (zasekla, zůstala jsem nechápavě zírat), když tam byl týraný bulík, vyhublý a na diskuzi či návštěvní knize sami psali, že bude podáno trestní oznámení ... no nebylo, psa vrátili majiteli, prý se stěhujou a psa dali hlídat a takhle ho někdo zřídil ... slíbili že za ním budeme moct jet, slíbil to útulek že to domlouvali ... nic .... prostě útulky stojí za hovno drtivá většina.

RenataL
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2008 22:21
- Nahlásit

reneeska
pravdu díš - nějak mám dojem a usuzuju tak i podle známých, že někde o pomoc vlastně ani příliš nestojí...

kery
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2008 06:39
- Nahlásit

ani o pomoc, ani o radu, ani o zájemce o psa. Možná jen o soucit a pochopení a politování a o pochvalu.

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2008 09:15
- Nahlásit

Tak jo. Asi bych se měla hájit. Yaga jsem vůbec nemyslela jako nápraváka ale člena. Na pejskařině jsou jen pomluvy. Nevím, jak mohla dáma z LOZ Třebíč odhadnout jestli jsem věrohodná či ne. Yago by byl u nás doma. Ale to je mi "šumák". Volala jsem RD a ten mi řekl, abych ho tam nechala a neřešila to. Jak někdo přišel na to, že jsem chtěla Yaga napravovat nechápu. Tak starého psa?!
kery
pravý důvod proč mi nebyl svěřen žádný pes neznám a ani kamarádka to nepochopila. A Yaga jsem převychovávat nechtěla - jak jste na to přišla? Na takovou blbost?

Proto jsem nepochopila, proč si chce do takového prostředí brát dalšího pejska, kterému by bylo lépe v normální rodině a mohl žít normální psí život, ne až na něho vyjde čas.
Jakého prostředí? To nechápu. Byla jste někdy u nás? Jaké prostředí máte na mysli? A jako nejsme normální rodina? A Vy si snad myslíte, že jako mám nápraváky doma? Že je jako převychovávám hromadně a pak vracím zpět? Vždy dělám jen dva nápraváky - beru to totiž individuálně a skutečně každému psovi věnuji dostatek času v rodinném prostředí. Yaga jsem chtěla jako mazla. Teď to ale zas tak moc neřeším, protože místo něj mám Bajtíka. A jak jste přišla na to, že psům věnuji čas až když mi zbyde? To je absolutní nesmysl. Psům se věnuji pořád jako své rodině. Věnuji se stejně všem psům co jsou u mne. Žádného nešidím.
inu
Yaga jsem si do počtu brát nechtěla. Viděla jsem ho v nabídce na LOZ a zakoukala jsem se do něho. Nevím jestli to znáte - ten pocit. Já se tam ale s nikým nehádala, že mi Yaga nedali. Tvrdili mi, že tam bude na dožití a že tam za ním dojíždí pán, který jen co dostaví dům si ho vezme. Nevzal. Tak když už jsem tam byla, tak jsem se na místě rozhodla, že si vezmu tedy jiného a nabídnu mu domov. Jeden oříšek se mi líbil - že má problém v chování vyplynulo z rozhovoru. Také jsem ho nemínila převychovávat - jen si ho normálka vychovat do své rodiny a smečky - to snad dělají všichni. Vychovávat psa přeci není nic divného, ne? A do počtu si fakt nic nikdy neberu - nejsem sběratel

Jo a útulek nemám.

Teď k té pejskařině. To co je na těch stránkách jsou jen vykonstruované lži. Je tam i psáno, že to policie nešetřila. Šetřila a postoupila to dál jako přestupek - pomluva. Bylo jen na mně jestli to dám k soudu. Nedala jsem to, protože jsem našla v tom co tam je výhodu. Když někdo dá na pomluvy a kvůli tomu mne nevyhledá, tak ani já s takovým člověkem nechci spolupracovat. Takže to má svoje výhody a celkem jsem ráda, že to existuje. Je to totiž každého svobodná volba rozhodnout se jestli pomluvám uvěří, nebo dá na vlastní zkušenost. Člověk v životě udělá hodně chyb. Kolikrát se i stane, že někomu rupnou nervy. Ano byla jsem na dně - ale netvrďte mi, že nikdo z vás na dně nebyl. Hodně lidí ale neví, co pan KB o mne - autor stránek tady na cz-pes zveřejnil. Dotkl se mé rodiny - a to dost. Moje reakce byly pochopitelné a neznamená to, že jsem špatný člověk. Kdybych byla "hajzl", tak už dávno pan KB sedí u soudu a platí jak mourovatý za to, co provedl. Pak je tam také zveřejněný majl který jsem psala Bilušce, protože jsem myslela, že KB je ona. Už jsem se jí za svůj omyl omluvila a ten mail nebyl vůbec myšlen jako výhružný. Jen pan KB z něj výhružný udělal. Naopak - měla jsem starost aby to neodnesly ty její holky a to tím, že pak někdo se bude mstít - ne já , já bych toho nebyla schopna, ale někdo další kdo je na stránkách uveden. Také jsem měla starost, že když se rozjede nějaké řízení, tak to je dost nepříjemná situace nejen pro autora, ale i pro jeho rodinu. Chtěla jsem jen, aby to skončilo. Hodně lidí ani neví jak to celé vzniklo. Já byla moc a trapně aktivní na i fauně. Pan KB si mě oprávněně všiml. Byla jsem nafoukaná pinda - opravdu a doporučovala jsem se pořád na diskuzi. Jak kolovrátek. Pak mi tam pan KB napsal, že se mi začne věnovat a já se nechala vyprovokovat. Tak jsem napsala do moderky a také jsem se zastala RD. Nějak se to zvrtlo - pan KB mne prostě dostal - byla jsem husa, že jsem mu nalítla na špek. Pan KB prostě umí člověka vyprovokovat. A pak už se to nějak táhlo. Ruply mi nervy. Prostě jsem jen člověk. Když se do Vás někdo naváží rok a ani vás nezná, tak to na nervy je. Jsem citlivá, to ano. Ale má to i svoje výhody. Věřte mi - zlý člověk nejsem a ani blázen. Jsem "pejskař" jako mnoho z vás tady. Kamarádi i známí co mne kdy poznali mne mají rádi. A já je také. Kamarádů mám hodně a nejsou to žádní blázni od Chocholouška.
Možná, že se zase dopouštím chyby, že vůbec tady na to reaguji.

Ještě k tomu LOZ Třebíč. Mne nejde o to, že jsem nedostala Yaga či jiného psa z LOZ, ale o to, že je hodně lidí, kteří by dali dobrý domov pejskovi a z LOZ Třebíč odcházejí s prázdnou. O mne tady přeci nejde. Čekala jsem, že se zase všechno otočí proti mne, když se vyjádřím. Ina se ale tady ptala a já něco věděla. Možná, že to také když je to zprostředkované je zkreslené. Každý totiž vnímá situaci jinak. Možná že LOZ Třebíč to tak prostě cítí, že to nejsou vhodní lidé - ale také se mohou často mýlit. Omylný je každý. Moje kamarádka je z Třebíče a trochu vidí do chodu LOZ. Kvůli ní nemohu více říci - měla by pochopitelně problémy. Možná, že její doměnky jsou špatné. Ona to však vnímá tak, že psy nevydávají a hodně lidí odchází s prázdnou ač by mohli být dobří majitelé psa z LOZ Třebíč.

Dines
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2008 09:44
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
Teda o vašich sporech s chvd nevím zhola nic, jen jsem si přečetla výše zmíněný odkaz a hlava mi to nějak nebere.... Každopádně jsem tam nevyčetla naprosto nic, co by jakkoliv mluvilo proti Vám

jablunka
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2008 09:47
- Nahlásit

Dines
Teda o vašich sporech s chvd nevím zhola nic
Tak to si tady jedna z mála.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání