| Autor |
Zpráva |
fatdog
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2007 12:52
- Nahlásit
aren
Je. Ale kolik znáš normálních lidí?
no žádnýho přece, jen jednoho normálního Nadbůcha )))
lidi přeci nejsou normální....teda vlastně je to relativní, protože je to jen nějakej relativně subjektivní opis nějakýho stavu, jak by řekl Argošek ))
Hele ale promin...ja Ti pak nerozumím, když tohle vnímáš stejně, jakto že vidíš jinak tu situaci s pomocí těm jednotlivejm psům...víš, prostě já to vidím na podobným principu....prostě tvrdit, že pomáhám tady jednomu onomu psovi a do budoucna to muze a nejspis dle myho bude mit dopad na mraky dalsich psu...ale to tu pisu, ne abychom to zde resili, jen se aTi proste snazim osvetlit, proc mi tam to vadi :/
|
aren
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2007 13:02 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
fatdog
Hele ale promin...ja Ti pak nerozumím, když tohle vnímáš stejně, jakto že vidíš jinak tu situaci s pomocí těm jednotlivejm psům...víš, prostě já to vidím na podobným principu....prostě tvrdit, že pomáhám tady jednomu onomu psovi a do budoucna to muze a nejspis dle myho bude mit dopad na mraky dalsich psu...ale to tu pisu, ne abychom to zde resili, jen se aTi proste snazim osvetlit, proc mi tam to vadi :/
Dík za otázku.
Já tady neobhajuju zachraňování za každou cenu každého postiženého psa.
Obhajuju právo člověka pomáhat tam, kde to sám vnímá jako potřebné a správné. Možná to dělá jinak, než bych to dělala já, ale on není povinen to dělat tak, jak chci já.
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2007 13:08
- Nahlásit
Děcka končím. Už zas mám zpoždění jinde.
Haf
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2007 13:11
- Nahlásit
aren
Právo člověk samo má, jen se může mýlit a jeho pomoc by byla přínosnější jinde (u jiných psů)
Haf
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2007 13:12
- Nahlásit
aren
ík za otázku.
Já tady neobhajuju zachraňování za každou cenu každého postiženého psa.
Obhajuju právo člověka pomáhat tam, kde to sám vnímá jako potřebné. Možná to dělá jinak, než bych to dělala já, ale on není povinen to dělat tak, jak chci já.
no to jooo, to souhlas....logicky, takové myšlenky jsou mi i blízké...nicméně to jsou dvě věci....
já přece nikomu nikdy nenapsal, že nesmí pomáhat, jen jsemvždy psal, že si myslím, že je to kontraproduktivní, takže vlastně stejně jako má každej právo si to dělat po svým a nést pak následky, stejně má každý právo na svůj názor....no ne?
Sylva
mˇnau
|
aren
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2007 13:17 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
fatdog
já přece nikomu nikdy nenapsal, že nesmí pomáhat, jen jsem vždy psal, že si myslím, že je to kontraproduktivní, takže vlastně stejně jako má každej právo si to dělat po svým a nést pak následky,
Ty třeba ne. Byli lidi, co byli o hodně ostřejší. V případě třeba Diany a těch třech pejsků to byl dost masivní tlak.
lidi přeci nejsou normální....teda vlastně je to relativní, protože je to jen nějakej relativně subjektivní opis nějakýho stavu
Moc hezky
a co to je ta Tvoje láska...
Právě tohle:
pokud by ji měli rádi, mysleli by spíše na to, jestli obohacují oni život její
|
Anka
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2007 15:12
- Nahlásit
Sylva
Máš li tolik času i peněz, takže stejně tolik času věnuješ všem psům bez rozdílů, smekám před tebou klobouk!
Snažím sa pomáhať všade kde viem (čo sa týka zvierat a hlavne opustených). Keď mi niekto dá vedieť napríklad o psíkovi zdravom, alebo o šteňati či s handicapom, že potrebuje domov alebo dočasné umiestnenie, tak ho budem hľadať, inzerovať, komunikovať s rôznymi ľuďmi len, aby som mu pomohla.
Keď bude napríklad pes po autonehode, poprípade inak zranení a útulok nebude mať dostatok priestoru alebo nebude možné ho umiestniť tam, vezmem si ho k sebe. Tak isto aj malé prechladnuté šteňa, dospelého bojazlivého psa...
To boli len príklady...
Nesnažím sa rozlišovať toho nie, toho áno. Samozrejme veľa záleží od daných okolností, podmienok a konkrétneho prípadu.
Proč teda v útulku, jen s malým handicapem byla tak dlouho??
No to je práve o tom, čo som sa snažila napríklad ja vysvetliť. Zdravého psa si z útulku vezme aj bežný človek (napríklad na stráženie, k deťom, ako domáceho miláčika, ako spoločníka pre starších ľudí a podobne...) Handicapovaný toľko šancí nemá, preto sa tu napríklad aj Diana snažila zviditeľniť tých troch psíkov. Keďže je toto psíčkarske fórum, tak to dala sem.
Myslím, že práve tie zvieratá potrebujú viac zviditeľniť, práve preto, že majú handicap.
|
Anka
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2007 15:13
- Nahlásit
Sylva
Jenom mě bolí za ty zdravé, zavřené psy, že nežijou jak by mohli.
To presne bolí aj mňa, ale u všetkých zvierat. Ani jeden si nezaslúžil to, že skončil v útulku...
|
Anka
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2007 15:16
- Nahlásit
fatdog
no přesně o tom to je, že ano??
pan majitel zapomněl na to, že pokud by ji měli rádi, mysleli by spíše na to, jestli obohacují oni život její a jestli náhodou to zvíře třeba netrpí...ale to neva, hlavně, že ji mají "rádi"
Samozrejme, že by mali hlavne oni jej obohacovať život. Možno túto vetu mysleli tak, že niekto povie, že chce len zdravého psa, pretože s handicapovaným nemôže športovať, nemôže to a nemôže napríklad s ním žiť plnohodnotný život.
A tou vetou možno chceli povedať, že Ťapka im ho obohacuje aj napriek tomu, že nieje zdravá. Teda, že život nieje len o jedincoch, ktorí nemajú žiadny problém...
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2007 15:57
- Nahlásit
Anka
víš, ty jsi prostě nyní v takové té fázi něčeho, čemu se říká člověčenství či tak nějak....já Tě chápu, prostě se snažíš být dobrý člověk....pár lidem to myslím zůstane až do smrti a většina z nich na to bohužel cekou dobu doplácí.....většině těch, kteří se o to snaží, to nevydrží stanou se z nich normální lidé ....tak nevím, co Ti přát, co je vlastně lepší a co hoší...no možná už jsi starší a už jsi prostě v některé z výše popsaných skupin, to samoézřejmně také nemohu vyloučit...
ale k věci...myslím, že to tak ten pán nemyslel, to , co napsal je typické...takhle přemýšlíme, takhle to cítíme a proto to tak i píšeme a nejspíš bych to tak napsal i já nebo Ty, pokud bychom si na to zrovna nedávali pozor, protože, ať už člověk řekne
já tě mám rád
nebo
já tě miluji,
tak skooooooooorooooo vždy je te JÁ důležitější než to TĚ, tak už to prostě chdí a je velkou chybou si to nepřiznat
|
Anka
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2007 23:09
- Nahlásit
Svým způsobem nám Ťapka život obohacuje a máme ji moc rádi.
Práve preto napísal "svým způsobem" lebo pre niekoho by zvýšená starostlivosť o takto handicapovaného psíka nebola obohatením jeho života, pre niekoho by to bolo trápenie, zbytočne vyhodené peniaze a energia, peklo zo života, neplnohodnotný život a podobne...
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2007 23:13
- Nahlásit
Anka
ano, ale nesvědčí to o tom, že ji mají rádi, o tom by svědčilo, pokud by se snažili obohatit ten život jí a to by bylo pro ně prioritní, takhle považuje za svou lásku vůči ni to, že jim ona obohacuje život.....trochu naruby ne???
|
Anka
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2007 23:20
- Nahlásit
Oni obohacujú život jej a ona im SVÝM ZPUSOBEM, pre niekoho by tento spôsob obohacovania neznamenal, že im ho obohacuje ale znepríjemňuje.
Preto tu poniektorí majú na takéto prípady rýchle a jednoduché riešenie, pretože by to pre nich nebolo obohatením, ale príťažou.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2007 23:38
- Nahlásit
fatdog
ano, ale nesvědčí to o tom, že ji mají rádi, o tom by svědčilo, pokud by se snažili obohatit ten život jí a to by bylo pro ně prioritní, takhle považuje za svou lásku vůči ni to, že jim ona obohacuje život.....trochu naruby ne???
Já myslím, že oni obohacují život její celkem dost, a že o tom taky dost napsali, a že o tom není pochyb. V téhle větě podle mně mluví k těm, co si třeba myslí, že život s postiženým psem je nutně peklo a otrava. Říkají, že to přináší radost i jim. I jim.
Já nevím, některé věci chápeš tak lehce a u některých ti to de jak psovi pastva. Snad to nechceš chápat.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2007 23:40
- Nahlásit
Anka
Oni obohacujú život jej a ona im SVÝM ZPUSOBEM, pre niekoho by tento spôsob obohacovania neznamenal, že im ho obohacuje ale znepríjemňuje.
Preto tu poniektorí majú na takéto prípady rýchle a jednoduché riešenie, pretože by to pre nich nebolo obohatením, ale príťažou.
Přesně tak.
|
Anka
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2007 23:40
- Nahlásit
aren
Já myslím, že oni obohacují život její celkem dost, a že o tom taky dost napsali, a že o tom není pochyb. V téhle větě podle mně mluví k těm, co si třeba myslí, že život s postiženým psem je nutně peklo a otrava. Říkají, že to přináší radost i jim. I jim.
Presne tak som to myslela aj ja
|
Anka
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2007 23:41
- Nahlásit
aren
|
aren
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2007 23:46
- Nahlásit