Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / utulok frydek-mistek
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
argosek
Člen
# Zasláno: 28 Led 2007 22:24
- Nahlásit

irenaa

necvicim..aron je bez PP a myslim, ze se to dost projevuje - spis nez jako lovec se chova jako hlidac. s barunkou (doga) mi to tu "strazi" )..a taky se oba strasne radi zakousavaji do ruky [obcas to trochu boli, ale je to desna prca ]..to kid (nemeckej) ma lovecke pudy poradne. jsme posledni domek ve vesnici a za nami je pole a les, tak ho tam beru a je husty sledovat ho pri tom - je ve svem zivlu - chova se uplne jinak nez aron..asi s nim neco delat budu, ono nam to obema jen prospeje!

ty s nimi delas lovecky vycvik?

irenaa
Člen
# Zasláno: 28 Led 2007 22:32
- Nahlásit

No o něco takového se pokouším,zatím máme 2 zkoušky,ale musím říct,že je fakt šikovný.Přesně jak píšeš,je to nádhera,když vidíš,jak se najednou ten pes celý změní a je ve svém živlu.Původně jsem ho chtěla na agility,kdyby mi někdo před rokem a půl řekl,že budu mít celý mražák plný mrtvých zvířat a můj největší problém bude,kde sehnat mrtvou lišku,řekla bych mu,že je na hlavu Agility jsem už definitivně vzdala,byla to naprostá tragédie.Lovecký výcvik nám jde podstatně lépe,psa to hrozně baví a nejsem vystresovaná ani já ani moje chudiny instruktorky na cvičáku.
Musím jít už spát,zítra mám nejtežší zkoušku za semestr a jsem z toho na játra.Budu tady zase zítra.Zatím ahoj

argosek
Člen
# Zasláno: 29 Led 2007 13:07
- Nahlásit

irenaa

tak to jste sikovni .
hodne stesti u zkousky..)

Verca
Člen
# Zasláno: 29 Led 2007 13:22
- Nahlásit

Mucholabka
Prosím tě, můžu se tě zeptat, jaké granče se dávají v útulkách? Třeba konkrétně ve vašem? Třeba Darling?

tosca
Člen
# Zasláno: 29 Led 2007 13:42
- Nahlásit

Verca
Prosím tě, můžu se tě zeptat, jaké granče se dávají v útulkách?

Liší se to útulek od útulku. V některých krmí jen jednu značku, v jiných to střídají. Lepší útulky volí osvědčenou značku alespoň střední kvality, mnoho soukromých (zvláště takových, kde jde jen o peníze ) krmí nejlevnějšími z hypermarketů. Ten "útulek" o kterém píše Mucholabka (záměrně jsou tam uvozovky, protože v tomto případě se nejedná o útulek, ale o soukromou osobu, která se stará o pejsky na vlastní náklady), krmí různými značkami, protože většinou se jedná o dary lidí. Spotřebuje se vše, i ty nejlevnější, ale pokud se lidé zeptají a je možnost volby, preferuje se raději menší množství a vyšší kvalita, protože většina psů tam přijde s trávicími problémy a "hypermarketovky" nejsou pro citlivé trávení to pravé. Konkrétně jsem tam viděla Eukanubu, Happy-Dog, Purinu Pro-plan, K-9 ... i ten Darling tam byl.

Pokud uvažuješ o podpoře útulku nákupem granulí, je nejlepší se domluvit přímo tam, kam je chceš vézt, jakou značku preferují a zda o to vůbec stojí (třeba Ostravský útulek cca před rokem o dary ve formě granulí moc nestál, právě proto, že krmili jednou osvědčenou značkou a měli svého dodavatele)

Verca
Člen
# Zasláno: 29 Led 2007 14:04
- Nahlásit

tosca
super díky moc. informuji se tedy v tom našem útulku. Je městský, tak snad se jim to šikne.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 29 Led 2007 17:02
- Nahlásit

tosca
Zasloužíš medaili.

kebe
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 08:28
- Nahlásit

Je to přesně tak,jak píše MONIKA,u nás je to s útulkem na dlouhé lokteJinak jsme byli včera s našima v útulku Karviná-Darkov,mimo jiné psíčky tam mají nádherného bulteriéra,asi dvouletého mazla,kdyby jste o někom věděli,dejte mu vědět,protože na stránkách ho nemají a je fakt super!

diana
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2007 09:55
- Nahlásit

zvyknem si ukladat utulkacske fotky, kt. ma niecim zaujmu a akurat som natrafila na jednu z utulku frydek - mistek ....

monika
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2007 10:12
- Nahlásit

diana
a čím tě zaujala?

tosca
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2007 10:27
- Nahlásit

monika
a čím tě zaujala?
Nejspíš tím, že ten pes leží na zemi a je "přišlápnutý" botou....

diana
Tipuji, že psík je neustále v pohybu (i na téhle fotce je hlava rozmazaná) a ne zrovna nakloněný jakémukoliv kontaktu... Takže to byla asi jedna z mála možností, jako ho vyfotit celého.
Ale osobně se mi ta fotka dost nelíbí :-/

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2007 10:38 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit

tosca
Takže to byla asi jedna z mála možností, jako ho vyfotit celého.
No taky se mi vůbec nelíbí a hlavně jestli je to foto do nabídky(nečetla jsem to celé,tak nevím),tak to asi není nejšťastnější nápad.Asi bych k takovému útulku moc důvěry nepojala..

monika
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2007 10:55
- Nahlásit

Holky zajeďte si tam a zkoukněte si to. Ono takhle se dá nadělat víc škody než užitku. Já osobně nevěřím žádnému útulku a v každém je něco. Pes je sice v podivné poloze, ale i já mám podivné soukromé fotky. Je to jen fotka, není to důkaz, že je ten pes týrán.

tosca
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2007 10:58
- Nahlásit

davidkova renata
Já tu fotku na stránkách města nenašla, mají tam údaje o cca 1000 psů. Pokud to dobře chápu, jedná se o seznam odchycených psů (takže nejspíš ne všichni v útulku vůbec skončí, mám dojem, že Frýdek-Místek odchycené psy taky automaticky čipuje, takže při dalším odchytu už není tak velký problém dohledat majitele). Podle fotek nejspíš většinu psů fotí městská policie hned při odchytu. Takže psi vystresovaní a lidi ne vždy s úplně správným vztahem ke psům.
Bylo-li záměrem města dát co nejdříve na web jakoukoliv fotku psa, aby si ho majitel případně podle té fotky našel, chápu, že použili tuto.
Ale stejně se mi to nelíbí. Spíš bych snesla, kdyby bylo patrné, že je ten pes pod vlivem nějakého sedativa, než takováto manipulace ...

tosca
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2007 11:02 - Změnil/a: tosca
- Nahlásit

monika
O týrání snad nikdo nemluví, aspoň já to nikde v textu nevidím.

A víc škody než užitku přinese právě zveřejnění takovéto fotky na webu

edit: Zas na druhou stranu ... je vidět, že se nesnaží nic skrývat, ani to, že ne vždy se se psy zachází vhodně.

monika
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2007 12:10
- Nahlásit

tosca
já vím, že to nikdo nepsal, jen to tak vyznělo.

Jsem z Frýdku a ten útulek znám osobně. Celkem i vím, jak to tam chodí a znám i človíčka, který to vede. Je to kynolog a dokonce výcvikář.
Pár pejsků, kteří se neudali zůstalo u nich a stali se domácí mazlíci.
Ta fotka není dobrá, to se shodneme, ale taky na nic neukazuje.

tosca
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2007 12:57 - Změnil/a: tosca
- Nahlásit

monika
Chápu, že hájíš zájmy útulku, který znáš. To je dobře a já proti tomuto útulku nic nemám.
Jen pro zajímavost, útulek o kterém se zmiňuješ je nejspíš tenhle, že? http://www.utulekpropsy.org/
Jenomže ta fotka je s velkou pravděpodobností odtud: http://www.frydek-mistek.cz/psi/psi_vypis.php

Na stránkách útulku zas tolik fotek není, takže myslím, že bych ji tam našla...
Ten první odkaz jsou stránky útulku s nabídkou psů. O tomto útulku nejspíš mluvíš.
Ten druhý je seznam psů odchycených ve městě Frýdek-Místek
Odchycení psi se vozí do uvedeného útulku. Útulek pak dělá svoje fotky do nabídky. Ta fotka je s velkou pravděpodobností focena při odchytu nebo hned po něm. Podle mého názoru nepochází z nabídky psů z útulku. Odchyt provádí (podle fotek na stránkách města) městská policie. A v ní nejspíš nepracují stejní lidé, jako v útulku.
Pokud to já dobře chápu, jedná se o dva subjekty. Město Frýdek-Místek (odkaz druhý) a útulek se kterým má toto město smlouvu (odkaz první)
Spolupracují spolu, ale útulek určitě není zodpovědný za to, jak se zachází se psy při odchytu na kterém se pracovníci útulku zřejmě nepodílí.
Nic to nemění na tom, že se mi ta fotka nelíbí... a já původně reagovala jen na Tvůj dotaz, čím, že ta fotka zaujala dianu. Já nemohu říct, čím zaujala ji, ale mě zaujala tím, že fotku dokumentující ne zrovna vhodné zacházení se zvířaty někdo takhle vyvěsí na web.

Tak už jsem tu fotku našla. Je z 4.10.2006 a v ten den:
a) bylo na jedné ulici odchyceno několik psů
b) měl službu někdo, kdo psům moc nehověl ... fotky ze stejného dne
http://www.frydek-mistek.cz/fotky/odchyceni_psi/20 061005_06-08040.JPG?
http://www.frydek-mistek.cz/fotky/odchyceni_psi/20 061005_06-08037.JPG?

Na 99.9% jsou to fotky přímo z odchytu, takže útulek s tím nemá nejspíš nic společného.

tosca
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2007 13:15 - Změnil/a: tosca
- Nahlásit

Konečně jsem našla psa na obou odkazech

Jak odlišně ta fotka působí.... (tak jen odkazy, foto z útulku se mi nedaří vložit)
Jak odlišně ta fotka působí....
http://www.frydek-mistek.cz/fotky/odchyceni_psi/20 070430_07-03693.JPG?
http://www.utulekpropsy.org/fotogalerie.php?id=160 &obsah=2

a další
http://www.frydek-mistek.cz/fotky/odchyceni_psi/20 070424_07-03407.JPG?
http://www.utulekpropsy.org/fotogalerie.php?id=15 9 &obsah=2

taky zřejmě stejný pes
http://www.frydek-mistek.cz/fotky/odchyceni_psi/20 070327_07-02558.JPG?
http://www.utulekpropsy.org/fotogalerie.php?id=145 &obsah=2

...aneb, jak je důležité mít v nabídce útulku dobře udělané foto

diana
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2007 14:33
- Nahlásit

ta fotka ma "zaujala" presne tym, co tu opisala tosca.

Tak už jsem tu fotku našla. Je z 4.10.2006 a v ten den:
a) bylo na jedné ulici odchyceno několik psů
b) měl službu někdo, kdo psům moc nehověl ... fotky ze stejného dne
http://www.frydek-mistek.cz/fotky/odchyceni_psi/20 061005_06-08040.JPG?
http://www.frydek-mistek.cz/fotky/odchyceni_psi/20 061005_06-08037.JPG?

no ja sa naozaj necudujem, ze ludia reaguju podrazdene, ked sa na nete obajvia taketo fotky...
na druhej strane som rada, ze som sa aspon z casti dozvedela, ako to tam funguje, ze tam nie su dva utulky (kedze stranky su dve)...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2007 15:22
- Nahlásit

tosca
) měl službu někdo, kdo psům moc nehověl ... fotky ze stejného dne
Aha,tak dík,že sis dala tu práci s hledáním fotek...Se psy to ta osoba asi moc neumí,to je celkem zřetelné.Možná to není vyjímka,nedávno se známým stalo něco obdobného,pes byl odvezen do pražského útulku a prý se choval dost agresivně.Slovo agresivita ten pes něměl ve svém slovníku po celých pět let,ale pokud s ním někdo zacházel podobně,nedivím se,že se bránil.Navíc to byl NO,a ti obvykle bývají "zlí"..ach jo.

monika
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2007 17:57
- Nahlásit

Holky odchyt psů ve Frýdku dělá MP jen vyjímečně. Na odchyt se volá právě pán z útulku nebo jeho dcera. Není to útulek jako takový, ale je to hotel pro psy a město to používá jen jako krátkodobou záchytnou stanici.
Jednu dobu obíhala městem petice za postavení městského útulku, ale dala se přednost jiným "důležitým" věcem. Tak má město aquapark a jiné "vymoženosti" doby a pejsani mají holt smůlu. Já nechci hájit nikoho, v každém útulku si myslím, že dělají nebo se snaží dělat maximum pro pejsky a mnohdy se to nedaří, ale jen jsem chtěla říct, že fotka pro mě není směrodatná. Já se prostě musím přesvědčit na vlastní oko.

tosca
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2007 19:46
- Nahlásit

monika
Holky odchyt psů ve Frýdku dělá MP jen vyjímečně.

Hmmm, zvláštní, na spoustě fotek je patrný člověk v uniformě, na mnohých je vidět i nápis Městská policie ... tak jedině, že by ten pán z útulku byl také jejím členem nebo že by ke každému odchycenému psovi tu MP volal. Je fakt, že to je patrnější na fotkách z loňského roku a počátku letošního, možná se něco změnilo v posledních měsících. V každém případě, na mnohých fotkách je prokazatelně focení přítomen člen MP.

Není to útulek jako takový, ale je to hotel pro psy a město to používá jen jako krátkodobou záchytnou stanici.
Co mám prosím rozumět pod pojmem "krátkodobá"? To jako, že ti psi tam jsou maximálně ?měsíc?.

fotka pro mě není směrodatná
Z fotky nelze vyčíst úplně vše, ale i z fotky se lze mnohé dozvědět, zvlášť je-li umístěna na web bezelstně, nebo ještě lépe, se záměrem informovat o něčem jiném, než co se z ní dá vyčíst. Navíc, je rozdíl jedna fotka a několik fotek. V tuto dobu je to už asi jedno, ty fotky jsou víc než půl roku staré a na fotkách z poslední doby takové zacházení patrné není. Ale i kdyby bylo, nemyslím si, že bych zjistila informace o odchytu psů tím, že bych se zašla podívat, jak je provozovaný útulek kam ty psy pak vozí. Takže přesvědčit se na "vlastní oko" je dost náročné. Leda by měl člověk známého u MP a ten ho informoval, že jede výjezdovka. Pak může někde číhat "za bukem", co na vlastní oči uvidí . Takže jsou případy, kdy lze nevhodné zacházení odhalit spíš z fotek než díky osobní přítomností.

kokrvnouzi
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2007 21:20
- Nahlásit

No dřív byl každý druhý utracen, teď mají všichni ukončeno. Vysvětlení jednoduché, když se v tom lidi začali šťourat, píšou všude ukončeno, aby se nedalo remcat. Po 30 dnech se u nás pes utratit nemůže, protože je ještě půl roku (pokud se nepletu tak je to zkráceno z roku) mým majetkem a tudíž mi na něj nesmi sáhnout...(pokud si to tedy nežádá zdravotní stav)

monika
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2007 07:00
- Nahlásit

tosca
Frýdek-Místek je malé město. Tento "útulek" je jediný v širokém dalekém okolí a lidé i z okolních vesnic ví, kam se mají obrátit, když se jim pes ztratí. Proto se tam psi dlouho nezdrží. Navíc všichni psi ve FM jsou povinně čipováni a MP to opravdu nekompromisně kontroluje. Já bydlím 15 km od FM, pracuju ve FM a pokud beru sebou psy nesmím zapomenout známku. Už se mi stalo několikrát, že mě kontrolovali a opravdu odmítají jakoukoliv diskuzi pokud není pes jakkoliv označen. Je to na jedné straně otravné, ale na druhé straně FM má minimum toulavých psů, kteří se ke svým pánům nevrátí. Je to dobře.

Já už se k tomu vracet nechci a nebudu už se k tomu vyjadřovat. Tyhle debaty o "útulcích" jsou k ničemu.Obdivuju lidi, kteří se pro ty pejsky obětují a taky lidi, kteří si psa z útulku vemou, ale opravdu tyhle debaty o něčem s někým kdo se tam nebyl podívat (a tuhle možnost máš) neberu.

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání