Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / sos - pomoc pre NO - surne
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
diana
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2007 20:29
- Nahlásit

tento pes je kandidat na utratenie, ak by to vsak niekto chcel skusit a dat mu sancu....
11 mesacny nemecky ovciak, s pp s tazkou dysplaziou, rtg nema robene, ale vysoky stupen dysplazie bol zisteny (okrem inych problemov) aj u jeho surodencov, udajne ma problemy s oblickami (ale to je len "odhad"), je strasne chudy, co mu urcite neprospieva...
viem, ze z fotiek je tazke posudit, ako na tom ten pes je. ja som ho videla dnes, je to kostricka obtiahnuta kozou a chlpmi so smutnym pohladom (ale nevyzera ako by nechcel zit, skor si myslim, ze by chcel aby ho niekto mal rad). ked nechodi,tak si hned sada a laha.
neviem, aky dlhy zivot ma este pred sebou, ci to bude rok, dva alebo 10, ale....ako hovori jedno cinske prislovie: "ked je cesta krasna, nezalezi na tom, ci je dlha alebo kratka."
neviem, aky zly tento stav je a ako by sa zlepsil, keby sa mu niekto poriadne venoval. nemozem nic dopredu zarucit...ale ako tu niekto na tomto fore uz poznamenal v teme "handicapovane zvierata": ...."Nas veterinar povedal: „má smysl o zvíře bojovat, pokud je jeho život alespoň trošku kvalitní. Pokud v tom životě převládá utrpení, nemá smysl to prodlužovat."
a ja si myslim, ze tento pes si este zasluzi sancu.

želva
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2007 20:39
- Nahlásit

diana
tak to je síla, heled a jinak mi to nedělej, jo? páč já bych zase brala, ale jedině co můžu udělat je, že to přepošlu dál po známích

diana
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2007 20:47
- Nahlásit

želva
ja mam sama co robit, aby som si ho nevzala, aj ked neviem ci mam navyber....otazne je, kto potom prichyli mna.
este teraz sa mi klepu ruky, ked o tom pisem

a tebe predsa za par dni "prischne" sindy) (tak pripadne pribalim aj tohto) akurat som dnes hovorila s gabi..

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2007 21:40
- Nahlásit

diana
A nemáš nějaký foto nebo odkaz?

argosek
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2007 22:08
- Nahlásit

davidkova renata
jak se sem davaji fotky? jednu bych sem ted moh hodit..je to fakt roztomilej cumak..

lucyY
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2007 22:28 - Změnil/a: lucyY
- Nahlásit

Foto si môžte pozrieť na -
URL

lucyY
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2007 22:36
- Nahlásit

Pokračovanie :
URL
URL
URL

lucyY
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2007 22:39
- Nahlásit

Ešte pár foto, záber na psa :
URL
URL
Aj ja by som si ho hrozne rada vzala, ale...

sarax
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2007 22:40
- Nahlásit

lucyY
to je jen jedna??nešlo by dát odkaz na víc fotek??aby mu byl vidět na čumák?

sarax
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2007 22:41
- Nahlásit

lucyY
aha

Anka
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2007 22:41 - Změnil/a: Anka
- Nahlásit

je zlatučky

lucyY
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2007 22:41 - Změnil/a: lucyY
- Nahlásit

Už som vložila viac...

lucyY
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2007 22:42
- Nahlásit

To bolo pre - sarax. Ale vidím že už napísala, to ten môj pomalý pc... Ospravedlňujem sa.

sarax
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2007 22:57
- Nahlásit

ten je fakt roztomilej....

Anka
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2007 23:01
- Nahlásit

chudáčik malinký

lucyY
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2007 23:06
- Nahlásit

Áno, je krásny Ja by som ho hneď brala keby som mohla, ach jaj...

Erynka
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2007 10:48
- Nahlásit

Kde se pejsek nachází?Já bych to sice asi už doma nevokecala ale zkusím se poptat.

venda
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2007 11:01
- Nahlásit

když si to jenom přečtu - s tazkou dysplaziou
ma problemy s oblickami, tak si řeknu - je skoro lepší ho utratit, ale jak se na něj člověk podívá na té fotce, už se to tak snadno neříká...

Kalliope
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2007 11:17
- Nahlásit

venda
ano, taky jsem si po přečtení textu řekla jaký život může mít takový pejsek s tak velkými zdravotními komplikacemi, ale když se nad tím člověk zamyslí, možná by to chtělo lepší stravu, kloubní výživu, trochu víc pohybu, plavání, ten pejsek je prostě nádherný, kdybych neměla svýho nesnášenlivýho okamžitě do něj jdu, je opravdu moc pěkný a ten pohled myslím říká všechno ...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2007 11:28
- Nahlásit

venda
když si to jenom přečtu - s tazkou dysplaziou
ma problemy s oblickami, tak si řeknu - je skoro lepší ho utratit, ale jak se na něj člověk podívá na té fotce, už se to tak snadno neříká...

No přesně,ale jakou má šanci,že se ho ujme někdo,kdo se o něj adekvátně postará...Je mi z toho taky hrozně,ta první fotka je teda děs,možná je to jen blbej okamžik,ale ten postoj...
Jen mi teda nepřijde,že je s PP jak se uvádí.Ne že by na tom záleželo,možná jen pro zajímavost co je to za CHS,když i ostatní psi mají takové závažné zdravotní problémy.

sarax
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2007 11:49
- Nahlásit

davidkova renata
co je to za CHS,když i ostatní psi mají takové závažné zdravotní problémy.

mno tak to by mě celkem zajímalo..třeba se to dozvíme....

Erynka
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2007 12:20
- Nahlásit

sarax
už hlavně pro to co je to za chovatelku,které je jedno jak dopadlo její štěně.Pokud o tom ví.

Ebony
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2007 14:03 - Změnil/a: Ebony
- Nahlásit

diana
Jak můžou mít jeho sourozenci dysplazii, když je jim 11 měsíců a na vyšetření se chodí v roce? Z fotek je zřejmé, že je to normální podvyživený chudák ovčáček, a problémy s chůzí (a tomu odpovídají i ledviny) může mít právě z podvýživy a nedostatku pohybu. Má nakonec i křivý přední nohy, vbočený lokty, dlouhý drápy. Pokud nemá oficiální rtg od veterináře, tak nemůžete určovat diagnózu podle fotky, proboha...proč si předem takhle odrazujete zájemce?
A pp by mě taky zajímalo, má na NO netypickou hlavu bez masky. Ale do fóra, jak koukám, se dá napsat cokoliv...

Já jsem si brala psa z příšerných podmínek, kterej vůbec neuměl chodit právě proto, že byl podvyživenej a nechodil ven. Teď ve dvou letech má nulový lokty i kyčle, ačkoliv jsem myslela, že běhat nikdy nebude.

KEISSA
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2007 14:31 - Změnil/a: KEISSA
- Nahlásit

Ebony
souhlasím,jak muže někdo bez rtg určit že jde o těžkou DKK,určit podle toho že má pes špatný postoj končetin je trochu unáhlené,mám po spatření fotek stejný názor jako Ebony.Je to jen hodně zuboženej ,podviživenej chudák.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2007 15:21
- Nahlásit

Ebony
Já neřikám,že je to tenhle případ,ale to rtg mohlo být dělané daleko dřív,jelikož ti psi mohli mít problémy..Já mám čubís rentgenovanou v 7 měsících,ukázalo to panostitidu a DKK taky,ale žádná trága.Po půl roce nový kontrolní rtg...

diana
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2007 18:29
- Nahlásit

az teraz som sa dostala k netu, tak tu vsetko postupne zodpoviem.

diana
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2007 18:45
- Nahlásit

Erynka
Kde se pejsek nachází?
dost dolezita informacia, na ktoru som zabudla.
pes je v kosiciach. cislo na mna je 0905807938 (+421905807938)

Kalliope
možná by to chtělo lepší stravu, kloubní výživu, trochu víc pohybu, plavání
presne tak, myslim, ze toto by mu urcite aspon trochu malo pomoct...toto vsetko bolo, zda sa, zanedbane

davidkova renata
Jen mi teda nepřijde,že je s PP jak se uvádí.
Ebony
A pp by mě taky zajímalo, má na NO netypickou hlavu bez masky.
tetovanie som videla na vlastne oci, takze s pp asi bude...skusim sa na tu chs opytat, nie je to moj pes.
ano, je to taky netypicky ovciak, nielen tou maskou,ale aj celkovo tvarom hlavy...nazivo mi pripominal skor vlka
Ale do fóra, jak koukám, se dá napsat cokoliv...
nemam absolutne ziaden dovod tu vedome klamat, ci niekoho zavadzat...

Z fotek je zřejmé, že je to normální podvyživený chudák ovčáček, a problémy s chůzí (a tomu odpovídají i ledviny) může mít právě z podvýživy a nedostatku pohybu.
ano, to vidim aj ja, preto som napisala tie info, kt. mi boli poskytnute. mozno ma s tymi nohami nejaky uplne iny problem. ja som sa o nom dozvedela len nedavno, tak mi napadlo, ze sa skusim opytat tu, ci by to s nim niekto neskusil, ja momentalne taku moznost nemam.
tak nemůžete určovat diagnózu podle fotky, proboha...proč si předem takhle odrazujete zájemce?
nikto neurcuje diagnozu podla fotky a ani neodrazuje zaujemcov. napisala som len to, co mi bolo povedane. myslim, ze by bolo ovela horsie napisat, ze je uplne v pohode, len sa akurat tak postavil, ze nevysla fotka a ze je chudy, lebo napr. dva dni nejedol..
Já jsem si brala psa z příšerných podmínek, kterej vůbec neuměl chodit právě proto, že byl podvyživenej a nechodil ven. Teď ve dvou letech má nulový lokty i kyčle, ačkoliv jsem myslela, že běhat nikdy nebude.

prave kvoli tomu, ze viem, ze aj toto je mozne, sa snazim aby dostal sancu.
davidkova renata
neviem,ako to bolo u tych surodencov, nakoniec to mohli byt surodenci z predosleho vrhu, fakt neviem, iste vsak je, ze momentalny fyzicky a zrejme tak trochu aj psychicky stav toho psa ok nie je a treba mu skusit pomoct.

gabi
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2007 19:29
- Nahlásit

Myslíš že by ho Šmudlík spapal?
Mám dovolené zobrať ho na výkrm

diana
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2007 19:38
- Nahlásit

fiha, to fakt? (keby si teraz videla tie moje vypulene oci)
neviem,je to pes z dvoru, zije volne s dalsimi 4 psami a vraj nema s nimi ziaden problem. tak snad z jeho strany by problem nebol...

diana
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2007 19:40
- Nahlásit

fiha, to fakt? (keby si teraz videla tie moje vypulene oci)
neviem,je to pes z dvoru, zije volne s dalsimi 4 psami a vraj nema s nimi ziaden problem. tak snad z jeho strany by problem nebol...

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání