| Autor |
Zpráva |
monika
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2007 11:37
- Nahlásit
Biluška
pokud by sis vzala aspon toho psa, bylo by to supr. Ten by snad měl být ve větší pohodě než Karolínka. Držím palce.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2007 11:41
- Nahlásit
monika
Uvažuju o něm a odpoledne to proberu s Tomášem. Mám z toho trochu strach, jednak kvůli těm financím a taky kvůli tomu, že dogy mají tak nízkou životnost . Jsem přece jenom zvyklá na ty šeltičky co se dožívají dvaceti let než na dogy co jsou v pěti staré a v sedmi je zázrak, že žijí . Čekám až zavolá Radka a poví mi o něm něco bližšího.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2007 12:10
- Nahlásit
Biluška
věk bylo to jediné, co mě pořád tak nějak odrazovalo od toho si doginu pořídit. Je fakt, že jsou některé i víc jak desetileté, ale pořád je to věk opravdu nízký. Pak jsem si řekla, že to hodím za hlavu a třeba budu mít to štěstí, že zrovna ta moje bude v pohodě ještě ve 12ti letech.
Co se týká financí. Mě holky stojí měsíčně cca 2000. Krmím 2 dogy a jednoho naháče, který žere to, co jim odpadne od tlamy. Jsou výhradně na granulích a sem tam jim něco podstrčím, nebo jim uvařím pro zpestření. Je to dost, ale pokud už živíš psů 8, tak ten devátý se tam ztratí i když je to mamut.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2007 12:27
- Nahlásit
monika
ale pokud už živíš psů 8, tak ten devátý se tam ztratí i když je to mamut.
Momentálně to znamená denně 2 kg masa + zhruba 1,5 kg přílohy. Počítám, že s dogou by se to zdvojnásobilo. Právě teď na tom nejsme finančně moc špatně, ale za pár měsíců či let to může být úplně jinak a krmit tohle všechno by mohla být dost zátěž. Pak je tady problém s autem - my dost cestujeme, pořád jsme někde v pohybu a dogáč už se nám do auta prostě nevejde. Na druhou stranu, má to být hlídací pes, takže s námi v autě by byl houbeles platný, sousedi by kradli dál. Musela bych zařídit nějaké hlídání, ale to budu muset zařídit ať už se rozhodnu pro jakéhokoliv hlídacího psa. Nevím no
|
monika
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2007 12:34
- Nahlásit
Biluška
no já mám formana a holky tam narvu v pohodě. ale jsou jenom dvě. Lexa jezdí na klíně. Ale je to fakt, musí se myslet na dlouho dopředu.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2007 12:45
- Nahlásit
monika
U nás se jezdí tak neuvěřitelně, že kdyby nás někdy chytli policajti tak se nedoplatíme . Pod nohama spolujezdce je puma, na klíně spolujezdce Hesinka. Vzadu jsou dvě děti, jedna má na klíně Bonnie, druhé Winnie. Mezi nimi sedí připoutané Lilátko. Pod nohama té mladší je Mia (zatím se tam vejde, jelikož malé dítě má krátké nožičky, jak to budem řešit časem to netuším ) . V kombíku jsou věci a nahoře na nich trůní Wanda-destruktorka a Šagy. Ty dvě se občas servou, protože Šagyna je magor a furt se s každým rve. V tom případě zastavím, zablokuju provoz, vystoupím z auta, otevřu kufr, zmlátím je obě, troubícím řidičům doporučím, aby se nepo... a jedeme dál. Ještě, že u nás policajta nepotkáš...
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2007 12:56
- Nahlásit
Biluška
a ty si můžeš taky vybrat nějaký dárek, když tak hezky chválíš Lilátko
to sem ráda
ale vona je fakt boží...jen není moc modelka..nebo aspon nebyla v sobotu...sry ale musííím
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2007 13:00
- Nahlásit
sarax
V sobotu bylo Lilátko vyčerpané
|
monika
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2007 13:36
- Nahlásit
Biluška
tak na tebe nemám.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2007 14:20
- Nahlásit
ted jsem prisla na comp,ty dogy jsou moc fakt pekny,hned bych je brala,fajni modraci
|
aren
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2007 15:41
- Nahlásit
nemethova5
Vem si obě ať můžou zůstat spolu
|
monika
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2007 18:36
- Nahlásit
Dogy bere Radka k sobě. Mají kotec a budou spolu. Budou se hledat páníčci. aren oni jsou sice na sebe fixovaní, ale myslím, že pro ně bude lepší, když se oddělí. Tahle fixace taky není to pravé ořechové. Karolínka si partáka hlídá jako ostříž a myslím, že by se to mohlo ještě stupnovat. Chce to nový domov, kde se jim budou maximálně věnovat. Někoho kdo ji, nebo jeho nenechá ani na okamžik smutit.
Posíláme nějaké věci - deky, matrace, vitamíny a nějakou tu korunku k tomu, aby to Radka měla šanci zvládnout. Je fakt dobrá.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2007 18:39
- Nahlásit
monika
to je bezva
No, já jsem asi trochu sentimentální ohledně té fixace, ale věřím Ti.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2007 18:45
- Nahlásit
monika
Si představuju, prostě, že bych neměla na světě nikoho, jen toho jednoho parťáka, bála se o něj, a stejně by mi ho vzali
|
radkah
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2007 19:59
- Nahlásit
Tak děkuju za pomoc a podporu. Sehnala jsem zatím ubyrtování u známé, která má také dogu. Má penzion na periferii Prahy a pozemek 1500metrů s velkým, novým, profesionálním kotcem. Monika a Nikol a Blanka a ....prostě spousta lidí posílá potřebné. Známá uvažuje, že by je nechala v části penzionu, kterou si nechala v létě nově zrekonstruovat-je blázen... )), ale vytrhla nám, tedy dogám trn...Budu tam jezdit za dogama každý den na odpoledne-venčit, krmit a nějak cvičit, protože nevychovaný dogy bude horší umístit ) Budu podávat zprávy díky Radka
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2007 20:12
- Nahlásit
radkah
Úžasné holky.
Paní Irenka mi pro holky poslala balíček s pškotama a mlskama
|
aren
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2007 20:30
- Nahlásit
radkah
Seš moc hodná, to je úžasné, co jste dokázaly
|
radkah
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2007 21:02
- Nahlásit
No zatím jsme nic moc nedokázali- doufám, že slevovat z našich představ budeme jen minimálně. Jestli je to všechno realizovatelné na 100% se uvidí až je přivezeme, ale zkusit to musíme, je to asi jediná cesta. Dogy jsou tam už 3týden a nepřibrali moc a zdravotní stav taky nic moc.....akorát by se to tam zhoršilo. Nemají tam velký kotec a ani čas se jim věnovat. Pokjud by tam ještě chvilku tvrdli, tak se z nich stanou asociálové, co zapomenou i základní povely a slušné chování....nezvladatelnou dogu by neudali, nebo by se za pár týdnů vrátili zpátky. Tak mi držte palce, zítra jedu vyteplovat a dostavovat ten kotec......snad se do pátku podaří to připravit. Je to hrozně narychlo.
Biluško-já ten tel. nenašla, ale četla tvé obavy a myslím, že by ti to dost zkomplikovalo situaci. Já na tom nejsem taky finančně nejlíp, ale našla jsem spoustu lidí, kteří pomohou...... . Rona čeká operace víček a léčby analních žlázek-to by bylo finančně náročné. Dogy budou tady, tak kdyby ses rozmyslela, tak kdykoli přijeď podívat se a....Zatím díky, jdu venčit svojí tříčlennou smečku
|
monika
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2007 09:59
- Nahlásit
Tak vkládám nové zprávy od Radky.
Dobré ráno, tak jsem dnes mluvila s vedoucí i provozovatelkou Krupky. O dogy mají zájem jedni lidé z teplic, kteří by si je dnes vyzvedli. Berou je společně a už pro ně mají připravené přízemí rod. domku a nakoupenou odbornou literaturu...a paní se dnes ''hodila marod'', aby na ně měla dostatek času. Hned jak je vyzvednou spojí se se mnou a domluzvíme se na návštěvě u nich. Dogy neměli, ale mají zkušenost s velkými plemeny. Vypadají zodpovědně, chtějí nechat Karolínu kastrovat, což je rozumné vzhledem k tomu, že nedělala nic jiného než rodila a dost to poznamenalo její zdravotní stav. Já děkuji za pomoc.....pokud jste již odeslali hmotnou pomoc a dovolíte, aby byla použita pro nové majitele-kloubní výživa, deky...., tak to ráda předám, pokud jste poslali finanční dary, odesílám je zpět. Díky moc a budu vás informovat a pošlu fotky.RadkaH
|
aren
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2007 17:37
- Nahlásit
monika
To je super zpráva Děkuji a držím palce novým majitelům, i vám, holky.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2007 17:53 - Změnil/a: dejavu
- Nahlásit
radkah
ja mam velice dobrou zkusenost u davanim nemeckych dog pres klub chovatelu, davaji je do aktualit, at jsou s PP nebo ne, doknce proplaceji utulku naklady, pokud je pes s PP a kdyz je tam u nich dam do inzerce, vetsinou se okamzite objevi zajemce
Je to vubec nejvstricnejsi chovatelsky klub, se kterym mam osobni zkusenost, kdyby byly jeste nejake dalsi dogy
http://nemecka-doga.cz/
Jinak gratuluju k udani psu
|
radkah
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2007 21:27
- Nahlásit
Tak to se divím...myslím, že i inzerce psů bez pp není dovolena...pomoc klubu v případech týraných dog, které se podařilo zachránit za posledních 12měs. 0-ty dogy byli 3 a klub nám nepomohl ani v jednom případě a to byli 2z nich s PP. O pomoc pro dogy v Krupce jsme žádali před třemi týdny...reakce až včera od pí. Čelakovské....
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2007 22:45
- Nahlásit
radkah
nejednala jsem s klubem vice nez rok, mozna se tam neco zmenilo a jestli je to ted tak, jak rikate, tak to mne opravdu mrzi, protoze to je velka skoda.
|
radkah
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2007 10:59
- Nahlásit
Tak dogy v novém domově-teď jsem domluvila s jejich novou paničkou. Obě strany nadšené )
|
aren
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2007 11:12
- Nahlásit
radkah
To je naprostá paráda
Tak doufám, že časem dodají fotky.
|