Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Ohaři v nouzi
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
dejavu
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2013 18:32 - Změnil/a: dejavu
- Nahlásit

Dafne a Darja (Anda a Ařka ze Skanzenu)

přišla se svou sestrou Darjou, obě jsou německé ohařky dlouhosrsté s PP, 8 let staré, bez loveckého výcviku, které u nás skončily proto, že jejich majitel vážně onemocněl a už se o ně nemůže starat. Jejich matku si ponechala dcera majitele, ale o tyto feny nikdo neměl zájem. Pro myslivce bez výcviku zajímavé nebyly, takže se je nepodařilo udat. Byly zvyklé žít ve svém pokoji v bytě, odkud si mohly vyběhnout na zahrádku. Ani s pobytem v kotci nemají problém. Jsou mírumilovné k ostatním psům a konflikty nevyhledávají.
Ohařky se na útulku výborně aklimatizovaly. Už začínají reagovat na nová jména, která dostaly - Dafne a Darja. Zprvu spolu hned utvořily smečku a běžely se věnovat své oblíbené činnosti, což je rozebírání kadibudky, pod kterou zřejmě sídlí zvlášť drzá myš, která jim nedá spát. :-D Nyní už s tím však přestaly.
Teď už se fixují spíše na lidi a mazli se s nimi, častým kontaktem a procházkami se velmi zklidnily. Zpočátku se bály míčku, nyní si již s ním hrají a přinášejí ho, ale nejsou to žádné nadšené aportérky, po chvíli je to omrzí, spíš je zajímá stopování, Dafne používá nízký nos, Darja vysoký. Obě fenky jsou velmi inteligentní, učenlivé, mazlivé, přátelské k dětem, k cizím lidem přirozeně nedůvěřivé, ale maximálně věrné ke svému páníčkovi. Dovedou si své ohlídat a jsou velmi příjemnými společnicemi, zejména pro člověka, který jim dopřeje dostatek pohybu a pracovního vyžití.

Další skvělé fotky těhle výtečnic

Video

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedd ed&v=JXRSnjyVvck

Nachází se v útulku Kralupy http://www.utulek-kralupy.estranky.cz/

dejavu
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2013 18:36
- Nahlásit

Airo

4letý výmarský ohař krátkosrstý, pes, bez PP. Od majitelů, kterým se narodilo miminko. Zdravý, temperamentní, mazlivý, závislák, není rád sám. Na vodítku chodí dobře, ovládá základní povely, chodí dobře i na volno.

Nachází se v útulku Kralupy http://www.utulek-kralupy.estranky.cz

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2013 03:05
- Nahlásit

dejavu
Ty křepelačky jsem posílala na klub chovatelů. Ani mi neodpověděli.

dejavu
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2013 10:19
- Nahlásit

Nejsou to křepelačky, ale německé dlouhosrsté ohařky. Na klub jsem je poslala též a neozvali se mi taky, ale od klubů jsem se nikdy nedočkala pomoci, takže mne to nijak nepřekvapuje.

PetraK
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2013 10:30
- Nahlásit

dejavu

mně kupodivu párkrát klub pomohl, že se do toho vložili.

Mám dotaz asi není nikde už centrální evidence ohařů v nouzi - myslím nově třeba.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2013 11:26
- Nahlásit

PetraK
Byli lovečtí psi v nouzi. Ale mám dojem, že to vzalo za svý. KCHLS mě na ně kdysi odkázal, tak jsem hledala znovu a znovu nenašla.

dejavu
Já tedy s předsedou sekce WSS občas vyměním maila. Posílám mu velšáčky i v útulcích, kdyby třeba nějaké příznivce plemene neměl na psa s PP. A on mi odpovídá.

dejavu
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2013 07:41 - Změnil/a: dejavu
- Nahlásit

Loveckého psa v nouzi jsem dělala já od r. 2008, ale zrušila jsem ho. Ohaři v nouzi existují na FB.

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2013 08:53
- Nahlásit

dejavu

Loveckého psa v nouzi jsem dělala já od r. 2008, ale zrušila jsem

já vím, jen jsem si říkala, jestli ho třeba nenahodil někdo jiný,

Ohaři v nouzi existují na FB.

díky za info. na FB bohužel nejsem

dejavu
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2013 20:06 - Změnil/a: dejavu
- Nahlásit

Airo, ten výmarák, viz výše, postupně odchází v útulku steskem a stresem, chytají se ho nemoci a hrozně hubne, i když žere, trhá mi to srdce.
Jsou mu vidět všechna žebra:

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2013 20:12
- Nahlásit

dejavu
vypadá nedobře..vo nikom nevim ale bohužel..hlavně je tam chudák zbytečně
PetraK
jinak ten pižla Adam co se tu řešil,tak nakonec šel na to slovensko..už je zase v Českejch budějovicích,nevim ani proč.. každopádně mě to utvrdilo v tom co jsem řikala už zkraje

PetraK
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2013 10:31
- Nahlásit

dejavu

poprosila jsem výmarskou známou, jestli by ho mohla hodit k sobě na stránky do inzerce a nebo kdyby jí případně něco napadlo, kam s ním.
Chůdě malej, vypadá hrozně. A nechápu, nechápu jeho předchozí majitele komentovat to nebudu, byla bych megasprostá.

davidkova renata

Adam co se tu řešil,tak nakonec šel na to slovensko..už je zase v Českejch budějovicích,nevim ani proč..

hergot taky už. Je tedy u původní majitelky?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2013 10:40
- Nahlásit

PetraK
e tedy u původní majitelky?
čéče to asi ne..ona tam byla krátká zpráva že snad už vopravdu naposled,žádný podrobnostě ,tak to spíš vypadá na další trasu

PetraK
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2013 10:53 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

davidkova renata

ty vado!! co to je?????

edit. psi se fakt stali pouhou onucí, která se odloží, když se nehodí

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2013 10:57
- Nahlásit

PetraK
no Viszla v nouzi řve,že momentálně je pes u chlápka,co mlátí ženský,vyrazili ho z háku atd..

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2013 11:03
- Nahlásit

kvok
Njn banda ksindlů tahle naše společnost, samej chovatel, cvičitel, zachranář, canisterapeut, jedna lůza lepší než druhá.
no čéče skoro jo..
Tak pokud nemlátí pejsky, nic se neděje
tak jasně,s tim souhlasim..akorát že asi nebé úpa pevný nervový soustavy tak možná zmlátí i psa..ale zas sem ochotna uznat,že sou ženský co si nic jinýho nezasloužej

PetraK
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2013 11:16
- Nahlásit

davidkova renata

jo já jsem to pochápla, jak to asi je. jen jsem si tak povzdechla.

PetraK
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2013 11:19
- Nahlásit

kvok

jsem schopná telefonovat a povzdechnout si zároveň.

S takovou tu republiku těžko vybudujeme soudružko!

nevím, zdaliž má cenu budovat pro to, aby to bylo rozkradeno
motivace fůůůč.

PetraK
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2013 12:14
- Nahlásit

kvok
Volaj chlapi stále hodně na tyhle linky?

si píš, furt to tady zvoní, jak vo polednách

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2013 12:23
- Nahlásit

PetraK
Volaj chlapi stále hodně na tyhle linky?

si píš, furt to tady zvoní, jak vo polednách

a pak že je krize..

PetraK
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2013 12:25
- Nahlásit

davidkova renata

a pak že je krize.

kdo umí, ten umí

PetraK
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2013 14:45 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

dejavu

hele paní - ta výmarská známá mi slíbila to k sobě na stránky do inzerce dát, ale - na stránkách kralup jsme pesana nenašly jak to? už je fuč?

dejavu
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2013 16:28 - Změnil/a: dejavu
- Nahlásit

Vzala si ho v neděli jedna holčina z Přelouče, co si ho s sebou bude moci bráti do práce ke koňům, tak uvidíme, jestli to bude OK. Ale jsou tam furt ty dvě ohařky, o ty nikdo nejeví zájem, tak jestli by paní mohla zainzerovat ty, bylo by to prima, díky. Mají krásné nové fotky zde https://www.facebook.com/media/set/?set=a.35065021 8374852.1073741827.181191951987347&type=1&l=794364 d121

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2013 17:10
- Nahlásit

dejavu
Loveckého psa v nouzi jsem dělala já od r. 2008, ale zrušila jsem ho. Ohaři v nouzi existují na FB.
Aha. A proč? Není to škoda?
FB má tu nevýhodu, že ho nevidí všichni uživatelé netu.

dejavu
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2013 18:32
- Nahlásit

Už mne kvůli němu prudilo víc lidí, než bylo dlouhodobě snesitelné - myslivci, překupníci psů na výcvik, samozvané ochranářky, které se vztekaly, když jsem tam nepřidala kdejakého křížence, který s loveckým psem neměl nic společného atd. Vysvětlovat někomu, že vím, co má šanci zveřejnit a co se tam nechytí. Při posledním napadení jednou veterinářkou už na mne bouchly saze a řekla jsem si, že to nemám zapotřebí, že jsem příliš unavená, ať se s tím zlobí někdo jiný.
Jo a vedla jsem to nikoliv od r. 2008, ale 2005

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2013 18:49
- Nahlásit

dejavu
Chápu. Ale na takový lidi člověk narazí úplně všude. Je to škoda.

PetraK
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2013 21:51
- Nahlásit

Vlčáčková
Ale na takový lidi člověk narazí úplně všude. Je to škoda

škoda to je, ale dejavu je v týhle branži tak dlouho a tak naplno, že se divím, že i tak měla energii ten web zpracovávat. O čase už vůbec nemluvím. Natož o chování některých lidských hovad.

dejavu
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2013 22:59
- Nahlásit

Já myslím, že je to úplně přirozené, že se člověk časem vybije a musí dělat něco jiného nebo jinak. Vemte si ostatní nouze, kolik se tam zatím vystřídalo adminů. A když už to člověka netěší nebo štve, je dobré toho nechat, protože když vypadne, dá prostor někomu, kdo to bude dělat s nasazením a naplno. Ohaři a setři mají smůlu, že se zatím nikdo takový nenašel.
On ten web byl jen třešinkou na dortu. Ježdění po republice a svážení psů, co byli někde zašití na dvorku u myslivců, protože si vyhodili kyčel, nelovili, báli se nebo neprošli zkouškami, vyrozené feny z množíren nebo někde živořili třeba ve smotaném kusu drátěného plotu, co měl nahrazovat kotec, to bylo daleko únavnější a smutnější, než weby.
A nikdo mi na to nedal ani korunu a ani bych si ji od nikoho nevzala, jela jsem jen za svý, tehdy jsem se domnívala, že když fyzicky nemám žádný útulek, nemám žádné morální právo po nikom chtít prachy a granule za to, co dělám o své vlastní vůli a přesvědčení. Holt, neuměla jsem v tom chodit. Teď si každý založí o.s. a první starostí je hlasitá vejtruba do světa a vybírání peněz. Co koho zajímá, že fyzicky žádná zvířata tyhle organizace nemají?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2013 00:15
- Nahlásit

dejavu
Některá OSka vybírají peníze a vkládají je do jiných OSek, které se zase fyzicky starají o zvířata. Tak to mi nepřijde jako nic špatného.

PetraK
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2013 08:32
- Nahlásit

dejavu

Já myslím, že je to úplně přirozené

já se divím, žes to vůbec tak strašlivě dlouho vydržela.
Máš můj velký obdiv.
Ono když už o nic jinýho nepůjde, tak jde taky o čas - ten se bohužel natáhnout nedá. A síly už potom taky ne.

dejavu
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2013 08:30
- Nahlásit

Mluvili jsme telefonicky s majitelkou Aira a ta nám sdělila, že cesta do nového domova proběhla v pohodě. Airo byl vzorný i při zastávce na dostizích. Několik návštěvníků se dotazovalo, zda to náhodou není Airo z kralupského útulku. Rozsáhlým inzerováním na netu se mi podařilo z něj udělat všeobecně známou psí celebritu :-D
Doma se aklimatizoval dobře. Kočky, koně i ostatní zvířectvo také přátelsky přijal. Život na statku, vzhledem k jeho temperamentní povaze, mu zcela vyhovuje. Po běhání s koňmi a po procházkách v lese, Airo vždy ulehne spokojeně do svého pelíšku. Majitelka přislíbila, že brzy zašle fotky, jak se Airo má

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání