Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Prosím o pomoc při hledání Maltézského psík
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Lucie8062
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2007 15:18 - Změnil/a: Lucie8062
- Nahlásit

Dne 24.8. 2007 se psychicky nemocnému otci ztratil náš psí miláček – maltézský psík, slyšící na jméno REX. Rexík je 2,5 roku starý, bílý, krátce ostříhaný pejsek. Naposledy byl viděn v okolí stanice metra SKALKA v pátek 24.8 mezi
12-16 hodinou odpoledne. REX bohužel neměl obojek,ale je čipován.Je pro nás nepostradatelným členem rodiny. Číslo čipu je 961001000038889

Za jakoukoliv informaci děkuji
KONTAKT: 608 572 823, 721 787 471

VYSOKÁ ODMĚNA PRO NÁLEZCE SAMOZŘEJMOSTÍ

bisonka
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2007 18:16
- Nahlásit

Tak co našel se?

mac1
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2007 18:18
- Nahlásit

bisonka
zatím asi ne , usuzuji z toho, že se u nás objevily nové vývěsky , nálezci je slíbeno 15.000 Kč...

dejavu
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2007 21:39 - Změnil/a: dejavu
- Nahlásit

Ja jsem to videla v televizi, zaznam je tady,
http://www.ceskatelevize.cz/vysilani/1095970013-ch cete-me/207562221300035-10.11.2007-09:45.html
muzete si sami udelat obrazek
Pani jineho psa nechce, tvrdohlave trva na tomhle a pouze na tomhle, nekomunikuje, pomoc odmita a manzela uz odepsala. To, co predvadi v televizi, je psychicke tyrani toho manzela a jeji neschopnost se smirit s realitou,ze nema temer zadnou nadeji psa ziskat zpet, to uz je patologie. Myslim, ze tohle je prave zarny priklad, jak by vztah ke zvireti vypadat nemel

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2007 21:49
- Nahlásit

dejavu
To je hrozný...chudák ten pán...jak tam slibuje, že o psa bude postaráno,že si ho buď dcera nebo ona budou brát do práce...a co její manžel? Chjo, to je smutný...

dejavu
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2007 21:50
- Nahlásit

Lucie od Arta
vid? budiz to odstrasujici priklad pro nas vsechny

jablunka
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2007 21:50
- Nahlásit

dejavu
Taky sem to viděla a ten manžel vypadal,že se každou chvilku zhroutí!

dejavu
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2007 21:52
- Nahlásit

jablunka
dovedes si predstavit tu silenou psychickou masaz, co mu ta hystericka zenska od zari nebo kdy se ten pes ztratil, kazdodenne dava?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2007 21:53
- Nahlásit

Hm...
Fakt teda je,že mě by škráblo,ztratit se mi Nyný,nejhorší musí bejt,když člověkneví CO se s tim zvířetem stalo.Pokud by jeden věděl,že je po smrti,je to děs,ale je se od čeho odrazit,ale tahle nejistota musí bejt zničující.Ovšem do telky bych takhle asi nešla.

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2007 21:55
- Nahlásit

davidkova renata
To jo,to si taky neumím představit, nevědět, kde je a co s ním je, ale tahle paní mi nějak velmi nesedla, to její podání celé věci...ale co vím,jak to u nich doopravdy je

brut
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2007 21:55 - Změnil/a: brut
- Nahlásit

to jsem snad ani neměla sledovat. Pán na zhroucení, manželka místo aby mu pomohla, tak ho ještě chce v bytě zamykat. To se mi snad jen zdá.
Nejistota je fakt šílená, ale stát se tohle může i zdravému člověku natož nemocnému. Možná, kdyby měl pejsek obojek nebo kšírky, když byl sám doma s páníčkem, tak by ho měl za co přicvaknout a tohle by se nestalo. Myslím, že nejvíc ztrátou pejska trpí on

dejavu
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2007 21:58 - Změnil/a: dejavu
- Nahlásit

davidkova renata
kazdyho by to zdrtilo, kdyz se mu ztrati milovany pes, ale bohuzel, pokud obvolas utulky, udelas vylepy, inzerci, zjistis si s technickymi sluzbami a kafilerii, ze pes neskoncil prejety na silnici, obehnes veteriny ap., tak uz se nic delat neda, hodne psu se proste nedohleda, castecne jsou kradeni a vyvazeni ven, castecne sezrani a mnoho jich srazi vlak a auto, kdyz se pes ztratil 24.8. a ona uz vystoupila i v televizi a hleda ho kazdy den, je to marnost, ale budiz, proste se s tim odmita smirit, to je jeji vec, ale to, co dela manzelovi, to se mi prici, nesnasim tyrani zvirat i lidi.

jablunka
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2007 22:00
- Nahlásit

dejavu
dovedes si predstavit tu silenou psychickou masaz, co mu ta hystericka zenska od zari nebo kdy se ten pes ztratil, kazdodenne dava?
Vlastně nedovedu,ale musí to bejt šílený!
brut
Pán na zhroucení, manželka místo aby mu pomohla, tak ho ještě chce v bytě zamykat.
Je to hnus a paní byse měla nad sebou ku.efsky zamyslet!

dejavu
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2007 22:03
- Nahlásit

skoda, ze nemam ten jeji mail, protoze to, jak tam o manzelovi mluvila, z toho sel mraz po zadech, to v telce je jen polechtani od Snehurky.
chapu, ze zit s postizenym je strasne tezke, ale jsou k dispozici denni stacionare, lecebny, osetrovatele na domaci peci, chranene dilny a mnoho dalsich zarizeni, kde mohou zustavat pres den nebo tyden, i vice, kdyz to pribuzni nezvladaji.

brut
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2007 22:05
- Nahlásit

jablunka
jako v určitý chvíli nemoci to chápu, ale zamykat ho, když by se jim našel pejsek? To mi fakt hlava nebere.......
A další věc, jestli je na tom ten pán tak zle, jak tam manželka říká, tak by měl mít stále někoho při ruce, aby mu pomohl ve chvílích, kdy je potřeba.....

dejavu
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2007 22:06
- Nahlásit

brut
presne tak

brut
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2007 22:08
- Nahlásit

dejavu
jj, zdrávka ( a hlavně praxe či brigády na různých odděleních) a práce soc. pracovníka se ve mně v tuhle chvíli docela slušně projevuje. Mám vztek a je mi pána líto

mac1
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2007 23:09
- Nahlásit

dejavu
no ono to je trošku jinak než to na první pohled vypadá , především "psychickou masáž" dostává ta ženská už pár let , opravdu nemá jednoduchý život . Pán je nejen fyzicky, ale i duševně těžce nemocný, z bytu prakticky sám nevycházel víc jak jeden a půl roku , protože se ztrácel, bloudil, přecházel silnice jak ho napadlo .....a ten jeho pláč v té reportáži je pro Maxe , nikoho pro to, že by ho mrzelo, jak smutno je jeho ženě .On vlastně nikoho jiného neměl než Maxe ( tedy měl, ale dá se říci, že nějaký cit projevoval jen k tomu psovi ), ono se lehko řekne dát ho do léčebny apod. , není to tak lehké a soudit jen podle jedné reportáže....... ta ženská má život sakra težký . Vím jaké to je , když blízký člověk duševně onemocní , kam se hrabe nemoc fyzická

mac1
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2007 23:15
- Nahlásit

a jediná léčebna , kam by mámu vzali bylo gerontologické oddělení v Bohnicích ...a to by byl děs a vlastně konečná

Eimy
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2007 23:48
- Nahlásit

určitě dostává masáž i ta ženská, určitě není jednoduchý žít s postiženým člověkem, ale stalo se a já být na jejich místě, začínám už uvažovat o jiným pejsanovi, ale i tak bych nechávala toho hafana s tím pánem pořád (třeba i zamknutý), aby prostě nebyl úplně sám a měl tam aspoň toho psa...
U nás bydlí lidi, co měli fenečku z útulku, šíleně bázlivou, jednou se jim vysmekla z vodítka a byla pryč sice ne dlouho, ale mezitím si pořídili novýho psa (štěně). Jenže ta útulková fenečka se po době toulání vrátila zpátky domů, napřed si říkali, že to štěndo, který bylo úplně mrňavý, ještě někomu dají, ale dopadlo to tak, že si nakonec nechali pesáky oba...

dejavu
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2007 11:58 - Změnil/a: dejavu
- Nahlásit

mac1
cekala jsem, kdy se ozves a budes v opozici, diky, aspon nejaka jistota, ze se clovek muze spolehnout na klasicky beh veci
A k tvym poznamkam, je typicke, ze jsi vytasila pouze lecebnu, ac tam jmenuji dalsich x stacionarnich zarizeni. Lecebna je az posledni stace, dnes ti osvicenejsi davaji skleroticke stariky do tzv. gerijesli, kde jsou pres den, aby nechatrali a nebyli sami.
BTW ty tu pani znas osobne? Je to tva dobra znama, ze mas tak zasveceny pohled do situace?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2007 12:06
- Nahlásit

dejavu
hele a jaká je dostupnost takovejch zařízení?Víš,já měla kolegyni se starým tatínkem(cca90 let) a Alzheimrem.Byla pár let na práškách,jelikož nikdy netušila,zda ještě budou bydlet až se vrátí domů Jako děs běs....Nakonec ho umístili do soukromého sanatoria za asi 15 tisíc měsíčně.Do státního(jediného) se ho dát fakt neodvážili,zas takový prasata nejsou,ale nebylo to fakt únosný.Mohli si to dovolit jen díky tomu,že něco zdědili v restituci a mohli teda zaplatit,jinak by na to samosebou neměli.

dejavu
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2007 12:19
- Nahlásit

davidkova renata
ja jsem ted resila dva takove pripady se stariky znamych a bez problemu sehnali jak osetrovatele na domaci vypomoc s koupanim, tak stacionar a jeste si mohli vybrat. Zalezi na tom, kde bydli, ale v Praze je opravdu na vyber dost, navic jsou stacionare na Ondrejove pro psychicky nemocne a chranene dilny,tam by to nemel byt problem vubec.
Jeden sel po case do duchodaku mimo Prahu, kde jsou opravdu dobra doporuceni a cekal 3 mesice.
U tech stacionaru pro stariky je limitujici hygiena, pokud se nepomocuji nebo neudrzi stolici, vezmou je vsude, pokud ano, pak jsou na vyber asi jen tri. Ty stacionare najdes tady, ale jsou i dalsi pri charitach http://www.gerontologie.cz/showdoc.do?docid=31
Poplatek je od 80 - 200 Kc denne, podle toho, zda tam jedi a jake tam jsou doplnujici aktivity

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2007 12:40
- Nahlásit

dejavu
jj,dík,ale on už umřel,je to záležitost stará asi 2 roky,ale vím,že měli problém.Navíc on byl dost agresivní a nesnášenlivý občas,myslím,že doma by to prostě nešlo a vůbec jaksi nebyl svolný k jakémukoli řešení a nebylo s ním zkrátka pořízení.Celý život byl takový a stářím a nemocí se to jen umocnilo.ale díky za odkazy,už si pomalu něco začnu vybírat

dejavu
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2007 12:57
- Nahlásit

davidkova renata
mozna se ti to pro nekoho bude hodit, ono se to teprve u nas rozviji a mozna, ze toho pred dvema lety nebylo tolik. Ja jsem se o tom ucila na skole, ze to existuje venku a moc jsem jim to tehdy zavidela, tady v hlubokem totaci fakt nic jinyho nez LDN, duchodaky a gerontopsychina nebylo. Lidi si stariky odkladali do nemocnic a podplaceli doktory, aby je tam nechavali, prestoze jim nic nebylo, bylo to desne. Jsem moc rada, ze se tohle meni k lepsimu.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2007 13:14
- Nahlásit

dejavu
mozna se ti to pro nekoho bude hodit
No šak i když já připadám v uvahu jako přednostně bo nemám jináč vůbec nikoho.
Ale vím,že máš v tomhle pravdu,za totáče skončila v Bohnicích moje teta i babička.Babičku synátor ředitel protlačil do Mělníka nebo kam do důchodáku,ale teta tu kliku neměla,dodnes z toho mám noční můry a je to už asi 25 let

Biluška
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2007 13:22
- Nahlásit

Eimy
Nemůžeš ho nechat zamčeného v bytě, co kdyby tam začalo hořet? Já jsem to neviděla a video mi nejde spustit, tomu dědovi utekl ten pes z bytu?

dejavu
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2007 13:22
- Nahlásit

davidkova renata
jo, to verim, byla jsem tam na praxi a spolu s pavilonem idiotu v jine lecebne to povazuju za jedny z nejotresnejsich profesnich zazitku

dejavu
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2007 13:25
- Nahlásit

Biluška
ne, byl s nim na prochajde bez obojku a voditka a zapomnel ho na Praze 10, pak ho tam hledal, pes prej tam cekal, podle svedku, ale pak uz se po nem slehla zem. Puvodne mi pani bylo lito a nabizela jsem ji pomoc pro ni i pro manzela, i jineho malteze, ale nechtela nic. Takze mne nejak nepresvedcila, ze by s danym stavem chtela delat neco jineho, nez kazdy den hledat psa.

Biluška
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2007 13:29
- Nahlásit

dejavu
Taky jsem kdysi zapoměla Miku před Delvitou a to nejsem psychicky nemocná . Alespoň ne v tom slova smyslu jako ten pán Asi tam bude nějaká psychická porucha i na straně té paní. Sice ji chápu, mě se ztratit některý ze psů tak ho budu hledat i za sto let, ale musí to mít nějaké hranice jak ho hledat a jak moc se tím trápit.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání