| Autor |
Zpráva |
wami
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2007 01:43
- Nahlásit
fatdog
mno, tak tentokrat je to na posledni slovo docela slaby, umis to i lip, vytahni se!
|
Anka
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2007 09:38
- Nahlásit
Viete o nejakom konkrétnom útulku, ktorý by potreboval vytvoriť nový web?
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2007 12:13 - Změnil/a: fatdog
- Nahlásit
wami
jezis jsem Te uplne prehlid wamino zlobivá .....a prrrrd nic nebude ......mně stačí, že jsem ustanovovatelem objektivní pravdy za současné nemožnosti splést se....
|
Hanca
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2007 15:46
- Nahlásit
Ahoj, ráda bych informovala, že bylo založeno nové forum o zvířátkách - pejscích, kočičkách i jiných. Jsou tu diskuze i právě na téma pejsci v nouzi, jednotl. plemena psů v nouzi a psi v útulku. Máte-li zájem se zapojit do nějaké diskuze, pomoci radou či jen tak si popovídat, zaregistrujte se na: www.forum.eclat.cz
|
AdelaD
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2007 20:10
- Nahlásit
Hanca
Hančo,
napadlo mě (nevím jestli někoho přede mnou)založit stránky podobné jako kocky-online ,ale zaměřené na pejsky.Možná věc zbytečná možná ne.Ale kocky-online jsou určitě užitečné.
Další je problematika pejsků ve slovenských útulcích-pejsci se tam utrácejí(tuším po 30ti dnech)pokud se jich někdo neujme.Vím,že bohužel nejde zachránit každého pejska,ale byl by někdo ochoten a schopen vymyslet nějakou strategii a nějaký útulek ujmou se pejsků?Díky za odpověď.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2007 20:40
- Nahlásit
AdelaD
Něco už existuje:
http://www.psiduse.cz/
a na Slovensku:
http://www.psiadusa.szm.sk/
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2007 07:41
- Nahlásit
AdelaD
z karantennich stanic se to pak svazi do slovenskych utulku, takze o tom utraceni je to zavadejici, navic ja v tom vnimam jednu skrytou hrozbu:
kdyz se sem zacnou psi masivne zavazet, hrozi utraceni i tady, protoze pokud tu psi budou dlouho cekat na adopce nebo se nebudou udavat a utulek se naplni, nebude jine reseni a po case tu zase muze vratit zakon i u nas, ze po dobe, o kterou se obec o psa musi postarat, tj po pul roce, kdyz se pes neuda, tak se bude muset utratit. Tehdy byl zakon na rok povinne pece, ted se to zkratilo.
Uz to tu jednou bylo a zrusili to a utulkari z toho byli dost zoufali, od mesta dostali prikaz, ze rok a dost. Zatim je v tom ten rozdil, ze na Slovensku mohou otevrene rici, ze utraceji a u nas ne, u nas se to musi dit potichu, aby lidi nervali. Pokud se stane to, ze poroste pocet ceskych utulkacu a samozrejme i naklady mestskych utulku, jine reseni neni nez je utracet a ty pocty rostou a uz to videt je a desi mne to. Ono tech lidi, co si adoptujou utulkace, tu tolik neni a ten narust psu v utulcich v Cechach se proste uz zacina projevovat, bohuzel.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2007 07:48 - Změnil/a: dejavu
- Nahlásit
jen pro zajimavost se podivejte na ty statistiky
namatkou beru dva velke utulky
Bouchalka - predloni udanych 692 a letos o vice nez stovku min
http://www.connection.wz.cz/statistiky.html
a dalsi velky Ostrava:
zatimco loni meli prumer kolem 90ti psu, letos je tam pres 120
http://www.mpostrava.cz/
a to je jen vzorek toho
a jeste dodatek, proti ceskym psum z utulku se zvedla vlna odporu v Nemecku a na mnoha mistech se uzavrely stredre ruce sponzoru a prestali se tam vyvazet nekteri psi z utulku zde
Na vine jsou cesti mnozitele, kteri zavalili Nemecko levnymi a nemocnymi psy a za ne to odnaseji prihranicni utulky, ktere mely s Nemci druzbu
bohuzel se ve vsem zhlizime na zapade a tam se to ubira jeste horsim smerem, zcela bezne je utraceni po velmi kratke dobe v utulcich, psi tam maji doslova sibenicni lhuty, desim se, az tohle dojde k nam a nepochybuji o tom, ze diky nemilosrdne ekonomice k tomu dojde, takze bych rada, aby se tu situace, kdy se zatim oficialne neutraci a je cas psy udat, se tu udrzela co nejdele
|
Hanca
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2007 10:16
- Nahlásit
Ahoj AdeloD, zkus kdyžtak mrknout na to www.forum.eclat.cz - já web. stránky vytvářet neumím, takže si ani nedovedu představit, co myslíš pod pojmem psi-online. Mrkni také na www.utulky.estranky.cz je tam seznam psích útulků, kde řada má i své web. stránky právě s foto nabízených pejsků k adopci. Záslužnou činností by bylo např. zkoušet nabízet v inzerátech tyto pejsky, aby si co nejdříve našly své původní či nové majitele. Zkus se obrátit třeba na Dejavu, ta nějaké web. stránky útulků vytváří. Třeba byste spolu pejsky mohly nabízet.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2007 10:33
- Nahlásit
Hanca
na to uz jsou milackove.net a nalezenci.cz na plosnou inzerci utulkacu, do toho se poustet nebudu, je tam utulku jen zlomek a nektere vubec neaktualizuji, nejlepsi je si najit proste stranky utulku a tam se podivat
|