| Autor |
Zpráva |
Vendula a Hariet
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2007 21:17
- Nahlásit
Ahoj, prosím o pomoc s bílým krásným bulíčkem, který se objevil v útulku v Troji a zanedlouho byl stažen z nabídky s tím, že se jedná s původní majitelkou. Ta je bohužel ve Španělsku, Fidovi našla novou rodinu, která ho uvázala u útulku a nechala napospas. Podle všeho je bulík trochu agresivní, v útulku se bojí k němu jít a nabídli hned utracení, což je nesmysl, vinou toho všeho co si prošel, by byl agresivní každý pes. Prosím o pomoc a radu alespoň s dočasným umístěním, aby ho v útulku neutratili (( nebudu teď do neděle na mailu, kdyby bylo něco akutního, tak prosím tel. 604 665 655. Díííky, Vendula ((
Zde je zpráva od bývalé majitelky, která mě prosí o pomoc:
Dobrý den.
Obracím se na vás s prosbou o radu .
Pořídila jsem si pejska Bullteriera, už druhého,první zemřel v 6 letech a v době jeho smrti se narodila kamarádovi štěnátka.
Neodolala jsem a vzala si pejska znovu..a dala mu jméno Fido.
Vše probíhalo jako u prvního psa, puberta se zdála vcelku normální, ale v době kolem cca 15 měsíců, začal
vrčet a zkoušet kdo asi bude pán.Nebo takhle jsem si to vysvětlovala.Vždy dostal vyčiněno a zklidnil se.
Jenže se to začalo stupňovat, dokonce začal kousat.Zničeho nic prostě vystartoval a kousnul...ale žádná velká zranění.Začala jsem se mu tedy ještě víc věnovat,ale marně.
Od mala jsem ho hodně brala mezi lidi a psy a vychovávala s láskou.
Bydlela jsem s rodiči a krom občasných sporů kvůli jejich přikrmování a učení jistých psých zlozvyků jsem
myslela,že je vše klape.
Poslední měsíc(červen) se ale vše vyhrotilo tím, že mě pokousal.Ukousl mi kus ucha a dost pokousal ruku...byl jako v tranzu.
Já přišla domů v dobré náladě a šla se přivítat a ono tohle.
Neumím popsat, co se mi honilo hlavou..a ano jemu když jsem se vrátila z pohotovosti on jen seděl na křesle klepal se a vrčel....na cokoliv.
Tenkrát jsem si myslela, že mu přeskočilo, že se prostě zbláznil......
Bála jsem se ho a volala kamarádovi, od kterého jsem ho měla co dělat, že ho mít nemůžu.
Volala jsem i p.Desenskému,na převýchovu a zkoušela všechno...
Doma jsem dostala ultimátum, že pes půjde z domů nebo utratit, což jsem pochopitelně nechtěla a nechci dovolit.
NAkonec si ho vzal ten kamarád zpět a vypadalo to, že se klidní..jen na jeho tátu vrčel..
Po týdnu jsem se dozvěděla,že ho můj otec bil...(řekla mi to máma, ale nepřikládala tomu váhu) potvrdil to i p.Desenský, že musel být asi týrán..
Prý když něco provedl, odvedl ho ke mě do pokoje, kde dostal. Můj otec dost popíjí a tak mi docvaklo co se asi Fidovi
hodilo hlavou, když jsem dorazila domů do pokoje ovíněná a chtěla se přivítat...asi se lekl, že dostane a už to neunesl..,jinak si to neumím vysvětlit.
Domů jsem si ho už ale vzít nemohla...z vícero důvodů..byl tam otec a já se ho už bála..
Kamarád řekl, že ho dá do Příbrami ke kamarádovi a že tam se bude mít dobře(protože už sám dva bulíky má jeho mamu a tatu a nemohl si ho nechat)
Já jsem odjela pracovat do Španělska abych zapomněla a nebyla doma s tím člověkem, co to zapříčinil..
Jenže se stala hrozná věc..před cca týdnem, psal mi kamarád, co pracuje v útulku, že ho tam našli uvázanýho, nacpanýho burákama a
ve stavu jako byl po tom útoku na mě...nevím, co se dělo, kdo mu co udělal nebo on komu ...
Vím, že jsem udělala také mnoho chyb, trestala jsem ho za to, co jsem myslela, že je pubertální výlev ale on se asi užtenkrát bál..
Teď je v útulku, kde si ho nechtějí nechat a nikdo ho samozřejmě nechce.Já ho mám odhlášenýho(ale nezříkám se odpovědnosti)
Je to horký brambor, který nikdo nechce a já jsem 2400km a nevím co dělat, jak mu pomoci.
Už se mě dokonce ptali, jestli by nebylo nejlepší ho utratit, ale to přeci není řešení, to nejde..a já pátrám co by se dalo udělat.
Jsem v kleštích a nevím,co dělat.Záleží mi na jeho životě.
Prosím Vás o jakoukoli radu a budu Vám za ní moc vděčná.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2007 08:56
- Nahlásit
Vendula a Hariet
To je strašné,pro bulíčky já mám ohromnou slabost a věř,že kdybych neměla doma dvě malé děti,hned do toho jdu! Jenže u pejska v tomhle stavu,by to byl ohromný risk.Přeju mu, aby se co nejdřív dostal někam,kde ho budou mít rádi a pomůžou mu léčit jeho trauma.
|
overgod
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2007 10:11
- Nahlásit
Zdražit psy, nebude je pak každý ožralý hovado zneužívat ......
napište bullvnouzi at si to hodi na web ..... ale myslim, ze pejsek si již "života s lidmi" užil dost a že bychom se už něměli snažit si dokazovat, jak jsme lidští....
|
aren
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2007 10:54
- Nahlásit
overgod
Myslíš, že kdyby ten pes stál dvakrát tolik, že ho ten člověk nebude mlátit? Fakt si to myslíš?
|
Vendula a Hariet
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2007 11:25
- Nahlásit
Na to kašli Aren, tohle mu fakt nepomůže.
|
overgod
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2007 14:00
- Nahlásit
aren
Myslíš, že kdyby ten pes stál dvakrát tolik, že ho ten člověk nebude mlátit? Fakt si to myslíš?
ale milá Aren, přece nebudu hodnotit případ nějakého konkrétního psa....
kdyby musel chovatel zaplatit za kždý narozený štěně 5000, dopředu před vrhem složit nějakou kauci, všechny štěňata načipovat atd atd a pokud ne, tak flastr, tak by to rozhodně byla jednak kvalitnější selekce než ta, o kterou se snaží náš papírový chov a druhak hlavně by tu běhalo podstatně méně psů...podstatně méně lidí by tak psa mělo a hlavně by jej měli tedy ti, kteří o něj opravdu stojí a nikoliv ti, kteří jej mají jen proto, že to v podstatě nic nestojí je s ním prča....
a hlavně mi prosím nepiš, že pro ty bohaté nikdy nebude problém zbavit se klidně psa za 100000.
Ale to jsme resili jiz mockrat a stejne to k nicemu neni...proste psi maji smulu......udelali velkou vyvojovou chybu a nechali se domestikovat ...tady bych rekl, ze priroda selhala
A nechme slecnu, treba zrovna tenhle pejsek najde někoho, kdo mu konecne ukaze, ze zivot je hezkej...
I kdyz muj nazor je, ze by se k tomu mela slecna postavit celem a o pejska se postarat (myslim tu puvodni majitelku) at uz jednim nebo druhym zpusobem a ne jen smutnit nad jeho osudem...to psovi moc nepomuze.....
|
overgod
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2007 14:04
- Nahlásit
Vendula a Hariet
myslím, že hlavně není lehký pro tkový psa najít vhodné majitele...bohužel je to proto, že většina "ochotných a zároveň vhodných" adeptů má již podobných případů "doma" dost ....
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2007 14:22
- Nahlásit
overgod
ochotných a zároveň vhodných" adeptů má již podobných případů "doma" dost ...
Zrovna já mám doma dva,do června byli dokonce tři,ale na tohle si opravdu netroufnu,možná kdyby byly kluci větší.
|
overgod
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2007 14:36
- Nahlásit
jablunka
jasne...ja se proste zamyslel nad pravdepodobnosti, ze se ten pes da k nekomu, kde mu bude fajn oproti pravdepodobnosti opaku
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2007 14:40
- Nahlásit
overgod
Rozumím ti.
|
overgod
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2007 14:42
- Nahlásit
jablunka
Rozumím ti.
tady něco nehraje
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2007 15:17
- Nahlásit
overgod
No teď momentálně!!!Vždycky to tak nebude!!!
|
ZdeNek_K
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2007 18:35
- Nahlásit
Asi zase budu pro některé nelidský ale je obrovský problém dát dohromady týraného psa ale vrátit důvěru psům typu bull a podobně (Tosa Inu , Akita Inu a další) je téměř nemožné ! Asi by bylo lepší ho už dál netrápit a nechat ho uspat . Podle mě je to to nejlepší co se pro něj dá udělat .Dál ho trápit je podle mě mnohem horší .
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2007 18:39
- Nahlásit
overgod
jablunka
Gdy bude svarba??
|
overgod
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2007 09:40
- Nahlásit
davidkova renata
nigdy, bo nehává svý vlkodlaky cupovat dcka u branky a to jjá teda nemusím takovouhle tyranii
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2007 10:23
- Nahlásit
overgod
teda nemusím takovouhle tyranii
Jaký týrání??? Ti psi z toho mají neuvěřitelnou radost!
A konec,už sme zas OT a bulíkovi to nepomůže
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2007 14:35
- Nahlásit
ZdeNek_K
Asi zase budu pro některé nelidský ale je obrovský problém dát dohromady týraného psa ale vrátit důvěru psům typu bull a podobně (Tosa Inu , Akita Inu a další) je téměř nemožné !
ty se teto problematice nejak prakticky venujes?
|
overgod
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2007 14:39
- Nahlásit
argosek
ty se teto problematice nejak prakticky venujes?
nevím jak ZdeNek_K, ale já myslím, že se to dá odvodit třeba již z toho, že pejsci typu bull bývají takoví no řekl bych s tochu vyvinutějším vlastním názorem až mnohdy tvrdohlaví....
čéče, to jsem krásně napsal...za chvíli ze mne bude praktik v oboru psychologie psů, behaviorismu a poruch chování se specializací na převýchovu psů
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2007 14:49
- Nahlásit
overgod
odvozovani je hezke, ale ty, ja a mam pocit, ze i zdene_k patrime (ja uz jsem nekde zminil) k teoretikum.
a pak jsou lidi, kteri se venuji praxi (to bohuzel vyzaduje spoustu zkusenosti, takze ac bychom my jiste radi, pridat se k nim z vlastni vule nemuzeme)
kdyz jsme tech pejsku typu bull - zdet jedinec ktery pri psich zapasech prisel o oko - a ted zije ve smecce se spoustou dalsich psu
ale problem je v tom, cos napsal vyse
většina "ochotných a zároveň vhodných" adeptů má již podobných případů "doma" dost ....
|
overgod
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2007 15:31 - Změnil/a: overgod
- Nahlásit
argosek
kdyz jsme tech pejsku typu bull - zdet jedinec ktery pri psich zapasech prisel o oko - a ted zije ve smecce se spoustou dalsich psu
no dve veci, abychom neprasili
nevim, co si mam pod pojmem "zit ve smecce" predstavit, ale pokud jako to, ze je takovyto pse ponechavan bez dozoru se smeckou jinych psu, tak to neni profesionální ani trochu ...to je jen nezodpovedne
A jinak nemám rád lidi, co svou práci "pro psy" vášnivě medializují ani kdyby se Ceres Malin jmenovali .... je mi fuk, jestli u toho žijou ve stoce nebo vozí chrty po kamionech ..... proste prehnana medializace pro mne vzdy o necem svedci......
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2007 15:50
- Nahlásit
overgod
A jinak nemám rád lidi, co svou práci "pro psy" vášnivě medializují ani kdyby se Ceres Malin jmenovali .... je mi fuk, jestli u toho žijou ve stoce nebo vozí chrty po kamionech ..... proste prehnana medializace pro mne vzdy o necem svedci......
ale on te nikdo nenuti, abys je mel rad. z hlediska teto diskuze je dulezite, nakolik jsou nektere veci mozne, nebo nemozne. a jsou proste lidi, kteri ukazuji, ze veci, o kterych jini tvrdi, ze mozne nejsou, mozne jsou.
kdyz jsme u cerese malina - ta show - potazmo dopad, ktery ma na lidi, kteri si mysli, ze to, co vidi, je to, proc mu to tak funguje - na ng je des. ale druha vec je jeho vlastni smecka. ostatne tohle neni jediny pitbul, ktereho tam ma - ale to ty jiste vis.
|
overgod
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2007 16:29 - Změnil/a: overgod
- Nahlásit
argosek
ale on te nikdo nenuti, abys je mel rad. z hlediska teto diskuze je dulezite, nakolik jsou nektere veci mozne, nebo nemozne. a jsou proste lidi, kteri ukazuji, ze veci, o kterych jini tvrdi, ze mozne nejsou, mozne jsou.
tady je to trochu nebe a dudy víš?
ono je dost rozdíl opravdu ukazovat a nebo tvrdit, že ukazuji
protože opravdu ukazovat neznamená dělat ramena na laiky
ostatne tohle neni jediny pitbul, ktereho tam ma - ale to ty jiste vis.
prosim Te, muzes mi rict, na zaklade ceho se mam domnivat, ze tohle na ty fotce je pitbul?
|
ZdeNek_K
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2007 17:05 - Změnil/a: ZdeNek_K
- Nahlásit
argosek>
No moje teorie se opírá o mého psa i o několik dalších . Tedy zas tak odtržené od praxe to není . Jinak myslel jsem to tak že podobní psi jsou velmi závislí na lidech a zároveň vlastní velkou dávku "tvrdohlavosti" , jinak by nemohli bojovat protože by se velmi rychle vzdali . /// Osobní zkušenost když cizí útočící pes chytil mému psovi nohu do tlamy a pustil ho okamžitě jak dostal košem od mého psa . /// Pokud ale zároveň takového psa zkazíte (týráte atd..) tak ta tvrdohlavost se otočí proti lidem . Navíc nastane nepříjemná věc a to ta že pokud na člověka zaútočí a vyhraje tak to posílí jeho rozhodnutí řešit problémy útokem no a pokud prohraje tak dostane ještě větší strach a bude útočit ze strachu ještě častěji . Tak jak tak výsledkem je další útok . Řešení samozřejmě existuje ale problém je najít člověka který nejenže ví co dělat ale zároveň má podmínky k držení takového psa . A jsme tam kde jsme byli na začátku než na něm nechat někoho experimentovat a tím mu dál ubližovat tak je lepší podle mě ho uspat a dál mu neukazovat jak jsou lide "lidští" ( rozuměj - svině atd.. )
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2007 17:40
- Nahlásit
overgod
tady je to trochu nebe a dudy víš?
ono je dost rozdíl opravdu ukazovat a nebo tvrdit, že ukazuji
protože opravdu ukazovat neznamená dělat ramena na laiky
ano v tom rozdil je - mam ovsem pocit, ze zrovna ty mas pomerne velke problemy v rozliseni techto dvou veci.
prosim Te, muzes mi rict, na zaklade ceho se mam domnivat, ze tohle na ty fotce je pitbul?
je to napsano v doprovodnem textu u te fotografie. ale samozrejme mozne je i to, ze je to pouze soucasti medialni kampane snazici se zapusobit na laiky. mozna by nebylo od veci upozornit jeho odpurce z rad odborniku, ze pitbulove, ktere tam ma nejsou pitbulove (ze je to nenapadlo driv - misto toho ho kritizujou za to, ze dava spatny priklad a je na psy zly)
ZdeNek_K
to, co pises zni rozumne - ale ja reagoval na
Asi zase budu pro některé nelidský ale je obrovský problém dát dohromady týraného psa ale vrátit důvěru psům typu bull a podobně (Tosa Inu , Akita Inu a další) je téměř nemožné
asi to neni temer nemozne, spis to vyzaduje nekoho, kdo - jak pises - ví co dělat.
|
overgod
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2007 17:52
- Nahlásit
argosek
ano v tom rozdil je - mam ovsem pocit, ze zrovna ty mas pomerne velke problemy v rozliseni techto dvou veci.
no ja ti Tvé pocity rozhodně nemíním brát
je to napsano v doprovodnem textu u te fotografie. ale samozrejme mozne je i to, ze je to pouze soucasti medialni kampane snazici se zapusobit na laiky. mozna by nebylo od veci upozornit jeho odpurce z rad odborniku, ze pitbulove, ktere tam ma nejsou pitbulove (ze je to nenapadlo driv - misto toho ho kritizujou za to, ze dava spatny priklad a je na psy zly)
no tak pokud to beres tak, ze to, o vypada jako pitbul je pitbul, tak to potom joooo...takhle funguje i dost lidi u nas a maju pocit ze neco v kynologii znamenaj ))
je to napsano v doprovodnem textu u te fotografie.
prosím Tě, kde? fakt tam nevidím nic, co by nějak nasvědčovalo tomu, že se jedná o pitbulla....ale to máš fuk to njí podstata .....drobných lží či nevědomostí je plno všude...
|
overgod
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2007 17:55
- Nahlásit
argosek
[i]asi to neni temer nemozne, spis to vyzaduje nekoho, kdo - jak pises
no jistě...to je nápad...teda já mám nápad...tak tady tu debatu trochu rozjedeme, až se pejsek bude jevit známej spoustě lidí, pak to řekne panu Desenskýmu a on si pejska vezme, čímž získá opět na oblibě no a po pár tejdnech ho může udat na nějaký umistovací výstavě třeba jako Akélu .....no a nakonec třeba to klapne a on bude mít na kontě dalšího převychovaného pejska...no paráda....tak jdeme do toho ni???
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2007 19:27 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit
Vendula a Hariet
Nechci být zlá, ale pro toho psa by asi bylo opravdu nejlepší uspání. Pochybuji, že by si s ním někdo dal tolik moc práce a zároveň se jej nebál. Kdybych měla pozemky, vís jak, už je u mně a tisíc dalších, ale jednomu každému člověk pomoct nemůže. Strašně moc mi to připomíná Draka. Ani jeden z těchto psů, Drak ani pes tvé kamarádky nebude nikdy v pohodě a jeho život bude vždy trochu jiný.
overgod
Na tomhle ani dalších případech by cena psa nic nezměnila. Drak stál jako štěně docela dost, málokterý PP pes stojí takovou hromadu, a stejně dopadl jak dopadl.
|
overgod
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2007 20:06
- Nahlásit
Mucholabka
Na tomhle ani dalších případech by cena psa nic nezměnila.
A JAK TO MUZES VEDET, TY ZNAS MAJITELKU NEBO KUPUJICIHO A JEHO FINANCNI SITUACI?
PARDON capslock..
ty víš, jestli by se ten pes vubec narodil, kdyby se za vrh platila treba ta kauce?
jak tohle vis?
Drak stál jako štěně docela dost, málokterý PP pes stojí takovou hromadu, a stejně dopadl jak dopadl.
jo tak jsou i lidi, kteří budou celej zivot bud vrazdit nebo za top sedet, ale to jeste neznamena, ze trest za vrazdu je blbost
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2007 20:09
- Nahlásit
overgod
y víš, jestli by se ten pes vubec narodil, kdyby se za vrh platila treba ta kauce
Nenarodil by se tenhle, ale jiný. Majitelka by ho tak jako tak strašně chtěla a pořídila si ho.
|
overgod
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2007 21:09
- Nahlásit
Mucholabka
Nenarodil by se tenhle, ale jiný. Majitelka by ho tak jako tak strašně chtěla a pořídila si ho.
ok tohle je duvod(ale u Draka-IMO nelze zobecnit)...pokud teda vis, ze ho prvni majitelka mocinky chtela......ale právě že!!!!! to je právě ono...spousta lidí si toho psa pořídí proto, že to vlastně skoro nic nestojí...nebo neeee snad?
|