| Autor |
Zpráva |
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2007 08:30
- Nahlásit
overgod
Proč by to nešlo zobecnit? Mně by taky bylo vcelku fuk, jestli si ho pořídím za deset, dvacet, třicet litrů-akorát bych čekala o měsíc dýl, než našetřím.
A ten příklad jsem mysella na majitelku bulíka-ona by si ho za dvojnáobek ceny pořídila, její fotřík by kvůli tomu chlastat nepřestal a ona sama by se nenaučila nebát se vlastního psa.
|
overgod
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2007 09:01
- Nahlásit
Mucholabka
tak ne kazdej usetri 10-20-30 litrů za měsíc
no třeba mně by to jedno nebylo, rozhodně bych ve svý dob neměl na to, pořídit psa třeba za 30 .......ale o tohle přeci až tak nejde ...jasně, že některým to jedno je, ale třeba ten pes, o nás furt napadá, by zde nejspí nebydlel, kdyby něco stál........psi, co otravuji kousek vedle asi taky ne...maji je tam decka na hrani...a vzdy je do pul roku dovedou k agresivite a pak proste vymeni za jinyho....urcite za ty psy nic neplatí...nemají ani co jíst...ti kdyby měli za psa dát třeba tisíc, tak ho nedaj a kdyby byla minimální sazba za ppsa 5000 a k tomu to, co pes stojí nyní čili 0-milion třeba, tak by se na psy naststi chodili koukat do ZOO .... to samy spousta dalsich psu...lidi, kteri dnbes nakrejvaj jen proto, aby si pejsek užil třeba by asi moc nenajkrejvali, bo majiteli feny by se asi jen tak, aby si pejsek uzil nechtelo bud platit kauci nebo riskovat...hovorim o vetsine, ne o vsech....
A ten příklad jsem mysella na majitelku bulíka-ona by si ho za dvojnáobek ceny pořídila, její fotřík by kvůli tomu chlastat nepřestal a ona sama by se nenaučila nebát se vlastního psa.
já je neznám, tak nemohu hodnotit ...třeba by si ale pořídila jinýho, když by se tenhle nenarodil a ten by se nepovedl a vyrostl by tak, ze by se ho ozralec bal...a treba taky ne
A zpobecnit to nejde, protoze to rozhodne neni obecne platne...spousta lidi ma psy a nemela by je, kdyby museli zaplatit na start treba o tech 5000vice
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2007 11:44
- Nahlásit
overgod
a vzdy je do pul roku dovedou k agresivite a pak proste vymeni za jinyho......nemají ani co jíst , tak každých půl roku mají co jíst , ne?
|
argosek2
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2007 20:41 - Změnil/a: argosek2
- Nahlásit
overgod
prosím Tě, kde? fakt tam nevidím nic, co by nějak nasvědčovalo tomu, že se jedná o pitbulla....ale to máš fuk to njí podstata ...
http://www.cesarmillaninc.com/dpc_pack/dpc_popeye. php
"popeye the pitbull"
tak mozna pudl no ja nevim
..drobných lží či nevědomostí je plno všude...
jojo - to mi povidej
|
aren
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2007 20:42
- Nahlásit
argosek2
prosímtě, kde seš?
|
argosek2
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2007 20:44
- Nahlásit
[b]stimpy a ren[b]
no tady ne?
|
aren
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2007 20:45
- Nahlásit
argosek2
No jo, že mě to hned nenapadlo
|
argosek2
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2007 20:46
- Nahlásit
aren
no jono..zensky...tak ja jdu udelat takove to co se dela s cislama
|
aren
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2007 20:47
- Nahlásit
argosek2
Jsem měla takovej divnej pocit, jakoby mi někdo psal, že se v neděli staví pro přepravku.
|
argosek2
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2007 20:49
- Nahlásit
aren
v pondeli ty sklerotiku.
ps: at delame co delame nemuzeme se s volanym cislem spojit
pss: dneska jsem byl v pohadkovem lese a bylo to tak krasne ze jsem se smal a smal a bylo to proste nadherne. uzka ulicka tvorena neprostupnou radou stromu vlevo i v pravo a na zemi mech a trava a muchomurky (nebo co to bylo) - pripadal jsem si jako v kulisach nejake pohadky. uiiiiiiii
|
aren
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2007 20:51
- Nahlásit
argosek2
at delame co delame nemuzeme se s volanym cislem spojit
Snad si nemyslíš, že ve Vranové Lhotě je signál?
Leda na půdě. Jdu tam.
|
overgod
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2007 20:56
- Nahlásit
argosek2
"popeye the pitbull"
aha, no ja myslel, ze tam je fakt neco, na zaklade ceho by se dalo soudit, ze by to aspon mohl bejt pitbull ...tak nic nooo....
http://www.cesarmillaninc.com/dpc_pack/dpc_sabrina .php
a tak to jooo jeden pitbul za druhým ... tenhle nni zrovna moc typickej, ale o to ma rozhodne vetsi game...vidim to jiz toho vobrazku )
|
aren
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2007 20:57
- Nahlásit
argosek2
Já jsem tady měla na víkend kamarády, hráli jsme terénní hru a dneska končila na prosluněném kopci s dalekým výhledem na všechny strany, všechny možné podzimní barvy, taky paráda
|
argosek2
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2007 21:05
- Nahlásit
overgod
aha, no ja myslel, ze tam je fakt neco, na zaklade ceho by se dalo soudit, ze by to aspon mohl bejt pitbull ...tak nic nooo....
aha..a to by bylo jako co treba?
jo pockeej - uz vim - praveho pitbula s game poznas pouze zpetne podle toho zda je nebo neni schopen souziti s jinymi psy, ze?
chudaci kluci, kteri mohli udelat karieru na voditku s kosikem, pripadne nekde v arene, ale dostali se do rukou nekoho jako je millan - tam se jejich vlohy neprojevi a tak to vlastne ani nejsou poradni pitbulove. (tedy kdysi mozna byli, ale ten zlej pan uplne znicil jejich prave ja)
ps: daddy je ale nadhernej burtik co rikas?
|
argosek2
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2007 21:07
- Nahlásit
aren
|
ZdeNek_K
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2007 21:39
- Nahlásit
argosek2
chudaci kluci, kteri mohli udelat karieru na voditku s kosikem, pripadne nekde v arene, ale dostali se do rukou nekoho jako je millan - tam se jejich vlohy neprojevi a tak to vlastne ani nejsou poradni pitbulove.
Drobný ale podstatný detail , GAME není nadaní ani talent nebo nic co by si mohl označit za "vlohy" . Game je šlechtěná deviace a projev deviace může být i zcela nepředvídatelný - viz. pit který není ochotný kousnout do psa a jen stojí a nechá do sebe kousat a nemá ani sebemenší úmysl utéct nebo útok vrátit nebo projevit podřízení nebo strach. Toto je také projev deviace. Mnohem častěji se ale tato deviace projevuje jinak . Nic méně jediným zatím známým ověřením zda pes má tuto deviaci je právě test v boji .Nemusí se ti to líbit (mě se to také nelíbí) ale je to tak .Mimochodem nechat v smeče psů jedince s vlastností zvanou GAME to není umění ale naprosto nezodpovědná blbost .
|
argosek2
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2007 21:56
- Nahlásit
ZdeNek_K
Nic méně jediným zatím známým ověřením zda pes má tuto deviaci je právě test v boji .
no nejsem si jist zda zrovna deviace je to spravne slovo. navic nelze rict gameness ano/ne, ale spis "jak moc" gameness v sobe pes ma - nebo se pletu?
s tim bojem mas pravdu - ostatne pes na fotce o oko prisel prave pri psich zapasech (zcehoz samozrejme nemuzeme zjistit nakolik je gamovy)
Mimochodem nechat v smeče psů jedince s vlastností zvanou GAME to není umění ale naprosto nezodpovědná blbost .
pokud ho ve smecce necha clovek jako ja nebo ty, tak urcite - neco jineho je pokud takoveho psa do smecky zaradi po predchozim "zpracovani" nekdo jako millan. ti psi k nemu maji absolutni respekt a nedovoli si projevit se agresivne (a ani k tomu nemaji duvod).
druha vec je, nakolik je pro psa lepsi zit s jistymi omezenimi ve smecce nebo s vetsimi pravy sam.
|
overgod
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2007 21:57
- Nahlásit
argosek2
aha..a to by bylo jako co treba?
treba aspon zmineny puvod psa...jakože kennel
jo pockeej - uz vim - praveho pitbula s game poznas pouze zpetne podle toho zda je nebo neni schopen souziti s jinymi psy, ze?
ne pitbulla poznáš jednak podle krve a pak podle toho, jestli má nějaký výsledky a jaký....
chudaci kluci, kteri mohli udelat karieru na voditku s kosikem, pripadne nekde v arene, ale dostali se do rukou nekoho jako je millan - tam se jejich vlohy neprojevi a tak to vlastne ani nejsou poradni pitbulove. (tedy kdysi mozna byli, ale ten zlej pan uplne znicil jejich prave ja)
ale prosim Te, ze nejakej pes zapasi a vypada jak pitbul, neznamena vubec nic o tom ze pitbul je ..... jak jsem psal, zalezi na tom, co znamena souziti ve smecce...ja osobne bych zadnyho byt jen podobnyho psa v ty msecce bez dozoru nenechal .... prave proto, ze u pitu je selektovana ta game, ktera je mozna vlastne deviace nikdy nevis, jak se to kdy u techto psu projevi ...ale to vi kazdej pablb jako já ..... no a holt jsou lidi, cop si musej nebo chtej obe i jinym neco dokazat....tak to pak jooo
no koukám že tu pan ZdeNek_K uz psal neco podobneho ....ale asi placame...
daddy je ale nadhernej burtik co rikas?
čí?
ZdeNek_K
tak aspon nekdo to vidi podobne
|
argosek2
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2007 22:04
- Nahlásit
overgod
prave proto, ze u pitu je selektovana ta game,
pockej - ja myslel, ze game, neurcuje ochotu zacit boj, ale vyrtvalost, neustupnost -nebo jak to nazvat. neznamena to, ze se ten pes bude prat spis nez jiny - ale to, ze kdyz uz zacne, tak toho vydrzi mnohem vice a jen tak neustoupi.
a i kdyz by sla ruku v ruce s agresivnosti..od toho je tu prave clovek, ktery chce a vijak, aby ho te agresivity zbavil.
no a holt jsou lidi, cop si musej nebo chtej obe i jinym neco dokazat....tak to pak jooo
co treba takhle - jsou lidi, kteri maji na psy uplne jiny pohled nez treba ty a proto delaji neco, co tobe prijde jako "dokazovani si neceho".
ale asi placame...
to rikas ty )
|
overgod
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2007 22:05
- Nahlásit
argosek2
no nejsem si jist zda zrovna deviace je to spravne slovo. navic nelze rict gameness ano/ne, ale spis "jak moc" gameness v sobe pes ma - nebo se pletu?
jo byt si jistej...to je holt malokdo ....i kdyz mnozi tak radi prezentuji sve umeni...
je dosti pravdepodobne, ze to bude az deviace .... neco jako chorobna touha ..... nebo Tobe projevy game prijdou normální?
s tim bojem mas pravdu - ostatne pes na fotce o oko prisel prave pri psich zapasech (zcehoz samozrejme nemuzeme zjistit nakolik je gamovy)
no i kdyby to zjistit slo, stejne by to nic moc nezmenilo...je to asi tak, jako nikdo z nas neni 100% hetero nebo homo ...vzdy je tam urcite procento tim druhym smerem .... a navic pokud jde o tuhle deviaci a nasledky jejiho mozneho nevhodneho krizeni mohou byt vysledky velmi ruznorode...
pokud ho ve smecce necha clovek jako ja nebo ty, tak urcite - neco jineho je pokud takoveho psa do smecky zaradi po predchozim "zpracovani" nekdo jako millan. ti psi k nemu maji absolutni respekt a nedovoli si projevit se agresivne (a ani k tomu nemaji duvod).
jiste...to by platilo, pokud by s tou smeckou stale byl...pak bych tomu rozumel .... ale sla rec o necem trochu jinem
ti psi k nemu maji absolutni respekt a nedovoli si projevit se agresivne (a ani k tomu nemaji duvod).
prosím Tě Ty ho nějak osobně znáš nebo je to konstatování typu že 2nd edition je pravda či lež ?
druha vec je, nakolik je pro psa lepsi zit s jistymi omezenimi ve smecce nebo s vetsimi pravy sam.
ne kazdej pes musi nutne touzit po smecce....obzvlast pes s takovouto udajnou minulosti ...jsou to jen kecy...nejsou tam zadne presne informace, z kterych by se dalo cokoliv vyvodit...treba co je to za psa? co ma vlastne za sebou aposd......proste obycejny medialni reklamni tlach, tak jak ho zname z beznyho zivota...IMO
|
overgod
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2007 22:14
- Nahlásit
argosek2
pockej - ja myslel, ze game, neurcuje ochotu zacit boj, ale vyrtvalost, neustupnost -nebo jak to nazvat. neznamena to, ze se ten pes bude prat spis nez jiny - ale to, ze kdyz uz zacne, tak toho vydrzi mnohem vice a jen tak neustoupi.
asi tak nejak....a Tobe to prijde v rozporu s necim, co jsem napsal?
konkretne s timto?
prave proto, ze u pitu je selektovana ta game,
pak tedy nerozumim...
a i kdyz by sla ruku v ruce s agresivnosti..od toho je tu prave clovek, ktery chce a vijak, aby ho te agresivity zbavil.
no ale jsou psi, kteri to maji dany.....nektery pes se porve a jinej jde zabit a i kdyby padaly tragggaře, tak neprestane...a nemusí to být pit ...
co treba takhle - jsou lidi, kteri maji na psy uplne jiny pohled nez treba ty a proto delaji neco, co tobe prijde jako "dokazovani si neceho".
jistě a "musíme akorát zemřít neb všechno je relativní" ...tak potom ano
Neboli jiste, to je mozne, ze jim to tak neprijde
|
argosek2
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2007 22:25
- Nahlásit
overgod
je dosti pravdepodobne, ze to bude az deviace .... neco jako chorobna touha ..... nebo Tobe projevy game prijdou normální?
muzes mi prosim vypsat projevy gameness?
asi jsem naivni a zblbly ctenim americkych webu pro deti, ale gameness jsem si predstavoval jako jakysi "drajv", ktery psovi nedovoli i pres bolest, unavu, zraneni, atd. ustoupit (nejen z boje). v tom zadnou deviaci nevidim.
a navic pokud jde o tuhle deviaci a nasledky jejiho mozneho nevhodneho krizeni mohou byt vysledky velmi ruznorode...
vidis - a ty se ptas jestli to je pravy pitbul - dyt pokud ma v sobe primichanu krev nejakych nestabilnich jedincu o to horsi to je, ne?
jiste...to by platilo, pokud by s tou smeckou stale byl...pak bych tomu rozumel .... ale sla rec o necem trochu jinem
je otazka pro kolik dalsich lidi by bylo realne dat takovou smecku dohromady, aby fungovala byt v pritomnosti toho cloveka. nesnazim se tu vytvorit dojem nejake jeho hjedinecnosti -na druhou stranu mam z toho co pises pocit, ze to je neco , co zvladne kazdy poradny kynolog - a to urcite neni.
druha vec je, ze ti psi samozrejme musi fungovat i v jeho nepritomnosti (ne sami, ale pod dohledem nekoho jineho)
prosím Tě Ty ho nějak osobně znáš
neznam. vychazim jen z informaci, ktere najdes na netu. od 2nd edition tohle odlisuje to, ze to jeho centrum je verejne pristupne a hlavne to, ze ma spoustu odpurcu - a ver, ze ti by mu takovehle "machinace" hned a radi omlatili o hlavu.
ne kazdej pes musi nutne touzit po smecce....obzvlast pes s takovouto udajnou minulosti ...jsou to jen kecy...nejsou tam zadne presne informace, z kterych by se dalo cokoliv vyvodit...treba co je to za psa? co ma vlastne za sebou aposd......proste obycejny medialni reklamni tlach, tak jak ho zname z beznyho zivota...IMO
napis si mu o vice informaci..
|
overgod
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2007 22:45
- Nahlásit
argosek2
muzes mi prosim vypsat projevy gameness?
asi jsem naivni a zblbly ctenim americkych webu pro deti, ale gameness jsem si predstavoval jako jakysi "drajv", ktery psovi nedovoli i pres bolest, unavu, zraneni, atd. ustoupit (nejen z boje). v tom zadnou deviaci nevidim.
ano, ale ono je to jednoznacne spojeny i s touhou bojovat .... tedy ne ze kdyz uz nahodou me nekdo napadne, tak pak neustoupim.....
Je to proste souhrn nejakych projevu ne vzdy stejnych..byli velci zapasnici, kteri chteli zapasit vlastne jen v pitu jinak je to nebralo...na druhou stranu je tady nyni spousta psu s postjugo zemi, kde treba ty projevy byvaji casto naprosto opacne......teda pes rve na cokoliv, co se pohne zjenodusene....a taky maj snad tu game .... ono to bude asi tim, ze je to prave ta deviace a tak i kdyz se na ni selektuje, nedopada to vzdy stejne....
vidis - a ty se ptas jestli to je pravy pitbul - dyt pokud ma v sobe primichanu krev nejakych nestabilnich jedincu o to horsi to je, ne?
no nestabilnii...ehmmm...to bych neresil, bo tu budem do jara ..
ale pokua ma primichanu nejakou nepatricnou krev, tak uz to pitbul taky neni
je otazka pro kolik dalsich lidi by bylo realne dat takovou smecku dohromady, aby fungovala byt v pritomnosti toho cloveka. nesnazim se tu vytvorit dojem nejake jeho hjedinecnosti -na druhou stranu mam z toho co pises pocit, ze to je neco , co zvladne kazdy poradny kynolog - a to urcite neni.
nevim...neznam...hodnotim jeho prezentaci na internetu a to jak na mne pusobi...treba je to nejlepsi clovek na svete ale holt s toho webu to na mne tak nepusobi
druha vec je, ze ti psi samozrejme musi fungovat i v jeho nepritomnosti (ne sami, ale pod dohledem nekoho jineho)
opakuji nevim, jak to tam chodi a co si pod timhle mam predstavit konkretne...dohled je neustaly nebo jednou za pet hodin napriklad?
neznam. vychazim jen z informaci, ktere najdes na netu. od 2nd edition tohle odlisuje to, ze to jeho centrum je verejne pristupne a hlavne to, ze ma spoustu odpurcu - a ver, ze ti by mu takovehle "machinace" hned a radi omlatili o hlavu.
no a 2nd edition neni verejne pristupna nebo jak to myslis? to jsem nepochopil...
no treba jeden pan, na ktereho mame ruznej nazor ma taky spoustu odpurcu a? a? a? muze to byt proste jakkoliv....
napis si mu o vice informaci..
ja po nich ale netouzim ja jsem reagoval na neco, co jsi zde vlozil a pak uvedl....to je vse...nikde jsem tusim nepsal, ze je treva píp nebo půůůp ..jen jsem napsal, že lidi, kteří se tímto stylem prezentují a dělají dle jejich slov pro psy spíše nemusím.....
|
argosek2
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2007 22:47
- Nahlásit
overgod
je to asi tak, jako nikdo z nas neni 100% hetero nebo homo ...vzdy je tam urcite procento tim druhym smerem
http://youtube.com/watch?v=hEnZ80AQ__I
jdu vyvencit jelito kropenate a pracovat.
dik za diskuzi
|
argosek2
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2007 23:06
- Nahlásit
gameness
http://youtube.com/watch?v=x2GD1vo7ZGY
(1:30 a zaver...krasni cerni apbt )
|
overgod
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2007 09:30
- Nahlásit
argosek2
hehe...neni to nahodou anglicky? to na mne takhle nemuzes ...ani titulky tam nejsou
dik za diskuzi
dik za poctu
jeste k te game....ono nikdo nikdy presne nevyspecifikoval, co to presne je a co uz ne...tak lidi se snazili selektovat psy, kteri jim vyhovovali a jak jiste chapúes, ta game neni rozhodne nejaky "upgrade 10202155" psa, takze proste jednou je to takovy, podruhy onaky
|
overgod
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2007 10:34
- Nahlásit
argosek2
jo a když už sem chceš dát nějakej pořádnej boj, tak vybírej pořádný linie a ne nějaký Tike Mysony a podobnej odvar ... to chce krev a brutalitu ...
http://www.youtube.com/watch?v=SkzEmsBtatI
|
overgod
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2007 10:41
- Nahlásit
argosek2
no a nejlíp se stejně rvou feny to prej stojí vzdy za to...a jedno nesouvisející video
http://www.youtube.com/watch?v=8BaR75Refds&mode=re lated&search=
|