| Autor |
Zpráva |
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2006 12:44
- Nahlásit
Odpoledne nám dovezou na hlídání IS s PP, psa, 4 roky, zaplatí na měsíc dopředu a dál o něm nechtějí vědět. Prý na zahradě v pohodě, ale přestěhovali se do bytu a tam štěká. Hledáme mu někoho. Až přijedou, dodám popis, fotku a jméno.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2006 12:58
- Nahlásit
tak pak ho posli, dam ho sem do party, on se uda
http://www.loveckypes.estranky.cz/stranka/Setr
|
leila
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2006 16:12
- Nahlásit
Mucholabka
myslíš k paní Synkové?? Jinak pro paní synkovou už mám několik obojků, konzerv, vodítek, misek jenom jí musím zavolat kdy se tam s tím mám stavit jestli ve štědrý den až po novém roce
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2006 17:23
- Nahlásit
leila
Ne e, myslím přímo k nám domů. Už ho dovezli, je prý hrozně vysoký a krásný, červená barva, krásně lesklý. Asi nějaký exteriérový pes, si představuju. Čekám na ty fotky, uvidím ho ve čtvrtek.
|
leila
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2006 20:04
- Nahlásit
Mucholabka
já bych ho brala hned kdybych mohla
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2006 23:11
- Nahlásit
Mucholabka
To zas je ale pádný argument! "On štěká" JE jasný, že se jim nechce chodit ven. Já bych ty lidi.. vrrrr!
Mám kamoša s velmi starou setřicí. Říkal sice před časem, že setra už ne (prej sou taky degenerovaní. Víte o tom?), ale takových už bylo, co říkali "už nikdy.."
Haf
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2006 08:22
- Nahlásit
Už mám fotky. Pěkný pes, potřeboval by upravit rozhodím sítě. Jmenuje se prý Guliver a dál ne, brácha mi psal, že mi pošle jeho rodný list-což teda nevím, co tím myslí, jestli nakonec PP nemyslí očkovák
|
KEISSA
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2006 12:07
- Nahlásit
Jo to znám někteří lidi si myslí že očkovák je pp.Nedávno se mi stala (pro mě usměvná) příhoda.U nás v baráku bydlí lidi a jejich dcera chodí (nebo bydlí) s klukem jehož rodiče mají několik plemen .a tento kluk se u mě zastavil a s vážným výrazem mi nabízel jestli nechcu štěně špice a že k němu mi dají i očkovací prukaz a dokonce je i očkován.No a jako perličku mi ještě povídá že bych si to štěně měla od nich koupit a když už chovám ty vlčáky tak bych měla mít doma místo toho vořecha s divnejma očima kterej je určo slepej (australák s modrýma očima) něco pořádného.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2006 21:02
- Nahlásit
Tak Guliver už má domov. Naši si ho nechali.
Co je třeba k uchovnění setra? Musí mít zkoušky?
Až ho ostříhám, bude ještě krásnější
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2006 21:26
- Nahlásit
Mucholabka
Vaši budou pyšní, že mají takového krasavce! NEvím jestli není rapidní rozdíl mezi povahou psa a feny IS, ale jak znám fenu od kámoše, má fantastickou povahu. A proč stříhat? Vyčesání a koupel by nestačilo?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2006 09:03
- Nahlásit
Sylva
Oni se upravují nemyslím vyšmikat, ale vylepšit Právě kvůli tomu si ho nechávají, že je hodný.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2006 11:43 - Změnil/a: brut
- Nahlásit
Mucholabka
Musí mít výstavu a zkoušky ...teda na uchovnění. Jinak se nemusí stříhat ani upravovat. Je to je volba majitele....ale zkoukni nějaké www stránky setrů, aby jsi ho kdyžtak upravila přesně tak, jak by měl být.. Jen mi přijde na 4letého setra tak nějak krátký...ale může to být jen zkreslená fotka
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2006 11:49
- Nahlásit
brut
Upravovat se musí, na ty případný výstavy, stejně jako španělé(vím z vlastní zkušenosti, pes je na stole hodku a pul a vypada pro laika skoro stejne jak predtim). Zkousky a vse na URL
|
brut
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2006 12:26
- Nahlásit
Lucie od Arta
Upravovat se fakt nemusí. Vím to od chovatelů, záleží na tom, co kdo preferuje a taky na osrstění....
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2006 12:49
- Nahlásit
brut
To je jasný,ale v kruhu dostane přednost pes, kterýmu nikde nic nepřečuhuje, má otrimovanou hlavu...koukám na setr klub v Británii, taky krásná (a pracná) úprava:
Jasně je vidět trimovaná hlava, oholený krk a vršek uší, zastřižené prapory na nohou a ocase...
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2006 12:51
- Nahlásit
Teda jasně moc ne,až když se na to klikne a zvětší se to . Ten je,co?
|
venda
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2006 13:34
- Nahlásit
Lucie od Arta
hmmm, Guliver vedle něj vypadá trochu opelíchaně
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2006 13:37
- Nahlásit
Uvidíme, jak vypadá naživo
brut
Neboj, já vím, jak se to dělá.
|
venda
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2006 13:39
- Nahlásit
Mucholabka
to se těšim co s nim uděláš, dej pak fotku!
ježiš ještě že já mám NO, já bych to nevydržela a psa stříhala a barvila a dělala s nim hovadiny...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2006 13:42
- Nahlásit
venda
Však já se už tak pokouším i o toho NO furt ji češu, upravuju packy, břicho
Fakt vypadá opelichaně.
No, na nějaké uchovnění se asi vybodnu, lovecké zkoušky mi nesedí, neumím to ani k tomu nemám blízko.
|
venda
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2006 14:03
- Nahlásit
Mucholabka
na nějaké uchovnění se asi vybodnu
tak proč, nejdřív se někoho zeptej, jestli třeba neni fakt krásnej
jo a jak moc smim NO stříhat? chtěla bych jí vystříhat srst mezi prstama a taky zkrátit v uších, hele:
|
sněhule
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2006 14:46
- Nahlásit
Mucholabka
Stříhala jsi už setry?
Promiň mi moji drzost, ale sháním na Ostravsku a Frýdecko-místecku někoho, kdo by mi pomohl s úpravou setra. Asi bych nějaký základní střih pro začátek zvládla sama, ale.... Zvažuju, že bych svoji bambulku před první výstavou svěřila do rukou odborníkům. Jen nevím, na koho se blízko mého bydliště obrátit, kdo má zkušenosti a komu můžu důvěřovat. Naše chovatelka bydlí bohužel docela daleko.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2006 17:30
- Nahlásit
sněhule
Jako joo, stříhala, ale nevím, jestli si troufnu sáhnout na cizího výstavního
Tak asi máme důvod jeho vypelichanosti. Nezávisle na diskusi mi volali naši, že má nějak málo chlupů. A víte co žral? Prý dostal do výbavy granule, které mu údajně sedí nejlíp-Dante z Kauflandu. Kolik stojí? Stopade za deset kilo?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2006 17:33
- Nahlásit
venda
Noooo, nejradši vůbec Co já upravuju, tak to nikdo nepozná. Aši beru jen tlapky-ona je má prošlápnuté a mírně deformované, tak se snažím z nich dělat kočičí pacinky. Pak beru břicho-má tam nehezké chlupy, tak je vyškubu, nebo seberu efilačkama. V uších jí to nech -
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2006 19:04
- Nahlásit
Jo, a ještě naši říkali, že ten pes je vyhublý, prý z něj trčí kosti. A že jim hověz volal, ať ho zkusí prodat za čtyry tisíce. A že prý už se dřív pokoušel ho hodit do útulku, ale vrátili mu ho kvůli tetováži. To by mě zajímalo, kde se ten chlap dostal ke psovi. Asi z něho prachy kapou.
|
irenaa
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2006 19:57
- Nahlásit
Mucholabka
Že je vyhublý,nemusí nic znamenat.Já mám maďarského ohaře a mohla by se na něm nádherně učit anatomie.A to teda nepapá granule s Kauflandu,ale superpremiovky zátěžové a ještě denně plnou misku masa.Někdy mi připadá,jak bezedná díra
Jinak vašim přeju moc štěstí a taky trpělivosti s novým pejskem,ohaři jsou úžasné stvoření,ale ta spousta energie,kterou mají,je někdy naprosto šílená.
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2006 22:56
- Nahlásit
Mucholabka
Taky se mi zdálo, že ńa něm není co stříhat. A napadlo mě, že to nejspíš bude kvalitou žrádla. Dejte mu čas. Teď hodně lásky, co nejvíc nějaké aktivity a uvidíte časem co dál. Já osobně se přimlouvám za neuchovnění. Tedy nepřivádění dalších štěnat na svět, páč nepřibude tolik dobrých kynologů ročně, co štěňat. A u loveckých psů je to nevhodné umístění tisíckrát horší, než třeba u pudla atp...
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2006 22:59
- Nahlásit
Mucholabka
irenaa má pravdu. Oni sou taková ta samá ruka, samá noha. Počkejte do jeho 10 let. TO budete vzpomínat co to bylo kdysi za hubeňoura
|
brut
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2006 23:54
- Nahlásit
Mucholabka
Jak Basty, tak Bali jsou hubeňouři a to mají baštu kvalitní
|
sněhule
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2006 07:48 - Změnil/a: sněhule
- Nahlásit
Mucholabka
Díky za odpověď.
Už si poznamenávám, že máš setra a budeš mít časem nové zákazníky.
Jdeme teprve do dorostu, tak to ještě nejspíš doma nějak sama splichtím. Nechci bambulu trápit se střihem v cizím prostředí, když zatím o nic moc nejde. Později to ale bude chtít profesionálnější úpravu a možná i strojek, takže se ozvu, jestli můžu.
|