| Autor |
Zpráva |
Bela
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2007 13:19
- Nahlásit
dejavu
to vies, severania = moja laska. aj ked su to strasne potvory. akurat tento vikend sme riesili dost desnu situaciu s nasim zdrhnutym psom, ktory bol 2 noci prec. ale chvalabohu, nahoda a nejaky anjel strazny zasiahli a pesko je uz doma. ale bola som na prasky...
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2007 13:26
- Nahlásit
Bela
to verim, tak to je dobre, ze to dobre dopadlo, to jsou strasne okamziky, dobre se na ne pamatuju
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2007 13:31
- Nahlásit
dejavu
takze mas aj ty takuto zlu skusenost?
nas zdrhol aj so stopovackou na krku a nemohol sa vratit, lebo bol zamotany v krikoch. nasli ho hubari! (vdakabohu za babie leto)
pre mna jednoznacne poucenie plynie: s nasim psom do lesa uz len na sedakovom uvaze
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2007 14:03
- Nahlásit
Bela
no to vis, ze jo a mockrat, ale vzdy to dobre dopadlo, nastesti
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2007 12:12
- Nahlásit
tak na strankach si lide vyhledli Robika a Kacu - labradorku, takze oba odjeli do novych domovu
|
aren
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2007 12:17
- Nahlásit
Bela
tento vikend sme riesili dost desnu situaciu s nasim zdrhnutym psom, ktory bol 2 noci prec
Panebože, to museli byť nervy
Našiel sa sám alebo vám ho priviezli?
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2007 21:28 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit
aren
Panebože, to museli byť nervy
bol to des a hruoza!!! na prasky a psychinu...
Našiel sa sám alebo vám ho priviezli?
nasli ho hubari na mieste, ked neviem, ci by sme ho boli sami nasli! Bol totalne zamotany v stopovacke, chudak, inac by sa bol sam vratil. Nastastie, nestratil visacku s identifikaciou
dejavutak na strankach si lide vyhledli Robika a Kacu - labradorku, takze oba odjeli do novych domovu
skvele! drzime psikom palce aj pacaky!
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2007 21:34
- Nahlásit
Bela
ja si pamatuju na jednu pani, kterou jsem presvedcovala, aby se i po trech dnech vratila na misto, kde se ji ztratil pes a zkousela to dal hledat a ona ho tam pak nasla zamotanyho v trni, zachytil se tam za kozich a nemohl se ani hnout.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2007 21:45 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit
dejavu
my sme ho hladali este v tu noc asi 2 a pol hodiny (totalny Blair Witch Project ), druhy den rano tiez asi tolko, a treti den, ked nam ti ludia volali, sme boli prave na odchode z domu s tym,, ze pojdeme este o hodne dalej, ako sme predtym zasli. ale faktom je, ze zauradovala nahoda, lebo na tom mieste, kde bol, fakt neviem, neviem...
|
aren
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2007 22:50
- Nahlásit
Bela
Chúďatko psík, čo musel prežívať. Presne kvoli tomu mám hrozu zo stopovačiek.
Tak blahoželám ku šťastnému koncu
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2007 09:38
- Nahlásit
aren
vdaka! ale teda podviem ti: uz nikdy viac!
aj peso musel mat z toho dobre nervy, lebo celu sobotu spal ako poleno, ani nechcel moc zrat...
stopovacka je evidentne fajn vycvikova pomocka, ale len vtedy, ked pes nema sancu s nou zdrhnut...potom moze ist o zivot
|
aren
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2007 09:43
- Nahlásit
Bela
No, ale ona tá stopovačka je práve pre psa, ktorý zdrhá, že. Takže "šanca" tu vždy je
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2007 09:51
- Nahlásit
aren
to je prave ten paradox a prave po tejto skusenoti musim povedat, ze je to sice pre psa, ktory ma tendenciu zdrhat, ale len v pripade, ze naozaj nezdrhne...a urcite nie niekam hlboko do lesa, ako sa to stalo nam.
totiz nebyt tej stopovacky, tak som na 100% presvedcena, ze sa vrati este ten isty vecer.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2007 10:01
- Nahlásit
Bela
Proste sa nedoporučuje používať stopovačku kým nemáš perfektné privolanie
|
aren
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2007 10:02
- Nahlásit
Bela
nebyt tej stopovacky, tak som na 100% presvedcena, ze sa vrati este ten isty vecer.
Aj ja si to myslím.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2007 10:11 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit
aren
Proste sa nedoporučuje používať stopovačku kým nemáš perfektné privolanie
asi tak nejako znie v skratke tato vycvikarska poucka
ale veru neviem, ci u nas ta privolacka niekedy perfektna bude - na to maju tieto prirodne plemena prilis silne lovecke pudy
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2007 11:36
- Nahlásit
Jesina, Korina, Rezavec, Zofina a Liska nasli nove domovy
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2007 11:38
- Nahlásit
dejavu
|
overgod
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2007 12:50
- Nahlásit
muj pes taky hleda urychlene noveho poradneho majitele...nevite o nekom?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2007 14:31
- Nahlásit
Keďže severania...kadou noc k nám jeden chodí, nevím, čí je, ale vadí nám, nenechá se chytit, kdysi mě ošklivě pokousal malamut a nehodlám na takového psa něco zkoušet, jak ho vystrnadit?
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2007 14:44
- Nahlásit
Mucholabka
je u vas nejaka odchytova sluzba? napr. mestska policia?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2007 18:43
- Nahlásit
Bela
To už jsem řešila, u nás jsou tak maximálně ožralci na úřadě.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2007 20:40
- Nahlásit
Mucholabka
chytit ho na haravku
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2007 20:47
- Nahlásit
dejavu
Dík. Akorát že co s ním pak...ach jo...
na háravku ho chytat nebudu. Háravka má klidový režim, ven vůbec nechodí a navíc už týden a kousek nehárá. Kdyby mi na háravku skočil, tak ho asi zabiju, páč za háravku dávám na veterině každý týden kolem tisícovky, aby ještě nějaký měsíc požila.
Neřešme to, až někoho zabije, cajti si ho vyzvednou
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2007 20:49 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit
dejavu
jo, a volala jsem tam zatím jednou, na obě čísla, a nikdo nezvedal, pak jsem nějak pozapomněla, budu zkoušet znovu a domluvím se s nimi.
Myslím tím do Orlové.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2007 20:53 - Změnil/a: dejavu
- Nahlásit
Mucholabka
moc moznosti neni, bud na haravku nebo vlakat na zradlo do zahrady a zavrit a pak nechat odvezt ci odvezt ho sama do utulku, mesto ma povinnost dle zakona tohle udelat. Na jiny odchyt nemas vybaveni (vrhaci site, narkotizacni puska, odchytova tyc atd)
Pokud je odchytovka laxni nebo neschopna, neulovej ho, maximalne tak vyzvednou, kdyz ho nekde zajistis, nevim, jaci tam jsou u vas.
Pokud vadi tobe, bud to res odchytem (vypudit nelze) nebo to vyhodnot jako zalezitost, ktera je nad tve moznosti a snaz se tomu prizpusobit, aby te to nedrasalo jako vec, ktera momentalne resitelna neni. Dobre se rekne, hur se dela, vim, mela jsem problematickou alkoholickou sousedku, taky zkouska nervu, nakonec ji prejela tramvaj...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2007 21:05
- Nahlásit
dejavu
Cesty odchytu se řešily už dříve. Dokud nás nezabil, můžeme čekat :-/ maximálně když ho odchytím, pobude přes noc v obecním kotci, dle zkušenosti ho druhý den nenápadně vypustí. Nechci se navečer vztekat. Zepředu nemáme plot. A máme vcelku okrasnou zahradu a kytičky trpí, stromky žloutnou, není to OK. Ale neřeš.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2007 22:03
- Nahlásit
Mucholabka
Keďže severania...kadou noc k nám jeden chodí, nevím, čí je, ale vadí nám, nenechá se chytit, kdysi mě ošklivě pokousal malamut a nehodlám na takového psa něco zkoušet, jak ho vystrnadit?
Jsem si na Tebe dnes vzpoměla listujíc v zahradnickém katalogu, mají tam sprej proti psům fakt, přísahám
"Spolehlivě udrží nezvané návštěvníky v uctivé vzdálenosti. Takto ošetřená místa již kočky ani psi nenavštíví. S dlouhodobým účinkem. Nízká spotřeba"
|
aren
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2007 22:04
- Nahlásit
Mucholabka
Hunde und Katzen Teufel.
Dog and cat repellent.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2007 22:28
- Nahlásit
Mucholabka
doporucuji vybornou knihu e. storcha - lovci malamutu. tam je pomerne podrobny navod, vhodny i pro zacatecniky.
|