Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Ztracený nebo vyhozený pes
Autor Zpráva
bea
Člen
# Zasláno: 13 Led 2008 16:37
- Nahlásit

Ahoj, třeba něco vymyslíte - mne nenapadá nic. Před dvěma měsíci jsem viděla přebíhat psa ulici na Praze 3 - Žižkově. Přeběhl a já jsem si oddechla ( a zapomněla). Asi před měsícem byl najednou v našem vnitrobloku a teď jsem ho potkala na ulici. Je to křženec střední velikosti, dost vyhublý, vzhledově trochu pudl a asi dost starý - neslyší. Chytit se nedá - na krku mu visí zámeček a v pouzdře asi známka, což je divné, protože už tu pobíhá třetí měsíc a asi ho nikdo nehledá. Dávám mu na dvůr žrádlo - asi chodí v noci nebo brzy ráno. Ale co s ním - chytit se nedá, ochytovku volat nemůžu, neudržím ho na místě ani chvilku, na nalezencích ho nikdo nepostrádá. Nebydlíte někdo v okolí - třeba by se nám ve dvou nebo víc)nějak podařilo ho chytit - vypadá už fakt hodně zuboženě.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 13 Led 2008 17:15 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit

bea
Dávám mu na dvůr žrádlo
a nedá se někam nahnat a zablokovat do doby než přijede odchytovka?
Pak je ještě možnost dát do žrádla uspávadlo,ale to bys musela zajistit,aby neodběh neznámo kam,muselo by to bejt taky někde aby nemohl odběhnout.

dejavu
Člen
# Zasláno: 13 Led 2008 17:15
- Nahlásit

bea
nalakej ho do vnitrobloku na cesticku ze zradla nebo haravku, zavri a zavolej MP, musi ho odchytit a odvezt do Troje.

Kačátko
Člen
# Zasláno: 13 Led 2008 17:33
- Nahlásit

bea
A kde presne se ten pes pohybuje?Chodim tam do skoly, tak bychom se treba mohli na nekdy domluvit a nekam ho nahnat nebo zavrit a zavolat MP.
Ja se pohybuju okolo Ohrady, Nakl. nadrazi Zizkov.

bea
Člen
# Zasláno: 13 Led 2008 18:01
- Nahlásit

dejavu
Kačátko
davidkova renata
To je právě problém - mezi dvorky je plot z tyček, on je plachý, hned utíká a protáhne se na další dvorek a pak na ulici - už jsem to zkoušela na žrádlo, ale když tam jsem, nepřiblíží se. A něco na spaní - jak rychle to působí? On potíže s chůzí evidentně nemá, běhá rychle, to bych běhala za ním - nevadilo by mi to, ale on prostě nemá žádnou hodinu, někdy ho vidím na dvoře kolem páté odpoledně, děti ho viděly několikrát večer, ale v různou hodinu a má dost široký okruh - Kačátko - viděla jsem ho i na Ohradě - já bydlím dvě stanice za Ohradou směrem na Spojovací - Strážní. A někdy ho nevidím třeba týden - jen jídlo mizí, ale taky je tu dost koček, tak nevím - když to sní on, je miska jako umytá, ale každý den to není. Je to chudák, je asi dost starý.

aren
Člen
# Zasláno: 13 Led 2008 18:10
- Nahlásit

Těžko se to říká, ale - víte určitě, že pro toho pejska je terno dostat se do útulku? Bála bych se, že ho tam utratí.

bea
Člen
# Zasláno: 13 Led 2008 18:30
- Nahlásit

aren
Taky mne to napadlo, ale na ulici stejně moc šancí nemá - já ho můžu krmit když sem bude docházet, to není problém, spíš mne děsí tady na naše hlavní ulice - Koněvova.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 13 Led 2008 18:41
- Nahlásit

bea
On potíže s chůzí evidentně nemá, běhá rychle, to bych běhala za ním
To je moc riskantní,těžko by se ti povedlo sledovat běžícího psa aniž bys ho dříc nebo pozdějc ztratila z dohledu.
aren
Těžko se to říká, ale - víte určitě, že pro toho pejska je terno dostat se do útulku? Bála bych se, že ho tam utratí
Taky se mi to těžko říká,ale možná to uspání je milosrdnější než to co jako bezdomovec denně zažívá..
bea
hele a nemůže bejt nakonec opravdu něčí..třeba z nějaký zahrádky,prostě si odběhne když se mu chce..taky jsem se tady jednoho takovýho snažila "zachránit".Po létech se ukázalo,že se má jak prase v žitě a má zmapovaný všechny čuby v okolí.Jak nějaká měla svý dny ,byl tam.Měl v tý době něco z okem,měl ho úplně vylezlý z důlku a bílý,já byla na prášky.Za dlouhou dobu se mu to asi srpavilo bo vypadal normálně.ale zbědovaně jinak nevypadal.
Máš jedinou šanci : někam ho nahnat a zavřít,jinak mu asi není pomoci

bea
Člen
# Zasláno: 14 Led 2008 00:03
- Nahlásit

davidkova renata
Poptám se teda mezi pejskaří - snad budou vědět víc. Ozvu se.

maixnerova
Člen
# Zasláno: 14 Led 2008 12:20
- Nahlásit

bea
davidkova renata

... taky znám majitele psů (v Praze), kteří psa smotného vypustí z bytu, aby se vyvenčil...

bea
Člen
# Zasláno: 24 Led 2008 15:44
- Nahlásit

maixnerova
Tak pes začíná docházet pravidelně - sice je hrozně ostražitý, ale neutíká už tak daleko a na žrádlo si počká. Ještě trochu ho nechám orazit a zkusím , jestli by za miskou nešel do chodby. Známku určitě má, ale asi to nic neznamená - a jestli má majitele, tak je to na odebrání, vypadá, chudák, jak vyhublé strašidlo.

maixnerova
Člen
# Zasláno: 24 Led 2008 17:34 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit

bea
Tak pes začíná docházet pravidelně - sice je hrozně ostražitý, ale neutíká už tak daleko a na žrádlo si počká. Ještě trochu ho nechám orazit a zkusím , jestli by za miskou nešel do chodby.

... šikovná ... do chodby... předsíně... pokoje... postele . Dělám si legraci, trochu...
Je skvělý, že se ti ho daří takhle nalákat. Jěště jak jsi psala o tom, že špatně slyší - mám 14 dní starší fenečku z útulku, myslela jsem, že je hluchá - není, měla a jěště stále trochu má, příšernej zánět v uších a nikdy bych nevěřila kolik sajrajtu se do tak malýho ucha vejde... . Dobrá zpráva je, že po dvojím hloubkovém vyčištění a po vypotřebování 2 lahviček kapek slyší docela dobře

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 24 Led 2008 20:16
- Nahlásit

bea
Tak to jsi moc hodná,žes to nevzdala.Kdyby nic jinýho,aspon se občas nají,chudák.Musíš pomalinku,pokud vůbec ...dej zas vědět,jestli máš nějakej nápad jak by se ti dalo pomoct,sem s ním.

bea
Člen
# Zasláno: 25 Led 2008 09:29
- Nahlásit

maixnerova
davidkova renata

Tak budu držet palce, aby bylo už dobře. Zkusím pesana vyfotit, ale asi nepostojí. Ozvu se . zatím mne vůbec nenapadá nic, jak ho chytit - jen ta chodba a pak odchyt. Sice jsem uvažovala, že bych ho nechala u nás, než se někdo najde (což je dost otopie), ale mezitím nám zůstalo to štěně, které jsme našli minulý týden a absolutně nikdo se po něm nikde neshání - ani net. ani letáčy.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 25 Led 2008 11:02
- Nahlásit

bea
ale mezitím nám zůstalo to štěně
hele eště k tomu štěndu.Je teda asi starší než jsi původně myslela.S tou operací nevim přesně jestli to je přímo tříselná,ale...když jsem si vybírala čubu ,NO s PP,byla jsem tam celkem 3krát.Její brácha si udělal taky kýlu(nevim ale jestli tudle) a chovatelka ho nechala operovat na svý náklady ještě před odběrem,někdy v 5 tejdnech .Byla z toho dost nervní aby to v pohodě přežil když je tak malej,ale dopadlo to výborně.Takže tak..
Tady k tomu holt jak jsi napsala - ta chodba vypadá nejpravděpodobnějc.

bea
Člen
# Zasláno: 25 Led 2008 22:19
- Nahlásit

davidkova renata
Teď štěndovi rostou zoubky (přední), v pondělí mu vyndají stehy a vetka prý pozná stáří, pokud se zoubky víc proříznou - jestli jsou první nebo druhé. A ta kýla - neví ani ona, ale prý by tak malé štěně neoperovala, pokud by mu nešlo o život. Je to celé nějak záhadné, pokud se nenajde majitel, bude u nás.
A ten chudáček tu dnes byl - je to fakt strašidlo vyhublé, tak mu dávám dvojitou porci. Držte palce, ať ta chodba vyjde - útulek není žádné terno, ale je tam jídlo a teplo.

maixnerova
Člen
# Zasláno: 25 Led 2008 22:29
- Nahlásit

bea

držím palce, a moc... je možné, že mu majitel zemřel nebo se ocitl v nemocnici a pejsovi se podařilo zdrhnout... Zrovna u Koněvový je tohle poletování po ulici dost nebezpečný, navíc když špatně slyší...

želva
Člen
# Zasláno: 25 Led 2008 22:38
- Nahlásit

bea
nazdar,já bydlím taky na žižkově,tak kdybys potřebovala nějak pomoci,fotit nebo jinak dej mi vědět a nějak pomohu
ted mám akorád v pondělí celej den a pak v uterý jdu na 4 hodky,ale pak mám zas volno

aren
Člen
# Zasláno: 25 Led 2008 22:39
- Nahlásit

bea
Jsi moc hodná, držím palce, no, ale ten městský útulek - bojím, bojím

maixnerova
Člen
# Zasláno: 25 Led 2008 23:05
- Nahlásit

aren
ale ten městský útulek - bojím, bojím

... já taky , že bude označen za neudatelného a... ale třeba maluju čerta na zeď...

aren
Člen
# Zasláno: 25 Led 2008 23:10
- Nahlásit

maixnerova
V tom Argonu by ho nevzali?

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 26 Led 2008 00:08
- Nahlásit

Kdyby ho někdo dovez, tak mu třeba majitele zkusím najít...

bea
Člen
# Zasláno: 26 Led 2008 16:54
- Nahlásit

Mucholabka
Hodná, teď zrovna byl, najedl se a pryč. Zkusila jsem jít za ním, ale psovi nestačím, tu vytrvalost v běhu teda nemám a pak jsem se bála, abych ho právě nějak nezahnala na tu hlavníželva
Díky, zkusím ještě ochočovat a pak bychom to mohli nějal zkusit - snad by ta chodba vyšla. Jen aby to té doby vydržek a někam nevběhl.aren
Argon neznám, myslela jsem spíš na paní Kladivovou z Prahy 10. má něco jako útulek a rozhodně pejsy nedává utrácet.
Tak všichni držte palce.

aren
Člen
# Zasláno: 26 Led 2008 17:17
- Nahlásit

bea
No, Argoni jsou tady:
http://www.daruji-psa.okamzite.eu/
http://www.cz-pes.cz/diskuse/10_7007_0.html

Sledovala jsem teď na "psiaduša.sk" příběh plachého pejska - bílého špice. Všemožně se ho snažili odchytit a ulovit, několik měsíců, a pejsek se stával čím dál plašším.
Nakonec se dobrovolně přidal k jedné místní paní, která ho chodila krmit Tak držím palce i u vás

Více o tom pejskovi ze Slovenska (nakonec to byla fenka): psiadusa.sk - fórum - súrne - pomoc pre opusteného psíka.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání