Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Týraný George z Děčína
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
bea
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2008 15:19
- Nahlásit

Mel
Máš pravdu. Zmlátit je nic nevyřeší, ale zažijí alespoň trochu bolesti, co udělali zvířeti. protože nějaký trest s podmínkou je nanic. Oklepou se a jede se znova, takhle možná budou mít alespoň trochu strach to opakovat.

dejavu
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2008 15:19
- Nahlásit

V posledni dobe vzniklo mnoho takovych iniciativ, proto pripravuji celkovou koncepci, ktera by vsechny tyto snahy centralizovala, dodala tomu nejaky jednotny tah na branku a sjednotila i lidi, kteri se v tom hodlaji angazovat.

Co se tyce petice, bohuzel to nestaci, kde je Achillova pata je to, ze tyhle pripady nikdo nechce zalovat, lide se boji sousedu, o zamestnani, kdo s tim zacne, ho vyhodej z nekde z prace, daji mu po tlame nebo otravi psy, proto by bylo hlavne potreba

1) zdokumentovat tyto pripady vcetne soudniho rizeni a jak to dopadlo, abychom se mohli oprit o to, ze ani soucasna novela neresi 1) vysku trestu, kterou stale davaji v dolni hranici
2) zakaz chovu a drzeni dalsich zvirat cloveku, kteremu byla odebrana

a hlavne je potreba, aby tyto pripady byly zalovany, tedy pokud se boji primy soused, trestni oznameni muze podat kdokoliv a domluvit se treba se sousedem, ze mu doda dukazni material atd.

Pripad Geoge se setri, v soucasnosti veterinarni sprava by mela zajistovat odebrani dalsich zvirat, ktere vlastni, udajne je tam jeste kocka a nejake odrostlejsi stene, snad molosse, ale tohle neni jiste, protoze ten clovek neoteviral.

dejavu
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2008 15:48
- Nahlásit

Tak a tady je vysledek:

od Zuzky Fenclove, ktera si dopisovala s pani z ZP Decin o dalsim setreni

Dobrý den, k Vašemu dotazu mohu v současné době sdělit, že krajská veterinární správa obdržela požadavek na kontrolu psa od MěÚ Česká Kamenice dne 19.2.2008. Žádný další podnět dán nebyl, a to ani na kontrolu dalších zvířat téhož chovatele. Před kontrolou veteriny měla v místě provést kontrolu MP Česká Kamenice.
Při šetření KVS za účasti zástupce úřadu v místě vyvedl majitel (chovatel) týraného psa v kotci na vodítku ještě jiného psa, fenku mastifa, v dobré kondici, která nebyla předmětem šetření, o dalších zvířatech, např. kočkách, nepadla během šetření vůbec žádná zmínka.

Moučková, ožp Mm Děčín

EngieB
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2008 15:53
- Nahlásit

dejavu
Tak tohle nepochopím. Viděla jsem jednou na animal planet, chlap dva psi, jeden v pohodě, nakrmenej, milovanej, druhej na řetězu, bez vody, jídla, boudy, no děs běs. Jednoho pohladil, do druhýho kopl...

nika00
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2008 16:37
- Nahlásit

EngieB
jeden vydelaval a druhy ne?? jeden mu pripominal hezke vzpominky a ten druhy spatne?

boze hnus...

dejavu
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2008 16:47
- Nahlásit

na zaklade pitvy bude podano trestni oznameni prave pani Mouckovou, je to v behu
tento pripad prave kriklave ilustruje nedostatecnost soucasneho zakona ani po novelizaci, kdy neumozuje odebrat dalsi zvirata tyrajicimu
v diskuzi na decinskych strankach padlo udajne i to, ze uz tento pan jedno zvire pred Georgem jiz utyral

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2008 21:34
- Nahlásit

Kdy kde bude probíhat nějaký soud? Až bude podáno trestní oznámení a bude se vědět, kdy proběhne nějaké líčení, stálo by za to se shromáždit před budovou a vyjádřit psovi podporu. Jako v USA, když soudili Vicka.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2008 21:53
- Nahlásit

dejavu
Hele, a když byl ten pes v útulku předtím, když k nim jezdili cajti, tak si dřív ničeho nevšimli?

argosek
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2008 22:54
- Nahlásit

,ucholabkaa mucholabkaaa mucholabkaaa
nejradsi marmeladu ze vsech jidel ma
tahle ta mucholabkaa mucholabkaaa mucholabkaaa
za soudek marmelady cokoliv da

misenka1
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2008 08:18
- Nahlásit

OT
ale je to k tematu.
Dnes som vencila,a zrazu sa k nam rozbehla krasna pitbullinka,asi tak rocna.Zacali sa hrat s mojim AST.
Majitel bol nejaky asocialny typ,bolo na nom vidiet ze chlasta.Zacal po nej kricat,pes stiahol ocas,zacal sa klepat,ten chlap siel k nej,boli asi tak meter od nas.
Dotoho ju kopol,to som myslela ze ho zaskrtim a zacal ju mlatit a kopat s nejakym retizkom.
Mala som sto chuti pusti nanho Maxina.Na moje kecy vobec nereagoval,schmatol psa a isiel prec.
Len ma to v tej suvislosti napadlo,ze co ma clovek asi tak robit?
Aj tak si asi nepomoze.

Pavlina se smeckou
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2008 09:48
- Nahlásit

misenka1
No to už je ale příšerný tohleto, mě se ještě nestalo, abych něco takovýho přímo viděla, ale stát se to, tak vim co by následovalo. Měla bych rudo před očima a chlap by poznal co je to bolest. V tomhle případě by mi ujela ruka s vodítkem, který je ověnčeno osmi karabinami, je to vodítko dělaný pro čtyři psy, prostě speciál výrobek a tomu zmrdovi bych tim dala přímo do tlamy, kretén, to sou siláci co, bít a kopat do psa

misenka1
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2008 09:52
- Nahlásit

Pavlina se smeckou
ono to neni tak jednoduch..keby nieco podniknem,tak sa prida Maxik a nakonec by som mala nejaky problem s mojim hafikom,lebo ten chlap by asi dobre nedopadol..a nikomu bvy som asi nevysvetlila,ze sa mi nepacilo,ze bije tu cubu,to by nebol dovod,aby ho moj pes pokusal..je to trosku zlozite..moc mi to je luto,ale neda sa s tym nic robit,a postat sa do bitky s nejakym chujom,takisto nema vyznam..

misenka1
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2008 09:53
- Nahlásit

Pavlina se smeckou
malo tam byt PUSTAT

Pavlina se smeckou
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2008 09:56
- Nahlásit

misenka1
Já vim no, ale myslim, že s tim bych nic neudělala, podle mě bych prostě tak reagovala, kdybych to viděla ... Jako já to fakt nechápu, zřejmě si fakt ty lidi připadaj jako největší siláci, když takhle dokážou ublížit psovi, ty lidi bych mlátila od rána do večera, zavírala do kotců na krátkej řetěz a moc by mě zajímalo, jak by se jim to líbilo. Dovedu si představit, jak se ta fenka bála (((

misenka1
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2008 10:05
- Nahlásit

Pavlina se smeckou
mozno by si bola bezmocna..blbe je,ze pre tych psov nie je ochrana,tak ako je pre ludi..nie su zakony..Myslim,ze to mlatenie by im nepomohlo..podla mna to je nejaka kompenzacia nejakeho komplexu,ze si nieco dokazuju..
To ano bala sa,ale nevyzerala podvyzivene,pekna srst,obojok,nahubek,vsetko v pohode.len je pravdepodobne mydlena..

Pavlina se smeckou
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2008 10:08
- Nahlásit

misenka1
Jo, asi bych nakonec nemohla udělat vůbec nic, ale hubu bych si teda otevřela, i když by z toho byla jen hádka, co se do toho pletu ... Zákony u nás co se týče zvířat co na hov*o

nika00
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2008 10:50
- Nahlásit

Pavlina se smeckou
je to hrozny...bohuzel z vlastni zkusenosti vim, ze kdyz sem sla sama a tohle jsem taky jednou videla, nezmohla jsem se na nic, protoze jsem mela strach z toho typka...dal by do drzky jeste me...
clovek je bezmocny...
kdyz jsem sla takhle aspon s jimmym, otevrela jsem si drzku a hadali jsme se a jimmy stekal a on jeste rikal, ze mi myho psa zastreli
co ma clovek asi tak delat

ale jednou sel pritel s hafama vencit a videl nakyho curaka jak mlati svyho psa a dal se do nej...

taky sem nedavno videla chlapka s fenkou a ta podle me mela vyhrezlou delohu ven...co ma clovek delat?

Pavlina se smeckou
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2008 10:59
- Nahlásit

nika00
Ani mi to neřikej Jako z toho bych měla taky strach, že ublíží mým psům nebo dá do držky mě, to jo no Ale já tohle vidět, tak to fakt vořvu A docela by mě zajímalo jako misenku, kdyby to někdo věděl, dá se v takovym případě, když se s timhle člověk setká, něco dělat? Je nějakej způsob jako tomu psovi pomoct v tu chvíli? Asi ne co

nika00
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2008 11:06
- Nahlásit

Pavlina se smeckou
v tu chvili tomu psu pomuzes tak, ze tomu cloveku das opravdu do drzky...a nikdo ti nic nedokaze...je to tvrzeni proti tvrzeni...jinak bohuzel plati to, ze kdyz zavolas cajty ze vidis jak nekdo kope psa..oni prijedou a on ho bude hladit a rekne ze to neni pravda...tak proste nic...zvlast kdyz ten pes bude dobre zivenej a tak...nevim jak by to bylo kdyby ho cajti videli primo jak ho kope...tak mozna by dostal pokutu...co ja vim...at zije ceska legislativa...

jinak ja takhle volala kvuli diteti...videla sem z okna a hlavne slysela jak jedna matka mlati svy dite a nadava mu brutalnim zpusobem...trvalo to den co den asi tak tyden...zavolala sem na socialku...a tam mi rekli ze bych se treba mela domluvit s jejima sousedama jako jestli by byli ochotni to dosvedcit...no a nebo primo ze by ji navstivila socialka na popud nejake osoby...tot vse....
otazka je, jestli by to dite nedostalo pak jeste vic

btw, poslala sem ti foto a videa, doslo to?

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2008 11:13
- Nahlásit

Taky už jsem se s něčím takovým setklaa, v neděli vedl kolem zahrady týpek kolem nás starého pita. Vlastně ho vedlo děcko, a najednou začal pes šíleně řvát, týpek ho brutálně vyškubával před malým děckem, šel ještě s manželkou. Pes řval, byl to mazec. Tak jsem se teda týpka zeptala, co s tím psem dělá. Prý proto, že tahal. Obklopená třema hafanama a na své zahradě jsem se teda cítila, tak jsem mu řekla svoje...debil...ale nenaděláš s tím nic víc...

Pavlina se smeckou
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2008 11:14
- Nahlásit

nika00
No dát mu do držky, s tim já souhlasim, blbý je že my holky takovýmu volovi těžko nabijem, myslim že takovej týpek by mě skolil jednou ranou ... Jako koukám že i u pomoci dítěti je to docela složitý, natož u pomoci psovi ... Možná ještě v nestřežený okamžik psa vytrhnout a utíkat pryč, jenže blbý je že psiska většinou i přes to, že jim člověk ubližuje toho člověka milujou a pořád se mu snaží zavděčit, i když marně

Pavlina se smeckou
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2008 11:16
- Nahlásit

nika00
Jinak jj došly mi dvě videjka a fotečky, kdyby videí bylo víc, tak klidně sem s nima

Mucholabka
tak to sem tady asi jediná kdo se s tim fakt asi nesetkala a popravdě ani to jak takhle někdo ubližuje psovi vidět nechci :-/

olik
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2008 19:44
- Nahlásit

Nechci se míchat do toho co kdo sleduje ale jelikož je to pes z našeho města vím o tom hodně. Nejhorší je že dvakrát byly sousedi
na policii ale ti neudělali nic. Pak to nevydržela poštačka a ohlasila na úřadě kde jse jí téměř vysmáli a teprve když zavolala televizi tak se něco začalo dít. Tak kde to jsme. Kdyby existovala nějaká organizace kam by se jakékoliv týrání nahlásilo a ti by měli povolený vstup na cizí pozemek tak by to bylo nejlepší. Když ale policajti přijdou na takovéto udání k někomu a ten je tam dobrovolně nepustí, nemůžou tam jít násilím. Tak kde to jsme

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2008 20:24
- Nahlásit

olik
Tak kde to jsme
V prdeli
No to je děs...jak dlouho tam ten ubožák byl??

sarax
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2008 20:26
- Nahlásit

olik
to je masakr
taky mě zajímá jak dlouho a zda je ten týpos tak "mimo" páč si furt myslím že ne

Mel
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2008 22:09
- Nahlásit

olik
na tohle se volá krajská veterinární správa... ti můžou dát podnět k odebrání zvířete, ale závisí na obci, jestli ho odebere (=má ho kam umístit)

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2008 07:11
- Nahlásit

olik
Mno, co vím já, byli u nich prý cajti i proto, že pes běhal po zahradě, a dorážel prý nějak na lidi, tak dostali nějakou výtku, a že si mají psa zavřít...tak ho zavřeli...a mají ho z útulku, asi 4 roky tomu...

dejavu
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2008 08:49
- Nahlásit

rada bych sjednotila snahy vylepsit zakon a pomohla dobrovolnikum v jejich snahach
http://www.utulky.estranky.cz/stranka/tyrani
zde jsem udelala takovy koncept a jsou tam ke stazeni i vzory pro tvorbu petice, trestniho oznameni pro tyrani a stiznosti

chcete-li se zapojit pod clankem v diskuzi nebo pomoci, jste vitani

rada bych tam taky soustredila pripady jednotliveho tyrani s tim, ze budou sledovany v case, jak dopadly.

olik
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2008 10:08
- Nahlásit

Pro mucholabku Pes byl před nějakou dobou odchycen v Kamenici pak si ho majitel vyzvedl v útulku. Byl v docela dobrém stavu. Pak ho zavřel do kotce a začal na něho kašlat. Dírou v kotci která byla do vedlejší zahrady byl krmený každý den sousedy. Jenže pak zkusil znova prý utéct a tak ho majitel uvázal v tom malým kotci aby nedosáhl na tu stranu kudy ho krmili. Jsou tam neustálé dohady protože sousedi jsou milovníci zvířat . Majitel je totální debil nejen ke zvířatům ale ke všem kdo bydlí v okolí. Má dalšího psa doma. Jak je na tom nikdo neví. Od sousedů vím že má děti a když jde paní nakoupit tak je zavírá na půdu. Je to prostě hovado. Co k tomu dodat.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2008 10:44 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit

olik
A sociálka?

A ještě pikoška, prý ten pes byl jimi krmený, ale nechtěl žrát, takže polovinu dávky vyhazovali...hm...

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání