Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Irský setr s PP
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
irenaa
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2006 09:23
- Nahlásit

Sylva
Do 10 let?Tak to jsi mi moc radost neudělala,do té doby mě asi někdo ukamenuje,že ho týrám.Už tak si lidi špitají a ukazují si na mě,když jdu po ulici s takovou vyschlinkou.

brut
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2006 10:59
- Nahlásit

irenaa
No já nevím, Basty byl hubeňour i v deseti letech, takže bych to za bernou minci nebrala.
Jestli se ti zdá moc hubený, tak se zeptej veta....čistě pro tvůj klid, ale pokud vím, tak většina setrů, ohařů atd. bývá poměrně hodně štíhlá. Když se jukneš na naše stránky, tak tam uvidíš taky vychrtlinu a to žere jako mlejnice

irenaa
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2006 12:04
- Nahlásit

brut
Já bych se i podívala,ale nevím,jaké mášMůj pes je taky naprosto šílená bezedná studna,věřím,že nabídnout mu celý pytel granulí nebo třeba celou krávu,tak ji sežere a šťastný umře

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2006 13:57
- Nahlásit

Sylva
Já bych ho chtěla uchovnit spíš pro svoje ego jestli na to mám, a bavilo by mě ho párkrát vystavit, jestli bude časem vypadat líp. Naši už doma jedno péro mají, akorát pětkrát menší. Prý aportuje-ten pes, snad ještě víc než Fifinka. To je jedno, stejně máme samé takové chudáčky

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2006 13:59
- Nahlásit

Možná ten typ granulí nemusí nic vypovídat o jeho hubenosti, ale ve spojitosti s chováním majitele to dává nějaké povědomí o majitelově vztahu k tomu psovi.
BTW četla jsem, že 40% energië pes vydá na srst.

Ailin
Člen
# Zasláno: 24 Pro 2006 00:47
- Nahlásit

já jsem měla is, pro uchovnění potřebuje i loveckou zkoušku. a stříhají se- upravují se uši, vlajka, prapory tlapky do kulata, vyholuje se pod krkem. Po čase to zvládnou vaši sami. A pes je moc pekny. At se vam s nim dari.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 24 Pro 2006 10:27
- Nahlásit

Ailin
Ostříhaného ho už mám, čekám, až mi brácha konečně mějlem pošle fotečku Vlajka a prapory se na něm moc upravit nedaly, neb na tom původné majitel udělal docela drastické zásahy nůžkama, takže musí dorůst.
A je fakt hubený, lupy má jak sněhové vločky.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 24 Pro 2006 10:35
- Nahlásit

Těsně před stříháním.
Jo, a má něco s ocasem, nenechá si na něho sáhnout-vypad to jako omrzlina.

Baileys
Člen
# Zasláno: 24 Pro 2006 13:01
- Nahlásit

Ahojte, zběžně jsem to pročetla,,tak se zeptám, kdyny jste o někom věděli,kdo má štěńata nebo fenku okolo 1 roku , s p.p., věděla bych o prima kamarádce,ráda by i na pár výstav,mají RD,zahradu,bydlí v domě jen s manželem,mají 11let malého špice a ona se tak jako já shlédla v I. setrech.
tak kdyby jste věděli.... dejte vědět

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 24 Pro 2006 21:51
- Nahlásit

Ostříhaný

Jana a Arny
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2006 10:45
- Nahlásit

Teda Mucholabko, nic ve zlém, ale tys tomu dala, přesně tak si představuji "oškubaného" setra
U setrů by mělo platit, čím méně a nenápadně je ostříhaný tím lépe.....
Na první fotce vypadal dobře, stačilo jen otrimovat hřbet, zadek a lehounce boky, ostříhat hlavu (má ji velice pěknou) a krk až po hrudní kost, pak jen lehce upravit tvar uší. Nohy se stříhají jen po paspárek, ty zadní vypadají směšně, když jsou vyholené až po kalhoty..... Ocas se taky nestříhá. To že ho má olysalý, je u setrů časté, dokonce se ta nemoc nějak jmenuje, ale teď si zrovna nevzpomínám. Vet by to měl vědět.
Uši bych nevyholovala, patří to sice k úpravě setra, ale je to staromódní a na výstavách se to většinou moc nelíbí.
Kdybys řekla, mohla jsem ti poslat odkaz na stránky, kde je popsána úprava srsti, nebo ti alespoň poslat fotku.
Na Můj pes pak napíšu, který den bychom udělali srazík, snad se všichni domluvíme na stejném termínu....
Sněhule (Radka?) říkala, že by šla taky.

Mar3
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2006 10:49 - Změnil/a: Mar3
- Nahlásit

Mucholabka
mně se asi líbil víc dyž byl chlupatej....

...to druhý už mi vůbec nepřipomíná setra....

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2006 12:48
- Nahlásit

Jana a Arny
Hele, zadní jsem mu stříhala akorát na hleznech-on ty chlupy prostě nemá. Uši se mi tak líbí, navíc byl ten pes plstnatý až hrůza. Ale dobrá, ráda se poučím. Na ocas jsem nesahala. Taky je vyfocený z druhé strany-zrovna z té, kde má ošmikanou přední nohu.

brut
Člen
# Zasláno: 26 Pro 2006 19:07
- Nahlásit

irenaa
já zapomněl napsat odkaz na stránky. Tak to se omlouvám..... www.denbru.estranky.cz

Mucholabka
Já bych mu teď nechala srst dorůst a teprve pak bych se snažila o nějakou úpravu. U nás aportoval Basty do pozdního věku a Balča aportek miluje taky

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2007 17:43
- Nahlásit

Guliverovi srst krásně dorostla, má nádherné prapory a zápalvu srsti na předních i zadních nohách.

Teď ale k jádru pudla, Gul půjde ve čtvrtek na operaci, má nějaký škaradý nádor zespod na hrudníku, strašně rychle to roste. Buď to půjde odstranit, nebo vemou aspoň histolku.
Majitel povídal, že předtím měli setra ze stejné chs a zemřel v šesti letech na rakovinu. To jako u setrů bývá častěji? Myslím, že u jsem někdy něco takového zaslechla...

maixnerova
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2007 17:58
- Nahlásit

Mucholabka
Tak Guliver uz domov. Nasi si ho nechali.

Tak to byla fakt bleskova zachranna akce

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2007 18:51
- Nahlásit

Mucholabka
Hoď sem aktuální fotku, na těch starejch mu chybí pořádnej prapor na ocase a dlouhá srst na hrudníku pro ně tak typická a krásná. Tak ať vidíme pokroky
S tím nadorem je to blbý, to je mi líto Budu držet palce.

maixnerova
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2007 00:54
- Nahlásit

Mucholabka
Gul pujde ve ctvrtek na operaci...

... az ted jsem si vsimla, co jsi take napsala , taky budu moc drzet vsechny palce

sarax
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2007 01:10
- Nahlásit

Mucholabka
má nějaký škaradý nádor zespod na hrudníku, strašně rychle to roste

to měla naše kokřice jakože nádor na hrudníku co byl během 3-4 týdnů skoro jak tenisák...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2007 21:46
- Nahlásit

Guliver bude možná bydlet jinde. Ozvali se lidé, kteří by si jej vzali. Na zítra jim ho půjčíme. Mamka sice říkala, že by si ho raději nechala, a důkladně si je prověřujeme, ale na druhou stranu...máme možnost umístit ho tak, že bude bydlet v bytě, jako jediný pes, takže se nebude muset dělit o páníčky s nikým, a patnáctiletá dcerka je do něj šílená. Dříve už byl v rodině pes. Sice vědí, že jim ho nemusíme nechat, ale pořád se ptají, co mají ještě koupit, co má rád a tak...je nám to sice líto, na druhou stranu, můžeme díky tomu najít spořádané páníčky zase jiným potřebným psům.
Bydlel by jen pár minut od místa, kde pracuji, takže bych jej mohla často vídat. Bydlí sice v bytě, ale mají i zahradu a NIKDY by psa nedávali do kotce.

MaggieM
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2007 23:32
- Nahlásit

Mucholabka
Můžu se zeptat odkud Guliver je? Není náhodou od Přerova?

Mel
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2007 23:42
- Nahlásit

MaggieM
nazdár, už máš zabalíno?

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2007 06:15
- Nahlásit

MaggieM
Né, bydlí v Ostravě a pochází z Čech.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2007 20:16
- Nahlásit

Nakonec jsem těm lidem Gulivera nedala. Koukali na něj, dohadovali se, jestli jo, nebo ne...pak doznali, že dceři pořídili dobrmana, ale když měl rok a půl, tak ho dali pryč (bo my chodíme do práce a nemáme čas, ale teď jsou prázdniny), a že vlastně nevěděli, jak vypadá setr, že mysleli, že je poloviční. Tak jsem řekla, že se už nemusí dál radit, že si jej raději sbalím a odjedu...

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání