Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Pomoc pri aktualizaci i vytváření web. stránek o psech v nouzi
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Hanca
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2007 15:28
- Nahlásit

Dovoluji si sem vložit odkaz na zajímavý projekt, který se rozhodla uskutečnit paní Martina Pohorská z českobudějovického útulku.
Zde jsou její slova:

Rozhodla jsem se obnovit pomoc některým plemenům. Jelikož spousta lidí se začala pouštět do vytváření stránek pro určité plemeno a jeho křížence v nouzi, tak je jasné, že každý u toho nevydrží, proto bych ráda založila za vaší pomoci několik nových stránek a to konkrétně pro dalmatiny, špice a dobrmany s pinči. Další stránky, které by se vytvářet nemuseli, ale je potřeba je pouze aktualizovat jsou knírači a retrívři. Kdo umí naprosté základy html a měl by zájem o jakékoliv stránky, dejte mi prosím vědět a já vám moc ráda se vším pomohu, ať mají tito pejskové opět větší šanci na umístění.
Stačí se mi ozvat na utulek.amira@volny.cz

A ještě bych chtěla požádat ty, kteří by neměli čas zvládat celé stránky sami, tak stránky Němečtí ovčáci http://ovcak-v-nouzi.wz.cz/ a Voříšci http://vorisci-v-nouzi.wz.cz/ v nouzi shání nové dobrovolníky na aktualizaci

Hanca
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2007 15:53
- Nahlásit

Podívejte se také, prosím, na tyto stránky, kde je vybízeno ke spolupráci pomoci psům v útulkách.
http://www.pomocutulkum.websnadno.cz/index.php?men u=0

Stránky vznikly, aby pomohly útulkům a hlavně zvířatům
Momentálně jsme se zaměřili na propagaci zvířat na internetu.

Jak jim pomoci?

Jednoduše, vyberte si útulek, kontaktujte ho s tím, že nemá vlastní stránky a jestli by chtěl svá zvířata prezentovat na webu. Nabídněte jim, že jim ZDARMA uděláte stránky a budete je spravovat. Pokud budou váhat, odkažte je na tyto stránky nebo jim přetlumočte výhody inzerce na internetu.

Co k tomu potřebujete?

1. PC a přístup na internet
2. digitální fotoaparát (nebo někoho v blízkosti útulku s digitálem)
3. trochu času na pravidelnou aktualizaci
4. chuť pomoci zvířatům

Nevíte jak na to? Podívejte se na útulky, které už mají stránky. Určitě získáte inspiraci.

V případě, že jste se dohodli s nějakým útulkem a děláte mu stránky, napiště nám! Až je vytvoříte, pošlete nám odkaz, přidáme ho na stránky
Kontakt: zviratum@seznam.cz

želva
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2007 16:26 - Změnil/a: želva
- Nahlásit

Hanca
fakt dobrej nápad já a další děvčata chceme rozjet něco podebného
no vždyt to jsi ty ,no mě to došlo až ted

fatdog
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2007 18:05
- Nahlásit

Bohužel opět jedna z aktivit, která nemá valného významu ....stránky se na internetu povětšinou naprosto ztratí, jakýž takýž smysl mohou mít pouze ty, které se dělají opravdu dlouhodobě a kvalitně...navíc umisťování nechtěných zvířat laikům a dobrovolníkům do rukou nepatří, neboť takováto činnost je dobrá tak leda pro dobrý pocit těch, kteří tak činí, avšak zvířata mnohdy nic dobrého nečeká....nooo ale hlavně, že máme dobrý pocit MY ...

fatdog
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2007 18:07
- Nahlásit

videl jsem jiz spoustu lidí, co to rozjížděli a jen málo, co u toho vydrží ....navíc znovuumísťování psů a jiných zvířat by mělo mít nějaká pravidla, která se jen stránkami na netu dodržet nedají.......tak a do mně

wami
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2007 18:30
- Nahlásit

fatdog
nemas tak docela pravdu... hodne lidi je vysazeno na zvirata "urciteho typu", plemena nebo jemu podobneho ci krizencu. V Cechach uz se hodne lidi dostalo k "zlatemu pravidlu" - kde je vic "papirovych" psu, uzivi se i jeden utulkac. Ale lide si radsi berou to, s cim jsou spokojeni, co znaji - ovcackari sahnou po ovcakovi z utulku, knirackari sahnou po kniracovi...
takze ma smysl delat stranky "plemene v nouzi", i kdybys nedelal nic dalsiho. Usnadnis jen pristup potrebnych k tem, kteri jim jsou ochotni pomoci.

A i kdyz - jak rad neustale upozornujes - systemove to zrejme nic neresi, kazda "zachranena" duse za to stoji. Systemove utraceni zvirat nic nevyresi, nezlob se na me. Jen tem nezodpovednym se ulevi, ze jejich nezodpovednost bude za ne resit nekdo jiny...
A dalsi navrhy (typu kauce a pod.) se asi jen tak realitou nestanou. Hudba budoucnosti je krasna vec, ale spouste psu se da pomoci uz nyni.

Padlo to tu hodnekrat - je potreba obojiho. Systemove zmeny stejne, jako akutni a aktualni pomoci tem, kteri ji potrebuji prave ted.

fatdog
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2007 19:20
- Nahlásit

wami
promin, ale to co pises, je zcela naivni...potrebni psi se takto dostavaji prakticky kamkoliv, proste se jen presupuji z mista na miásto...jiste, ze nekterym to pomuze, ale spouste ne...a hlavne to zase zivi obecne povedomi o tom, ze psa lze vyhodit kdykoliv, vsak on se o nej nejaky debil stejne postara...
navic stranky delane takto amatersky nemaji moc sanci na navstevu clovekem, ktery treba zada jmeno urciteho plemene...nebo znas nejake dobre zoptimalizovane stranky tohoto druhu...ja zatim ne, rad uvidim opak....ono dnes uz nejde jen o to, aby ty stranky nekdo vytvoril, pokud maji mit smysl, musi byt videt....mnohdy takove stranky delaji mlade hlky ve snaze pomoci...al mnohdy je to k ničemu...bohužel....je to stejné jako miliony diskuznich for o psech...zcela stejne...

kazda "zachranena" duse za to stoji.
za co stoji? a jak víš, že je zachráněná.....nemáš na tomhle foru dost příkladů o tom, jak se pes někam dá a ejhle on za chvíli putuje zas někam jinam???

Systemove utraceni zvirat nic nevyresi, nezlob se na me. Jen tem nezodpovednym se ulevi, ze jejich nezodpovednost bude za ne resit nekdo jiny...
ano, mas pravdu... samozrejme jak jinak.....akorat, ze tem nezodpovednym se neulevuje...nepotrebuji to, to nevis? ale to je jen drobny detail ...ja tvrdim opak...jen se dela humbuk na nespravnem miste..misto aby se kdyz uz tlacilo na systemove zmeny, tak radeji budeme vlastni potrebu hrat si na spasitele ukájet nesmyslným přešupováním psů....no a někteří z toho máme ještě business ....paráda...

A dalsi navrhy (typu kauce a pod.) se asi jen tak realitou nestanou. Hudba budoucnosti je krasna vec, ale spouste psu se da pomoci uz nyni.
Ano přešupování psů je to pravé, že jo....proč bychom třeba asiata nedali někomu, kdo s s takovými psy nemá zkušenosti?? no proč ne?? proč bychom třeba jiného náročného psa nešoupli kamkoliv do rodiny...aspoň mohu být pyšná na to, jak jsem pomohla...no fakt paráda....znáš málo těchto příkladů?? a těch pár psů, co nyní zachráníš zaplatí životy v budoucnu psů několikanásobek.....to, co propaguješ jhe principiálně stejný jako třeba nekastrovat ve městě toulavý kočky...princip toho, že se to v budoucnu vrátí ve zlým je zcela stejnej...ale jen ať si hrají některé potřebné dále na zachranářky...aspoň se člověk upevňuje v názoru, kde opravdu žije

Padlo to tu hodnekrat - je potreba obojiho. Systemove zmeny stejne, jako akutni a aktualni pomoci tem, kteri ji potrebuji prave ted.
Jooo jistě, ale když Ti někdo usekne ruku, tak Ti asi taky nepomůžu tím, že Ti ji přišiji na šicím stroji...nejspíš by jsi takly byla raději za pomoc odborníka...holt ti psi si vybírat nemohou....bohužel...pes je pro nás pouze normální chlupatý guvno a proto si o jeho osudu může rozhodovat kdo chce, třeba nějaká patnáctiletá holka, která to sice myslí dobře, no ale ona zrovna umis%tuje třeba čuvače a holt ani neví, co je to za plemeno...ale to nevadí...psi takovou pomoc rozhodně potřebují.....a až se nám jednou rozsvítí, tak už bude pozdě, ale to je dobře, aspoň se zahubíme navzájem doufám dřív, než stačíme zasmradit větší část vesmíru...

kokrvnouzi
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2007 22:42
- Nahlásit

Není tu někdo z okolí Tachova kdo by mohl nafotit jejich psíky? Pokud ano kontaktujte pana Bobála 608 154 180, stránky by vytvořili webmastři z chebského útulku.

wami
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2007 22:47
- Nahlásit

fatdog
myslim, ze jsi docela naivni ty, zejmena v tom, kdo ty stranky delava...
taky je delam, pro jedno plemeno... za dostacujici povazuju jejich uvedeni na pavliskopu a odkaz na klubovych strankach plemene... Nekolik lidi uz si pres tyhle stranky psa naslo, a kupodivu slo o lidi, kteri plemenu rozumeli... budes se divit, ale takovehle "presupovani psu z mista na misto" je pro me pomoc tem psum... oni se maji fakt lip, nez v tom utulku.

To, ze si nekdo vezme psa z utulku, na ktereho nestaci, je ale jeho zodpovednost, nikoliv zodpovednost toho, kdo ho na dotycneho psa upozornil. Je to uplne stejne, jako kdyz si nekdo vezme pita a pak se divi, ze mu pes napada psy... Nebo malinaka, a pak se divi, ze pes doma z nudy likviduje byt... Proste neschopnost odhadnout vlastni moznosti - a proc by to melo jit na zodpovednost lidi, co se snazi utulkacum pomoct?

a jak víš, že je zachráněná...
kdyz vidim, kam se ten pes dostal, jak prospiva, jak se ma "jako v raji"... ja to za zachranu povazuju a ano, uspokojuje me pohled na psa, ktery nemel zivot nejlip nastartovany a presto mu nejaky clovek udela zivot lepsim...

nemáš na tomhle foru dost příkladů o tom, jak se pes někam dá a ejhle on za chvíli putuje zas někam jinam???
tak tehle prikladu znam jeste 100x vic u papiraku, leckdy bohuzel i osobne... Nekteri "vycvikari" vyzkousi desitky psu, nez najdou takoveho, kteremu sedne prave ta jejich jedina metodika. Tenhle argument tedy rovnez nema prakticky dopad na diskuzi o utulkcich, mam pocit, ze je lide "nestridaji" tak casto, i kdyz ano, obcas se to stane.

proč bychom třeba asiata nedali někomu, kdo s s takovými psy nemá zkušenosti?? no proč ne?
ale no tak, to je trochu demagogie, ne? Kdyz poskytnu nekomu moznost vyberu, jsem zodpovedna za to, ze nekdo ten vyber nezvladne? Kdyz ti otevru 5 oken a reknu ti, ze mas moznost skocit z prvniho, pateho nebo desateho patra... jsem zodpovedna za to, ze si vyberes strechu?

to, co propaguješ jhe principiálně stejný jako třeba nekastrovat ve městě toulavý kočky...
ale?!
kocky ve meste bych kastrovala, stejne jako souhlasim s kastraci psu v utulcich...
ale porad nechapu, jak to, ze podporuju stranky konkretnich plemen v nouzi a s tim projektem souhlasim, muze ovlivnit budouci pocet psu... tos bohuzel rekl sam - ty nezodpovedne nijak nezmenime, byli tu, jsou a budou dal... kdyz nekdo ukradne viko z kanalu aby ho prodal do sberu, taky nepokrcime rameny s tim, ze si holt musime davat pozor, abychom tam nespadli, ale zaplatime to ze svych kapes - resime cizi nezodpovednost... kdyz se to deje s nezivymi vecmi, o to spis je jasne, ze je nutne prebrat zodpovednost za ty zive, at se ti to libi, nebo ne...

princip toho, že se to v budoucnu vrátí ve zlým je zcela stejnej...
no neke, ze bys zacal verit na bozi mlyny...? ty...?!

a proto si o jeho osudu může rozhodovat kdo chce
ne, to nemuze. Rozhoduje se o nem budouci majitel - ten by mel mit dostatek informaci k zodpovednemu rozhodnuti, mel by vzit v uvahu veskera rizika a pocitat s nimi.
Je to jak s tim otevrenym oknem - nerozhoduju, kterym vyskocis, a dokonce ani nerozhoduju, jestli vyskocis, jen ti dam tu moznost...

se zahubíme navzájem doufám dřív, než stačíme zasmradit větší část vesmíru...
no aspon v necem se shodnem...

dejavu
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2007 08:04 - Změnil/a: dejavu
- Nahlásit

kokrvnouzi
jediny webmaster chebskeho utulku jsem ja
jinak Bobalovi jsem 2x volala a prosila, at psy posle, tvrdil, ze fotky nejsou problem a slibil to, ale nic se nedeje, prestoze utulek ma preplneny :/ Nema tachovsko nejakou lokalni inzerci, kam by se dala dat vyzva k nafoceni, pokud se nenajde nikdo odtud?

kokrvnouzi
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2007 10:57
- Nahlásit

dejavu
jo tak já to četla na stránkách Chebu, tak jsem si vzpomněla to tohle fórum... Mrknu se po něčem v okolí Tachova

Vcelka
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2007 14:57
- Nahlásit

fatdog
taky dělám stránky konkrétního plemene v nouzi a často se mi ozvou nový majitelé psa kterého si vzali právě díky těm stránkám, pošlou fotky a napíšou jak se pejsek má, tak souhlasim s wami že to určitě má cenu dělat tyto stránky. A dost často to jsou lidi kteří toto plemeno chovají už kolik let a maji těchto pejsků doma několik.
A všechny lidi prostě nemají čas projíždět útulku a hledat konkrétní plemeno, takhle se podívaji na stránky konkrétního plemena v nouzi a vědí ve kterém útulku se nějaký nachází. A odkaz na moje stránky už je na stránkách klubu a na stránkách hodně chovatelských stanic, a na pavliskopu a divil by ses jak velkou návštěvnost mají denně. Takže nesouhlasim že tyto stránky nemaji žádnou cenu.

Hanca
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2007 15:12 - Změnil/a: Hanca
- Nahlásit

Ahoj Včelko, taky si myslím, že je třeba, aby byly stránky v nouzi pro každé plemeno. Tvoje boxeří stránky jsou fajn a s aktuálními údaji a tak to má být - jinak by to nemělo cenu je dělat. Psů ztracených či nalezených je hodně, bohužel, stejně tak je i velké množství útulků po celé ČR i SR a prohlížet a telefonovat do jednotl. útulků při hledání psa ztraceného dá asi "fušku", takže Vy alespoň takovýmto majitelům ztracených hafíků usnadňujete hledání (ovšem bohužel asi ne všichni vědí, že takovéto stránky existují - já jsem se o jednotl. stránkách dozvěděla teprve asi až před 3 měsící, když se ztratil jedné paní pejsek v místech, kde bydlím - začala jsem více hledat informace o nalezených psech na internetu ) stejně tak chovatel zaměřující se na určité plemeno má u Vás možnost vybrat si pejska, o kterého má opravdu zájem.

fatdog
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2007 18:46
- Nahlásit

wami
myslim, ze jsi docela naivni ty, zejmena v tom, kdo ty stranky delava...
taky je delam, pro jedno plemeno... za dostacujici povazuju jejich uvedeni na pavliskopu a odkaz na klubovych strankach plemene... Nekolik lidi uz si pres tyhle stranky psa naslo, a kupodivu slo o lidi, kteri plemenu rozumeli... budes se divit, ale takovehle "presupovani psu z mista na misto" je pro me pomoc tem psum... oni se maji fakt lip, nez v tom utulku.

no já zase mám pocit, že není až tak důležitý, co považuješ za doistačující Ty, ale že důležitější jsou nějaká objektivnější kritéria ...jistě...na skoro každé stránky se občas někdo dostane
---
pro Tebe to pomoc je, pro mne rozhodně ne, a tak se děje to, že o tom píšeme...každý to svý

To, ze si nekdo vezme psa z utulku, na ktereho nestaci, je ale jeho zodpovednost, nikoliv zodpovednost toho, kdo ho na dotycneho psa upozornil. Je to uplne stejne, jako kdyz si nekdo vezme pita a pak se divi, ze mu pes napada psy... Nebo malinaka, a pak se divi, ze pes doma z nudy likviduje byt... Proste neschopnost odhadnout vlastni moznosti - a proc by to melo jit na zodpovednost lidi, co se snazi utulkacum pomoct?
no protože to jsou lidé a mají mít tedy mozek.....to je podobný, jako když potkám na ulici ležícího pořezanýho člověka, co mu lezou střeva z břicha, tak se asi budu snažit zavolat pomoc...bylo by asi blbý mu to napravovat a strkat nazpět, když tomu nerozumím a pak argumentovat tím, že jsem se mu snažil pomoc...

kdyz vidim, kam se ten pes dostal, jak prospiva, jak se ma "jako v raji"... ja to za zachranu povazuju a ano, uspokojuje me pohled na psa, ktery nemel zivot nejlip nastartovany a presto mu nejaky clovek udela zivot lepsim...
jistě, to jde o to, jaké je toto procento a jaké to opačné...já bohužel znám dosti těch špatných příkladů...

tak tehle prikladu znam jeste 100x vic u papiraku, leckdy bohuzel i osobne... Nekteri "vycvikari" vyzkousi desitky psu, nez najdou takoveho, kteremu sedne prave ta jejich jedina metodika. Tenhle argument tedy rovnez nema prakticky dopad na diskuzi o utulkcich, mam pocit, ze je lide "nestridaji" tak casto, i kdyz ano, obcas se to stane.
ale Wami, já se neptal na PP a na bez PP, to máš jistě pravdu, ale já se ptal na dostatek špatných zkušeností z tohoto a podobných serverů...

ale no tak, to je trochu demagogie, ne? Kdyz poskytnu nekomu moznost vyberu, jsem zodpovedna za to, ze nekdo ten vyber nezvladne? Kdyz ti otevru 5 oken a reknu ti, ze mas moznost skocit z prvniho, pateho nebo desateho patra... jsem zodpovedna za to, ze si vyberes strechu?
právně? nejsi...
ale psala jsi, že má jít o pomoc psům.....tak nevím...chceš je umístit nebo jim pomoci? nemyslím náhodně..

kocky ve meste bych kastrovala, stejne jako souhlasim s kastraci psu v utulcich...
ale porad nechapu, jak to, ze podporuju stranky konkretnich plemen v nouzi a s tim projektem souhlasim, muze ovlivnit budouci pocet psu... tos bohuzel rekl sam - ty nezodpovedne nijak nezmenime, byli tu, jsou a budou dal... kdyz nekdo ukradne viko z kanalu aby ho prodal do sberu, taky nepokrcime rameny s tim, ze si holt musime davat pozor, abychom tam nespadli, ale zaplatime to ze svych kapes - resime cizi nezodpovednost... kdyz se to deje s nezivymi vecmi, o to spis je jasne, ze je nutne prebrat zodpovednost za ty zive, at se ti to libi, nebo ne...

zacatku moc nerozumím, takže odpovím, ařž mi to vysvětlíš jinak tu svou otázku.....no právě..nezodpovědní budou stále a stále jich bude většina...proto si myslím, že průměrně je menším zlem psa utratit a netýrat dál...

no neke, ze bys zacal verit na bozi mlyny...? ty...?!
ze by Wami vytahjla demagogii?
jaky mlny kokoti prosim te? )
vrati se to tem psum zcela logickou cestopu...bude jich trpet vic...

ne, to nemuze. Rozhoduje se o nem budouci majitel - ten by mel mit dostatek informaci k zodpovednemu rozhodnuti, mel by vzit v uvahu veskera rizika a pocitat s nimi.
Je to jak s tim otevrenym oknem - nerozhoduju, kterym vyskocis, a dokonce ani nerozhoduju, jestli vyskocis, jen ti dam tu moznost...

ale ti psi tu možnost nemají...o tom to je...a když je budeme umisťovat ala Josh od pana Desenského, taky budou tak končit...je to jednoduchý...jen to chce pochopit, jak by ta odpovědnost měla fungovat...

fatdog
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2007 18:48
- Nahlásit

Vcelka
Hele, já Tě neznám, a nevím, jak to děláš zrovna Ty, třeba Ty to zrovinka děláš tip top, ale holt většina lidí napáchá víc škody než užitku....

fatdog
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2007 18:49
- Nahlásit

Vcelka
Hele, já Tě neznám, a nevím, jak to děláš zrovna Ty, třeba Ty to zrovinka děláš tip top, ale holt většina lidí napáchá víc škody než užitku....

fatdog
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2007 18:53 - Změnil/a: fatdog
- Nahlásit

K tomu, aby se situace s opuštěnými psy mohla u nás vůbec zlepšit, je třeba, abychom přestali zaměňovat pomoc psům s děláním si dobrého pocitu z rádoby dobrého skutku (viz: no přece nejsem zodpovědná za to, co s tím psem udělá nový majitel) za opravdovou pomoc psům. Dřív bude vždy škoda pro psy větší než prospěch. Škoda, že takto základní princip založený na elementárnární znalostí sémantiky slova zodpovědnost je většině národa tak cizí.

wami
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2007 11:48
- Nahlásit

fatdog
hele, abych to zkratila - ani na jeden logicky argument jsi neodpovedel logickym argumentem... Neustale hazes za hlavu jednotlivce z hlediska celku.

Neshodnem se, ani nemuzem - jako duvod doporucuju knihu od Cakrta "Typologie osobnosti". Je to jednoduche - me zpracovani informaci a prace s nimi je a vzdycky zustane jina, nez tvoje. Coz ale neznamena, ze sve nazory budu hlasat tucnym pismem, ohanet se objektivnimi kriterii (ktera neexistuji), prohlasovat svuj nazor za jediny spravny a oponenty shazovat.

mno, ted jsem smazla jeste kus prispevku do diskuze s tim, ze kde neni zajem o diskuzi, ale jen o hlasani pravd, bylo by to asi zbytecne...

Anka
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2007 14:36
- Nahlásit

fatdog

ak niekto tvorí webové stránky na pomoc psom z celej ČR, tak nemôže dozerať na to, kam ten psík ide (k akému majiteľovi)...
Na to si musí dávať pozor predsa konkrétny útulok v ktorom sa daný pes nachádza.
Tým chcem povedať, že nevidím dôvod prečo by nemohlo hoci aj 15-ročné dievča robiť stránky napríklad konkrétnemu plemenu...
Ono nie je zodpovedné za to, kam pes pôjde. Ono ich len propaguje na internete...

fatdog
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2007 17:30 - Změnil/a: fatdog
- Nahlásit

wami
hele, abych to zkratila - ani na jeden logicky argument jsi neodpovedel logickym argumentem... Neustale hazes za hlavu jednotlivce z hlediska celku.
Myslíš asi Tvé logiocké argumenty?
No opravdu podle Tvé logioky já fakt odpovídat asi neumím.
Jistě, pro mne je přednější zájem celku před zájmem jednotlivců...ono totiž ten celek se skládá z množství jednotlivců...to nevíš?

Neshodnem se, ani nemuzem - jako duvod doporucuju knihu od Cakrta "Typologie osobnosti". Je to jednoduche - me zpracovani informaci a prace s nimi je a vzdycky zustane jina, nez tvoje.
Jestli to nebude tím, že vycházím ze životních zkušeností a ne literatury?

Coz ale neznamena, ze sve nazory budu hlasat tucnym pismem, ohanet se objektivnimi kriterii (ktera neexistuji), prohlasovat svuj nazor za jediny spravny a oponenty shazovat.
To by ani nebylo vhodné, protože logicky a objektivně nemůžeš mít pravdu ))
ps..kurzíva se mi nelíbí

mno, ted jsem smazla jeste kus prispevku do diskuze s tim, ze kde neni zajem o diskuzi, ale jen o hlasani pravd, bylo by to asi zbytecne...
máš naprostou pravdu...a samozřejmě i logické argumenty a tak stavějme zájem jednotlivce nad zájem celku....to bude príma....tuhle logiku fakt neuctívám a těžko ode mne někdo může čekat ohledy při jejím propagování

fatdog
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2007 17:34
- Nahlásit

Anka
Nooo tak samozřejmě zodpovědný aspoň tedy morálně je jak píšeš ten, kdo psa umisťuje, ale to je mnohdy ten, kdo dělá ty stránky....patnáctiletá holka to dělat může, ale nejspíš je ta práce dobrá jen k tomu, že se holka něco naučí a něco pozná...nemusí to být pravidlo, ale bývá to tak.

fatdog
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2007 17:35
- Nahlásit

wami
Je vidět, že hodně čteš a studuješ, ale holt život je o trochu něčem jiným . Je mi jasný, že je Ti to jasný, jen jsem potřeboval udělat ze sebe moudrýho.

wami
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2007 17:52
- Nahlásit

fatdog
Jistě, pro mne je přednější zájem celku před zájmem jednotlivců...
no tak pro me ne. Ja holt vidim i ty detaily, takze misto kecu o tom, co a jak by se melo delat jinak, delam neco aspon s tou zoufalou situaci, ktera je.
Ale navrhuju utratit misto tech chudaku psu ty nezodpovedne lidi, co ty na to?

že vycházím ze životních zkušeností a ne literatury?
jsem ti chtela drobatko rozsirit obzory, dedecku, ale vzhledem k tomu, ze uz jsi pravdepodobne spapal vsechnou moudrost sveta a vse jsi zazil, kdyz teda mas ty zkusenosti, tak la pardon... Hele, role "starsiho moudre zkuseneho muze" ti fakt nesedi a ja ti ji zrat nebudu...

tuhle logiku fakt neuctívám
covece nenutim te ji uctivat... dokonce te ani nenutim, abys cokoliv z diskuze prijal za sve... jen bych byla rada, abys dokazal vecne diskutovat misto predvadeni poz... (No a kdybys teda nekdy uznal, ze ma taky obcas pravdu nekdo jiny, nez ty... nebo ze lze mit na vec vic uhlu pohledu, nez je ten tvuj... no to bych asi vyhlasila statni svatek... )

jen jsem potřeboval udělat ze sebe moudrýho
ego pomasirovano, jedeme dal...

BTW - tahle debata momentalne ztraci smysl, neb jde uz spis o "metadebatu"... ale mam dobrou naladu a chvili casu, takze pingpongac je na tve strane...

fatdog
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2007 18:06 - Změnil/a: fatdog
- Nahlásit

wami
no tak pro me ne. Ja holt vidim i ty detaily, takze misto kecu o tom, co a jak by se melo delat jinak, delam neco aspon s tou zoufalou situaci, ktera je.
IMO:
,ano a škodíš tím do bvudoucna spoustě psů, ale hlavně, že máš svůj príma naprosto humánní pocit, že pomáháš.

Ale navrhuju utratit misto tech chudaku psu ty nezodpovedne lidi, co ty na to?
no my se vyhubíme sami....Tvá myšlenka je príma, ale asi by neprošla....

jsem ti chtela drobatko rozsirit obzory, dedecku, ale vzhledem k tomu, ze uz jsi pravdepodobne spapal vsechnou moudrost sveta a vse jsi zazil, kdyz teda mas ty zkusenosti, tak la pardon... Hele, role "starsiho moudre zkuseneho muze" ti fakt nesedi a ja ti ji zrat nebudu...
no to žrát mi ji fakt nemusíš...mně zase budou vždy k smíchu teoretičtí psychologové a analyzátoři a k pláči ti, kteří se tím na základě pofiderního studia a načtení několika knih živí...to je typickej hnus naši společnosti ....klidně si zde svý chytrý poznatky piš dál, jás i zase budu psát ty své

covece nenutim te ji uctivat... dokonce te ani nenutim, abys cokoliv z diskuze prijal za sve... jen bych byla rada, abys dokazal vecne diskutovat misto predvadeni poz... (No a kdybys teda nekdy uznal, ze ma taky obcas pravdu nekdo jiny, nez ty... nebo ze lze mit na vec vic uhlu pohledu, nez je ten tvuj... no to bych asi vyhlasila statni svatek... )
no az nekdy zjistim, že jsem se náhodou pletl, tak to možná i uznám, zatím, jak jistě víš, se mi to v životě nestalo...promiň, ale jestliže někdo napíše to, co jsi napsala o zájmech skupin a jednotlivců, tak fakt nevím, co dodat...možná, že dítěti z mateřské školky by to stálo za to vysvětlit....nemám potřebu argumentovat na Tvé Tvým způsobem logické argumenty...opravdu ne, je to pro mne ztráta času.

ego pomasirovano, jedeme dal...
jistě paní načtená , poučte hlupáčky...díky

BTW - tahle debata momentalne ztraci smysl, neb jde uz spis o "metadebatu"... ale mam dobrou naladu a chvili casu, takze pingpongac je na tve strane...
aspoň, že jsi tedy upřímně vysvětlila, jak to bereš...mne teda baví spíše seberealizace v životě...promiň, ale zde a na podobných servrech je to trochu pod mou Nadbochovitou úroveň.myslím jako debata...nikoliv účast

BTW: chybu jsem logicky nikdy v životě nemohl uznat, protože jsem žádnou neudělal...to jen tak pro Tvé opáčko

PS.promin tu cestinu, je to des, ale hje to výsada géniů.

fatdog
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2007 18:16
- Nahlásit

wami
Jen ještě jedno upozornění, pokud bys to náhodolinkou nezaregistrovala, jakože myslím, že určitě jo, tak jen tedy to, že v posledních měsících se na tyto servery chodím opravdu výhradně bavit...samozřejmě píši i věci, které beru zcela vážně ...... debata se tady fakt provozovat nedá...tedy z většiny..leda debata o H....ě

wami
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2007 19:35
- Nahlásit

fatdog
ano a škodíš tím do budoucna spoustě psů
budoucnost je vzdy nejista... ale ano, jsem typ cloveka, ktery resi stavajici problemy... ty v budoucnu nastat mohou, ale nemusi, nebo ty dokazes predikovat naprosto presne, co se bude dit? treba ale uz tve navrhy dosly pochopeni panu nahore, takze se muzeme tesit z toho, ze az poutracime miliony psu, ktery nejaky nezodpovedni hajzlici privedli na svet, nasledne se zbavime nezodpovednych hajzliku... krasna to predstava...

se mi to v životě nestalo...
och...
i kdyz vlastne, sem by se hodil spise tenhle smajl:

nemám potřebu argumentovat na Tvé Tvým způsobem logické argumenty...opravdu ne, je to pro mne ztráta času.
v tom pripade nechapu, proc to porad delas...

aspoň, že jsi tedy upřímně vysvětlila, jak to bereš...
naprosto stejne, jako ty:
mne teda baví spíše seberealizace v životě...promiň, ale zde a na podobných servrech je to trochu pod mou wamiovskou úroveň

a pro opacko: metadebata proste nemuze byt o nicem jinem nez vo howne...

ajunka
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2007 19:57
- Nahlásit

ahoj lidi jen chci říct že nově vznikli i stránky www.hovawartivnouzi.estranky.cz takže kdybyste o nějakém hovíkovi nenbo kříženci tohoto plemene věděli dejte nám vědět

fatdog
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2007 20:05
- Nahlásit

wami
budoucnost je vzdy nejista... ale ano, jsem typ cloveka, ktery resi stavajici problemy... ty v budoucnu nastat mohou, ale nemusi, nebo ty dokazes predikovat naprosto presne, co se bude dit?
Takže je lepší dnes ukrást, protože mě taky chytit zítra nemusí, že jo?
Hm, to není můj pohled, ty ho takto IMO prezentuješ.

Hele, víš, co píšeš?
Minule jsi napsala něco o tom, že neposkytuji žádné argumenty...nyní zase píšeš, že argumenty poskytují pořád....no nevadí...neboj, já Ti rozumím..

a pro opacko: metadebata proste nemuze byt o nicem jinem nez vo howne...
opravdu? a naučíš mne ještě nějaké cizí slůvko?

se mi to v životě nestalo...
och...
i kdyz vlastne, sem by se hodil spise tenhle smajl:

Koukám, že jsi ještě nečetla nějakou pořádnou knihu, která by vysvětlovala, jak odhadnout člověka a dokázat určit alespoň přibližně, jak to či ono může myslet ... ale nevadí...já jsem prostě Bůh ať chceš nebo ne ))))

wami
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2007 20:39
- Nahlásit

fatdog
Hele, víš, co píšeš?

ze nechapu, proc se mnou porad ztracis cas, proc vubec reagujes... i kdyz, aha, ano, uz si vzpominam, potrebujes se pobavit...

Jinak - ano, celou dobu presne vim, co pisu. Sice je mi jasny, ze ten dub, do kteryho tu hucim, to stejne nepobere, ale co uz. Ja kvuli tomu nezdrevenim...

a naučíš mne ještě nějaké cizí slůvko?
ne, ale jestli mas zajem, zkus slovnik cizich slov, tam se toho najde...

já jsem prostě Bůh ať chceš nebo ne
a ted jsi to projel. Lzes. Protoze neustale vsem tvrdis, ze ty Buh nejsi. Ze jsi Nadbuch.

Mno nic, asi se pujdu seberealizovat mimo pocitac... opet jsme dosli ad absurdum, jak byva nasim milym zvykem... nu a nevim, jak vy Bohove nebo Pobóchanci nebo co teda vlastne, ale my naprosto skvele a dokonale zenske jdem delat neco uzitecnejsiho. Treba si pokecat venku se strakou.

fatdog
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2007 23:01
- Nahlásit

wami
...no vidíš...bingo...jinak to fakt nepoberu...díky bohu )))).....a kde najdu takový slovník?......neprojel.......od dřívějška jsem zbohovatěl, takže momentálně při povídání s Tebou Bůh jsem, aspoň se tak cítím....)....pokecat se strakou?....aha.....nooo......hele a s kapříkem??...já kecám moc rád s kapříkama...víš jak oni dělaj tak príma to pl pl pl pl to je skoro jak dokonalá ...no ta přeci bytost žejo .)

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání