| Autor |
Zpráva |
Mipooo
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2007 09:50
- Nahlásit
Lidicky a myslite, ze ak by bolo nieco na baze dobrovolnosti, tak by to fungovalo? Myslim, ze kto by teda rozhodoval, ktory pes bude kastrovany - reagujem na vetu Mucholabky když teda na psy mi nikdo ani nesáhne...
Myslim, ze prave ti ludia, na ktorych to je zamerane, by to neurobili (nemyslim Mucholabku ale ludi, co maju psika pusteneho a on mnozi mnozi a mnozi vsade na okoli - myslim, ze asi ani to petikilo by nepomohlo...
Doteraz mam v zivej pamati (trosku od veci ale pripomina mi to), jak sa kynozili slepice pred par tyzdnami kvoli vtacej chripke a redaktor nejakej TV sa rozpraval s nejakym panom v monterkoch s dedinky a ten hovoril:
"No jo, dybych vedel, ze oni dondou uz vcera nejprv spocitat slepice a dneska je pak odvezt, tak bych uz driv ze dvema slepicam zakroutil krkem a schoval do lednice - toz tedka nemam nic..." Neviem do akej miery bolo dane "kynozenie" hydiny spravne, ci tam vobec hrozilo riziko, ale predstavme si, ze by realne hrozilo - kvoli takemuto blbovi by sme mozno mali strasnu srandu...
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2007 09:50
- Nahlásit
brut
Netvrdím, že se má kastrovat, ale zrovna u těhle lidí by byla kastrace řešením...správně , je to sice radikální názor, ale já bych takové lidi také nechala vykastrovat, ať se dál nemnoží .
|
brut
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2007 09:59
- Nahlásit
mac1
ale já bych takové lidi také nechala vykastrovat, ať se dál nemnoží .
naštěstí ti jedni se fakt nemnoží ...nějak jim to nešlo a už jsou staršího data a ti druzí by si tu kastraci zasloužili, třeba by se jim rozblesklo
|
Mipooo
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2007 10:12
- Nahlásit
mac1
brut
na slovensku mame takovych 40% procent - teda uz skoro 50%
|
brut
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2007 10:17
- Nahlásit
Mipooo
myslím, že tady budeme někde poblíž vašeho čísla, zase až tak velký rozdíl nevidím
|
Mipooo
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2007 10:24
- Nahlásit
brut
ja to ale smeroval na urcitou skupinu lidi ne zrovna tu s pejskama - trosku jinou i kdyz myslim, ze drviva vetsina psu na kastraci patri teto skupine... Trosku nezmyselne, ja viem
|
brut
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2007 11:02
- Nahlásit
Mipooo
já to taky nesměřovala na pejskaře
|
Mipooo
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2007 11:17
- Nahlásit
brut
aha ja uz musim jit domu - uz je patek, tak mi to uz nemysli a mozek uz vodesel na vikend
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2007 11:44
- Nahlásit
Amíci kastrují ve velkém, často "povinně", v útulcích už od štěňat, kastruje spousta chovatelů štěňata určena "na mazlíka", přesto jsou zaplaveni psy bez domova, které ve velké míře po krátké době utrácejí. Nemyslím si tedy, že by jakýkoliv kastrační program extra fungoval. Vše je v lidech.
U koček je to jiné, tam to zabírá velmi, ale to proto, že kočky běhají volně a mohou mít koťata skoro kdykoliv.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2007 11:52 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit
LucieS
přesto jsou zaplaveni psy bez domova,
lebo tam musim mat psa kazda rodina, beru to ako povinnu sucast inventara a ked sa inventar neosvedci, sup s nim na adopciu.
Ale nemaju tam zase taku zaplavu nechcenych steniat (u nas ludia vyhadzuju cele vrhy steniat, ti "lepsi" ich vyhodia priamo do utulku) a zanedbanych psov ako u nas
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2007 13:47
- Nahlásit
Bela
Já ti nevím, chodila jsem koukat do jednoho útulku a tam ti psi tak přibývali... celé vrhy voříšků.
|