| Autor |
Zpráva |
Bela
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2007 19:09
- Nahlásit
diana
pocuj, a preco to s nim vlastne prislo az do takychto krajnych medzi?
|
diana
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2007 19:13
- Nahlásit
Bela
no to ja naozaj netusim, tiez by ma to zaujimalo ale snad sa da "dokopy"
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2007 19:31
- Nahlásit
diana
snad sa da "dokopy"
ja verim, ze hej. Ved uz teraz vyzera ovela lepsie.
Davajte mu vela huspeninky z bravcovych kozi a noziciek
Treba sa poradit s veterinarom o nejakych chondroprotektovach na klby a slachy pripadne, aj o takomto niecom - ak ma celkovy problem s vyvojom kosti (snad este nie je neskoro)
|
lucyY
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2007 20:03
- Nahlásit
Vkladám ďalšie foto pesa -
|
gabi
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2007 23:17
- Nahlásit
Ešte jedna z dnešného rána. Dnes sa nám nejako nedarilo nič poriadne vyfotiť.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2007 10:02
- Nahlásit
gabi
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2007 12:31
- Nahlásit
gabi
Ešte jedna z dnešného rána. Dnes sa nám nejako nedarilo nič poriadne vyfotiť.
Ta je právě super, ne?
|
diana
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2007 22:36
- Nahlásit
dovolim si prekopirovat sem spravu od nadejnych buducich panickov BONA :
"dnes sme boli pozriet hafana 2x aj s nasimi fenkami, vsetko bolo o.k., psik je uplne perfektny, zoberieme si ho cez vikend, bude na striedacku na zahrade a v byte, zatial docasne, uvidime ako to budeme zvladat s troma psami. Keby ste ho videli osobne, vsetci by ste ho chceli...A meni sa zo dna na den."
a to uz som si myslela, ze si to rozmysleli..
ak by ste chceli sledovat pokracovanie "pribehu" aj na slovenskej stranke, tu je link http://www.psysos.sk/index.php?praca=reakcie&naco= Pomoc%20pre%20nemeckeho%20ovciaka&\#1176667427
|
gabi
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 20:22
- Nahlásit
|
aren
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 20:39
- Nahlásit
gabi
Hezký!! To je úplně jiný pes!
Tak blahopřeju, a ať se tam pejskovi líbí.
|
gabi
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 20:40 - Změnil/a: gabi
- Nahlásit
Ešte stále je u nás
Spravili sme pár nových fotiek aby som si vedela pozrieť čo sa s ním za týždeň u nás udialo. On sa mi totiž na prechádzkach drží veľmi pri nohe.
A jasne musím sa aj trochu pochváliť
|
Zuzanah
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 21:05
- Nahlásit
Pre Gabi
uprimne hlboka poklona pred Vami, chcela by som aj ja vediet takto carovat )) Tak sa o neho starate a ja si ho mam potom len tak zobrat ? Ako sa Vam zavdacim ???? Uz len tri dni a berieme ho. Zuzana
|
Rico
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 21:16
- Nahlásit
Psik sa nadherne drzi...len tak dalej, drzim palce Gabi aj Zuzanah...vela stastia!
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2007 08:35
- Nahlásit
gabi
moc ti fandím a držím palce, pejsek vypadá skvěle
|
Marfi
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2007 11:28
- Nahlásit
Zaujal ma prispevok GABI.
Mame 6 rocnu fenku Marfi, lekarsky nalez LADVINY. Na sono tazko najditelne, deformovane,kontury neostre-vrastene do okoliteho tkaniva.Krv- 25 mocovina,400 kreatinin. Po desiatich infuziach 15 mocovina a 350 kreatinin. Presli sme na granule Purina Renal, bez pridania niakeho mesa ich ani nezerie. Schudla kilo. Vazi 18 kg. Lekarove vyjadrenie je, ze tento stav je progresivny a znamena ukoncenie zivota psa. Pije cca 1liter vody, vcera len 3 dcl.Zle zerie.Tazsie chodi po schodoch a je smutna, vecer stone.
Nasla som tu radu od Gabi – surove drzky. Ani neobarit ? Pridat k nim granule/tie na ladvinovu dietu/. Surove meso- ake ? Hovedzie ale z ktorej casti? Vraj nie svalovinu. Kuracie kosti ? Lekar hovoril, ze nie. Prosim poradte, je to krasny poslusny najduch s povahou cestneho slachtica. Ako stena nam ho hodili za plot.
|
gabi
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2007 11:52
- Nahlásit
Ak je stav ľadvín takýto, neviem či mu takáto dieta pomôže.
Tento psík, ktorého teraz mám doma, nemal podľa mňa príznaky chorých ľadvín. Vyšetrenia sa ale žiadne nerobili.
Už vôbec nie
Surové mäso (aj neprané držky) nám pomáhajú hlavne nabrať pomaličky svalovú hmotu a hlavne asi na tie kĺby.
Prečo lekár neodporučil kosti? A surové maso ti odporučil?
marfi, odkiaľ ste? Rada by som psíka videla. Možno pomohla ho nakopnúť k chuti do života.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2007 11:54
- Nahlásit
Marfi
mozno najdes nejake uzitocne informacie a rady tu:
http://b-naturals.com/May2004.php
http://www.dogaware.com/kidney.html
http://www.preciouspets.org/newsletters/articles/k idney-failure-diet.htm
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2007 11:57
- Nahlásit
gabi
kde kupujes neprane drzky? Tie sa doporucuju prave kvoli enzymom a mineralom, ktore su v zaludku bylinozravcov. ale neprane som u nas nikde nevidela predavat.
v jednom z tych linkov co som dala vyssie sa pise, ze drzky sa doporucuju pri oblickovej diete.
na tie klby - davas mu huspeninku z bravcovych noziciek?
|
gabi
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2007 12:13
- Nahlásit
Neprané držky som nezohnala, dokonca ani prané som nedávala, ale zato paprčky a bravčové hlavy sa mi varili v hrnci dva dni
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2007 12:16 - Změnil/a: Smečka
- Nahlásit
Marfi
Surove meso- ake ? Hovedzie ale z ktorej casti? Vraj nie svalovinu. Kuracie kosti ? Lekar hovoril, ze nie.
Nevím přesně,jak postupovat při omenocnění ledvin,ale pokud se psa rozhodneš krmit metodou BARF - kosti a syrové,je třeba dodržovat poměr druhů "masa" a kostí přibližně na stejné úrovni,jako by pes měl možnost pozřít ulovenou kořist.Není třeba psu zařadit do krmné dávky vždy vše přesně vyváženě,je ale důležité sledovat si dávku v určitém časovém horizontu (př.týden)
Já touto metodou krmím již dost dlouho,vlastně v době,kdy jsem vůbec nevěděla,že se tak nazývá a naprostá spokojenost.
Svalovinu dávám hovězí,kuřecí i vepřovou,vnitřnosti všech druhů,ryby mořské,kosti všech druhů, hrtany,krky kuřecí,dršťky,prasečí nožičky(občas vařím),kravská vemena.Kosti dostávají naši psi v každé krmné dávce.Vše pouze syrové.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2007 12:18
- Nahlásit
gabi
mnam, mnam huspeninka - u nas sa tiez vari pravidelne (aj preto, ze ju lubi nielen pesko...).
Ja obcas davam aj tie prane drzky - u nasho masiara ich maju za celkom ludsku cenu a pesovi chutia velmi.
Inac, dieteticky vynikajuce je hovadzie srdce - prirodny zdroj koenzymu Q
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2007 12:19
- Nahlásit
Prasečí ouška a hlavy také.
Neprané dršťky bez známosti na jatkách těžko sehnat.
Ale prané např.od Vetamixu jsou také dobré...oni je zas tak pečlivě neperou.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2007 12:23
- Nahlásit
Smečka
jaj, ked Vetamix na slovensko nevozi , ale v nasej masne maju tiez celkom dobre
davas im aj surovu bravcovinu? to sa moc nedoporucuje, co som vselikade citala. Ja teda nie som nejako prehnane uzkostliva, ale radsej davam len kuracie a hovadzie.
Zo suroveho bravcoveho mu davam len bravcove chvosty
|
gabi
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2007 12:34
- Nahlásit
Teraz zase riešime tie breberky v uchu.
Je to hnusne čierne a svrbí ho to. Možno z toho bude aj to trepanie hlavou a klapanie po "muchach".
Zatial vytieram vatou namočenou v neostomosane.
Nejakú inšpiráciu mi na toto pripíšete?
|
gabi
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2007 12:35
- Nahlásit
Bela obžrala v priebehu dvoch dní nožičku surovú úplne komplet a potom grcala nestrávené kosti - blbka
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2007 12:38
- Nahlásit
gabi
ale to teraz nehodoris mne,dufam...lebo vyzardzat taketo intimnosti, a ten navyse ten krasny privlastok...
|
hana
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2007 12:41
- Nahlásit
Marfi
holka zlatá, nemáš šanci s tím něco udělat. V této fázi má mít co nejméně bílkovin, ze kterých se tvoří urea, která otravuje celé tělo, hlavně sliznice, plíce. Bílkoviny ale zase pochopitelně budou chybět jinde. Já jsem v této fázi krmila psa mlékem a rohlíkama / maso není vhodné, má moc fosforu/ a doplňovala jsem to lékem, který se dává lidem a obsahuje aminokyseliny, ale ten stojí na měsíc několik tisíc. Stejně jsem psovi prodloužila život jen o měsíce. Jak to popisuješ si myslím, že už není naděje na zlepšení. Omlouvám se za špatnou zprávu, ale mám to u dvou psů za sebou.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2007 12:52
- Nahlásit
Teraz zase riešime tie breberky v uchu.
Je to hnusne čierne a svrbí ho to. Možno z toho bude aj to trepanie hlavou a klapanie po "muchach".
Zatial vytieram vatou namočenou v neostomosane.
Nejakú inšpiráciu mi na toto pripíšete?
gabi
Že mě to nenapadlo hned jasně že to souvisí s mouchama.
Otodektový svrab (ušní prašivina) - když vytřeš ucho zachytí "něco" co připomíná kávovou sedlinu - logr.Je to časté onemocnění koček,ale psi tím také trpí.
U kočky jsme na to dostali Stronghold,zabral okamžitě.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2007 12:54 - Změnil/a: Smečka
- Nahlásit
davas im aj surovu bravcovinu? to sa moc nedoporucuje, co som vselikade citala.Bela
Dávám vše, co mi příjde pod ruku.
Vepřové asi nejméně,to je fakt,ale nevyhýbám se mu.
V zimě krmím šrvarky a sádlo,v létě spíš slunečnicový olej.
|
gabi
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2007 13:00
- Nahlásit
No zuzanka, kupujte stroghold
|